Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertrofik kardiyomiyopati hastasıyım. Rapor alabilir miyim?

İşe giriş tarihim 16.06 1986 ben 55 yaşındayım 15 senedir tedavi oluyorum raporum yok hastaneden randevu aldım sgk sevk alarak malulen emekli olmayı düşünüyorum ama nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum

S.kara

Önce raporunuzu cıkartın.Hkm hastasıysanız ya 50 yada 100 oran alırsınız bu hastalıktan.Baska rahatsızlık varsa balthazar formulu devreye girer.1986 sgk gırısı ıcın 15 yıl 3600 gun le emeklı olabılırsınız.Yıl ve gunler tutuyor.Malulen emeklı olmakla ugrasmayın.Bunun ıcın tek hastalıktan 60 ve uzerı rapor almanız lazım.Emeklı olmak ıcın vergı ındırımı almanız lazım.Bunun ıcınde bır iş de calısıyor olmanız gereklı.Rapor sonucunu alın yardımcı olmaya devam ederim

Bağımlılık Değerlendirmesi

Merhaba,

Bilindiği üzere yeni yönetmelikle, ağır engelli ibaresi sağlık kurulu raporlarından kaldırıldı. Bunun yerine artık;

Bağımsız, Kısmi Bağımlı ve Tam Bağımlı ibareleri kondu.

Rahatsızlığım Hipertrofik Kardiyomiyopati. %50 engel oranım var. Bunun dışında herhangi bir sağlık problemim ve engelim yok. Yönetmelikte yer alan bilgilere göre “Bağımsız” olarak görülüyorum. Yani günlük aktivitelerimi yerine getirebilmek için herhangi birine ihtiyacım yok. Fakat raporumda tam da bu anlama gelen (günlük aktiviteler için birinin yardımı gerekir) “Kısmi Bağımlı” seçilmiş.

Ben hata olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. Son 1 sene içerisinde bu rahatsızlıktan rapor alan varsa, bilgi vermesini rica ederim.

Bu durumun memuriyet atamalarında herhangi bir olumsuzluk yaratıp yaratmayacağı hususunda şüphelerim var.

hkmpli

Kısmi bağımlı ibaresi zaten engelliye hiç bir avantaj sağlamıyor. Bu acik ve net! Peki dezavantaji olur mu? Olabilir!

Zira bu şıkların gerekmesi öngörülen sosyal maddi yardımlar için zaten tam bağımlı ibaresi aranıyor.

Doktorlarin bile bu ibareler konusunda kafalari karışık. Bence raporu doldururken sistemde daha önce başka hasta icin doldurdukları formun üzerinde değişiklikler yapıp kaydediyorlar ve bu şık öncekinde nasıl işaretlendiyse öyle kalıyor.

Ankyra teşekkürler yorumun için. Benim için Ekpss oldukça önemli. Raporda “Ekpss girebilir” ibaresi var. Çalışma ile ilgili kısım da boş, yani herhangi bir kısıtlama yok. Raporun ön kısmında, diğer bölümlerdeki tıbbi değerlendirilmelerim sağlam ve %0 oran var. Buna rağmen kısmi bağımlı işaretlenmiş. Acaba artık hkmp hastasıysan direkt kısmi bağımlı mı oluyorsun (ki bence çok alakasız) %50’den dolayı, yoksa dediğiniz gibi başka formdan devam ederken o kısmı değiştirmeyi mi unuttular anlamadım. Şimdi düzeltilmesi ile ilgili başvuruda bulunsam, belki süreç uzayacak ve 2 senede bir olan ekpss başvuru sürecini kaçıracağım. Ne yapsam bilemedim.

Son düzenleme:
@hkmpli

Erişkinler İçin Engellilik degerlendirilmesi hk yönetmelikte,

Kısmi bağımlı engelli birey: Doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve/veya psikiyatri tanısına bağlı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesi gereken fonksiyonel bağımsızlık ölçeklerine göre günlük yaşam aktivitelerini yardım alarak gerçekleştirebileceğine karar verilen bireyi ifade eder

denmiş olup, günlük yaşam aktivitelerini yardım almadan yapabilen kişi, bence bu tür rapora itiraz etmeli ve düzeltilmesini talep etmeli.

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne danışmanız iyi olabilir.

Konulardan birinde ekpss sonucunda atanan arkadaslar, "
ATAMA olunca tekrar yeni bir rapor istiyorlar. Işte memur ve çalışabilir durumda diye yaziyorlar. Tekrar heyet önüne çıkıyorsun" diye yazmışlar. Dolayısıyla kısmı bağımlılık ibaresi olsa da, atama sonrasinda memur olabilir raporu alırsanız bir sorun olmayabilir.

Üst Alt