Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolları enfeksiyonundan kurtulmak için D-MANNOSE vitamini öneriyorum

ilhamikarakoc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle hepinize gecmis olsun ben googlede bir aramada sitenizi buldum üye oldum size tavsiyede bulunmak icin...idrar yollari sorunu olan arkadaslar yazdigim vitamini alip kullansinlar cok faydasini görecekler..tamamen bitkisel bir üründür orginal bio olandan alin ben almanyada yasiyorum burda sorun olmuyor ama türkiyede bir cok yerde sahtesini satabilirler güvendiginiz eczanelerden alin ....

D-MANNOSE ismi kesinlikle deneyin ...ihmal etmeyin ...herkese gecmis olsun

D-Mannose Kronik İdrar Yolu Enfeksiyonları Tedavisine

Eğer idrar torbası ya da idrar yolu enfeksiyonlarından dolayı sürekli rahatsız oluyorsanız yalnız değilsiniz. Dünyada milyonlarca insan sizinle aynı hastalıktan dert yanıyor. Ancak başka insanlarında bu dertten muzdarip olduğuğunu bilmeniz bu probleminizi ortadan kaldırmıyor. Ancak yeni, tamamen doğal içeriklerden Amerika birleşik Devletlerinde GMPH standartalrına göre üretilmiş D-mannose bu sürekli tekrarlayan rahatsız edici hastalığınızı tedavi edecek ve hastalığınız bir daha geri gelmemek üzere gidecektir.

Çoğu idrar torbası yada idrar yolu enfeksiyonuna Esherichia Coli olarak bilinen E COLİ olarak referanslanmış olan bir çeşit gram negatif mikrop sebep olur.Bu bakteri idrar yolunun iç çeperine batan iğne gibi çıkıntılara sahiptir.Bu çıkıntılar idrar yolu çeperine yapıştığı için idrarımız bu mikropları dışarıya atamamaktadır ve enfeksiyon büyük bir hızla oluşmaktadır..

Yeni ürünümüz, D-mannose, bu bakteriyi mıknatıs gibi kendine çeker. Bakteri idrar yolu çeperini bırakarak D-mannose e yönelir ve kendisini D-mannose yapıştırır. Çok ilginç değilmi?

Doğal ve güvenli olan D-mannose kullandığınızda bakteri idrar yolu çeperini bırakıp D-mannose 'nin içindeki maddelere yapışır..(D-mannose) ve buradan normal idrarımızla dışarı atılırlar. Sizin normal idrarınız artık enfeksiyonu dışarı atarak temizleyecektir. Çabuk rahatlama ve artık bir daha tekrarlayan enfeksiyonlar oluşmayacaktır..

D-Mannose mesane enfeksiyonlarını nasıl ortadan kaldırır?

D-mannose vücudumuzda antibiyotiklerin aksine kötü ya da iyi bakterileri öldürmeyen ve mesane enfeksiyonlarını ortadan kaldıran, insan vücudunda, bazı ağaç ve meyvelerde bulunan % 100 doğal bir şekerdir.

Hasta d-mannose u süt , su ya da çay ( portakal suyu gibi asitli içecekler hariç) sıvılar içinde eriterek içer. Vücutta mide tarafından bağırsaklara ulaşmadan önce süratle sindirilir ve abzorbe edilir. Böbrekler vasıtası ile mesaneye ulaşır. Burada mesane duvarlarını kaplar ve mikrobun direk mesane duvarına yapışmasını engeller. Mikroplar burada mesane duvarı yerine d-mannose a yapışırlar. Bir sonraki adımda ise idrar yolu ile dışarı atılırlar. Bu basit, doğal ve çok etkili bir tedavi yöntemidir.

Sistit nedir?

Her sene milyonlarca kadın sistit hastalığına yakalanmaktadır. Türkiye’deki kadınların yarısından fazlası yaşamları boyunca en az bir kaç defa sistit rahatsızlığı geçirmektedir. Fakat bazı kadınlar için bu sadece bir kaç kere değil sürekli devam eden bir savaştır.

