Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Halen memur olanlar ÖMSS'ye girememeli!

O maddeyi "ilk defa memur olarak atanacak olanlara atamalarda öncelik tanınır" şeklinde değiştirmek lazım. Bu arada KAGS (Kurumlar Arası Geçiş Sınavı) veya buna benzer bir isimde bir sınav açılır ve bu sınava da bulunduğu kurumdan memnun olmayanlar girer, uygun puanı alırsa bulunduğu kurumdan istediği kuruma geçişi sağlanır.Tabi bunun şartları da olacak mesela en az 1 sene bulunduğu kurumda çalışmış olması gerekecek ve belli bir puanı tutturması da gerekecek.

yücel kardeşim agzına saglık tam yerinde konuştun bunun görevde yükselme sınavı bilmem ne, bi şekilde yolu var yani..

arkadaşlar bu sınav %3lük özürlü kadrosunu doldurmak için açık olan 20binlik kontenjan için yapılmıyormu? yapılıyorsa memur olan arkadaşların bu sınavda ne işi var önce bunu bir soralım kendimize 40binlik açıktan sizin kadronuz düşülerek 20bine inmiş şimdi sizi tekrar bu sınava sokarak 20binlik kontenjanı gümbürtüye getirmek amaç...denildiği gibi bu kadro işsiz insanlarla dolsun kurumlar arası iş değiştirme sınavı yapılsın kimse itiraz etmez ona ama birlik ve sağ duyu şart bencilik yok biz olursak başarabiliriz....

arkadaşlar dünden beri okuyorumda hep varsayımlı konuşuyorsunuz...şöyle olmalı, böyle olması...havaya taş atıyorsunuz..yasa var kanun çıkmış. memur olarak çalışsa dahi tekrar sınava girer, başarılı olursa, istediği kuruma yerleşir..ben hizmetli olarak çalışıyorum..endüsri mes. lisesi elektrik böl. (elek. tekn.)mezunuyum..şimdi ben sınava gireceğim, kendi meslegimle (elektrik tekn.)ilğili kadroya yerleşmeye çalışacağım..şimdi soruyorum siz olsanız benim yerimde bu sınava girmezmisiniz? sistem yanlış sağlık bak. lise mezunlarını memur aldı.milli eğitim neden hizmetli aldı...

kardeşim yasa var kanun var işte bak son mesajımda aklıma geldi...
arkadaşlar bu sınav %3lük özürlü kadrosunu doldurmak için açık olan 20binlik kontenjan için yapılmıyormu? yapılıyorsa memur olan arkadaşların bu sınavda ne işi var önce bunu bir soralım kendimize 40binlik açıktan sizin kadronuz düşülerek 20bine inmiş şimdi sizi tekrar bu sınava sokarak 20binlik kontenjanı gümbürtüye getirmek amaç...denildiği gibi bu kadro işsiz insanlarla dolsun kurumlar arası iş değiştirme sınavı yapılsın kimse itiraz etmez ona ama birlik ve sağ duyu şart bencilik yok biz olursak başarabiliriz....BU SINAV AÇIK ÖZÜRLÜ KADROSUNU DOLDURMAK İÇİN YAPILAYORSA MEMUR OLAN BİRİSİ YASAYA GÖRE GİREMEZ SEN KONTENJANA DAHİLSİN BU SINAV BOŞ %3LÜK BOŞ KADRO İÇİN

XXXMAN kardeşimizin dedigi gibi 20 bin özürlü açıgı olan kurumlara özürlü yerleştirilecek,bu durumda çalışan memur hangisi istedigi yerde %20 istedigi yerdedir yerleşenler ise %80 kendi meslek dışı işi yapıyor ozaman bu sınav ne olacak sil baştan tüm türkiye girecek emeklisi çalışanı ne olacak ozaman türkiyede 3,5 mlyn özürlü sınava girme hakkı var ozaman..arkadaşlar bu bir istemezlik yada kıskançlık degil yanlış anlamayın lütfen boş olupta memurluga yerleşme ümidinde olan bütün arkadşlar böyle düşünür saygılar

ben kamuda özürlü statüsünde çalışıyorum bu sınava gireceğim çünkü üniversite mezunu hizmetli kadrosundayım kurum yükselme sınavı açmıyor

Valla girin kardeşim madem bu sınav %3lük boş özürlü kadrosu için yapılıyor genelge yayınlansın memurlarda girebilir densin ya sizin yeriniz otomatik boş sayılacak yada memur olmuş insan iki kişi yerine geçiyorda işsiz engelli adam yerine geçmiyormu diye dava açacağım bende sınavın yeniden düzenlemesi için...madem boş kadro için yapılıyor işsiz insanlar gircek bu kadrolara yada boş kadroları doldurmak için değil insanları kandırmak için sınav yapıyoruz densin...

