Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

Biz zaten ehliyetimizi hakkı ile almışız, değiştirirken bu kadar zorluk neden?
Bizim hayatımız yeterince zor değil mi?

Ben b sınıfi ehliyetimi h sınıfına cevirmek istiyorum göz ve kulak engelliyim nası bir yol izlemem gerek emekliyim ücret ödeniyormu kaç para bilen varmı

KÜREKÇİ

Mrv hocam sonunda bugün hastaneden aradılar rapor u tekrar ortapedi hocasına göndermişler oran sifir vermişti ama tertibatsiz otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur diye sonuç bölüme yazmıştı. .bugün hoca düzeltme yaptı oranı yüzde 18 okarak tekrar imzaya çıktı ayrıca 300 tl para talep ettiler...
birşey daha soracağım bilgisi olan yazarsa sevinirim...bu tür raporlarda ücret alınıyor mu ayrıca gazi lerden talep etme hakları da varmı. .bana bu işlem özel işlem oldugu icin gazi de olsan vermen gerek dediler. .bunun net mevzuat ı nedir...

merhaba ;
1,5 ay uğraştık dan sonra nihayet ehliyet raporunu alabildim..

Halilagic kardeş evet özürlü raporu dışındaki tüm raporlardan Ehliyet değişimi ve Ötv indirimi raporu gibi üçret alınıyor

W0ZYaE.jpg
[/URL][/IMG]

fevzieryilmaz

Hocam ehliyet değişimi okdar uzun sürüyor my yaa..bende yarın ehliyet değişimi işlemine başlasam diyordum ama mart 20 gibi tayin istedik yetişmez sanırım gittiğim yerde mi baslatsam nasil olur acaba yoksa yetişir mi

Ayrıca ehliyet değişimi için yanimi zda engelli raporu götür mememizde fayda varmı yoksa onla bir ilgisi olmadan işlem devammi ediyor

Merhaba;

Bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir mesela ben Ümraniye Devlet den aldım çok kalabalık başvuruyorsun randevu tarihi veriliyor hastanede işim bitti diyorsun il sağlık kurulu işi çıkıyor oda ayrı tarih veriyor felan. yanında eski tahliller yada raporlar varsa götür yardımı olur.

Halilagic

Arkadaşım şimdi olmuş.Oran önemli değil raporunla işlem yapabilirsin.Raporlarda herkesten ücret alıyorlar.Bizdende aldılar.Doktor başı 50 TL.

[FONT=Arial][FONT=Arial]Sürücü belgesi için istenilen “sağlık raporuna” ilişkin yayınlanan haberlerde kamuoyunu yanlış bilgilendiren ifadelerin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Sürücü belgesi almak için aranan sağlık koşulları, “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları İle Muayenelerine Dair Yönetmelik”[/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]ile belirlenmiştir.[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Söz konusu yönetmelikte yapılan değişiklik 29 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.[/FONT][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Buna göre sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir. Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan bu işlem karışlığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.[/FONT][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Bu aşamada sağlık kuruluşunun basamağına göre aşağıdaki ücret tarifesi uygulanır:[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]*Tek Hekim Sağlık Raporu:[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial](5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul)[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Devlet hastaneleri[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]50 TL[/FONT][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]75 TL[/FONT][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]**Sağlık Kurulu Raporu[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Devlet hastaneleri,[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]200 TL[/FONT][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]300 TL[/FONT][FONT=Arial].[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Sağlık kurulu raporu, 5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul tarafından verilmektedir. Bu rapor için yapılan[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]tetkiklerin yanı sıra yapılacak ilave tetkiklerden de ek bir ücret talep edilmemektedir.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Yine yönetmenliğe göre bazı durumlarda yapılması gereken zekâ testi konusunda da yanlış anlamalara neden olabilecek haberler yer almaktadır. Zekâ testinin, sürücü belgesi almak isteyen adayların hepsine uygulanması söz konusu değildir.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Ancak hekimlerimiz tarafından muayene sırasında; “ağır akıl hastalığı”, “demans”, “kişilik bozukluğu” ve “uyuşturucu madde bağımlılığı” gibi bir durumun tespit edilmesi halinde, psikiyatri muayenesi hariç raporu düzenlenerek kişi psikiyatri uzmanına sevk edilir.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Bunun üzerine kişinin sevk edildiği psikiyatri uzmanının gerekli görmesi halinde zekâ testi yapılır. Bu testin sonucunun “79 ve altı” çıkması halinde kişinin sürücü belgesi[/FONT][FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial]alamayacağına karar verilmektedir.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Dolaysıyla her sürücü adayına zekâ testi yapılmayacaktır. Yukarıda da belirtildiği gibi aile hekiminin sevk etmesi, psikiyatri uzmanının da uygun görmesi halinde zekâ testi yapılabilecektir.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]*Tek Hekim Raporu:[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]Hastanelerde kurula girmeksizin bir hekim tarafından verilen raporudur.[/FONT][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]**Sağlık Kurulu Raporu:[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial]İleri tetkiklerin gerektiği durumlarda birden çok uzmanın[FONT=Arial] [/FONT][/FONT][FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]oluşturduğu kurulun verdiği sağlık raporudur.[/FONT][/FONT]
ben değiştirdim sağlık raporu bir haftada bitti,ehliyet 15 gün sonra adresinize geliyor