Sistit mesanemizin enfekte olması durumunun tıbbi ismidir. Bakterilerin mesanemize girip burada enfeksiyon oluşturması ile oluşur ve aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonu olar akta bilinmektedir. İdrar yolu enfeksiyonlarının % 90 ı e- coli adında bir mikrop tarafından oluşmaktadır. Tedavi edilmediği durumlarda böbreklere bulaşarak daha tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Erkeklerde prostata bulaşarak prostatit hastalığına neden olabilmektedir.

Balayı Sistiti nedir?

Bayanların çoğu cinsel ilişkiden sonra sistit hastalığına yakalanırlar. Bu durum halk arasında balayı sistiti olarak da bilinir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu sebepleri nelerdir?

Bazı insanlar kısa süren idrar yolu enfeksiyonlarına maruz kalırken, bazıları sürekli tekrarlayan enfeksiyon geçirebilmektedir. Eğer bu hastalığa neden sahip olduğunuzu merak ediyorsanız aşağıda belirttiğimiz başlıca nedenlerine bir göz atınız

1. Mesane ya da başka bir deyişle idrar yolu enfeksiyonlarının 5 90 na E-coli denen bir mikrop neden olmaktadır. Bu mikrobun bulaştığı bir eti yediğinizde ciddi sindirim problemleri ile karşı karşıya kalırsınız. İnsan vücudunda sindirim sisteminde bu mikrop önemli olmayacak boyutlarda bulunabilmektedir. Problem bu mikrobun hijyenik olmayan koşullar nedeni ile idrar sistemine bulaşması ile meydana gelmektedir. Zayıf sağlıklı koşulların yanında e-koli cinsel yollardan bulaşabilmektedir. Bu cinsel olarak aktif olan insanlarda yaygın olarak oluşabilen bir durumdur. Kadınlarda bakteri vajinal bölgeye girer daha sonra idrar yollarından mesaneye ulaşır ve idrar yolu enfeksiyonu belirtileri başlar. Bu çok ızdırap verici bir period olabilir ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bu hastalığın oluşumunu önleyebilmek maksadı ile cinsel ilişki esnasında temizliğe dikkat edilmesi ve bazı hijyenik alışkanlıklar edinilmesi ve geriden ileri doğru silmekten kaçınılması gerekmektedir. Bu mesane enfeksiyonunu dramatik olarak artırabilmektedir.

2. Mesane enfeksiyonuna neden olabilecek bazı fiziksel koşullarda mevcuttur. Örneğin eğer böbrek taşınız mevcut ise sürekli tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonuna sahip olma şansınız yüksektir. Bunun nedeni ise bu taşlar nedeni idrar yolunun sürekli tıkanmasıdır. İdrar yolunda inflamasyon oluşur ve bu durum ise enfeksiyonu davet eder.

Diğer bir durum ise mesanenin tam olarak boşalmaması durumudur. Prostat büyümesi olan erkekler ve menapoz dönemindeki kadınlarda görülebilmektedir.

3. Bağışıklık sisteminin baskılanması idrar enfeksiyonuna hassas bir durum ortaya çıkarabilmektedir. Ayrıca diabet ve aids hastalarının bu hastalığa sürekli yakalanmaları olasıdır. Hastaneye yatırılan hastalar hareketsizlikten, üriner sisteme takılan kateterlerden idrar yolu enfeksiyonuna yakalanabilmektedir.

4. Cinsel olarak aktif olan kadınlarda idrar yolu enfeksiyonlarının diğer bir nedeni ise, doğum kontrolünde kullanılan diafram olabilmektedir. Bu sistem artıklar için bir bloker vazifesi görmekle birlikte bakteriler üzerindede aynı etkiyi gösterebilmektedir.

5. İdrar yolu enfeksiyonlarına e-koli kadar yaygın olmamakla birlikte özellikle erkekler tarafından kadınlara cinsel ollar ile bulaştırılabilen klamidya adlı mikropta neden olabilmektedir.

İdrar torbası ya da idrar yolu enfeksiyonununu klasik olarak tedavi etme yöntemi her zaman antibiyotikler olmuştur..Bazen çok güçlü olanları reçete edilir..Çoğu kezde çok başarılı olurlar..Bununla beraber, mikrop antibiyotiğe direnç geliştirebilir ve antibiyotiklerin istenmeyen yan etkileri olabilir..Bazende antibiyotikler tam olarak enfeksiyonu tedavi etmez ve hastalık daha güçlü bir şekilde tekrar nüksedebilir..

