Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetin B sınıfına dönüşümü prosedürü (2016 itibariyle)

Sağ kolum dirsek üstü ampüte. Kaza geçirmeden önce normal B sınıfı ehliyetim vardı. H sınıfı ehliyete başvurmak için yeni uygulamaya geçilmesini bekledim. İki hafta önce aile hekimine muayene oldum. Sonra uzman doktora gittim. adam yüzüme bile bakmadı. Kağıdı aldı teşhis yazıp imzaladı geri verdi. İl sağlık müdürlüğü beni geri gönderdi. Git uzman doktor karar seçeneklerinden birini işaretlesin dedi. Geri gittim uzmanın yanına, adam kızıp ben bu yeni prosedürü bilmiyorum deyip sürücü olamaz kutucuğunu işaretledi. Bunu neye dayanarak işaretlediğini sorduğumda ben böyle kanaat belirtiyorum deyip İl sağlıktaki heyet çözsün dedi.
Moralim bozuldu ve gitmedim il sağlık müd.ne. Şimdi evrakları masamın çekmecesine attım gitti.
Sağ kol engeli olanlar için o çizelgede hangi kutu işaretlenmeli bilen var mı?
Bir de bu raporla heyete çıkarsam acaba hem otomatik tertibatsız vites araç alıp hem de ötv den muaf olabilir miyim?

bilmiyorsan bilmiyorsun, masum vatandaşı ne diye mağdur ediyorsun ki. Böyle doktrorun iş çıkışını bekleyeceksin kuytuda bir güzel benzeteceksin. Ağzını burnunu kıracaksın hatta olmadı kolunu bacağını orta yerinden keseceksin ve ondan sonra onu engellilere çıkardıkları sorunlarla karşılaşacak şekilde sorunlarla başbaşa bırakacaksın. Bu tür insanları gördükce duydukca sinirlerim alt üst oluyor ve bu tip insanları üzerine atlamamak için hakikaten bazen zor tutuyorum kendimi. Ama inşallah bir gün yaptıklarının karşılığını alacaklar...

Mrb arkdaslar benmde bi sorum olucak bilgisi olan yardimci olursa sewinirim.Benm %50 kronik hastaliklardan vergi indirimi onayli saglik kurulu raporum var suresiz.SORUM:benm suan ortapedik rahatsizligim basladi (avn)cift kalca protez olucak ben arac alimi icin basvuru yapicam sadece arac alimi icin bna bu raporu hastanemi vericek yoksa bu bahsettiginiz gbi aile hekiminemi gitmeliyim?

abi şimdi ben sağlık ocagına gidip direk b sınıfı için sağlık raporu alsam (şuan H tipi otovitesli araç kullanabilir yazılı ehliyetim var) gidip bu sağlık raporunu emniyete versem gerekli evraklarla birlikte bana direk B sınıfı ehliyetimi verecekler? manuel araç kullanabilicem yani? eğer böyle yaparsam emniyete sağlık raporu veririsem %40 kalıcı özürlü raporum var, ehliyet harici ötv araç alımı haricinde, diğer durumlarda beni sıkıntıya sokarmı? lütfen bilen birisi yardımcı olabilirmi

yusuf emre kim kabul etmedi raporu emniyetmi gerçeksi nedir

gazi develt hastnaesisi kardeş ünivrsite hastanesi özel deil

disc55

Hayır hocam ötvli araç için devlet/
nelerinden alacaksınız ben ehliyeti değiştirmek için özel hast uzmanlardan aldım. Yani yeni sistemde ehliyet değişimi için istenen raporu aldım. İlk mesajda bunu ayrıntılı anlatmıştım

Peki arkadaslar ben tam ters durumdayım B sınıfı ehlıyetı H sınıfına cevirmem gerekıyor bunda prosedur nasıl kursa gıtmeden halledebılecekmıyım bılgısı olan cevap yazarsa sevınırım.tskr..