ömss sınavı açıklanırken başlık ve konuşmalara dikkat edin 20bin işsiz engelliye iş müjdesi dendi kamuda açık olan %3lük özürlü kadrosu 38bin küsürlerden 20bine indi bu açığıda en kısa zamanda kapatacağız dendi...memur olan engelliye müjde beyenmeyen işini değiştirsin memurken 2 kişi sayılıp açık olan kadroya yeniden memur atayarak işlerini değiştireceğiz denmedi...

xxxman,
Bende diyorum ki bu ösmm de lise mezunları memur kadrosuna atanır ise bak o zaman ben (Zannediyorum bir çok kişi olacak MEB 2010 yılında lise mezunu 2000 hizmetli aldı)yürütmeyi durdurmak için nasıl dava açıyorum.Ben de meslek lisesi mezunuyum bu sene ÜNV. bitiyor. Kurum Görevde yükselme sınavı açtı da biz girmedik mi ?
Lütfen biraz ciddi olalım bu sınava çalışan her engelli memur girebilir bu kanun ile belli edilmiştir.
Konu dışı ama olması gereken bir şey bu sınavda 16.12.2010 tarihinde yayınlanan yeni rapor yönetmeliğine göre rapor istenmeli şart olmalı içimizdeki sahte engellilerin ayıklanması için gerekli bence...

sınava her engelli girebilir lise mezunu biri hizmetliyken yada başka bir kurumdayken sırf yerine değiştirmek için girebilir deniyormu? hadi girdiklerini farzedelim iyi bi puan aldı isteği yere atandı o kişiden açılan boş kadro için diğer işsiz engelli neden bidaki atamayı bekleyecek madem bu sınav özürlü açığını kapatmak için yapılıyor açık olan kadro yine açık kalmayacakmı? sıralamada atıyorum 25bininci oldu bi yeri tercih edemedi işine geri dönecek onun önündeki işsiz başarılı insana haksızlık olmayacakmı? çevir kazı yanmasın iyi puan alırsan sorun yok düşük puan alırsan işine devam o zaman o kişinin yerine daha başarılı daha yüksek puan alan biri gircek...herkeze fiziğine göre iş verilcek atıyorum fiziksel engelli hizmetli yapılamaz yapılsada o kişi o işi yapamaz devlet boşa maaş öder onada karşıyım herkeze yapabilceği iş verilcek çalışarak hakkıyla alcak maaşını yatarak değil bişeyler yapmak için uğraşacak...2010 raporuna göre girilsin fark etmez benim için gerçek özürlü alınsında ali olsa ne veli olsa ne...HA FİZİKSEL ENGELLİ DEDİMSE AKSAYARAK YÜRÜYEN BİR İNSANDA YAPABİLİR AMA TEKERLEKLİ SANDALYEDEKİ BİR İNSAN YAPAMAZ HAYAT BİLGİSİ DİZİSİNDE MEDNAN VARDI Bİ TANE ÖZÜRLÜ AMA HİZMETLİ HERKEZE YAPABİLCEĞİ İŞ VERİLCEK...en büyük açık yine mebde ve büyük çoğunluk yine hizmetli olcak kimse boş hayal kurmasın...AMA ŞU OLABİLİR BU KADROLAR HAKKIYLA DOLAR SONRA KURUM DEĞİŞTİRME SINAVI YAPILIR BÖYLE BİR MADDE EKLENEBİLİR HA O ZAMAN HAKEDEN KURUM DEĞİŞTİREBİLİR BÖYLE Bİ DÜZENLENME TEKLİF EDİLİR...

