Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi marka-model aracı kaç TL'ye, nereden satın aldınız?

ögretmen-

Yasaklı Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar

ötv siz araç alacak arkadaşlara bilgi amaçlı olarak bunu yazıyom.
teyzemin oglu
Renault Clio hecbek
normal satış fiyatı anahtar teslim 28500 YTL
ötv bandrol filan düşünce 19500 YTL'ye anahtar teslim alındı.

bir de size fren gaz elden kumadalı aparat fiyatı söylüyem: 400 ytl

Herkes satın aldığı araç hakkında bu bilgileri yazarsa çok faydalı bir paylaşım olur...

aparat firmasını yazın bence

- Söylediğiniz Aparatı 400 YTL ye çok ucuz almış, Bu firmayı yazın da, ihtiyacı olan başvursun.
- Bahsettiğiniz aparat, Halis Sayar da 1,000.- ın üstünde fiyata takılıyor.

kismetcin' Alıntı:
Arkadaşlar bu başlığı daha genellesek de, ötv muafiyetiyle sıfır araç alan arkadaşlar aldıkları araçların markalarını, modellerini, donanımlarını, trafiğe çıkış tarihlerini, ötvli ve ötvsiz aldıkları fiyatları yazsa daha geniş ve fikir sahibi olunabilecek bir konu olmaz mı sizce?
BENCE DE BU BASLIK ALTINDA ARAC ALANLARIN BILGILERI YERALSIN DAHA GUZEL OLUR. ARAC ALMAK ISTEYEN ARKADASLAR BURADAN TAKIP EDER PIYASAYI.

Öncelikler fikrimin kabul görmesine sevindiğimi belirtmek istiyorum. Konumuza gelecek olursak;

12.08.2008 tarihinde trafiğe çıkmış olarak 2009 model Peugeot 206 Generation model otomatik vites bir araç satın aldım.
Aracın bayi ötv'li fiyatı 27.300 YTL idi, bize fatura edilen ötv'siz fiyat ise 19.150 YTL (tertibat, pln-proje hariç).
Aracıma elden gaz-fren tertibatı takılmıştır, bunun bedeli ise 250 YTL'dir (plan-proje hariç)

Bende %90 engelli çocuğıum adına 2008 model "Megane ll Extreme 1.6" aldım herşey dahil 24,000,00 ytl'ye maloldu

bende temmuz ayında Megane II Ekspression 1.6 16 v triptonik vites bir araç aldım.
Full paket istedim sadece lastik basınç ölçer yok tu.
Bu aracın fiyatını ötv li haliyle 43.500 ytl dediler
indirim istedim indirimimle beraber 27.600 ytl ye bana maloldu.
Halis sayar dan aparat fiyatı aldım gerçi elimde eski aracımdan kalma bir aparat vardı ama bilgi alayım diye ve ayrıca montajının yapılıp birde proje çizilmesi gerekiyordu.
1000 ytl ye yakın aparatla beraber bir fiyat verdi
sadece proje ve takma ücreti 400 ytl istedi aparat benden olmak kaydıyla :D
:twisted: :twisted:
bi araştırma yaptım ve projeyi 125 ytl ye çizdirdim takmayıde herhangi bir tamircide montajını yaptırdım ve 20-50 arası bir rakam faturası içinde bitirdim.

125+50 desek bile 175 hadi 25 te benden 200 ytl
bu fiyat rezilliği nedir halis beylerde anlamıyorum.
400 nere 200 nere bol keseden hemde :D :D :D
araştıralım arkadaşlar
mutlaka fark eder.
yolunacak kaz gibi bizi yolmalarına müsaade etmeyelim.
hatta bu konuda elinden gelen varsa böyle bir kaç firma açılırsa halis sayar tekeli de kırılmış olur
selamlar

Özel Tertibatlı Araba

mustafa_toprak (ve diğer arkadaşlar) bilgi vermişsiniz, teşekkür ederim ama nereden aldığınızı da yazarsanız çok iyi olur.

