Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

serkan_3366

aynen arkadaşım bende aralık 2015 te almıştım raporu ocak ayında arabam geldi almak istedim kabul etmediler. ehliyetimi de kabul etmediler ötv indirimli raporumu da kabul etmediler. yeniden ehliyeti değiştirip rapor almak için uğraşıyorum şimdi

@saim turhan
Kod olarak sadece 102 yi mi yazdılar?
Eğer öyle ise ötv muafiyetli araç alamazsınız, hatırlatmak istedim.

merhaba acaba neden ötv indirimli araç alınamıyor ? bi akrabam sadece 102 kod ile ötv indirimli araç alabilir şeklinde rapor aldı. şu an jetta ya biniyor

102 ile 10.02 kodları karıştı galiba.

102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
10.02 Otomatik vites
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
buna göre 10.02 kodla araç alınabilinir mi?
78. kodu ile farkı nedir.
birde bu kodların hangi raporda yazması gerekiyor

serkan_3366

Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim Serkan Bey. Ben 5 yılını dolduran aracımı satarak ötv istinasından yeniden faydalanmak istiyorum. forumda bu konuyla ilgili ötv'siz araç kullanır sağlık raporunun da olması gerektiğini belirten yorumlar olmuştu. Anladığım kadarıyla yukardaki süreç, ötv'siz engelli araç alımı için yeterli görünüyor, değil mi? Teşekkürler

H (Engelli) Ehliyetin değişimi için alınması gereken sağlık raporu işlemleri;

H (Engelli) Ehliyetin değişimi için alınması gereken sağlık raporu işlemleri;​

1- SAĞLIK OCAĞI İŞLEMLERİ

Aile Hekimine gideceksin ehliyet için rapor almam gerekir diyeceksiniz, o sizi ilgili bölümlere sevk edecek (biyometrik fotoğraf yanınızda olmalı orada verilen forma yapıştırılıp aile hekiminiz tarafından imzalanıp mühürleniyor)

2- HASTANE İŞLEMLERİ

Hastanede doktor kağıdı dolduruyor film tahlil ne yapılması gerekiyorsa yaptırıyor ona göre 1. Grup Ehliyet alır yazıyor. Burada Devlet hastanesinde her bölüm için 50 TL alıyor, Eğitim Araştırma Hastaneleri ise her branş için 75 TL alıyor mesela Aile Hekiminiz Göz ve Ortopedi iki bölüme sevk etti ise Devlet Hastanesinde 100 TL alınırken Eğitim Araştırma Hastanesinde ise 150 TL alınmaktadır bu yüzden Devlet Hastaneleri daha avantajlıdır.

3- İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ İŞLEMLER

İl Sağlık müdürlüğüne doktorların doldurduğu kağıdı veriyorsunuz oradaki görevli memur heyet günü haber vermek için numaranızı alıyor,

4- HEYET İŞLEMLERİ

Heyetin toplandığı gün giriyorsunuz orada ilgili doktor tüm heyetin önünde araç sürümü için uygun musunuz uygun değil misiniz kontrol ediyor ve engel durumuna göre gerekli kodları yazıyorlar.

H (Engelli) Ehliyetin değişimi için alınması gereken sağlık raporu için son olarak;

Bir iki gün sonra İl Sağlık Müdürlüğünden İl Trafik tecile vereceğiniz raporunuz hazır gelin alınız deniliyor.

''ALINTIDIR''

i_brahi_m

Engellilere özel hastanelerde rapor verilmemektedir. dolayısı ile arz ettiğiniz herhangi bir devlet hastanesine gidebikirsiniz. kurula gireceksiniz ama tabi şayet kurul önce muayene derse sizi bölüm doktoruna sevk edebilir ama rapor kurumdan alınır. son tarih 31.12.2019'dur.

Hocam ehliyet için kurul yok deniyor sadece aile hekiminin gönderdiği bölümler dendi buna göre bütün bölümleri gezmek zorunda mıyız
Bende 2020 ye kadar bekleyecektim fakat yeni araç alımında yeni ehliyet istiyor bakalım şuan bekliyorum daha 1 yılım var 5 yılın dolmasına.

Genelgede bahsedilen parmaklarla ilgili açıklama getirmiş Eğer parmaklarla otomatik videsi kullanacak kısıtlığıcı engel durumu yoksa ÖTV siz araç alamaz denmiş.

Hocam bu dediğiniz elden gaz fren tertibatli araçlara geçerli sanırım.

Merhaba arkadaşlar,
Sıfırdan ehliyet almak için yine bu prosedürmü işliyor.Yoksa farklı br işlemmi yapılıyor acaba.
Konu hakkında bilen arsa yardımcı olursa sevinirim.

rapora para veriyormuyuz onu yazmamışsınız

kunta

Diyarbakır da ben vermedim engelli sağlık kurulu raporu için ..veren var vermeyen var farklı yerlerde sanırım

neden önce aile hekime gidip sevk yaptırıyoruz doğrudan ortopedi uzmanına gitsek olmuyor mu?

Olmaz ilk aile hekimi o seni hastalıklarına göre uzman doktora yönlendirecek.

sağlık raporu formuna baktım evet haklısını ilk önce aile hekimine gitmek gerekiyor

Benim ortopedik engelliyim ama elim ve ayağım sağlam.vergi indirim raporuda var ama tekrar rapor isteniyor.