Burada bir de şu var xxxman, bir memur sınava girerse sadece daha üst kadrolara tercih yapabilir. Yani hizmetli kadrosundaki memur hizmetli kadrosunu tercih edemez. En azından gih memur kadrosunu veya meslek kadrosunu tercih edebilir (mesela tekniker). Gih memuru da en azından vhki kadrosunu tercih edebilir. Yani senin sandığın kadar bir hareket olmayacak bence. Tabii senin de haklı olduğun noktalar var.

xxxman kafanı yorma öyle her önüne gelen rasgele girip kurum degişeyim die sınava giremez vardır elbet bunun şartı kanunu,şuan mesela hizmetli kadrosunda olan ilker kardeşimiz dışardan okumuş sınava girip bi üst mevkiye gelmeye ugraşıyor zaten o istedigi kadroya yerleşince çıkış yaptıgı yer boş kalacak oraya da büyük ihtimal sınavdan birileri ya o sınavla yada 2 sene sonraki sınavla o kadro için tercih yapma imkanı olur yani bilmiyorum anlatabildim mi..bu durumda xxman kardeşimizde haklı ilker kardeşimizde haklı die düşünüyorum,ama xxman kardeşim rahat ol mesela ben lise mezunu tercihlerde hizmetliden başka bişe gelmez die düşünüyorum xxxman sen lise yada ne mezunusun kardeşim..

Arkadaşlar özel sektör ve devlet birbirinden gerçekten çok farklı.. En basiti kar yağar devletteki engelli memurlar tatil yapar ama özeldeki engelli zar zor güç bela işine gider gitmeye çalışır, bayramı seyranı tatil olur özeldeki engelli yine işe gider, gerçekten engelli olarak özel sektörde çalışmak zor, özeldeki seni torpilli biri geldiğinde direk şutlayabilirde, garantisi yok..Şu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok ama yine de kendin bizzat bişi yapmadığın sürece devlet seni kolay kolay işten çıkartamaz, o yüzden memur olmak bu kadar önemli, insan ne için çalışıyor sigortam yatsn aileme bakıyım emekli oluyum.. Bence de bu sınava sadece şu an çalışmayan ya da özelde çalışan engelli insanlar girmeli.. Şu an memur olan arkadaşlarda toplansınlar ne bilim bişiler yapsınlar kurum arası geçiş ya da ne biliyim ona benzer sınavlar yapılması için talepte bulunsunlar, bu gerçekten ayrı bi sınav olmalı, memur olanda olmayanda girerse bu sınava hiç bir anlamı kalmaz ki.. Bu sınavın amacı ENGELLİYE İŞ VERMEK, engelli insanı devlete yerleştirmek.. Devlette çalışan memur olmuş bir engelliyi alıp başka bi yerde çalışmasını sağlamak değil bana kalırsa... Kesinlikle ayrı bi sınav yapılmalı, kim nereyi istiyorsa oralara yerleşmeli.. Yerleşmiş arkadaşlar burda çalışamayan işsiz olan arkadaşlara laf atıcağına, bununla ilgili bi karar çıkmasını sağlamaya çalışsınlar..

Emel hanım haklısınız her konuda bitek yaşayan bilir bunları,memur iken tekrar bi sınava girmek istemek şartlar hariç tabi isteyen kafasına göre giren bence çok büyük haksızlık yapar hak yer bence tabi şartları farklı olupta sınava girecek arkadaşlar için demiyorum,emel hanım o bahsettiginiz karar artık kim bilir nezaman çıkar biz ölünce çıkar..

güzel yazmışsın xmen fakat bunu engelilere engelsiz dünya diyen insanlara okutmak gerek. ne kadar engel olduklarını göstermek gerek.memurluk diye girip daha iyisini seçen 25 yaşındada olsa bunamış insan modeli bence...

cemes engelli engelsiz ayrımı yapılırsa bana göre hala şeker hastası veya değişik hastalığı olan eli ayagı olmayan gözü görmeyen duymayan konuşamayan insana göre sağlam sınava bir şeker hastası birde kör girse köre öncelik tanınmasını isterim vicdanen bana ne diyemem şeker hastası başka bir iş yapabilir ama kör ne iş yapar? ben işime geldiği gibi konuşmam hak neyse odur...bak bende öyle bi sınava girdim ama a şehrindeki biri 70 puanla işe girerken benim bulunduğum şehirde 96 puanla girildi hiç gocunmadımda helal olsun bile dedim...özel sektöre lafımız yok devlete girmek isteyebilir bizim sorunumuz devllette olup yeniden devlet memurluğuna girmek isteyenlerle...atıyorum adam 10 yıl önce torpille işe girmiş o zaman sınavmı vardı o adamda çıkıp bende şansımı deniyim kaybetcek bişeyim yok olursa daha iyi bir yer olur dicek...