OguzZ'

arkadaşllar ehhliyet raporu ayrı alınır
indirmli araç alma raporu ayrı alınır,ehliyet raporu nasıl bir otamatikmi tertibatlımı araç sürmenizin bildren rapordur,vergi indimli araçla alakası yok,

Arkadaşlar uzman doktor elden tertibatlı yazdığı zaman sağlık komisyonu otomatik vites kodu yazıyormu bilgisi olan varmı?

Arkadaşım doktor durumana bakıp karar verir.İlsağlık kuruluna girdiğinde onlar ordaki heyet görerek eyer engelin kollarındağsa otomatik vides araç kodu ve diyer kodları verir.Önemli olan il sağlık kurulunun vermiş olduğu kodlar sürücü belgene eklenecek.

Arkadaşlar aile hekimi örneğin ortepedi uzmanına sevk dedi. O zaman hastane adı yazıyor mu yoksa istediğimiz bir hastanenin ortepedi uzmanına gitmek yetiyormu.
Ayrıca özel hastane ortepedi doktoruna gitsek olur mu?

sakura71
Sürücü belgesi için uzman hekiler özel hastanede olur.Yanlız özel hastaneden il sağlık kuruluna sevk diye yazı almayı unutma.

Kürekci benim engelim ayaktan doktor elden tertibatlı araç kullanabilir diye yazdı sağlık müdürlüğüne verdim 1 ay sonra gün verdi

Evet sağ ayak yani otomatik vites olarak mı verilecek

Arkadaslar il saglik kurulundan gerekli kodlari alsak ancak tarfige gitmesek b sinif normal ehliyetimiz yanmaz dimi? Yoksa hersey icin cok gec mi olur degistirmek zorunda mi kaliriz? Sunun icin soruyorum eger ki ötv indiriminden faydalanamayacaksam ehliyetimi degistirmek istemiyorum bir anlami da yok zaten.

EMİR
Evet hem otomatik vides kodu hem tertibatlı kodu vericek il sağlık kurulu

İLKER
??????????

Bana sadece aparat kodu verildi otomatik vites kodu yok, polis tekrar yazdır o kodu dedi, ben de istersem otomatik olmayan araca da aparat taktirabilirim dedim. Polis memuru kabul etti. Artık on yıl sonra nasipse hatırlatırım heyete onu da yazdiririm.

otomatik olmuyan aracı kullanırsan nasıl B sürücüsü olucan debracı nasıl kullanıcan.

Özel tertibatlı kodu yazıyormu yoksa otomayik vites kodu ile aynımıdır? Özel tertibat kodu ne?

Abi ben sadece otomatik vites kodu yazdırmak istiyorum.özel tertibat kodu yazmasını istemiyorum.bunun bir yolu varmı mümkünmü?

Engeline göre kodlar var ilaveten otamatik kodu hepsine yazılıyor diyer kodlar aracın tertibatlı olduğunu belirtir

KÜREKÇİ

Tertibat taktırmazsak kodu çok inceliyorlarmı trafik?sol tarafa alınan kol resmen batıyor.direksiyondaki topuz ise gömleğin veketin koluna takılıyor

Araç trafik ve mühendislik konturolünde aparatlar takılır trafiğe çıkarılır.ÖTV siz alınan araçlarda.