Çünkü ben Renault Clio hecbek araba almayı düşündüm ama
normal satış fiyatı anahtar teslim 28500 YTL
ötv bandrol filan düşünce 21.500 YTL'ye anahtar teslim olarak alabileceğimi söyledi bayii.
anladığım kadarıyla bayiler arasında da fark var.

evet arkadaşlar hangi bayiden aldığımızı yazarsak daha iyi olur.bayiden bayiye çok fark ediyor.böylelikle en uygun yeri ve bizleri kazıklamamış olanları de biliriz.
araçlarda indirim kampanyası olunca bayiler bize indirim uygulamıyorlar.neymiş efendim zaten ötv siz alıyormuşuz zaten bir sürü indirim oluyormuş...cartmış curtmuş...sanki ötv yi ceplerinden indiriyorlar.ben böyle bayilerle çok karşılaştım.
falan markada kampanya var,arıyorum-kampanya kamsamında araç ötv siz bana ne kadara gelir?diye soruyorum.cevap:zaten indirimli alıyorsunuz kampanya sizi etkilemez.en azından dürüst bayiyi bilelim

Ahmet bey size katılıyorum, araba fiyatlarında indirim var deniyor bayilere gidiyoruz, size ötv indirimi yapılıyor, onun için ekstra indirim yapamayız diyorlar.

ÖTV yi sanki kendiler lütfedip indirmişler gibi davranıyorlar, oysa ÖTV yi Devlet kanunen almıyor. Bayilerin bu çifte standart davarnışlarının önüne geçebilmek için ne yapılmalı, lütfen buna dur diyebilecek birileri yokmu.

Arkadaşlar biz sıfır Toyota Yaris 1.3 triptonik vites aracı Kampanyalı fiyatı olan 29.800 den 21.300 e aldık aracın normal baz fiyatı 34.500 ytl di.

Araçta 4 hava yastıgı, klima , ABS , EBD ve elektrik destekli hidrolik direksiyon mevcut.Normal bir hidrolik araçtan daha yumuşak ve hıza duyarlı .Toyota derindereden adık bu aracı. tavsiye ediyorum bu galeriyi gerçekten çok iyi ilgilendiler..

slm herkese verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar bir çok yasayı bilemediğimzden haklarımızı kullanamıyoruz.
epilepsi %60 hasta raporum var ve 3, derece vergi indirimi raporum var
en yüzde kaç indirim den faydalanabilirim bunu aracı alırken bayiylemi görüşücez
birde epilepsililer e arac verilmiyor galiba bir yakını kullanmak şartıyla alınabilirmi?

Hmm %90 raporumla 2006 da sıfır yurtiçinden mercedes vito aldık , fiyatı peşin 45 bin ytl di 35 bin ytl ye almıştık ,pederi mahkeme kararıyla vasii tayin ettik şöför diyede onu gösterdik .. bi bindi bida indiremedik geziyo sağda solda bi gün vuracam ensesine alacam anahtarı :) :)

BU ARADA GRAYLAND aparatın çizimini halis yerine başkasına çizdirdim dedin, halisten başka bu iş kim yapıyor acaba yada kimlere yaptırabiliriz bendede aparat var yeni alacağım aracıma bu aparatı taktıracağım kime çizdireyim birde öncesinde zannedersem arabadan söküldüğüne dair bir çizim gerekiyormuş. oda aynı kişi tarafındanmı çizilecek.

bu çizimi yapanlar zaten mühendisler halis bey kendisi çizmiyor herhalde. :roll:
ayrıca istanbulda bu projeyi çizmeye yetkili 3 tane nokta yani mühendislik varmış bildiğim kadarıyla.
biri anadolu yakasında yerini bilmiyorum!
diğeri istanbul fatihte digeri de B.Çekmece tarafında dide biliyorum.

mehmet ben ikisinide aynı arkadaşa fatihteki mühendislik bürosunda çizdirdim bi sökme birde takma için gerekiyor yani bir aracın üzerindeki aparatı söktürecek diğerine taktıracaksan bu lazım.
alibey19@hotmail.com mail atarsan telefonunu falan veririm.

Aldığım aracı istanbul Haliç teki Renault Bayii Detay Otomotivden aldım. merak edenler için.
selamlar.