Ben de emel hanım ve xxxman kardeşe katılıyorum.
Buradaki yanlış sınavı hazırlayan yetkililerden kaynaklanıyor. ayrıca aslında tartışmada bir arkadaşın (adını hatırlamıyorum) dediği gibi ilk olarak sahte rapor sahiplerine bi uygulama getirilmesi gerekiyor bence bizi en çok bu huzursuz etmeli diye düşünüyorum şahsen

arkadaşlar ösym nin görevlendirdigi bazı okullar var kpss başvurusu için gidilince raporuna bakıyor almıyor bile ben başvurdugumda öyleydi,yani diyecegim şimdi öyle kolay kolay raporu gösteripte rasgele ömss sınavına kayıt yaptırma işlemi olmaz die tahmin ediyorum..

arkadaşlar umarım çqlışan memurlar için bir düzenleme yapılacaktır. zaten kadroya nazaran iş bekleyen engelli çok bu sorun göz önüne alınır bence engelli memur zaten memur olmuş yeni açılacak engelli kadrolarlarıyla ilişkiliendirilmemeli.

Arkadaşlar,
Kılavuz yayınlanmadan konuşmak erken olur. Halen memur olanların ÖMSS'ye girmeleri konusunda engel yoktur. Ancak memur olan biri ÖMSS'ye girip de başka bir kadroyu kazansa bile kendi kurumu muvafakat vermedikçe ataması gerçekleşmeyecektir. Kurumlar kolay kolay muvafakat vermemektedirler. Muvafakat alabilmeniz için kendi mesleğinizle ilgili bir kadroyu kazanmış olmanız şarttır. Belirli bir mesleği olanların (mühendis, öğretmen, avukat vb.) muvafakat alması kolaydır. YHS'de bulunan bir memur GİH'e veya THS'ye geçmek istiyorsa kurumundaki "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği" sınavlarını takip etmelidir.
Bence yayınlanacak kılavuzda halen çalışan memurlarla ilgili (hatta istifa edip dönmek isteyenlerle ilgili) açıklamalar olacaktır/olmalıdır. Öğretmenler için "kurumlar arası, kurum içi, açıktan atama" şeklinde ayrı kontenjanlar olmalıdır. Diğer meslekler için de (mühendis, avukat vb.) böyle olmalı.
Şu an kamuda çalışan ve belirli bir mesleği olan memur sayısı az (hizmetli kadrosunda bulunanların da GİH'e geçmek için muvafakat alamayacağını düşünüyorum). O yüzden atanamayan arkadaşlarımız böyle tartışmalardan ziyade sınava dört elle sarılmalı ve günlerini boş geçirmemelidir.

Sen öyle düşün bayram kardeşim ben hizmetliyim bu sınavı kazanayım memur veya tekniker olmayı hak edeyim. Kurum bana muvafakat vermesin anında dava açılır emsal kararlarda mevcuttur.Yok öyle yama benim hakkımı yiyecek bir amir göremiyorum.Bekleyelim görelim ben bu sınavı kazanacağım (Adım kadar eminim) ve amirim bana muvafakat vermeyecek gülerim buna ben hemde kahkalarla....
Bu konuyu uzatmanın bir anlamı yok şuan yürürlükteki yönetmelikte ilk defa ibaresi kalktığı için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm engelli kardeşlerimiz bu sınava girer kimse de bir şey diyemez..

abi bi kaymakam veya vali ilk,orta,lise mezunu millet vekiline kalk orası benim yerim diyebiliyormu?yada ilkokul mezunu fabrikada çalışan ünv mezununa orası benim işim diyebilyormu? valla bu sınav hiç adil olmayacak tek hastalıkla kendimizi özürlü sanırken birileri çıkıp BALTAZAR FORMÜLÜYLE 10 hastalıktan %40 oranı tuturup oda özürlü sayılcak gerçek özürlülerin hiç bi şansı olmayacak nasılsa memur değil amir ol istersen...

