Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastane kararıyla yükseltilen raporla vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

ortezle mi gittiniz? Ortez kullandığınız kayıtlara yazılmadı mı?

daha önce ortezim olmadığı halde % 40 almıştım,şimdi yanımda ödünç ortez götürdüm adam % 36 verdi anlamadım.ben şimdi ne yapmalıyım bülent bey bir yol gösteriniz....çok acil bilgi bekliyorum.kafayı yemek üzereyim.

Bilemiyorum. İl sağlık müdürlüğüne itiraz edebilir ya da 6 ay bekleyip başka bir hastaneye başvuru yapabilirsiniz

mahkemeye başvursam olurmu...sonuçta % 40 veren hakem hastanesiyde buydu..şimdi niye ankara rapora açıklama isteyince % 36 verdiler.

Bir süre bekleyin, daha sonra başka bir hastaneden yeniden rapor almayı deneyin...

2012 ekim ayında % 40 raporum var,açıklamada vergi indirimnden yararlanabilir yazıyo

benim 2012 ekim ayında marmara tıp fakültesinden aldığım % 40 raporum var,açıklama bölümnde vergi indirimnden yararlanır yazıyor,sürekli rapordur yazıyor.bende polio sekeli var. fakat raporum % 40 olmasına rağmen 2013 ocak ayında geri geldi hastalığın açıklamasını istemişler. bana % 40 veren sağlık kurulu raporuna ilişik olarak ortopedi bölümü durum bildirir raporunda % 36 yazmışlar.şimdi bu şekil kurul raporuma ilişik ankaraya gitti,şimdi ya % 36 olarak geri gelirse ne yapacağım.çünkü % 40 kurul raporum var.ankara kendi düşürmedi aynı hastane düşürdü.ne yapmalıyım.kurul raporummu geçerli.

Sonucu bekleyin. Eğer % 40 altında onanırsa, 6 ay sonra yeniden rapor süreci başlatın...

bülent bey süreci neden yeniden başlatayım.zaten % 40 heyet raporum var,ortopedi bölümünün sonradan düzenlediği durum bildirir raporudur.ayrıca yeni çıkan yönetmeliğe göre heyetin vermiş olduğu karar doğrudur diyorlar.ayrıca il sağlığı aradım hastanenin yaptığı olayı söyledim.sonuç ankaradan gelince bize gel dediler.öyle saçmalık olmaz dediler.

Oranı hastane değiştirmişse, bu durumda Maliye'Nin yapacağı bir şey yok. Dileyelim ki Maliye oranı düzeltsin, ama düzeltmezse, o zaman verilen düşük oranlı rapora karşı ya itiraz edeceksiniz il sağlık müdürlüğüne giderek, ya da işte bir süre bekleyip başka bir hastaneden yeni rapor alacaksınız. Bundan başka bir yol yok.

bülent bey,benim elimde bulunan sağlık kurulu raporunda,açıklamada vergi indriminden yararlanabilir yazıyor.ayrıca süreklidir yazıyor.daha önce dediğim gibi rapor ankaradan açıklama isteniyor diye geri geldi.sadece ortopedik hasta olduğum için yürüyüş bozukluğundan durum belirtir raporu % 36 verdiler.il sağlık diyorki aynı hastane % 40 heyetten verilmişken,bir daha raporu değiştiremez dediler.ankaradan evrak gelince buraya disiplin bölümüne getir dediler.ayrıca 30 mart resmi gazede yayınlanan maddeler göre.benim elimdeki verilmiş rapor ve hakkım geçerlidir.diye düşünüyorum.ayrıca sonuç alamazsam mahkemeye verebileceğimi söylediler.siz ne düşünüyorsunuz.

Haklısınız! Raporu heyet imzasıyla değiştirip değiştirmedikleri önemli o zaman... Eğer % 36 kararının altında heyet imzaları varsa, sanırım usulen yapacak bir şey yok. Ama heyet imzaları eksikse, bu durumda usulsüz bir idari işlem denerek il sağlık müdürlüğüne itiraz edilebilir...

bülent bey % 40 heyet raporudur,fakat ankara açıklama istediğinde raporu ortopedi bölümü doktoru yazdı 3 ortopedi doktoru imzaladı.yeniden heyete girmedim.,durum bildirir raporu % 36 yazdı bana verdiler,bende evrak bölümüne götürdüm,onlar vergi dairesine göndereceğiz dediler,ordan da ankaraya gönderdiler,bekliyorum işte 15 şubatta ankaraya gitmiş.sizinde dediğiniz gibi % 40 heyet raporunu veren hastanenin raporu geçerli sayılmazmı..
istanbul il sağlığı aradığımda böyle saçmalık olmaz dediler,ankaradan olumsuz sonuç gelirse bize getir dediler.
sonuç olumsuz gelirse il sağlık durum için ne yapabilir ki.raporda önceden de dediğim gibi vergi indiriminden yararlanabilir diye heyet raporum vardır.

