Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım. Rapor alabilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Ben bu hastalikla 3 ay oce tanistim ise girmek icin saglik raporu alirken teshis kondu yaklasik 1,5 ay sonrada isten cikarildim her istede calisamiyorum fazla efor sarf ettigimde tansiyonum cikiyo nefes alamiyorum is gormezlik raporu alabiliyormuyum konuyla ilgili yarsimci olurmusunuz.

Sorunuzda şu hususa dikkat çekmek gerekiyor öncelikle, "iş göremezlik raporu" demişsiniz. Sürekli iş göremezlik geliri için kullanılan cetvelle sakatlık oranı için kullanılan cetveller ve başvuru yerleri birbirinden farklıdır.
Halen iş göremezlik geliri almak için rapor almak istiyorsanız, bunun için hastalığınızın meslek hastalığı grubuna girmesi gerekiyor. Bunun tespitini yaptırmak istiyorsanız ayrı: İş Kazası ve Meslek Hastalıkları

Ama yukarıdakilerle ilgisi yoksa yalnızca engelli raporu almak istiyorsanız Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvurup alabilirsiniz, sakatlık oranı cetveli 'ne göre şu oranlar veriliyor.
Evre I:% 50
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar..
Evre II:% 100
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar..

Tesekkur ederim. Bende devlet hastanesinden randevu aldim pazartesi gunu kontrole gidecem engelli raporumun yuzde kac olmasi gerekiyor malulen emekli olabilmem icin 1997 sigorta girisim var 3050 gunde prim gunum var

malulen emekli olman için %60 alman gerekiyor. senin hastalığında ya %50 yada %100 veriliyor eğer %100 alırsan askerliği yaptıysan askerliği borçlanarak 3600 güne tamamlayıp vergi indiriminden emekli ol derim vergi indirimden emekli müracatı için bir yerde sigortalı çalışıyor olman lazım

Gecen ay beni isten cikardilar tekrar bir ise baslarsam olabilirmi yuzde verirlerse birde bende uyku apne si var gece yuksek tansiyona bagli raporu yukseltirmi acaba bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz esim calismiyor birde okula giden kizim var bende calisamiyorum.

Kalp pili takıldığında yüzde kaç oran verilir?

Kalp pili takilirsa yuzde kac ozurluluk raporu verilir bilen var mi?

Kalp pili özür oranı % 20

Tesekkur ederim ayni zamanda bana hipertrofik kardiyomiyopati tesisi konuldu bu hastaligin rapor orani nedir.

HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ
EVRE I:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar 50
34
EVRE II:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar 100

Hastaligin teshisi konuldugunda &50 rapor veriliyor demi konuyu bilmedigim icin soruyorum.

Evet % 50
İleri seviyede olup tedaviyle iyileşmeyenlerde oran % 100

O zaman & 50 rapor verilecek yarin hastaneye gidecem baska bir doktora beni sevk ettiler osa pil takilip takilmayacagina karar verecek 3 aydirda concor 5 mg ilac kullaniyorum bu hastaligin gerilemw sansi yok dedi eko uzmani doktor ileri seviyede &100 rapor cerrahi mudahale falan mi oluyor acaba pil takilirsa rapor oranida yukselirmi.

Kalp pili takılması değilde takıldıktan sonra EF oranı ne alemde ona bakmak gerek.

Ef orani nedir?bana yapilan eko ekg sonuclarinda varmi

M mod olcumleri diye bir sey var raporda ef 80 yaziyor bu mu kac olmasi gerek

Zaten EF, EKO da ortaya çıkar. Muhtelen size verilen kağıtta yazar. EF oranı düşükse oran yükselir.

EF baya yüksekmiş oran olarak fazla yüksek oran alamazsın.

Saglik kurulu raporu sonucu ne kadar surer yuzde kac rapor verilir hipertrofik kardiyomiyopati teshisi konuldu.

Saglik kuruluna başvuru yaptim sonuç ne zaman belli olur.

Merhabalar Bende heterotrofik kardiyomiyopati hastasıyım raporumu alalı 7 ay kadar falan oldu ok meydanı eğitim ve araştırma hasta hanesinden aldım ayrıca kalp pili taşıyorum bana %70 verdiler. sağlık kuruluna gönderilen raporların sonuçlanması 1 ay kadar sürüyor tabii duruma göre değişir geçe bilirde. Sıkıntı yapma çok uzun bir süre değil

Gecmis olsun banada dun hastanede su anda icd cihazina gerek yok dendi rapor ne yuzde ka cikar hipertrofik kardiyomiyopati teshisindwn acaba

Gözünüz aydın .
Bende EF 65 olacak, hastanenin yanında bile geçmem :)