D-mannose, Doğal Bir Yaklaşım

Her geçen gün daha fazla insan bu yaygın hastalığa karşı daha ilk belirtilerini hisseder hissetmez elinin altında hemen müdahele edebileceği reçetesiz kullanabileceği doğal bir çözüm aramaktadır.İşte son günlerde bu çareyi D-mannose ile buldular..

*Tamamen Doğal, D-Mannose içeren üründür.

* D-mannose yüksek kalitede üretilmiştir.

*Kullanılması son derece güvenlidir..Hatta çocuklar bile kullanabilir

*Uzun süren sık kullanımlar için güvenlidir.

*Hamilelikte de güvenle kullanılabilir

*Şeker seviyelerini etkilemez.

*Reçete gerektirmez.

*Hiç bir yan etkisi yoktur.

*İyi Mikropları Öldürmez.

*Bakteri D-mannose direnç geliştirmez.

*Kullanımı çok basittir

*Tadı güzeldir.

+Toz şekeri görünümündedir ve hafif tatlı bir tadı vardır

*Su, meyve suyu hatta kahve ile kullanılabilir!

*Ölçüm için küçük ölçeği mevcuttur.

D-mannose antibiyotik tedavilerinden sonra kronik idrar torbası problemleri için idealdir. Kullanımı kolay rahatsız edici ağrı sızı gibi ilk belirtilerden hemen sonra kullanabileceğiniz bir doğal ilaçtır.

D-mannose ün en önemli özelliği antibiyotikler gibi, vücudumuza çok yararlı olan ve bağışıklık sistemimizi destekleyen , B vitaminlerini üreten bağırsak floremizi düzenleyen iyi huylu mikroplara bir zarar vermemesidir.O sadece E coli etkiler ve bu mikrop D-mannose direnç geliştirmez..Bu ise kronik idrar enfeksiyonu olan hastalar için çok önemli bir haberdir..

D-mannose herhangi bir toksik madde içermez ve kimyasal bir içeriğe sahip değildir. Cinsel ilişkiden sonra sık sık idrar enfeksiyonu geçiren bayanlar için bulunmaz bir nimettir..D-mannose cinsel ilişkiden önce ve sonra kullanmanız bu tür enfeksiyonları engelleyecektir..

D-mannose tamamen doğal bir gıda takviyesidir. Metabolize edilmediğinden kandaki şeker seviyesini artırmaz. Hamile bayanlar ve küçük çocuklar için güvenlidir.

% 10 dan az vakalarda idrar enfeksiyonu e Coli nin haricinde mikroptan meydana gelebilir..Bu durumda doktorunuza danışıp antibiyotik tedavisine başlayınız..

Önerilen kullanım:

Bir bardak suya bir çay kaşığı D-Mannose koyup iyice karıştırdıktan sonra belirtileriniz kaybolana kadar (3 gün) günde 3-4 bardak içiniz.

Evet, bu da denenebilir gibi göründü bana.

GNC Herbal Plus® Cranberry & D-Mannose var mesela.

D-Mannose diye bir şey de var, ama her yerde aynı tanıtım metninin görünce bana itici geldi. Eczaneden ya da yurt dışından tedarik etmek lazım bence

Not: SGK SUT'ta ödendiği de yazıyor: "D-MANNOSE POVDER (NOW 100 % PURE)"

Bu arada D-Mannose içerikli ilaçlar Amazon'da incelenebilir diye not düşeyim istedim

Bir de yukarıda GNC'nin ürününe bağlantı vermiştim ya, orada Amerika'da 2 tane alana 1 tane de bedava gönderiliyormuş. Kampanyayı da haber edeyim dedim...

Not: Ürünü denemediğimin altını bir daha çizeyim. Sadece çok sık enfeksiyon olan arkadaşlara için başlığı güncellemek istedim. Ve bir de Amazon'daki 1300 görüşün neredeyse tamamının olumlu olması etkileyici

D-mannose ilacını nasıl alabilirim?

Bu ilaca nasıl ulaşabiliriz?