Arkadaş hakem hastanelerinin kararı kalıcıdır sen almış olduğun raporu gelirler idaresini ilet

arkadaşlar,

ben istanbul vergi dairesinin internet sitesindeki eviss sorgulama bölümüne girdim.sonuç işyerinize gönderildi,dereceye giremediniz yazıyor.
yani bu vergi indiriminden yararlanamadım mı demek oluyor.

ben bu raporu almadan önce istanbul il sağlığa itirazda bulunmuştum. beni marmara tıp fakültesine gönderdiler, orda heyet b91 polio sekeli % 40 vermişti. evrak ankaraya gidip geri gelmişti, tablo 3,4 göre açıklma eksik diye.
aynı hastanedeki ortopediden 3 doktorun imzası % 36 yazdı. heyet raporu ile birlikte ankaraya gönderdim. şubatta giden raporum istanbula geri gelmiş.

şimdi benim ne yapmam lazım.yeniden il sağlığa şikayette mi bulunacağım.:mad:

başvurunuz hakem hastanesi % 40în altında oran verdiği için reddedilmiş.

Bir 6 ay sonra başka bir hastaneye gidip yeni bir rapor almayı deneyin. Oran % 40'ın üstünde olursa, o raporla yeniden defterdarlığa gider sakatlık indirimi için başvurursunuz

bülent bey,

iş yerime raporum bugün geldi malesef % 36 vermişler..

istanbul il sağlık müdürlüğünü aradım raporu bize getir dediler.. benim gittiğim marmara tıp fakültesi hakem hastanesi değilmiş... şimdi beni duruma göre rapora bakıp hakem hastanesine gönderebilirlermiş.. dediklerine göre istanbul anadolu yakasındaki hakem hastaneleri, haydarpaşa numune,göztepe ssk,ve kartal eğitim araştırma imiş.
ben şimdi il sağlığa bir önceki raporlarımla gideceğim.. benim anlamadığım hastalığım aynı, geçen % 40 tan, % 15 e düşürmüşlerdi, bu sene ise % 40 tan % 36 ya düştü. ne garip değil mi... hastenelere göre oranlar değişiyor.

bülent bey size o kadar mesaj yazıyorum,bir cevap alamıyorum..kişi ayırımı yapıyormusunuz...

Rapor Ankara Maliye tarafından düşürülmüş değil, hastane tarafından düşük verildi. Bunun için işiniz Maliye'yle değil, hastaneyle... İl sağlık müdürlüünün dediği gibi yapmalısınız. Onlara başvurun, sizi hakem hastanesine sevk etsinler. Onların vereceği rapor bağlayıcı olur.... Bunun dışında yapabileceğiniz hi bir şey yok maalesef.

Not: Bu başlıkta bilmem kaç defa yanıt vermişim, neden kişi ayrımı yapayım yahu! :) Kaldı ki buradaki enredeyse hiç kimseyi tanımıyorum bile... Her gün yüzlerce mesaj yazılıyor, herkes elinden geldiği kadar yetişmeye ve cevap vermeye çalışıyor...

peki bülent bey,aynı hastane % 40 heyet raporu verip,daha sonra ankara açıklama istedi diye neden % 36 verdiler anlamadım...hastaneye heyete itirazda bulunabilirmiyim..ordan yeni rapor alıp vergi dairesine gidebilirmiyim..ayırım yapıyomusunuz derken,bu konu için özür dilerim..rapor öyle gelince moralim çok bozuldu..
ben istanbul il sağlığın gönderdiği hastaneye değilde kendi istediğim bir hastaneden rapor alıp onu vergi dairesine götürebilrmiyim acaba.bilgi rica ediyorum..ben raporu 2012 10 cu ayda almıştı.ankara açıklama isteyince şubatta yeniden ankaraya gitti..haziranda geldi.şimdi ben hangi tarihi baz alacağım..siz diyordunuz ya üzerinden 6 ay geçsin diye..o yüzden sordum.şimdiden teşekkürler.