Arkadaşlar bende toyota derindere ile görüştüm corolla comfort 1.6 MM modeli için 38700 satış fiyatı bana söylenen fiyat 27700 inşallah kısmet olursa ayın 15 inden sonra alıcam.Benim şimdi bir sorum olucak ban arabayı ist den alıcam ama ben boluda oturuyorum bu plaka işlerini bana biraz açıklayabilirmisiniz aracı alınca nasıl 14 yapabilirim hani bizim arabaları kontrol ediyorlar ya o bakımdan soruyorum.
Teşekkürler şimdiden.

alıcan toyota servisine sorsana onu onların muamecileri var bilirler onlar.

üstad senin plaka işleriyle ilgilenmene hiç gerek yok, sana verilen fiyat zaten anahtar teslim fiyatı yani aracın sana binebileceğin şekilde plakalı ve muayenesi yapılmış olarak teslim edilmiş durumundaki fiyatıdır, sadece eğer aparat kullanıyorsan aparat, proje ve muayenesi bu fiyata dahil değildir. Bunlar da senden ayrıca talep edilecektir.

Mehmetyilmaz' Alıntı:
alıcan toyota servisine sorsana onu onların muamecileri var bilirler onlar.

Sayın YILMAZ ben tabiki neyi nereye sormam gerektiğinin kararını verebilirim.Buraya bu soruyu sormamın amacı her konuda olduğu gibi herhangi bir zorluk var ise bunu yaşamış olan arkadaşların görüşleri ve deneyimlerinden yararlanmaktır.

ford fusin almak istiyorum sıfır. tahmini maliyeti hakkında bilgi verirseniz sevinirim. normal fiyatı 32000 ytl civarında

sol ayağından engelli olupda , otomatik vitesli araba kullanan var mı ? ve otomatik vitesli arabayı ötv indirimli alabildiniz mi ? arkadaşlar bu başlığı canlı tutalım . araba konusu önemli

opel marka araç alın

- Opel marka araç almanızı tavsiye ederim. ikinci eli herzaman var.. alırken biraz fark verip garantisini 5 yıla çıkartın.
- corsa-astra-otomatik(triptronik), dieseli de benzinlisi de var.
- fiyatlarında çok indirim var şu an.
- opel ataköy den mehmet emin bey le görüşün, özürlü aracı deyin, muamele fiyatını sorun, tektek yazdırın, evraklı gider haricinde muamelecinin fiyatını sorun, özürlü aracında fazla muamele alıyor muameleciler o yüzden.

VALLA BENDE NİSSAN QASHGAİ ALICAM SUV MODELİ OLDUĞU İÇİN SATARKEN 2.Cİ ELİNİDE KUVVETLİ OLUR DİYORLAR ARABANIN ÖTV Lİ FİYATI 53.000 YTL ÖTV SİZ FİYATI 38.000 YTL TAVSİYE EDERİM SONUÇTA 5 YIL SONRA SATMASI VAR

harika bir başlık bende henüz karar veremedin peugoit 207 sw yada toyota yaris düşünüyorum . renault u kesinlikle kimse tavsiye etmiyor.almanyada araba tamir ustası olan bir arkadaş var kesinlikle toyota tavsiye ederim diyor bmv ,mercedes yanında sıfır kalır diyor ama bakalım nasip . Şu yeni kirz bayağı fiyatları artıracak baksanıza dolar nereye uçtu