serkan_3366 merhabalar benimde bir sorum olucak peki yeni aracınızı alırken bu raporu mu kullandınız maliyeye bu raporu mu verdiniz ? birde özel dr oluyor demişsiniz herhangi bir özel hastaneden sadece polikilinik gibi mi randevu aldınız
saygılar
serkan_3366 merhabalar benimde bir sorum olucak peki yeni aracınızı alırken bu raporu mu kullandınız maliyeye bu raporu mu verdiniz ? birde özel dr oluyor demişsiniz herhangi bir özel hastaneden sadece polikilinik gibi mi randevu aldınız ? ayrıca benimde sağ kolumda bir rahatsızlık var 10:02 kodu yani otomatik vites kodu özel tertibat olarak sayılmakta mıdır maliye tarafından ?
saygılar

Hocam araç alırken maliyenin istediği raporu önce görüşme yaparak devlet hastanesinden otamatik vites arac kullanabilir ifadeli heyet raporu aldım. Tabi engel oranı ve engelinizinde belirtildiği bir rapordu.
Ehliyetimi değiştirmek için emniyetin istediği ilk mesajımdada uzun uzun anlattığım prosedürü izleyerek özel bir tıp merkezindeki uzmandan aldım. Aile hekimi göz ve ortopediye sevk etti iki bölümede sadece muayene ücretlerini ödeyerek raporumu yazdırdım.
Otomatik vitesi özel tertibat olarak maliye kabul etmiyor sol ayak hariç ama ötv indirimli araç alabiliyorsunuz. Ancak mtv ödüyorsunuz.

Aile hekimi kagitmi veriyor gonderdigi uzmanlardan sonra birde aile hekimimi imzaliyor

serkan_3366 bir sorum daha var,
1)aile hekimi dediginiz hani bu mahallemizde olan aile hekimi degil mi ??
2)Mesela diyelim ki ortopediye yonlendirdi, istedigimiz hastanedeki ortopedi doktoru olabilir mi yoksa hastahaneyi de mi onlar belirliyorlar.
3) bu matbu evraki biz aile hekiminden mi yoksa hastaneye gidince mi elde edecegiz? Cunku aile hekimimizin bu konudan haberi bile yok

Hocam araç alırken maliyenin istediği raporu önce görüşme yaparak devlet hastanesinden otamatik vites arac kullanabilir ifadeli heyet raporu aldım. Tabi engel oranı ve engelinizinde belirtildiği bir rapordu.
Ehliyetimi değiştirmek için emniyetin istediği ilk mesajımdada uzun uzun anlattığım prosedürü izleyerek özel bir tıp merkezindeki uzmandan aldım. Aile hekimi göz ve ortopediye sevk etti iki bölümede sadece muayene ücretlerini ödeyerek raporumu yazdırdım.
Otomatik vitesi özel tertibat olarak maliye kabul etmiyor sol ayak hariç ama ötv indirimli araç alabiliyorsunuz. Ancak mtv ödüyorsunuz.

serkan bey peki otomatik vitesi özel tertibat olarak maliye kabul etmiyor demişsiniz peki nasıl ötv indirimi alabileceğim? benim sağ kolumdan rahatsızlıgım var ve şu anda da otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli h sınıfı ehliyetim var yeni 10 : 2 kodlu otomatik vites kullanabilir ehliyeti özel tertibat olarak sayacak mı maliye ?

Sağ kolum dirsek üstü ampüte. Kaza geçirmeden önce normal B sınıfı ehliyetim vardı. H sınıfı ehliyete başvurmak için yeni uygulamaya geçilmesini bekledim. İki hafta önce aile hekimine muayene oldum. Sonra uzman doktora gittim. adam yüzüme bile bakmadı. Kağıdı aldı teşhis yazıp imzaladı geri verdi. İl sağlık müdürlüğü beni geri gönderdi. Git uzman doktor karar seçeneklerinden birini işaretlesin dedi. Geri gittim uzmanın yanına, adam kızıp ben bu yeni prosedürü bilmiyorum deyip sürücü olamaz kutucuğunu işaretledi. Bunu neye dayanarak işaretlediğini sorduğumda ben böyle kanaat belirtiyorum deyip İl sağlıktaki heyet çözsün dedi.
Moralim bozuldu ve gitmedim il sağlık müd.ne. Şimdi evrakları masamın çekmecesine attım gitti.
Sağ kol engeli olanlar için o çizelgede hangi kutu işaretlenmeli bilen var mı?
Bir de bu raporla heyete çıkarsam acaba hem otomatik tertibatsız vites araç alıp hem de ötv den muaf olabilir miyim?