Her şeyden önce bu d-mannose nedir, ne dedğildir, ne kadar işe yarar, kullanıp değerlendirmek lazım. Belki de hiç bir işe yaramayan, olsa olsa biraz destek veren bir şeydir...

Ama denemek lazım. Türkiye'de d-mannose etken maddeli birkaç ürün var gibi görünüyor. Mümkünse Amerika'dan getirtmek en iyi yol olur

Zeynep hanim,

D-Mannose'u siddetle oneririm! Hayat kurtariyor. Benim cektigimi bir ben bir de benim gibi kronik enfeksoyunu olanlar bilir. Universite yillarimi zehir etmis berbat bir hastaliktir sistit.

Bende 6 yasindan beri kronik idrar yollari enfeksiyonu var. Yillar icinde bu hastalikla basetmeyi ve enfeksiyonu buyuk olcude onlemeyi ogrendim. Ama bagisiklik sistemimin cok zayif oldugu zamanlarda sistit olursam, vucudum kesinlikle basedemiyor. Metabolizmam Antibiyotige tepki veriyor, kullanamiyorum. Yillar icinde yaptirmadigim test, gitmedigim uzman kalmadi. Amerikada en saglam urologlara gittim. bir kisi D-Mannose'dan bahsetmedi. Ta ki 2 ay once Amerikada cok siddetli enfeksiyon ve bobrek ve bacak agrilari nedeniyle acil servise gidene kadar.

Acil doktoru bu takviyeyi onerdi. 5 gun boyunca her iki saatte 1 tane al dedi. GNC den aldim. 5 gun icinde sikayetleri %90 azaldi. 5 gun daha dozu azaltarak devam ettim. Enfeksiyondan eser yok. Simdi sadece gunde 1 tane aliyorum. Rab'bin bir mucizesi bu ilac. Bu enfeksiyona neden olan E-Coli kirkayak gibi gorunen cok bacakli ve muhendislik harikasi bir bakteri. Bacaklariyla mesane duvarina tutunuyor ve idrarla atilmiyor. D-Mannose crandberry, yaban mersini gibi meyvelerden cikarilan bir seker/enzim. Bu yapiskan seker E-Coli bakterisine yapisiyor ve bakteri artik mesane duvarina tutunamiyor ve idrarla vucuttan atiliyor.

D-Mannose'u kullanmanizi kesinlikle oneririm. Ise yarayacagindan eminim.

(Ayrica asitli olmayan bir C-Vitamini, GNC Ester-C olabilir, ve cay kahveyi azaltmanizi da oneririm. cok agriniz varsa, o an yanmayi ve agriyi dindirmek icin bir bardak suya 2 cay kasigi karbonat ve yarim limon sıkıp icebilirsiniz.) Ben yillarca cok sevdigim halde kahveden olabildigince uzak durdum. Birkac yil once Amerikada cok asitli olmayan bir kahve buldum ve o zamandan beri bu kahveyi iciyorum. baska kahve markalari iclerindeki asit nedeniyle sistiti tetikliyor.

Gecmis olsun! (Bu arada ben bu foruma sirf size cevap yazabilmek icin uye oldum. Cunku ben "Rab bu doktorun vicdanina konus. Ne olur beni bir musteri olarak degil, bir insan olarak gorsun, bana senin istegin dogrultusunda ise yarayacak bir ilac versin" diye dua ettikten hemen sonra bu acil doktoruyla tanistim ve hayatim degisti. Rab'bin bu bereketinden siz de faydalanin istedim)

ilacı gerçekten kullanan varsa bilgi versin ve de nereden alacağımızı.

bana öyle görünüyorki yukarıda adı geçen ilaç bir kumpas gibi geliyor ticari amaçlı olabilir enfeksiyon sorunu olan arkadaşlar enfeksiyon doktoruna danışmadan ve reçetelendirmeden kullanmıyalım.

Yok yok kumpaslık bir durum olamaz. Çünkü:

1- D-Mannose bir marka değil. Bir sürü markanın D-Mannose içerikli bitkisel takviyesi var. Tıpkı her markanın C vitamini olduğu gibi...