ilker kardeşim görevde yükselme sınavı meb yapmıyormu yapsada sen özürlüsün die sana giremezsin die bi yazı varmı yani merak ettim ben senin sınava girip girmemen için söylemiyorum normalde bi arkdaş girdi tabi hizmetli idi yazıyı sümerin içinde temizlik yaparken bulmuş müdürüm görevde yükselme sınavı varmı haberiniz var mı demiş oda yok demiş saklamış neyse sen bununla tartş derken görevde yükselme sınavına giriyor adam şuan katiplige bakıyor,yani diyecegim yükselme sınavı varda arkaşımın durmuna falan düşmeyin

Bizde kimseye kalk git demiyoruz ki diyoruz ki sınava girip bileğimizin hakkı ile bu hakkı kazanmak istiyoruz..Zaten kurum içinde Görevde Yükselme Sınavı açılsa Meb ve Diğer kurumlarda çalışan engelli hizmetliler kat'iyen ÖMSS'ye girmez..
Ayrıca Sen meb de çalışan engelli hizmetlilerin ne şartlar altında çalıştığınız biliyormusun? Bak ne yapacan ben sana anlatayım kısaca sabah 6:30 da okulu açacaksın akşama kadar oraya paspas buraya paspas,evrak getir götür,tamir yap,boya yap, çay yap akşam zil çalacak sınıfları temizle hele birte teksen okulda ooo işin akşam saat 8 i bulur. Gel fazla değil 1 hafta çalış ? Kaçacak delik arasın. Lütfen lütfen senden rica ediyorum artık bu konuyu uzatmanın anlamı yok kanun da diyor ki girer benim tahminimce ÖSYM de zaten kılavuzunu ona göre hazırlayacak..Bu saatten sonra ''ilk defa'' ibaresi filan kalkmaz bu böyle biline...
Ayrıca ÖMSS nin yayınlanan yönetmeliğin de yeni rapor şartı aranmaktadır.Kanun öyle yazılmış ise ÖSYM de 16.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren yeni rapor yönetmeliğine göre yeni rapor ister şimdiden yeni raporlarınızı almaya bakın.

Sonbahar.44,
Hayır yok olsa zaten ÖMSS ye girmem...Zaten GYS olmadığı için bizim için kurtuluş yolu ÖSMM oluyor...

herkez işine geldiği gibi konuşuyor en büyük alım yine mebde hiç sanmayın masa başı iş kalcak bize kurum içinde yükselme sınavına sağlıklı insanla girip başarılı olamıyoruz burdan şansımızı deneyelim diye senin yerine gircek olan kişi farklı şartlardamı çalışacak? ama şu kadarını söylüyor BALTAZAR FORMÜLÜ İLE 10 hastalıktan %40 rapor alan birine karşı senin şansın yine yok yine yok alacakları taş çatlasın bin kişilik masa başı iş vercekler bu sisteme göre orası size yine kalmaz yine kalmaz....biz burda yırtındığımızla kalırız kılavuz yayınlanınca görcez...

Ya anlamıyorum zaten meb de engelli hizmetlilerin çalışma şartları belli şahsi fikrim meb de hizmetli alınacak ise kat'iyen müracaat edilmemesi biz den sonra bu böyle gidecektir ben kurtulacağım belki bir kaç kişi daha kurtulacak ama bu iş bitmeyecek neden hastanelerde hizmetli kadrosu yok çünkü şirket yapıyor..Hani okullarda şirketler üstlenecekti temizlik işini ne oldu ???

abi özürlüye hizmetli işi verilmeyecek olsa zaten hizmetli kadrosu açılmaz 20bin kişi alıncak 20binide memurmu olcak?bin tanesi masa başında memur olcak 19bini hizmetli olarak memur geçecek sen şimdi hizmetli olarak memur değilmisin?işitme engelli olarak senin beden kullanma avantajın var en azında fizikseller ne yapsın körler ne yapsın? dediğim gibi biz özürlüyü tek hastalıkla ele alıyoruz kanun 10 hastalıkla masa başı işler uyanıklara kalcak siz işinize sahip çıkın bizde ne nane yiyeceğimizi düşünelim...

Üst Alt