Benim rapor oranim dusuyormu yukseliyormu kardes

Sakatlik cetvelinde hipertrofik kardiyomiyopati tanisi konulmus kisilerde &50 rapor oran ibaresi var yoksa sen kalp pili icin mi yazdin

bende hipertrofik kardiyomiyopati hastasiyim oranim %100..Kardes sen git hastaneye engelli raporu alacagini soyle.Onlar sana bir gun verierler gelirsin..Sonra bu hastaliktan en kotu %50 alirsin kalp pilide %20 bu 2 oran toplanir balthazard formulune gore eger oranlar bu sekilde ise %60 alirsin..Eger hastaligin tedavi edilemiyecek bir sekilde ise direk %100 alirsin..
Hipertrofik Kmp yani diger adiyla kalp duvar kalinlasmasidir.Ona kalirsa benim EF her zaman 70-75 cikar..Zaten 25 fln olursa sende kalp yetmezligi vardir.Ha benim kalp duvarlari 3 taraftanda asiri kalin oldugu icin doktorlar alkol ile inceltme operasyonuna sicak bakmiorlar.Yapsalar bile cok az incelecegini hastaliginda devam edecegini soyluyor bu yuzden obur boyu ilac tedavisi....Sen benim dediklerime bak Kesinlikle engelli raporu alirsin.sasmaz yani ha sole bir sey var sana hangi amacla engelli raporunu kullanacaksaniz derlerse tüm haklarin degerlendirilmesi icin söyle...Hangi işlerde calisip calisamayacagini kesin yazdir..(Kalp pili takmiyacaklarsa) en kotu ihtimal %50 alirsin

Gecmis olsun saol kardesim bugun saglik kuruluna gittim engelli raporu istiyorum dedim ayin 17sine heyet ixin gun verdiler bana ne icin rapoe alacaksin diye sorsular bende erken emeklilik dedim pil suan icin takmiyacaklarmis 3 aydir ilac kullaniyorum ilacin dozunu yukselttiler 3 ay sonre tekrar gel dedi doktor baska yapmam gereken bir sey varmi bu konuyla ilgili iyi aksamlar

İlk once bir engelli raporunu cikart sana erken emekli olmayıda anlatayim.Simdi bak kardes ayin 17 sine gun verdilerse o zaman gidersin.Sonra tum heyet hastaliklarini gezersin.İç hastaliklarina gittiginde Hipertrofik KMP hastasiyim dersin..Seni o gün Heyete hangi Kardiyoloji bolumu bakiyorsa oraya gonderir.Sen eski raporlarinida hangi ilaci kullandiginida o doktora goster.Doktor seni muayene eder.Hastaligi tespit ettiginde heyet kagidinin arkasina en kotu ihtimal %50 yazar.Sonra sen heyetten tum imzaları aldiktan sonra kurula verirsin.Ertesi gun heyete cikarsin.Sıkıntı yapma sadece bakiyorlar tmm diyorlar.1 hafta icinde gel engelli raporunu al derler.
Raporun cikti diyelim..İlk işin raporunun 2-3 tane fotokopisini cektir ve aslinin aynidir diye kaselet.Hic bir kuruma kurulusa raporunun aslini verme.Daha sonra aile ve sosyal politikalar bakanlığına git kendine engelli kimlik karti cikart..Erken emekli olmak istiyorsan vergi indiriminden yararlanmak gerek vergi indiriminden yararlanmak icinde calisman gerek.Soyle yaparsin sen o isleri hallederken bir is bul işe girdiginde oradan orada calistigina dair yazi al.O yazi ile raporunu vergi dairesine gotur.Vergi indiriminden yararlanacam dersen onlar seni yonlendirirler.Sonra işleme koyarlar 1-2 ay icinde herhangi bir sıkıntı olmazsa vergi indirimin onaylanir.İş yerine gonderilir.Rapor oranim dusermi dersende korkma kalp hastaliklarinin oranlarini genelde dusurmezler..Vergi indiriminden yararlanmaya basladigin takdirde prim sartlarinda uyuyorsa SGK'ya erken emeklilik icin basvurabilirsin..Doktor sana 3 ay sonra gel demisse o tekrar kontrol icin demistir.Heyetle bir alakasi olmaz..

Çok saol kardeşim bu dediklerini tek tek okudum son 2-3 yildir calisamadim3049 gunsskprimim var 01.01.1997 SSK girişim var 15.08.1979 doğumluyum askerde 1999 yolunda gittim 540 gün askerlik borçlanma si yapa biliyor mu su verecekleri rapora gore ki inşallah rapor alabilirsem erken emeklilik için uğraşacak çok saol heyetin sonucunu sana bildirecem.

Üst Alt