Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım. Rapor alabilir miyim?

ICD cihazına gerek yok demişlerse demek ki senin hastalık daha tam ilerlememiş kalbinin duvar kalınlıkları anormal değerlerde değil o yüzden buna sevinmelisin raporu falan boş ver o ikinci planda kalsın sen bundan sonraki aşamalarda tedavini büyük bir özveri ile devam ettir çünkü bu hastalık öyle illet bir hastalık ki insanı yaşarken öldürüyor ben yaklaşık 5 senedir çekiyorum pil taktılar ama gelde bana sor her şey ıstırap şu an bu yazıyı yazarken bile baş dönmeleri ve halsizlikler ile mücadele ediyorum. Sana tavsiyem kardeşim dediğim gibi hastalığını ve tedavini ihmal etme takip. Allah şifa versin

SSK girişin askerlikten once oldugu icin askerlik borclandirmasi yaptirman mumkun degil..Mesela 97de askere gitmis olsaydin SSK baslangicinda 99 olsaydi o zaman askerlik borclandirmasi yaparak 1997 ye cekebilirdin...

Çok geçmiş olsun haklısın aslında ben hastalikla ilgili takip ediyorum bana bu hastalikla ilgili rapor alabilirsin dediler bende calisamiyorum kızım var elimde calismiyor o yüzden erken emekli olabilimiyim diye sağlık raporu almak istedim hiç yoktan sigortam olur doktor şimdilik icd cihazina gerek yok dedi kalp duvarları 20 mm olmuş geçen hafta bu hastalıktan teyzem kaybettik onunda 20 mm di Allah hepimize yardım etsin sanada çok geçmiş olsun ayin 17sine heyet için hastaneden gun verdiler

Bugün heyete girdim heyet teki doktor & 50 rapor yazıyorum dedi pazartesi sonucu almaya gelebilirsen dedi sekreter ben sağlık raporunun üstüneengelli raporu istiyorum dedim iki nnüshası diğer tarafta özürlü raporu yazdım birde engelli kartı bu raporda haklarim nelerdir hipertrofik kardiyomiyopati &50 yardimci olurmusunuz.

Sağlık kurulu & 50 engelli raporu verdi hipertrofik kardiyomiyopati den.saglik raporu dilekçesinde engelli raporu yazdım diğer nüshası na özürlü raporu yazdım birde dilekçede engelli kartı alabilir yazıyo bu raporda haklarim nelerdir yardimci olabilirmisiniz.

Raporun hayırlı olsun Kardeşim. Öncelikle SGK pirim ve gün kriterlerin uyuyorsa emekli olabilirsin sanırım 3600 prim günü ve 15 yıl sigortalılık süresi idi bunu detaylı araştır ben yanılıyor olabilirim . Daha sonra engelli kimlik kartı çıkarta bilirsin , engelli statüsünde bir işe girebilir ve vergiden muaf olabilirsin tabi çalışıyor olma şartı aranıyor. Başkada pek bir işe yaramaz diye biliyorum çünkü benimde yaklaşık 1 senedir %70 raporum var daha engelli kimlik kartı bile çıkartmadım bu ülkede engelli olacağına öl daha iyi.

Saol kardesim 1997 sigorta girisim var 3049 gün primim çıktı &50 raporla 3920 gün primle emeklilik hakkım varmış 18 ay askerlik borclanmasi yapıp birazda sigortalı çalışıcam bakalım inşallah seneye emeklilik için başvuru yapıcam

Erken emeklilik için vergi indirmi almak şarttır.
Bunun içinde çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eğer çalışıyorsanız,
Vergi indirimi almak için,
Raporunuz,1 Ad.Fotoğraf,Nüfus Cüzdanı ve İşyerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belgeyle vergi dairesine başvuru yapın.

saglik raporu konuyu bilenler

Saglik raporunda hipertrofik obstriktif kardiyopati ef%65
agir ozurlu:hayir
surekli:evet raporun gecerlilik suresi

ozur orani % 50 engelli kimligi+engelli raporu

bu raporla vergi indiriminden vs ne gibi haklarim var.

Evet, vergi indiriminde kullanabilirsiniz raporunuz.

Yalnız, raporun aslını hiç kimseye vermeyin. Noterden çoğaltın ve o nüshaları kullanın...