Merhaba, öncelikle yılmak yok bu senin hakkın o doktor milletinin çoğu aynı sana tavsiyem sağlık bakanlığının tüm hastanelere yazdığı yazı var onu yanına al yada yönetmeliği doktorun yanına git. Benim yaptığımı söyleyeyim sürücü kurslarının rapor için yönlendirdiği tıp merkezleri bar genelde rapor işiyle uğraşırlar. Ara bir sürücü kursunu onu öğren hangi ildesin bilmiyorum. Daha sonra aile hekimi göz ve ort uzmanına sevketti gittim doktorla birlikte yönetmeliği okuyarak yazdırdım.

serkan bey peki otomatik vitesi özel tertibat olarak maliye kabul etmiyor demişsiniz peki nasıl ötv indirimi alabileceğim ben ?

Ediyor sadece motorlu taşıtlar vergisinde kabul etmiyor. Benim sol el aldım ben

serkan bey peki otomatik vitesi özel tertibat olarak maliye kabul etmiyor demişsiniz peki nasıl ötv indirimi alabileceğim ben ?

Ediyor sadece motorlu taşıtlar vergisinde kabul etmiyor. Benim sol el aldım ben

serkan bey peki otomatik vitesi özel tertibat olarak maliye kabul etmiyor demişsiniz peki nasıl ötv indirimi alabileceğim? benim sağ kolumdan rahatsızlıgım var ve şu anda da otomatik vitesli araç kullanabilir ibareli h sınıfı ehliyetim var yeni 10 : 2 kodlu otomatik vites kullanabilir ehliyeti özel tertibat olarak sayacak mı maliye ?

Bulunduğun ildeki maliyeyle mutlaka konuş konu baya dağıldı. Ben ehliyet prosedürünü anlatmak istedim. Şu anda maliye h sınıfı ehliyet istiyor. Yeni bir düzenleme mutlaka yaparlar ama ne zaman olur muamma.

serkan_3366 bir sorum daha var,
1)aile hekimi dediginiz hani bu mahallemizde olan aile hekimi degil mi ??
2)Mesela diyelim ki ortopediye yonlendirdi, istedigimiz hastanedeki ortopedi doktoru olabilir mi yoksa hastahaneyi de mi onlar belirliyorlar.
3) bu matbu evraki biz aile hekiminden mi yoksa hastaneye gidince mi elde edecegiz? Cunku aile hekimimizin bu konudan haberi bile yok

1.cevap evet o kardeşim
2.istediğin yere gidersin rapor vermeye yetkili
3. O onun sorunu ama yine biz uğraşıyoruz sağlık bakanlığının yazdığı yazı var onlara linki bu http://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1-100977/h/surucu-saglik-raporu-kod-tablosu--beyan-formu-ustyazi.pdf çıkart bunu göster okusun bir zahmet

RAPOR ALMADA SIKINTI YAŞAYANLAR İÇİN RESMİ YAZI (ne yapmanız gerektiği ve kimlerin neler yapacağı görevleri her şey var MUTLAKA OKUYUN!!!
http://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1-100977/h/surucu-saglik-raporu-kod-tablosu--beyan-formu-ustyazi.pdf

RAPOR ALMADA SIKINTI YAŞAYANLAR İÇİN RESMİ YAZI (ne yapmanız gerektiği ve kimlerin neler yapacağı görevleri her şey var MUTLAKA OKUYUN!!!
http://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1-100977/h/surucu-saglik-raporu-kod-tablosu--beyan-formu-ustyazi.pdf

