Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hakem hastane kararıyla yükseltilen raporla vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULURAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK kazanılmış haklar kısmında eski verilen raporlar geçerlidir.

umut kardeş ankara açıklama istediyse demek istiyorki bu oranı düşürün,tabloya göre yazıınız..benim de % 40 iken aynı hastane tabloya göre yazınca % 36 ya düşürdüler.ankara işine geleni kabul etti.senin tekrar heyete girmene gerek yok..özürlü olduğun branşdaki bölüme gidip rapora açıklama yazılmasını isteyeceksin.

bana % 40 verip sonra % 36 ya düşüren marmara tıp fakültesi pendik hastanesi bu hastane hakem hastenesi diye vermedi ki..
fakat benim kafamı karıştıran aynı hastane % 40 verirken sonra % 36 ya nasıl düşürür..bir ortopedi böülümü doktoru % 40 yazarken aynı bölümden diğer bir hoca nasıl % 36 yazıyor..bu oranlar hocadan hocaya değişiyormu..ben ne yapacağımı bilmiyorum..il sağlık hakem hastenesi olarak göztepe ssk ya sevk etti.ama ben kararsızım.ya ordan daha düşük oran verirseler o zaman ne olacak..ben eski raporumdaki % 40 ı nasıl geri alabilirim..hastanenin rapor bölümüne itiraz edebilrmiyim.davayı orayamı açsam..tam net bir bilgi rica ediyorum.

Bıkmadan usanmadan şu forumda yazanları sonuna kadar okudum. lansporal isimli arkadaş sürekli aynı şeylerden bahsedip ısrarlı bir şekilde aynı soruları soruyor. Bülent Beyi de tebrik ediyorum ayrımcılık yapıyorsun denilmesine rağmen anlayışlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyor.

Benim de başıma benzer bi durum geldi. İşitme kaybımdan dolayı yüzde 42 raporum vardı vergi indirimi için başvuru yaptım. Maliye özür cetvelindeki açıklamayı yetersiz buldu ve yeniden hastaneye sevketti. Sağlık Kurulundaki uyanık memur hemen yeniden rapor alacaksın dedi ama Allah'tan vergi dairesindeki babacan memur buna engel oldu ve daha önce yaptırdığım işitme testini getir onu yollayalım dedi. Çokta iyi yaptı hem yeniden rapor çıkarmak durumunda kalmadım hem de Maliye'den olumlu cevap geldi rapor onaylandı. Allah razı olsun vergi dairesindeki memurdan, kahrolsun sağlık kurulundaki ukala memur.

Lansporal isimli arkadaşın eğer tedavi-muayene kağıtları varsa onları raporunun fotokopisiyle vergi dairesine versin ve Maliye'ye yollasın. Ben bu şekilde sonuç aldım belki kendisi de alabilir. Ha bu arada naçizane tavsiyem bunaltıcı sorulardan vazgeçsin artık. Gördüğüm kadarıyla bu forumda insanlar bildikleri dahilinde yeteri kadar yardımcı olmaya calısıyor.

cengizhan bey sizin dediğiniz şeyleri yaptık,bir şey çıkmadı.o yüzden sorup duruyoruz,kafamız karıştı..yardımcı olmak istemiyorsan cevap yazma...bu konularda bunalacak bir şey yok....

sayın editör ve yayın yönetmenim..benim ssk işe girişim 1995, 4000 günün üzerinde pirimim var..nasıl emekli olabilirim.% 40 rapor almak için 2 senedir uğraşıyorum..raporum ankaradan düşürülüp geri geliyor..şimdi başka hastaneden yeniden rapor almak için uğraşıyorum..her hastanenin bakış açısı farklı..oranlar aynı ise,hastaneler aynı hastalığa neden farklı oranlar yazıyor anlamıyorum..ben ne zaman emekli olabilrim.

lansporal;
en az % 40 ile 3. derece kazanırsanız emekli olursunuz şartlarınız tamamlanmış, 17 yıl 3920 gün gerekiyormuş bunlarıda tamamlamışsınız...

yeni aldığım rapor ile ilgili

merhaba arkadaşlar,benim bu siteye kaydım vardı fakat virüs bulaştığından bir daha giremedim.ben dün kaçıncı kez % 40 rapor aldım artık unuttum..geçen sene Marmara tıp fakültesinden % 40 almıştım.raporda sadece b91 poliyemit sekeli yazdığından ankaradan tablo 3,4 göre açıklama yazılsın diye geri gelmişti.ben yeniden hastaneye gidince bu sefer tabloya göre % 36 verdiler,ankara işine geldiğinden bunu kabul etti..bende raporun üzerinden 6 ay geçince vergi dairesineyeniden başvurdum..bu seferde kartal yavuz selim devlet hastanesine gönderdiler,dün buradan tablo 4.1.2 diye % 40 sürekli rapor verdiler.açıklamada var.şöyle yazıyor.sağ polio sekeli alt ekstremide 5 cm kısalık,atrofi,ayak bileği ankiloz,diz fleksiyonu ve kalça fleksiyonu var,tek baston kullanabilir diye..ortopedi,nöroloji ve fizik tedavi hep beraber rapor yazdılar.tabi heyete girdim,tablonun değişmesi normalmidir.acaba bu sefer raporum ankaradan onaylanırmı.dosyada röntgenlerim,ve raporlarım var.sizden acil bilgi bekliyorum.bu arada tanıyanlar hatırlar benim eski kullanıcı adım lansporal,adım turan.