Ama sen öyle normal araç kullanıcaksan trafikte polise konturollerinde ne olur bilmem

konuya cevap yazan herkese çok teşekkür ederim,Nasıl bi yol izliyeceğim konusunda çok yardımcı oldu yazılanlar.

aile hekimine gittim bi fotoğraf vererek ortopedi ve göz için sürücü sağlık raporu kağıdını aldım.devlet hastanesine gidip verdim,vezneye 75 tl para yatırdım,ortopedi ve göze gittim gözde problem olmadı,ortopedi nörolojiye sevketti(t10 omirilik felçliyim)sabah 8 de gidip 10 da işimi hallettim.raporu ilçe sağlık kurumuna götürdüm. şansıma aynı gün kurul toplanıyormuş.Saat 15 te gelip kurula girmemi söylediler.saat 15 00 da sağlık kuruluna gittim toplam 12 13 kişi vardı.Çay falan ikram ettiler,Bir saat içinde de kurula girip raporumu verdiler.Fazladan da ikişer tane fotokopi çekip aslının aynısıdır yapıp verdiler.Bir günde işimi kolayca halettim yani.
verilen kodlar : 10.02 32.01 35.02 42.06.

3 doktora muayene oldum adana aşkın tüfekçi devlet hastanesine gittim.Yazıldıgı gibi her doktora 50 tel değil bikereye mahsus baştan 75 tl ücret aldılar.İlden ile değişiklik gösteriyor olabilir.

Aile hekimi ile başladım.
Ortopedi ve piskatri bölümüne sevk etti.
Randevu alıp bir uzman hekime maine oldum, bu esnada eğitim araştırma da saglık kuruluna çıktım .
--- Evraklarım doğru mu acaba? diye sordum
--- Hayır yanlış başlamışsınız ilk önce bize başvuracaksınız, 250 tl ödeyeceksiniz bir sürü kağıt yaptırıp öyle müracaat edeceksiniz . dedi
Ben de aldırış etmeden aile hekiminin verdiği kağıt ile otropedi ve piskatri doktorlarının imzası ve yazıları ile nereye gideceğimi ögrendim
(istanbul için Zeytinburnu il sağlık bakıyormuş atık çemberli taş değil yani)

Dikkat ettikleri maine olduğunuz doktorun yazısı
ortopedi yazısı şöyle idi : sağ diz altı protezi ile araç kullana bilir aparat ile ( doktorun barkotu kaşesi)
piskatri yazısı : Her hangi bir psikolojik rahatsızlığı yoktur şöför olur ( doktorun barkotu kaşesi)
Burası önemli bir üst kurula sevk kutucuğu işaretli olacak.
Zeytin burnu il sağlık'a götürdüm. Bir dilekçe yazdırdılar imza ve telefon numaram yazılı
--- Tenefonunu'za mesaj gelecek ,eski raporunuz ile beraber gelin mesaj geldiğinde dediler.
yazım kötü olduysa kusura bakmayın. sıkışık zamanda yazdım.
selamlar

H sınıfı ehliyetimi yeni ehliyetle değiştirmek için?

H sınıfı ehliyetimi yeni ehliyetle değiştirmek için hangi yolu izliyoruz. Sanırım artık ehliyetler nüfustan değişiyor, eski ehliyeti yanımda götürsem değiştirirler mi?

womit daha önceki yazılarınızda özel donanımlı araç kullandığınızı gördüm. Buna göre;
önce aile hekiminin sevkiyle uzman hekime muayene olmalı ve oradan alacağınız sevk ile il sağlık müdürlüğünde heyete girmelisiniz. Böylece kodların verileceği raporla nüfus müdürlüğünden ehliyetinizi değiştirmelisiniz.

Serkan Bey iyi akşamlar,

Siteye henüz üye oldum o yüzden daha önce cevapları var ve görmeden soruyor olabilirim şu an:(

benim H sınıfı ehliyetim var ve malum değiştireceğim siz de gayet açıklayıucı anlatmışsınız ayrıca teşekkürler...

Ancak şu an kimin yazdığını bulamadım bir arkadaş daha yazmıştı sabah gördüm, sağlık ocağı dışında tıp merkezleri vs'den de eğer özel branş dışı bir engel yoksa sürücü sağlık raporu alabilirmişiz gibi anladım. Hatta bir tıp merkezini aradım onlarda onayladılar ama bilginiz var mı danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim

Sağlık ocağı dışında tıp merkezleri vs de oluyor gibi okudum burdaki bri arkadaşın yazısında şu an bulamıyorum:( tıp merkezini aradığımda bizden de alabilirsiniz sonrasında il sağlık müdürlüğüne gideceksiniz dediler bilginiz varsa paylaşabilir misiniz acaba

Aile hekimi şart engelinize ve hastalıklarıniza göre onun yönlendirdiği uzman hekimlere gidilecek.Uzman hekimler devlet veya özel hastane olabilir.Özel Hastaneyse İl sağlık Kuruluna sevk yazısı vermesi gerek.

Üst Alt