% 50 olan raporumu yükseltebilir miyim?

hipertrofik kardiyopati % 50 raporum var 2 ay once aldim bu rapor oranini yukseltebilirmiyim.

bu hastalığın oranı bu başka rahatsızlıklarınız varsa ancak o zaman yükselebilir kadirtasgun

Öncelikle Herkese Selamlar
Ben Doğuştan Hipertrofik Kardiyomiyopati Tanısı Konulan Hastayım Devamlı Doktor Kontrolündeyim Beloc İlaç Kullanıyorum Sabah Akşam
sabah 50 mg Akşam 25 Mg Engelli Raporu İçin Başvurdum Cetvele Göre 50+10 Dedi Doktor Heyete Yolladılar Fakat Forumda Bazı Arkadaşlar %100 Rapor Aldıklarını Beyan Etmişler Ben Bundan Bir Şey Anlamadım Rapor %60 Çıkarsa İtiraz Edeyimmi
Yardımcı Olursanız Sevinirim

Saygılarımla

doktorunuz sizi 1. evreden değerlendirmiş 50 kalpten 10 da tansiyondan vermiş sanırım buda 60 değil 55 yapar formüle göre bence itirazınız yersiz olacaktır ama siz bilirsiniz

HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ
EVRE I:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar 50

43
EVRE II:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar 100

Öncelikle herkese alan şifa versin doktora gittim bana kardiyomiyopati tanısı konuldu engelli raporu alabilirmiyim kartal kosuyolunda tedavi görüyorum tskler

Bende aynı tanıdan başvurdum bir yıl süreli yüzde 50 rapor aldım kardeş

Geçmiş olsun kardeşim sizede merak ettim niye 1 yıl süreli acaba burdaki yorumlara baktımda ömür boyu alınıyor diye biliyom..tsklerr

Arkadaşlar merhaba bendede hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi kondu ef 60 izmirde bi hastaneye başvuru yaptım dahiliye doktoru kardiyolojiye gitmene gerek yok raporunu dosyana ilave et dedi sonuc ise % 10 vermiş bana yardımcı olabilirmisiniz başka rahatsızlıklarımdanda %20 aldim

Eforya mrb öyle saçmalıkmı olur
Kmp ye en az%50 verilir nasıl oluyorda kardiyolojiye gitmenize gerek yokmuş hangi hastane bu karara itiraz edin eğer kurula girmedi iseniz sağlık kurulunda bunu belirtin veya başka bir hastaneye başvurun engelli raporu ićin.

umut2135

umut bey teşekkür ederim İzmir alsancak devlet hastanesi yarın itiraz edicem

Eforya aslında bòyle yapmaz o hastane ama
Demek doktoruna denk gelmişsin bucadaki devlet hastanesini öneririm size eğer yeni bir başvuru yapmanız gerekirse.

Umut bey il saglık müdürlüğünden itiraz edip en yakın hakem hastanesine gönderiyorlarmiş bozyaka hakem hastane bu konuda çok bilgim yok araştırıyorum

Eforya eğer il sağlık müdürlüğüne başvurduysanız
Evet bozyaka ve yeşilyurt hastaneleri var hakem hastanesi
Olarak size hangisi yakınsa onu tercih edin her ikiside muhakkak kardiyolojiye sizi yönlendirecektir.

Çok teşekkür ederim umut bey yarın il saglık müdürlüğüne başvuru yapıcam araştırmalarıma göre hakem hastanesinde puan farklı olunca 1 kez daha hakem hastanesine gönderiyorlarmış bunun başka yolu yokmu acaba yada bilginiz varsa nasıl bir yol izleyebilirim

Aldığınız rapor %40 altı ise eğer bir kaç ay sonra farklı bir hastaneye başvuruda buluna bilirsiniz rahatsızlığınızın artıģını belirterek Eforya

umut2135 mrb umut bey söyledikleriniz üzere il sağlık müdürlüğüne başvuru yaptım 2.yetkili hastaneye gönderdiler seyfi demirsoya.kardiyoloji prof.dr.daimi kaya ve bozyaka pelin pınar hanımın hipertrofik kardiyomiyopati teşhisi olmasına rağmen seyfi demirsoydaki kardiyoloji doktorunun çektiği eko da sadece kalp kapakcığında problem var diyip %10 verdi galiba bu iş olmayacak sizce hakem hastanesine (bozyaka) gitmeli miyim?

Eforya mrb
Eğer son gittiğiniz hastane ile ilk rapor
Verilen hastane ile aynı oranda rapor çıkarsa
İl sağlık müdürlüğü sizi hakem hastanesine yönlendirmez
Ama 1 puan bile farklı çıkar ise sizi son basamak olan
Hakem hastanesine göndereceklerdir sizde bozyakayı
Seçin size teshisi koyan hastane olduğu için işiniz daha kolay olur keşke ilk o hastaneyi ve teşhisi bırakan doktora
Gitseydiniz.

umut2135 alsancakta fmf e dahiliye 10 puan vermişti burası fmf puan vermiyoruz dedi yani farklı çıkıcak hakeme giderim gibi geliyo hayırlısı teşekkür ederim

Merhaba bende hipertrofi kardiyomiyopati hastasıyım. 3600 gğnğm var çalışmıyorum emekli olmam için ne yapmalıym. Ef %60

Arkadaslar daha oncede soylemistim. Eger [FONT=Georgia]hipertrofi kardiyomiyopati iseniz neden ef nizi yaziyorsunuz ki.
Tespit edilirse yuzde 50 evre 1 olarak
tespit edilip ileri duzeyde olup tedavi edilemiyorsa yuzde 100 evre 2
ef ile alakasi olmuyor rapor oraninin.

[/FONT]

Üst Alt