Inşallah onaylanır bütün çektigin zorlukları okudum . Bu sefer olacak dua ediyorum sana. Emekli bile olacaksın bak gör

teşekkürler birol kardeş..farklı tablodan değerlendirilmesi olumsuzluk yaratırmı acaba..doktorlar kendisi 4.1 tablodan değerlendirdi.zaten rapor onaylansa yaşım ve pirim gün sayım emeklilik için yetiyor..geçen sene raporum ankaradan onaylansaydı,şimdi 1 senedir emekliydim..yinede allahtan hayırlısı,geç olsun güç olmasın.bu seferde raporu kabul etmezlerse ne yapacağımı artık şaşırıım galiba.

Merhabalar Turan arkadaşım üzülerek söylemek zorundayım ki vergi indirimi için gönderilen polio sekeli raporları tablo 3.4 e göre değerlendiriliyor oradada yürümede kullanılan koltuk değneği ve yürüme cihazı olmadan yeterli oran verilmiyor ama umarım seninki bir istisna olur ve kabul edilir bunun sonucunu da sabırla bekleyerek öğrenebilirsin arkadaşım için hayırlısını diliyorum

hasan bey ben doktora sordum daha önceden 3.4 göre değerlendirilmişti diye, ayrıca tek koltuk değneği kullanıyorum ibaresi raporda yazılı.doktorlar kendileri 4,1 e göre değerlendirdiler.onlar bizden dha iyi bilirler diye düşünüyorum..sadece polio sekeli değilki ayak bileğim dondurulmuş bilekten.kalça diz fleksiyonu var..tablo 4.1.2 diye oarnın karşılığı olarak % 40 yazılı.bu tabloda zaten 20-40-60 ve üzeri oranlar var..sitede bazı arkadaşlar tabloya göre yazıldığından problem olmaz diyorlar..ama neyse allahtan hayırlısı..daha önceden % 40 rapor almıştım.doktor sadece polio sekeli yazmıştı..ankara açıklama istedi tablo 3.4 göre açıklama yapın diyince marmara tıp fakültesi heyetten almış olduğum % 40 ı nasıl % 36 ya düşürdü anlamadım.ankarada bunu kabul etti.ama bu sefer aldığım raporda dediğim gibi tablo 4.1 e göre ortopedi doktorunun sonucuna göre % 40 yazıldı..demek istediğim polio sekeline artı olarak tek koltuk değneği ve ayak bileği dondurulmuş olması artı bir oran olarak eklendi diye düşünüyorum.ayrıca bakıyorumda tablo 4.1 de yürüyüş ile ilgili açıklamalr var..polio sekeli tablo 3.4 e göre değerlendirelecek diye bir yasa veya kanun varmı onu bilmiyorum.ortopediden rahatsız olupta tablo 4.1 den rapor alan arkadaşlar varmış.

Maalesef Maliye tablo 3.4'e göre değerlendiriyor...

Tablo_3.4.png

özürlü tablosu ile ilgili

merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak son almış olduğum heyet raporunda doktorlar beni tablo 4.1.2 ye göre değerlendirmişler.% 40 rapor yazmışlar.benim öğrenmek istediğim sağ ayaktan baya bir operasyon geçirdim.ince,zayıf ve kısalık var.polio sekeli diye geçiyor.bazı arkadaşlardan aldığım bilgiye göre bu hastalık tablo 3.4 e göre değerlendirilmesi gerek diye bilgiler alıyorum..bu raporu alırken ben doktorlara demedim ki beni tablo 4.1.2 den değerlendirin diye..şimdi sormak istediğim benim raporum onaylanmaz mı acaba.
fizik doktoru,nöroloji doktoru ve ortopedi doktoru tek tek muayne etti.
fizik doktoru tek bastonla yürüyebilir yazmış,kalça ve diz fleksiyonu var,ayak bileği artrodez.
nöroloji doktoru: sağ bacaktan kaynaklı yürüme bozukluğu
ortopedi : sağ polo sekeli,5 cm kısalık,atrofi,ayak bileği ankiloz. % 40 oran.

