Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

Arkadaşlar bi konuda blgiye ihtiyacım var Kırıkkale'de aile hekiminden alınan ehliyet raporu Ankara'da işe yarar mı yani aile hekimi sevk edecek uzman bölümleri Ankara'da ki doktor devam edebilirimmi.

@[FONT=sans-serif]Kayaya yalnış hatırlamıyorsam sürücü kursu sahibi işlemler aynı il içinde bitip aynı il içindeki emniyette bitmeli demişti.[/FONT]

gökhan_

Aile hekimi veya pratisyen derken pratisyen hekim diye kimden bahsediliyor.
Yani aile hekimi yerine ilk olarak hangi doktora gidebiliriz ehliyet değişikliği için.

mimfatih

Aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğündeki komisyon -> emniyet

Serkan bey,ehliyetinize yazılan 10.02 kodu ile ÖTV'den yararlanabiliyor musunuz?

En büyük engel devlet ömrümüz hastanerden rapor almakla geçiyor yeter artik

akın senin dediğin gibi her iş için rapor nedir bu yahu, doktorlar iyi günündeyse ya birde değilse artık anlat derdini anlatabilrsen,engellilerde sağlam olanlar gibi sağlık ocaklarından işlemlerni yaptırabilmeli, otamatik veya özel tertibatı kullanır verebilmeli,sürekli olan rporlar geçerli olmalı, şimdi ehlyet değişimi için rapor almak herhalde ücretldir
,yani kısacası engelliler için ehlyet değişimi kolyaştrılmalı,

Son düzenleme:
Şimdi mevcut H sınıfı ehliyetimizle yeni araç alamıyormuyuz?

aracı raporunuzla alıyosunz ehlıyetle degıl abıcımm

Merhaba bu detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim, bir merak ettiğim husus daha var benim 2006 yılından normal B sınıfı ehliyetim var ozaman için H sınıfı ehliyet almamıştım ama şimdi sol ayağımda ki problemden dolayı debriyajli araba kullanmaktan sorun yaşıyorum, şimdi bunun için çeşitli söylentiler var yine H sınıfı ehliyet iptal olduğu için B1 sınıfı ehliyet alınması gerekiyor diyorlar, Bursa'dan sınıfı normal ehliyetimi ötv indiriminden yararlanmak için otomatik vitesli araç kullanabilir raporu aldığım taktirde yine de değiştirmem gerekiyor mu ? Bu konuda bilginiz varsa cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

@Şeyma doğa

evet gerekiyor. Şu an yürürlükte olup ihtiyacımız olan B sınıfı ehliyetler engelli otomatik tertibatlı falan diye dallara ayrıldı. Sol ayağında engelli olanlara lazım olan B otomatik vites ehliyeti

Ilk defa basvuru yapacagimiz zamanda mi ayni islemler yapilcak acaba yoksa başka bisey varmi yapilmasi gereken

Şeyma doğa

Var olan bi ehliyet yoksa, ilk kez ehliyet alınacaksa: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık müdürlüğü -> sürücü kursu -> emniyet

eeee arkadaşlar ehliyet değişimi girişimini sorunlu bir şeklde başlattım,aile hekimimin yazıcısı bozuldğu için yan odadaki diğer bir hekime yönlendirildim,aile hekimiden aldığıız kagıta fotğf olcak üstünde mühr olcak,,nyse devlet hastesine gttim,vezneye 50 tl vdim,ortapediye gittim otamatik vites sürücü olur yazdı,doktor işiniz tamm aile hekminize dönün dedi, bende iş sağlam olsun diye il sağlık müdlüğüne danışıp öyle dedim,il sağlık müdürlüğü sorun çıkardı,bu ilde ikamet etmen gerekiyor, başka ilden gelenleri bakanlığın emryle seni komisyona alamam dedi, rica minnet cuma günü komisyona girecem, yalnız komisyona kabul ednin dediği, uzman otamatik yazmış fakat,sana özel tertibat veririz dedi müdür,olaylar sarpa sardı, cuma günü sonuç ne çıkar bilmiyorum,eski ehlyet dispanser deki doktor sayesnde özel tertibattı,

özel tertibat verirse ben bu raporu emniyete vermeyim diyorum sanırsam başka bir ilden özelden de denesem diyorum,komisyonda kayıtlarda görünecem,yalnız doktor aile hekimine dönüyorsun demişti, bende otamatik vtes uzman doktor yzısıyla emniyete gitsem,acaba otamtik olunca komisyona gerek kalmıyormu,,bize engel olanlar yüzünden pisikolojimiz bozuluyr,

Merhaba,

Konuyu gayet açık ve yalın bir dille anlatmışsınız çok teşekkür ederim.
Aynı işlemleri benimde yaptırmam gerekiyor Aile hekimine gittim beni uzman doktora sevk etti yalnız gittiğim özel hastaneler ve bazı devlet hastaneleri formu doldurmak istemedi formda ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullabilir veya otomatik vitesli araç kullanabilir yazısını yazmak istemediler biz tam teşekkülü hastane değiliz yetkimiz yok diyerek geri çevirdiler bu durumda ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Teşekkür ederim.