Kendi talebinizle başka bir hastaneden rapor alıp defterdarlığa başvurabilmek için 6 ay geçmesini bekleyin. Bu süreyi beklemek istemiyorsanız, tek seçeneğiniz hastanenin verdiği düşük oranlı rapora karşılık il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunmaktır. O zaman sizi kendi belirleyecekleri bir hakem hastaneye sevk ederler...

yeni emeklilik düzenlemesi ile ilgili

arkadaşlar benim % 40 raporum vardı,vergi indiriminden % 36 olarak geri geldiği için faydalanamıyorum..şimdi sormak istediğim benim 4000 gün pirimim var.1995 sigorta girişliyim..elimede bulunan % 40 raporumla yeni düzenlemeye göre emekli olabiliyormuyum.ne yapmam lazım,nereye başvurmam lazım..vergi indiriminden yararlanmam şartmı..ayrıca ben sıfırdan bir hastanye başvurup yeniden vergi indirimi için başvurabalirmiyim..il sağlık beni hakem hastanesi olarak göztepe ssk ya sevk etti.ben oraya gitmeyip başka bir hastaneden rapor alabilirmiyim.

bülent bey, ben il sağlığının gönderdiği hakem hastanesi yerine kendim bir hastaneye yeniden başvurup vergi dairesine başvursam problem olurmu..raporum şubat ayında % 36 olarak ankaraya gitmişti..ilk raporum daha önceden söylediğim gibi 2012 nin 10 cu ayında % 40 idi.aynı rapor ankaradan açıklama isteyince geri gelip hastane % 36 vermişti..hangi rapor tarihi geçerli..sıfırdan hastaneye başvurabilir miyim.

Ben olsam yeniden % 40 rapor alabiliyorsam alır, başka bir şehirden başvuru yapardım. Aynı ilden başvuru yaptığında sistemde otomatik olarak görülüp başvurun sonuçsuz bırakılacaktır.

bülent bey anlamadım,hakem hastanesine gideyim,sıfırdan mı başvurayım..birde hakem hastaensine gitmek için bir tarih şartmı..normalde temmuzda il sağlığa başvurmuştum..ağustos ayı gibi göztepe eğitim araştırma hastanesine gidip kurul için başvuru yapabilirsiniz demişti..ben hangisini yapayım,sıfırdan hasteneye başvuru yapma hakkım varmı yok mu.

il sağlık müd. hakem hastaneye gittiğinize dair yazı alıp yollayın kabul etmezlerse suç duyurusunda bulunun.sizin aldığınız rapor kazanılmış hakkınız dünyada hiç bir hukuk devletinde kazanılmış hakkın ihlali yoktur.(türkiye hariç) bende hakem hastane raporu aldım SGK kabul etmedi bende dava açtım Yargıtay bozdu. dava yeniden görülecek.o raporu onlara yedirecem................

raporumun üzerinden 6 ay geçti,sıfırdan hastaneye başvursam olmuyor mu ? benim ilk aldığım % 40 rapor için ne yapmalıyım..davamı açayım.
ben hakem hastanesine mi gideyim,sıfırdan rapormu alayım,yoksa dava mı açayım şaşırdım kaldım..herkes başka bir şey söylüyor kafam karışıyor.

yeni rapor alsan da olur. hakem hastanesine gitsen de olur.dava açsan da olur. hangisi sana uyarsa onu tercih etme hakkın var.ama %40 raporun garantisi var.bu senin kazanılmış hakkın .sen zaten hakem hastaneden rapor almışsın ondan büyük rapor yönetmelik gereği yok.ben açtım mahkeme beni başka hastaneye gönderdi ama ben gitmedim davamı red etti ama Yargıtay bozdu. davam yeniden görülecek. [FONT=Verdana]ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULURAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK[/FONT][FONT=Verdana]

[/FONT]
[FONT=Verdana]MADDE 10 [/FONT] [FONT=Verdana](2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, SağlıkBakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yereen yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlıkkurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıylagönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

[/FONT]

merhaba,

ben vergi indirimi için %60 olan raporumu ankaraya gönderim bugün bana bir evrak geldi vergi dairesinden aldım.
beni hastaneye sevk etti yarın tekrar rahlil yapmam lazımmış.aslında sorum şu; ben yarın heyete girermiyim bilmiyorum.eğer girersem bana verilen yeni rapo oranı eski rapor oranından düşük oluesa eski % 60 olan raporum gecerli olur mu? yarın heyete gireceğim için acil sizlerden bilgi alabilirmiyim konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
teşekkürler

lansporal merhaba bugün banada aynı şekilde bir işlem sağlamam için vergi dairesine evrak gömnderilmiş gidip mevrağı aldım.
istanbul ok meydanı eğitim araştırmaya gittim yarın gelmemi istediler.benim %60 raporum vardı bulgularda çok açıklama yazmamış diye göndermişler.
şimdi ben yarın yeni rapor için gittiğimde düşük oranlı rapor verseler eski % 60 olan raporum gecerli sayılırmı? cünkü ben sadece vergi indirimi için baş vurdum normal eski % 60 olan heyet raporum süreklidir heralde o raporum tekrar gecerli olur doğürumu? konu hakkında bilginiz var mı?teşekkürler

Üst Alt