Turan, yukarıda da yazdığım üzere, Ankara tablo 3.4'e göre değerlendirir. Maalesef, bekleyio görmekten başka yol yok. Dİlerim bu sefer onaylanır...

bülent abi, bişey soracağım devamlı heyete giren bu doktorlar beni neden o zaman tablo 3.4 den değerlendirmedi..ya o kadar uğraştan sonra rapor geri gelirse..ne yapacağım..ama benim yürüyüşüm düz zeminlerle sınırlı.tablo 4.1.2 de öyle yazıyor.bazı arkadaşlar diyorki olur..bu tabloda % 20 var, % 40 var, % 60 var ve daha yukarısı var..yani ara puan yok..şimdi ankara diyelimki % 38 e düşüremez,dimi bu tabloda oranlar belli..belki derler ki tablo 3.4 e göre düzenleyin..o zaman yenidenmi heyete gireceğim.

Kardeşim, moralini bozma şimdi sen. Bekleyip göreceğiz. Tabii ki aynı şekilde onaylanma olasılığı da var.

inşallah bülent abicim...ya insanın kafasında soru işareti olunca ister istemez strese giriyor..o hastane kapılarında ne çektik,yok tahlildi,yok rontgendi..in aşağı çık yukarı,hastane koridorlarında ne çektik be..allah herkesin yardımcısı olsun..

% 40 raporum onaylandı.

burdaki tüm sitedeki arkadaşlara merhaba

uzun süren yorucu bir maratonun ardından % 40 raporum aynen onaylanıp işyerime geldi,
ben bugün bağlı bulunduğum ssk ya gittim,3.dereceden % 40 ile emekli olabilirsin dediler.

ssk başlangıcım 1995.. ssk dan bana 17 yıl 3920 gün lazım dediler. gün sayım 4200 dü.. bana iş yerinden çıkış belgesi getir dediler.

acaba ortalama ne kadar maaş bağlanır.

bu arada burda bazı arkadaşlar polio sekeline % 40 vermiyorlar demiştiler ben çok uğraştım yalvardım yakardım aldım,darısı tüm arkadaşların başına.
ayrıca polio sekeline yürüyüş tablosundan puan veriyordular,ben ise tablo 4.1.2 ye göre aldım..çoğu arkadaş geri döner dediler,fakat umudumu kaybetmedim sonuç aynen onaylandı.
heyete giriş tarihim 17.12.2013 geliş tarihi 13.02.2014 yani 2 ay gibi sürede herşey olumlu oldu. eskiden daha uzun sürüyordu,şimdi daha hızlı artık.

herkese hayırlı günler.

kardeşim anlamadığım ne emeklililiği emekliliğemi bakıyo e bende özürlüyüm 2022 aylığı bağlatıcam yasım 27 emekliliğim yetmesse bağlanmıcakmı nedemek istedin??

hayırlı olsun arkadaşım darısı bize olsun inşallah :) benimde 03.01.2014 tr.de gönderdiğim raporum halen eviss'de bakanlığa gönd.cevp.beklnyor yazıyor inşallah hepimizin raporları da onaylanır artık hergün strese girmekten psikolojim bozuldu ...:(

inşallah sera ve diğer beklyen herkesin raporu onaylanır.

inşallah ismahan darısı başınıza.bekleyenlerin başına.

raporum onaylanmış

bugün itibariyle iş yerime göndermişler arkadaşlar darısı herkesin başına :)

selam arkadaslar ben bugun hakem hastanesinden %42 aldim nasil bir yol izlemem gerek ve ankara bu hakem hastanesinden aldigim orani düsürürmü yada yükseltirmi yada düsürürmü acil bir cevap verecek arkadaslardan rica ediyorum yardimci olursaniz seviniyim cok tsk ler

[FONT=sans-serif]
özcan kamil
user-offline.png
arkadaşım aslında hakem hastane raporu diye bişey yok hiç bir engelli raporunda hakem hastane raporu diye yazmaz inşallah raporunuzu düşürmezler.ve raporu hangi hastaneden aldınız tablo belirtimişmi engel oranınız tam olarak belirlenmişmi bunu araştırmak lazım. umudunuzu kaybetmeyin

[/FONT]

selam ömer ben ilk raporumu %52 aldim sonra %48 aldim ankara celiski durumuna düsmüs ne beni göztepe merdiven köy plikinligine hakem heyeti sevk etmis dün %42 aldim bu raporumu ankaraya yollayacam bakalim sonuc nedir sizin dediginiz gibi hayirlisi zaman neyi gösterecek tsk ler

selam Kamil bey sizi hakem hastaneye ankara maliye mi sevk etti yoksa il sağlık müd. mü. ve raporunuz süreklimidir.bu sitede sağolsun değerli arkadaşlarımız var raporunuz cetvele uygun mu bakarlar. hoşca kalın

abi şimdi yeni yasaya göre hastanenin verdiği rapormu geçerli yoksa ankaraya gidenmi ankaraya gidecek rapor dediler birisini bana verdiler bendeki rapor geçerlimi olcak yoksa ankaradan gelenmi bilemedim şimdi

Üst Alt