ben teşekkür ederim ne demek birbirimize yardımcı olmamız gerek ,gizem şöyle söyleyim benim ikamet ettiğim ilçede devlet hastanesi var,dahiliye diş ve doğum blümü var,benim ikamet ettiğim ilçede ortapedi olmadığı için tam teşekklü devlet hastanesine gittim, her bölümün oldğu devlet hstanleri ve devletin ehlyet raporu verme yetkisi verdiği özel hastanye gitmeniz grek,mesala özelemi gitmek istiyorsunuz,gitmek istediğiniz hastaneyi tel arayarak ehliyet raporu verip vermediklerini öğrenebilrsinz, ama ben devlt hastanesne gidin derim benim yaptığm giibi sürücü ehlyet raporu verilir yazlı vezneye gidip ücreti verirsiniz,veznedeki görevli sizi yönlendiriyor,zaten aile hekimi halletmişsn,siz tam teşekküllü devlet hastanesine gittiğinizde sürü olabilir yada varsa başka bir sürücü olamayacak da hastalığnz sürücü olamaz yazmak zorunda,

saim turhan
Otomatik vites de olsa il sağlık müdürlüğü komisyonuna gitmek zorundasınız.
Engeliniz ne idi ki komisyon tertibat olacak diyor?

Ufukalp
engelim sol plyo sekeli,uzman ortapedi doktor otamatik sana yeterli dedi rapora da öyle yazdı,komisyondaki görevli sana özel tertibat verebliriz diyor, doktrun yazdığını hangi mantıkla değştirbilyor anlm veremedim,daha komisyona girmeden neyin ön yargısı,cuma günü hakkımda ne çıkacak bakalım,komisynda araba sürdürüyorlarmı acaba bir sefer direksiyon sınavında araba kullandım,12 senedir araba kullanmadm,hiç pratiğim yok,eğer böyle bir durumla karşılşırsam bu bende heycan yapacak,ufukalp biz engellilerin çilesi böyle gidcek, TC vatandaşı olan her kişi ne işlem olursa olsun hangi ilden olursa olsun işlemini yaptırablmeli,nezaman başımız dik duracağız her seferinde işimiz olsun diye boyun büküp el üfeleyecğiz,yeter artık,bizlerrin görüşleri nde srulmaz,otmatik kullanabilirmisin deseler,kullanamazsam gaz pedalına kafamzlamı basacağız,vesselam,

Myserty94
komisyona kendiniz götürüyorsunuz,raporu ön bilgi olsun

saim turhan
Kullanım kısıtlığı sadece sol alt ekstremitede ise, başkaca hiç bir uzvunuzda hareket kısıtlığı yoksa salt otomatik vites yeterlidir.
Komisyonda araç kullandırılması şeklinde bir uygulama yoktur, doktor ve mühendis bulunmakta, engel durumunuza göre tertibata karar verilmektedir.
Sadece otomatik vites verileceği kanısındayım.

rapr işm tamm kod 102 geriye diğer işlemler kaldı,sıkıntı olmasın istiyorsanız hangi ilde ikamet ediyorsanız resmyette o ilden,ropunuzu almayı öneririm,bilginize

saim turhan
Kod olarak sadece 102 yi mi yazdılar?
Eğer öyle ise ötv muafiyetli araç alamazsınız, hatırlatmak istedim.

Ufukalp
iyi günler şimdi siz 102 yazınca baktımda benim heyyete yollağım evrakta m91,1 diye bir kod var ve 2cm kısalık yazmışlar gerçekte 4 ama nedense 2 yazıp geçiyorlar 3ten sonra kaale alınıyor galiba adamlar resmen oradan çakıyorlar acaba biliyormusunuz bu kod engelli ehliyetine kabul edilir mi çünkü 4cm yerine 2cm kısalık yazdığına göre o koddada sıkıntı olabilir
gerçi sizin 102 dediğiniz heyyet tarafından verilen ne tür araçlar kullanabilir onu belirten kod benimkisi ise sağ veya sol femur sekeli kodu. Alan birisi varsa yazabilirmi femur sekeli bilindiği gibi kemikte hareket varsa hafif sayılıyor ve 2cm kısalık yazılmış bu ehliyeti ve ötv indirimli arabayı almama yetermi yoksa bu da mı gol değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ufukalp
o rahatsızlığın koduymuş buna göre de sürücü kodu veriliyor 102 de o kodlardan biriymiş valla araştırıyorum öğrenene kadar daha neler çıkacak bakalım

@Ufukalp

araç alma rporu ayrı alınmıyormu ufuk bey,
bide benim sıfır araç alma imkanım da şu anda yok 10, 15 lik düşnyom ,ilerde bakalım,

araştırma sonucu: KOD TABLOSU

rakamlar ne anlama geldğini öğrendim ve paylaştım
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Özel tertibatlı araç kullanabilir kodu ne oluyor?Elden gaz fren ve otomatik vites.

saim turhan
Evet sürücü olur raporunun dışında ötv için yetkili bir hastaneden sağlık kurulu raporu da alınması gerekiyor.
76. kod ile siz otomatik vitesli araç alabilirsiniz, yukarıda sadece 102 yi söylediğiniz için öyle dedim.
Cango
Bak bir üst mesajda Saim arkadaş kod tablosunu link olarak paylaşmış, oradan tüm kodlara bakabilirsiniz.

Üst Alt