2- Başlığı açan kişi herhangi bir siteye yönelendirmiş ya da herhangi bir markayı önermiş değil

3- D-Mannose ve Cranberry zaten idrar yolu enfeksiyonları için önerilmektedir. Bu konuda bir sürü yazı var internette

4- Tabii ki doktora gitmek lazım. Ama özellikle biz omurilik felçliler biliriz ki doktor da enfeksiyona karşı yetersiz kalır. Antibiyotikle birlikte onlar da bu tür takviyelerle korunmamız için yol gösterir...

Hasılı, denemek lazım...

Sn. Serhatli,

Yukarida da Zeynep hanima cevap olarak yazdigim gibi ben kronik idrar yollari enfeksiyonu olan bir kis olarak bu ilaci kullandim, ve hayatimi degistirdi (yukarida iletimi okuyabilirsiniz). New Jersey'de Acil servis doktoru onerdi bu ilaci. Hem enfeksiyonu goturdu hem de bir daha tekrarlanmadi. Su an gunde 1 tane iciyorum. Ben D-Mannose'u Amerika'da GNC'den aldim. "D-Mannose with Cranberry" ismiyle satiliyor. Turkiye GNC'lerde var midir bilmiyorum. Ama illa ki bir Turk websitesinde bulursunuz.

Amazon da felan varmı ki acaba deneme amaçlı getirsek

Nasıl seçim yapıcaz Abi pahalı da değil ben getiriym bunu

Amazon'da Now Foods D-Mannose Powder, 3-Ounce hakkında 1000'i aşkın değrlendirme olmuş ve 5 üzerinden 4.6 ortalama almış.

Bece bu tercih edilebilir sanki.

Ya da bakıp MG olarak en yoğun olan neyse, ondan da getirtilebilir

1000 yorumludan 2 tane alayım Abi deneriz
kobay lık iyidir :D

Burada almak isteyen başka arkadaşlar da var, bence birleşip 5-6 tane almak daha avantajlı olur.

Gnc firması ile yazıştım ve ;
[FONT=Calibri][SIZE=2]Talep etmiş olduğunuz [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=2]GNC Herbal Plus Cranberry & D-Mannose [/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=2]isimli ürün, Amerika’da satışı olan ürünlerimizdendir. Mağazalarımızda bulunan satışını gerçekleştirdiğimiz markaların ithalatı için; izinlendirme, üretim ve talep faktörleri dikkate alınarak işlem yapılmaktadır. Bu faktörler göz önüne alınarak, ürün şu an için ithalat planımızda bulunmamaktadır. GNC Türkiye’ de bulunan tüm ürünler bakanlık iznine tabidir. Bu nedenle aracılığımızla bu ürünü temin etmek mümkün değildir.[/SIZE][/FONT]
Diyorlar...

Amazon.com site besin takviyesi olduğu için Türkiye'ye gönderim yapmıyor.

Türkiye de alına bilecek görebildiğim 2 site var. Bu sitede ve Bu sitede açıkcası internetten alınan ürünlere pek güven olmaz hele ki hiç bilmediğimiz ürün bunlar.

Ya yurt dışından gelen birisi alacak yada eczanelere sorup temin etmelerini rica edeceğiz.

Bencede can bey haklı en iyi ve garanti olan gelen gurbetçilerin getirmesi tanıdık vasıtası ile .

idrar yolları enfeksiyonları.....