ÖNCELİKLE İNSANLARIN YANLIŞ YÖNLENDİRMELERİNDEN DOLAYI BUNU YAZMA İHTİYACI DUYDUM.
16.02.2016 İTİBARİYLE H EHLİYETİMİ B YE DÖNÜŞTÜRDÜM.
YAPILMASI GEREKENLER ŞUNLAR:

1-AİLE HEKİMİ YADA PRATİSYEN HEKİME GİDİP DURUMU İZAH EDİYORSUNUZ(BU BİRAZ VAKTİNİZİ ALIYOR ÇÜNKÜ NET OLARAK PROSEDÜRÜ BİLMİYORLAR) RAHATSIZLIĞINIZA GÖRE SİZİ UZMAN/UZMANLARA SEVKEDİYOR

2-UZMAN DOKTOR VEYA DOKTORLAR ÖZEL TERTİBATLI(OTOMATİK VİTES GİBİ) ARAÇ KULLANABİLECEĞİNİZİ SÜRÜCÜ OLABİLECEĞİNİZİ YAZIYOR.

3-UZMAN ONAYINDAN SONRA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNDE KURULAN KOMİSYONA GİDİYORSUNUZ. HAFTANIN BELİRLİ GÜNLERİ KOMİSYON TOPLANIYOR. ONLARADA DERDİNİZİ NASIL BİR ARABA KULLANACAĞINIZI ANLATIYORSUNUZ. KOMİSYON TERTİBATA KARAR VERİP BELİRLENEN KODLARI RAPORA YAZIP İMZALIYOR
SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU İŞLEMLERİ BURADA BİTİYOR....

EHLİYET DEĞİŞİMİ İÇİN:

SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU ADRESİNDEN RANDEVU ALIYORSUNUZ.
EMNİYETE SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞİŞİMİ İÇİN İSTENEN BELGELERİ TAMAMLAMANIZ GEREKİYOR. BU BELGELER:

1-SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU (YUKARIDA NASIL ALMANIZ GEREKTİİNİ ANLATTIĞIM RAPOR)
2-Eski sürücü belgesi
3-Nüfus cüzdanı
4-15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz
2TL Yİ BANKALAR 13TL Yİ VERGİ DAİRESİ,BANKALAR VE TRAFİK İÇİNDEKİ VEZNE ALIYOR. YATIRABİLECEĞİNİZ BANKALARA SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU ADRESTEN BAKABİLİRSİNİZ.

5- Fotoğraf 2 adet (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf) FOTOĞRAFÇILAR ÖĞRENMİŞ İŞİ ÇEKİYORLAR :)))

6-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Bu belgeler ile randevu saatinde gittiğinizde öncelikle parmak izi işlemini hallediyorsunuz. Daha sonra değişim işini yapıyorsunuz yaklaşık 15-20dk.

Sonunda size geçici belge veriyorlar 15 gün o belge ile araç kullanabiliyorsunuz. Asıl belge adresinize posta ile gönderiliyor.

İŞLEMLER BURADA BİTİYOR UMARIM TEREDDÜT YAŞAYANLARA FAYDALI OLUR. HERKESE KOLAYLIKLAR...

Yeni uygulamaya göre ötv indirimi ve ehliyet

İyi günler

B sınıfı ehliyet sahibiyim.

28.01.2016 tarihli Devlet hastahanesi Engelli Sağlık Kurulundan aldığım raporda yazanlar aşağıdaki gibi

Rapor kullanım amacı : H sınıfı ehliyet hk + ötv + özel tertibatlı araç + vergi indirimi

Teşhis : Sol alt ekstremite kırık sekeli varus + cavus mevcut. Madde 8 kas iskelet sistemine göre otomotik vites araç kullanabilir. H sıbıfı ehliyet alabilir.

Engel oranı : %8

Süreklidir : Evet

B sınıfı ehliyetimi B otomatiğe çevirmek gerekecek mi ?

Ehliyeti değişmeden ötv indirimine sadece bu rapor yeterli olabiliyor ?

Ehliyeti değişmek şartsa doğrudan bu raporla emniyete başvurabilirmiyim yoksa yinede aile hekimine gitmelimiyim ?

