Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
demişsin..seninde bu konu hakkında düşündüklerin bir fikrin vardır
haklarımız için neden eylem yapmıyoruz ? sanada soruyorum , bu soruyu cevaplaman daha çok yarar sağlayacaktır.
demiştim.. Onu görmemişsin sanırım..Yani, önce bu tür STK'ları adam akıllı örgütleyeceksiniz, benzeri konumdaki diğer STK'larla işbirliğine gideceksiniz, varolan mevzuatın gereklerine uyarak eyleminizi yapacaksınız!! Burada böyle imalı sözler ve genele sitemle olmaz bu işler! Hele Amerika ile, Fransa vb. ile karşılaştırmaya kalkmayın, üzülürsünüz!
Ora insanlarının en az 500 yıllık STK ve eylem gelenekleri var.. Bizim var mı öyle bir şeyimiz?
[FONT=Verdana][SIZE=2]kavgani onayliom ve hatta destekliom... ama önerdigin 3 maddelik anayasa teklifinin ilk maddesinde takilip kaldim biras (önce kendi aramizda kabul edices ya hani ); [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]devletten ish, araba ve ev konusunda yardim bekleyebilmem icin neden evlenmem shartini koyuyorsun?... evlenmek istemeyen veya "sultanlik" olan bekarligi elinden geldigince uzatmak isteyen veya evlenicek birini bulamayan engelliler nolucak?... kendi olanaklari yoksa anne babalarinin yaninda yashamak zorunda mi kalicaklar hep?... [/SIZE][/FONT]Fakat asıl sorun devletten önce kendi aramızda kabul edilmesi, kendi aramızda kabul edilen düşüncelerin derneklere kabul ettirilmesi, dalga dalga topluma yayılması dır.. Sonrası inanın kolaydır.. Benim kavgam işte bu.. Önce bizler arasında mutabakat.. İşte önerdiğim 3 maddelik anayasa teklifi..
-1-Devlet evlenmek isteyen engelliye ev, araba ve iş konusunda yardımcı olur..
(...)
[FONT=Verdana][SIZE=2]sevgili kuyucak'a cevaben yazdiklarimdan, aile boyundurugu altinda yashamak zorunda birakilmaya ne kadar karshi oldugum anlashiliodur sanirim... yine de bahsettigin kanun hic de öle sacma sapan gelmedi bana, sevgili sheker kiz... aile olmak o kadar kolay degil, sorumluluk ister... [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]"ananin babanin nesi varsa kendine aittir" demek pek dogru gelmio bana... emekliyi falan bilemicem ama eger annemlerin durumu, kendi gecimlerini riske sokmak zorunda kalmadan, kolaylikla bana destek olabilicek kadar iyiyse, benim, "bana ne! sevmiom ben annemleri, istemiom onlarin pis parasini" diyip devletin/toplumun "ortak kasasindan" (bashka isim gelmedi aklima ) yararlanmak istemem ne kadar dogru olur?... [FONT=Verdana][SIZE=2]tamam, istegim dishinda sürekli ailemle yashamak zorunda birakilmamaliyim tabe, herkes gibi benim de kendi hayatimi kurma shansim olmali ama ish maddiata bakiosa, benim kaprislerimin ve nazimin acisini neden toplum ceksin?... [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2](engelli) evlatlarina, ihtiac duyduklari olanaklari cani gönülden saglamak isteyen fakat maddi durumu buna olanak vermeyen ailelerin hakki olmali bence o ortak kasadaki paralar... müsait oldugu halde zirnik bile koklatmak istemeyen ailelere ise dava acmak, onlarin boyundurugu altinda yashamak anlamina gelmez bence... [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2]ama yine de cok hassas bi konu oldugunu düshünüom - üzerinde daha uzun ve genish capli düshünmem gerekio galiba...[/SIZE][/FONT]Aile boyunduruğunda yaşamaktan kurtulmamız gerekli bir an önce.Senin ananın şusu var babanın emekli var diye önümüze sürüp durulmasın artık.Ananın babanın nesi varsa kendine aittir.Bize ait deiğildir.Ben istemedikten sonrada kimsenin emekli maaşını dava açarak zorla aldırmaya kimsenin yetkisi olamaz. Bu kadar saçma sapan kanun olamaz.