Yazdığım gibi Ortapedik engelli olması gerek diyer hastalıklarla alınan raporlarla ÖTV siz araç raporu ve B sürücü belgesi alamassınız.

bu işi kimse net bilmiyor ya dayım gitti bekleyip alabilirmiyiz diye sormaya hani hastanelerdede öyle oluyor ya sıra bitince alıyorlar. neyse polis yok demiş ayrıca ehliyet raporunu notere tastiklet falan demiş adam birde direk onu yaptırmış benim bildiğim ehliyet için alınan rapor başka bir işe yaramıyor ve sadece oraya veriliyor. Hani bir sonraki ehliyetide bu raporla alırız gibi bir durum da söz konusu değil çünkü rapor 2 sene süreli. Bu sene ehliyet değiştirenler resmen kobay olacak.

102 ile 10.02 kodları karıştı galiba.

102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
10.02 Otomatik vites
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.
buna göre 10.02 kodla araç alınabilinir mi?
78. kodu ile farkı nedir.
birde bu kodların hangi raporda yazması gerekiyor

kimse cevap yazmamış ben cevaplayayım 78 bir kısıtlama kodudur ve otomatik vites harici sürüşe izin vermez ve aparat olarak otomatik vitesi saydıran koddur. Artık otomatik vites kullanmak isteyen herkez 10,02 benzeri bir kod koyduracak gibi birşey duydum. Yani o genel bir kod herkese verilebilir yani otomatik vites kullanabilir deniyor. Bu şekilde vergi dairesinden geçmeyen kişiler var. Bu kodlar ehliyet raporunda yazmalı oran ve ötv indirimi alır gibi bir ibare ötv raporunda yazacak.

ehliyetimi dün e den b ye çevirdim yeni ehliyet alıyor gibi 298tl aldılar. 13+2 klasik kart parası 144+117+22 3 kalem ödeme daha var. 3ünüde yaptım resmen emniyet ve bankalar arasında top gibi sektim yani. Sabah randevum 9 daydı bir gittim 9 da 3 kişi daha var. yada onlar öyle söyledi. Neyse 3. olarak gittim parmak izime baktılar sistemde var sonra bayan ehliyetime baktı e sınıfı finans banka 117 yatacak dedi. Gittim finansa bizde sıkıntı var dedi sora vakıfa yönlendirdi. vakıf 117 defter parasımı ne bu yanlız olmaz yanlışlık var dedi neyse emniyete gittim bayan heeee e den heye geçiyorsunuz dedi 144 + 22 vakıf payı bunlarıda yatırın dedi. neyse vakıf payı için 5 tane banka gezdim en son teb aldı sonra 144+117 için ziraate gittim yatırdı karakola geçtim orada bayan bu ikisi yanlış yatmış yani 117 144 te yazan hesaba 144de öbür hesaba olacak dedi tekrar ziraaye gittim 30dk sonunda başka türlüsü imkansız dedi. Neyse geri gittim emniyete saat 1130 oldu tekrar bayana gittim bu doğruymuş dedim tamam sistem yok dedi siz kenarda bekleyin ben alacağım dediysede dedim yani siz evrakları alın sistem gelince işleme alın dedim. 5 dk sonra sistem geldi ve ehliyet yerine geçen evrağı verdi ve yeter dedim hızlı bir şekilde ayrıldım kafayı yedim resmen.

BLACKSAGAT Yaklaşık 15 gün önce aynı sizin gibi E ehliyetimi b ye çevirdim 13+2 tl den başka ücret ödemedim size neden ödeme çıkardılar anlıyamadım

CESUR1976

sınıfı değişiyor dediler banada çok saçma geldi ben zaten e sınıfını alırken verdim o haraclari o zaman e için verdiğim haraç nerde

KÜREKÇİ

Mrv kurekci rahatsız ediyorum..konu başlığı açtım ama kimse yazmadı ...engelli sağlık kurulu raporu yüzdesi 0 cikarsa ama tertibatsiz otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur diye tanı konursa ötv'siz otomatik vites li araç alabilir miyim acaba

Arkadaşım eyer ortapedik engeliyseniz oranın %0 Çıkması olanaksız.Normal manüel aracı kullanmanızı engeliğici engeliniz yok ise alamassınız.Eyer normal manüel aracı kullanmanızı engeliyen %1 dahi engeliniz varsa aracı alabilirsiniz.B sınıfı sürücü belgeniz ve oranlı ortapedik engeli raporunuz olduğu taktirde.

KÜREKÇİ

Ya hocam doktorun yazdığı muayene tanı da yazan şu:debriyaj li araç kullanmasi uygun değildir .özel donanimli tertibatsiz otamatik vitesli arac kullanmasi uygundur diye yazdi..ben guneydogu oparesyonlarda bombalı saldırıda ağır yaralandım sol ayak topuklarda 13 tane platin var 2 parmak kırıldı ayak bilegi ve parmaklar kısıtlı agrili suan eskisi gibi hareket edemiyor bunu doktor da gördü öyle yazdi tanıya. ..buna rağmen oran sifir çıkma si normal mi Allah aşkına bana bi yardımcı olun yaa..
öyle bile olsa oran sıfır yazsa ama tertibatsiz otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur yazsa nasıl olacak sıkıntı olurmu arac almak için....Aynı hoca heyette kendi gördü beni hatta dedim ehliyeti değiştirmek için işlemlere baslayayim mi dedim ben uygun olarak gördüm dedi ama rapor çıksın oyke başka dedi...kafayı yememek elde değil bu halim le beni normal gördüler se helal olsun ne diyem...

Hareketlerin ortapedik olarak kısıtlığsa oran vermesi şart.Sende bu durumda raporuna itiraz et.veya başka bir devlet hastanesinden yeni rapor çıkart.Başka yapacak bir şey yok.

Çöpe Taşınan Mesaj(lar)

H sınıfını b ye cevirdiğşnde h sınıfıda gecerli oluyor mu peki

Üst Alt