Aynı raporun 4 kopya fotokopisini alıp aslı gibidir yaptırdım.

Bu raporla mtv muafiyetinden yararlanabiliyor muyum ?

Şimdiden teşekkürler.

Sadece raporla ötv muafiyeti olmaz ehliyet de değişecek.
Elinizdeki rapor ehliyet değişimi için geçerli olmalı ama il sağlık müdürlüğü komisyonuna da girmeli.
İlla aile hekimi sevkiyle yeniden alacaksın diye anlamsız bir ısrarda bulunurlar mı bilemiyorum.

Sadece raporla ötv muafiyeti olmaz ehliyet de değişecek.
Elinizdeki rapor ehliyet değişimi için geçerli olmalı ama il sağlık müdürlüğü komisyonuna da girmeli.
İlla aile hekimi sevkiyle yeniden alacaksın diye anlamsız bir ısrarda bulunurlar mı bilemiyorum.

Hocam ehliyet ve ötv raporu tamamen farklı. RAPOR ALMADA SIKINTI YAŞAYANLAR İÇİN RESMİ YAZI (ne yapmanız gerektiği ve kimlerin neler yapacağı görevleri her şey var MUTLAKA OKUYUN!!!
http://www.saglik.gov.tr/TR/dosya/1...k-raporu-kod-tablosu--beyan-formu-ustyazi.pdf
Okumanızı tavsiye ederim SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORU İLE İLGİLİ

Evet biliyorum.
Aile hekimi evrakla uzmana sevk ediyor, uzman aynı evrağa görüşünü yazıyor ve il sağlık müdürlüğü komisyonuna gidiyor, prosedür bu şekilde.
Ancak arkadaş yeni ocak sonunda almış raporu o yüzden kabul edebilirler diye düşündüm ama tabi olmayabilir de.

Evet biliyorum.
Aile hekimi evrakla uzmana sevk ediyor, uzman aynı evrağa görüşünü yazıyor ve il sağlık müdürlüğü komisyonuna gidiyor, prosedür bu şekilde.
Ancak arkadaş yeni ocak sonunda almış raporu o yüzden kabul edebilirler diye düşündüm ama tabi olmayabilir de.
Bende 2016 ocakta almıştım kabul etmediler hocam illa sürücü sağlık raporu istedi emniyet hatta bimere yazdım oradanda aynı cevap geldi. Mecburen yeni rapor aldım. Tabi kimse bilmiyor elimde yönetmelik doktor doktor gezdim hepsine ayrı ayrı anlattım ancak öyle alabildim.

İyice oturana kadar milleti süründürecekler malesef Serkan kardeşim.
Ben de bi ara fazla prosedür yoksa değişeyim dedim ama yönetmeliği okuyunca vazgeçtim hele geçsin bir kaç sene.
Benim ehliyet B sınıfı, sadece ticari araç kullanamaz ibaresi var işitme kaybından dolayı. Bu durumda komisyona gerek olacak mı onu da bilmiyorum. Şu an ortalık karışık olduğundan erteledim ve ilgilenmedim.

serkan_3366

çok aydınlatıcı olmuş, teşekkurler

maliye sizden arac alım izni vermek için ehliyetinizi yeni b ye çevirmenizi istedi, eski b ya da h kabul edilmiyor sanırım artık o zaman

İyice oturana kadar milleti süründürecekler malesef Serkan kardeşim.
Ben de bi ara fazla prosedür yoksa değişeyim dedim ama yönetmeliği okuyunca vazgeçtim hele geçsin bir kaç sene.
Benim ehliyet B sınıfı, sadece ticari araç kullanamaz ibaresi var işitme kaybından dolayı. Bu durumda komisyona gerek olacak mı onu da bilmiyorum. Şu an ortalık karışık olduğundan erteledim ve ilgilenmedim.