Türkiyedeki arac Fiyatları

Arkadaslar önce yurtdısından gelen aracların cazipligiyle onlara yoneldim. sonra gumrukle ugrasmamak ıcın burdan sıfır arac almaya karar verdik. bugun renault-dacia ve fiat galerilerine gittik. internetten arastırmıstım fıyatlarını once. ornek dacia sandero 17.000 ytl. guzel bi hatchback.
galeriye gittigimizde once arabanın donanımsız fıyatının o kadar oldugunu ogrendım arac bırden 24.000 ytlyi gecti. sonra ındırımını sordum. onda da ham fıyattan 17.000 ytlden yuzde 37 dusulecegını sonra tum donanım fıyatlarının eklenecegını soyledı. 20.000ytlye falan geliyodu.
ben arabanın bana 11-12000 ytlye malolacagını dusunurken neler cıktı. zaten sonra ogrendım ki dacialarda otomatik vites secenegi yokmus. :D . otomatik olarak bana clio megane falan onerdi o da en asagı gelenı 24000 ytl
sonra fiata gittik. ordada aynı durum aracların ınternetteki fıyatlarla hıc alakası yok. fiatın en ucuz arabası palioları sorduk otomatigi olmadıgını ogrendım. bana daha pahalı arabaları gostermeye calıstı.
iste boyle bı gündü.
bu isleri bilmedigimden cok ters geldi ve cok sasırdım. yuzde 37 ninde hic bi faydası yokmus.

lodos38 kesinlikle yanılıyorsun,zannedersem her iki konudada pek fazla bilgin yok.
1- arabalar modek model ayrıldığı gibi her modelde kendi içinde özelliğine göre en az iki en fazlada heralde 4 yada 5 çeşit olabiliyor.
2- ötv konusundada zannedersem pek bilgin olmadığı gözüküyor.
Açıklama kısmına geçeyim:
1. ŞIKKI açıklıyayım , demişsinki dacia sandero 17000 ytl fiyat vardı, daha sonra bayiye gittiğinde bunun donanımsız fiyat olduğunu zaten kendi ağzınla söylüyorsun birden fiyat donanımlı modelde 24 bin felan oldu diyorsun. Heralde öyle olacak ,17binlik araç gayet sade bir araçtır fakat 24 binlik olan araçta muhakkak ekstra özellikler vardır ,örnek: metalik boya farkı,dijital klima alimünyum alaşımlı cant, mp3 çalar vs vs.. bunları çoğaltmak mümkün(dacia sandero hakkında bir bilgim yok) , e haliyle böyle olunca fiyatta yukarı doğru tırmanacaktır. Firmadan sen en lüks donanımı seçersen haliyle sana o donanımın fiyatını verecektir , zaten gerek basında gerekse internette verilen fiyatlar arabaların en düşük versiyonlarının fiyatlarıdır bunu bilmen lazım ve umarım şimdi öğrenmişsindir.
2. ŞIK: Demişsinki ÖTV nin hiç bir yararı yok , bu konudada malesef bişey bilmediğin ortaya çıkıyor, böyle yazıyorum ama elimde değil yani insanları bu fikrinle yanlış şeyleri savunmaya yönlendirebilirsin.
Nasıl olur da ÖTV nin hiç bir faydası olmaz? bir kere şunu söyliyeyim bilmeyen arkadaşlarda öğrennmiş olur, ötv indirimi yani 37% lik (1600 motor) indirim arabanın net fiyatından düşülmez ,çoğu arkadaşımız burada yanılıyor ötv ,arabanın fabrika çıkış fiyatından sonra ekleniyor dolayısıyla firmalar yada bazı firmalar diyelim ötv yi hemen buradan düştüğü için imdirim bizim beklediğimizden biraz daha az olmasına rahmen hiç te az bir rakam değil , hemen bikaç örnek vereyim,2009 yılı başında arabamı satıp yeni araba alacağımdan şu anda baya bir araba araştırması içine girdim
FOR MONDEO yaklaşık 47 bin ytl hatcbak modeli en üst paketi ,bizlere olan fiyatı ise 33500 gibi rakamlara geliyor ( fiyatlar arsında bayi ve hatta aynı bayideki satış temsilcileri arasında bile değişiklik olabilir oluyorda)
MİTSUBİSHİ LANCER (KÖPEKBALIĞI) : fuar fiyatı 34-35 bin felandı (1500 motor üst versiyon) bizlere gelen fiyatı yaklaşık 25-27 bin gibi şimdi bunlar az indirimlermi ?
şöyle söyliyeyim d segmentindeki araçalarda yaklaşık 6-8 bin ytl ,c segmentindeki araçlarda 8-10 bin ytl , c segmentinin biraz üst versiyonunda ise (mondeo gibi) 10-13 bin ytl gibi indirimlerimiz mevcut ,yani lüks araba aldıkça indirimimiz fazlalaşıyor haliyle arabanın fiyatıda artış gösteriyor.
Buna göre iş tamamiyle senin maddi durumuna kalmış bütçen hangisine yetiyorsa onu alacaksın güzel kardeşim.

