Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi antidepresanı kullanıyorsunuz?

ialçla alkası yok kalıcı yan etki yapmış ialcı degiştirdik zaten şimdi hem şizo hemde akatizi olmuş

Paranoya Bende Akatiziyi Abilify başlatmıştı. İlacı bıraksamda geçmedi. O dedigin ilaclarıda kullandım kullandım. Etki etmedi. Bir süre sonra kendiliginden geçmişti.

fluo

cipralexten evvel cipram içiyordum. cipralex daha etkili geldi. takıntılarımı baya bi azalttı. rahatladım diyebilirim. ancak 5 kilo civarı aldım. cipramdayken kilo almıyordum, o da sık idrara çıkma yapmıştı. cipralex dışında solian kullanıyorum. ilacı aldıktan sonra acıkma ve şeker düşmesi oluyor. bu yüzden bir de glucobay kullanıyorum. bu arada kolesterolüm yükseldi. sık idrara çıkma oluyor. çok sayıda ilaç kullandım, içlerinde en iyi gelen solian oldu. rexapin, risperdal, abilify, seroquel, clonex, depakin, lithuril, meresa, paxera, lustral, cymbalta, prozac, invega, norodol... daha aklıma gelmeyenler olabilir. en iyi gelenler solian ve cipralex.

Yetişkinler için en etkili anti depresanlar

İnceleme, insanların orta ila şiddetli depresyon için hangi antidepresanı ilk sırada seçeceklerine karar vermelerine yardımcı olabilecek yeni kanıtlar sunmaktadır. Bununla birlikte, antidepresanları, bilişsel davranışçı terapi gibi diğer tedavilere veya kombinasyon halinde tedavilere kıyasla değerlendirmedi. Bireysel denemelerde bildirilmeyen maddelerle ilgili bazı endişeler olsa da, bu gözden geçirme muhtemelen güvenilir olacaktır. Kapsamlıdır, yalnızca plasebo kontrollü çift kör denemeleri içerir ve yayınlanmamış denemeler için başarıyla aranmıştır.

Araştırmanın sonucunda, etkinliği kanıtlanmış ilaçlar.
essitalopram
paroksetin
sertralin
agomelatin
mirtazapin.

Kaynak : https://evidence.nihr.ac.uk/alert/t...ressants-for-adults-revealed-in-major-review/

Doktor değilsiniz anladığım kadariyla, öyle olsa internet araştırma sitesini paylasmak yerine arastirmalarinizi, destekleyici analizlerle ifade ederdiniz.
Bu konuyu acma sebebinizi anlamamakla birlikte, ilac tavsiyesi vermenizi yanlış buldum
Tıpta hastalik degil hasta vardır ve ayni hastalik teşhisi konmuş olsa bile kişinin yasina, kilosuna, alerjilerine, hastalığın tipine, fiziksel ve psikolojik durumuna göre farklı ilac tedavileri uygulanabilir. Buna kisiyi takip eden doktor karar verebilir. İnternetten hastalık arastirilmasini ve ilac tavsiyesini hem yanlış buluyorum etik değil, hem de sağlıksız. Zaten bu ilaçlar recetesiz kullanilamaz, receteyi de alaninda uzman doktorlar yazabilir.

Ben İngiltere'de yapılmış bir araştırmayı paylaştım.
Gereksiz yere polemik yaratıyorsun bence.
gul2011

Son düzenleme:
Ben polemik yapmak icin yazmadim öyle algıladiysaniz bu sizin bakış açınızdir zira ben özellikle doktora yönlendirdim ve paylasma amacinizi anlamadigimi belirttim
Yani paylaştiniz tamam, eeee? Sonra? Amac ne?
Her gün dünyada bir sürü arastirma yapılıyor, o ilaclar en etkili ilacsa kime ne faydasi var? Doktor kontrolünde olana zaten doktoru uygun tedaviyi uyguluyordur, bu aspirin mi basim ağrıdı alayim en etkilisi buymuş densin?

Yineleyen depresyon

hastalığı olan kim var? gyrex 200 mg ozaprin rapid 10 mg lustral special 100 mg risperdal consta 25 mg im enjeksiyonluk uzatilmis salimli suspansiyon yenıleyen depresyon ılacı dıye verdıler bılgısı olan var

Son düzenleme:
yenıleyen depresyon

hastalığı olan kim var? gyrex 200 mg ozaprin rapid 10 mg lustral special 100 mg risperdal consta 25 mg im enjeksiyonluk uzatilmis salimli suspansiyon yenıleyen depresyon ılacı dıye verdıler bılgısı olan var

Ben varım rixper 1mg sabah akşam kullanıyorum.

Üst Alt