Senin eğer b ise uzman doktor sürücü olur raporu verdiğinde komisyona gerek yok. Komisyon sadece özel tertibata ve hangi grup sürücü belgesi alınacağına karar veriyor. Sürücü olamaz verme yetkisi yok. Bende aynı şeyi düşündüm ama fazla karışmadan halledeyim dedim komisyondada biraz kendimi ifade etmek için uğrastım ama sonunda oldu çok şükür.

serkan_3366

maliye sizden arac alım izni vermek için ehliyetinizi yeni b ye çevirmenizi istedi, eski b ya da h kabul edilmiyor sanırım artık o zaman
Hayır hocam maliye hala eski prosedürü uyguluyor. Bu mevcut h sınıfı ehliyeti yenilemek için olan durum yanlış yönlendirme olmasın. Ben çok çektim insanlar uğrasmasın

serkan_3366

Hayır hocam maliye hala eski prosedürü uyguluyor. Bu mevcut h sınıfı ehliyeti yenilemek için olan durum yanlış yönlendirme olmasın. Ben çok çektim insanlar uğrasmasın

serkan_3366
Peki ticari araç kullanamaz ibaresine kim karar verecek ben oradan şüpheliyim işte.

serkan_3366
Peki ticari araç kullanamaz ibaresine kim karar verecek ben oradan şüpheliyim işte.
Hocam onuda uzmana yazdıracaksınız kod listesini kontrol edin orada hekimlerin kullanacağı kod listesinde var
102. Ticari arac ve ambulans kullanamaz ifadesi
Şimdi kodları üçe ayırmışlar trafiğin/uzman doktorun ve özel tertibat için sağlık il müd. Komisyonunun kullanacağı kodlar. Sizinki uzman kodu içerisinde.

Yani işitme testine göre benim şimdi olduğu gibi ticari araç kullanamaz ibareli B sınıfı mı yoksa eski H sınıfına denk olan engelli B sınıfı mı olacağına kbb uzmanı karar verecek mi diyorsunuz? Eski H yye denk gelen engelli ehliyeti olursa işitme kaybı stickerleri devreye giriyor.

Yani işitme testine göre benim şimdi olduğu gibi ticari araç kullanamaz ibareli B sınıfı mı yoksa eski H sınıfına denk olan engelli B sınıfı mı olacağına kbb uzmanı karar verecek mi diyorsunuz? Eski H yye denk gelen engelli ehliyeti olursa işitme kaybı stickerleri devreye giriyor.

Hocam h sınıfı artık yok b ye kısıtlamalar kısmına kodları yazıyorlar benimki h idi artık b ama kısıtlamalar kısmında 10.02 otomatik vites ve 01.01 gözlük yazıyor. Tabi sadece kodlar yazılı. Açıklamalar yok. Otomatik vites özel donanım kodunda olduğu için sağlık il müd komisyonu verdi. 01.01 ise uzman hekim kodu olduğu için göz doktoru sürücü olur ancak gözlük kullanmak şartıyls dedi rapora ort uzmanıda sürücü olur özrl donanımlı araç kullanabilir dedi. Sonra komisyonda otom vites kodu verdi.
Bence sizinkide aile hekiminden uzmana sevk alınca uzman sürücü olur ticari arac kullanamaz yazdırdığınızda kolaylıkla emniyetten değiştirebilirsiniz. Ehliyet yine b olur kısıtlamada kod yazar. Sizinki daha basit değişim yapmanız. Ancak tercih sizin 5yıl süre var biliyorsunuz. Benim tavsiyem sürücü kurslarının yönlendirdiği tıp merkezleri oluyor daha kolay yazdırabilirsiniz yada tanıdığınız doktor varsa en kolayı:))

serkan_3366

uzman hekim kontrolü için üniversite hastanesine gittim ancak biz yök'e bağlıyız dediler. bunu söyleme hakları var mıdır? yoksa yönetmelikten haberleri olmadıkları için mi geri çevirdiler? siz dev/özel/üni hastanelerinde uzman hekimi onayı alabileceğimizi yazdığınızı için cevap yazıyorum. eğer gerçekten üniv hastanelerinden alınabiliyorsa tekrar başvuru yapayım. beni bilgilendirir misiniz?

Üst Alt