bende alacam banada izlenimleriniz hakkında bilgi verirseniz sevinirim ben pejo 207 yada toyota düşünüyorum ama siz araştırmışsınız . bilginizi paylaşırsanız sevinirim saygılar

bana bayinin dedigi arabanın baz fıyatından ötv düsülür sonrada donanımların eklenmıs fıyatıyla alırsın dedıler.ben orda sasırdım.yanı donanımlarda otv olmuyo ekstra fıyat artısı oydu benım dedıgım.ayrıca donanım dedıgımde sızın saydıklarınız kadar luks seyler degıldı mp3 player falan.her aracta olması gereken elektrıklı cam hıdrolık dıreksıyon falandı.zaten aracta var bunlar ama bunları ekstra donanım olarak gosterdıler bana.ayrıca aracın tek modelı var.yanı düz 17000 ytl ama ıste aracta zaten olan ozellıkler donanım olarak gosterılıyo.benım demek ıstedıgım buydu.her bayi bir olmuyo.coguda ötvnin nası kullanıldıgını bılmıyo.

sevgili wt senin ilgilendiğin segment benim ilgilendiğimin 1 alt modelleri oluyor o yüzden fazla bişi diyemeyeceğim ama yinede fikirlerimi yazayım.
pejo şuanda tüm modellerinin değiştirdi yeniledi makyajladı vs
ben fuarda özellikle 407 ve yeni çıkan 308 e baktım ama şunu söyliyeyim önemli olan senin ne istediğini iyi bilmen lazım yani sıfır araba alacaksan eğer senin için öncelik nelerdir ? dış görünüşmü performansmı sağlamlık ve dayanıklıkmı konformu vs..
Benim sana tavsiyem gerçi yazmamışsın ama yeni çıkan mitsubişhi lancer olacak ,araba 1.5 motor 110 beygir iki donanımı mevcut ben ful olanını tavsiye ederim hem fiyat yönünden çok uygun hem sağlam bir araba konforuda mevcut dış görünüşü hafif volvo s 40 a benzemiş yani muazzam bir görünüşü var içi ve bagajı daha geniş olduğundan rahat edersin fiyatıda makul ful paket 34-35 bin civarı ötv yi çıkarırsan dahada aşağıya inecek yaklaşık 25-26 bin gibi (pejo 207, 25bin ile 35 bin arası fiyatı var) hem japon arabası . daha sonra yeni çıkan honda city var oda çok güzel olmuş .
aslında sana şunu söyliyim herkesin zevkleri farklıdır arabalarda da olduğu gibi bana malesef yazmış olduğun bu iki araba modeli sıcak gelmiyor yani ben ne pejo nede hele hele toyota kesinlikle ilgilenmiyorum
bu tamamiyle benim kendi zevkimden kaynaklanıyor, yoksa şuan tüm araçlar son sistem üretiliyor sağlamlık yönünden alman arabaları ve japon arabaları bence ilk terciğin olmalı pejo fransız bir araba ,zamanında pejoların servis problemi çok olan araçlar olduğunu duymuştum aynı zamanda yapılan bir araştırmada en çok kaza yapan araçlar kısmında pejo 1. sırada arkasından citroen geliyor, tabi bunu arabanın güvensizliğinden değilde alıcı kitlesinden kaynaklandığını düşünüyorum ben ( genelde deli dolu kullananların terciği pejo 207 ve diğer modelleri)
umarım biraz olsun fikir vermişimdir soracağın başka şeyler varsda rahatlıkla bilgim doğrultusunda yardımcı olurum.

teşekkür ederim bilgiler için . alınca beni de bilgilendirirseniz sevinirim . benim için model görünüş önemli değil ne de olsa görme engelliyim önemli olan aldımı iyi bir şey olsun . fikirlerinizi bekliyorum tekrar çok teşekkür ediyorum .

Üst Alt