Beyler ve özellikle bayanlar!..Sizlerle 6 yıl sonundaki tecrübemizi paylaşalım ki bir faydamız olsun istedik..6 yıldır evliyiz ve esimin 5,5 yıldır idrar yollarında geçmek bilmeyen enfeksiyonu vardı..Ankara da gitmediğimiz hastahane ve yapılmayan tetkik kalmadı..Doktorlar idrar testlerinin sonuncunda çok yüksek derecede üremiş olan lökosit ve eritrosit değerleriyle şoka giriyor,bir anlam veremedikleri gibi dayıyorlardı antibiyotigi ki eşimin ve benim genital bölgemizde siil çıkana kadar..Cildiye doktoruna ve kadın doğuma gitdik..Tetkikler yapıldı ve tanı kondu..HPV..Bu virüs çok yüksek ihtimal cinsel (anal,oral,vajinal) temasla düşük ihtimal de hamam,havuz,tuvalet,otel gibi toplu kullanılan alanlardan bulaşabiliyor..Çok sinsi bir hastalik ve 20 yıl kuluçka süresi var..Yani virüs vücuda girdikden sonra kadınlarda rahim ağzındaki hücreleri bozmaya basliyor..20 yıl boyunca sinsice ilerleyebiliyor ve bağışıklık sisteminizin düştüğü bir dönemde popoda,genital bölgede veya ağızda siil çıkıyor ve cildiye doktoruna gittiğinizde size hastalığı anlatıyor ve tedaviye başlıyor..Yıllardır idrar yolu enfeksiyonu geçmeyen veya tekrar eden bayanlar;onun sapını bunun çöpünü kaynatıp içmeyi bir kenara bırakıp acilen bir cildiye (dermatolog) doktoruna gidip kan verin HPV testi istediğinizi söyleyin ve kadın doğuma da smear testi yaptırın..Biz tedavimizi olduk ve sizlere de faydamız dokunsun istedik..Bizi yıllardır görüştüğümüz doktorlar gercekden hayal kırıklığına uğratdı..İçlerinden bir tanesinin bile HPV ile ilgili bilgisi yok muymuş yazıklar olsun dedirtdiler..Umarım işini layıkıyla yapan doktorlara denk gelirsiniz..Ayrıca prezervatifin insan sağlığı üzerinde çok çok büyük bir etkisi olduğunu bir kez daha hatırlatmakda fayda görüyorum.Herkese geçmiş olsun..

zeynoşum
Güvenlidir bence. Ama yakınlardaki bir eczaneye gidip almak da mümkün. O anda yoksa bile, getirttirirler...

Bu arada sürekli enfeksiyonla debelenen bir arkadaşım D-MANNOSE kullanmış ama bir faydasını görmemiş.

Benim kullanım önerim:
1- Kullanmaya başlamadan önce antibiyotik kullanmak ve mesaneyi olabildiğince bakteriden arındırmak lazım.
2- Günde 5 tane D-MANNOSE kullanarak tedaviye başlamak, etkisini gördükten sonra yavaş yavaş bu sayıyı günde 1'e düşürmek lazım
3- Günde 3 lt su içmek ve en geç 4 saatte bir TAK yaparak mesaneyi boşaltmak şart!

Not: Amazon'da bin tane olumlu görüş var. Yani, belli ki olumlu bir etkisi var. Sadece, herkese yaramayabiliyor denebilir o kadar.

Arkadaslar bende kronik prostatitten muzdaribim neyaptiysam olmadi internetteki su bitki cayini alfim oda yaramadi simdi bir antibiyotik ve 2 tanede ilac kullaniyorum sik idrata cikiyorum
su maydonoz dediginiz kapsulu kullanan var mi aramizda bilgi lutfen 250 tlymis fiyati kullanan varsa yada nasil kulanicagini bilen varsa bilgu lutfen

serciyo

Maydanoz suyu da içilebilir. İlle kapsül olması gerekmez. Ama yukarıda bahsettiğim D-MANNOSE alabilirseniz değerlendirin derim.

Peki siz denedinizmi sadece sitede siz yorum yapiyosunuz ilginc geldi dogrusu ama napalim denize dusen yilana sarilir misali bunuda aldim deniyorum diger aldigim ot car cop urunler gibi umarim fayda gorurum.bu arad ankilozan spondalitim dogustan tek bobregim bide ustune kronik prostatit olunca degmeyin keyfine oluyo bakalim maydonozeyi deniyorum 3. Gunudeyim degisik ler var agrim artti ama pisligi atiyo gibi hayirlisi.ayak usumelerim gecse sik idrara cikmam gecse baska bisey istemiyorum yaw gecmisolsun herkese kullananlardan yorum bekliyorum sonucu yazicam

bu ürüne ulasamayan arkadaslara [FONT=Helvetica]Ultra Mega Gold Without Iron & Iodine öneriym. günde 1 kullanıyorum ve ağustosta basladım. şimdiye kadar enfeksyon olmadım.normalde çok sık olurum...[/FONT]:rolleyes:

Ben yurt disindan getirtim 2 kutusu 140 tl.4 gundur kullaniyorum iyi geli gibi umarim boyle devam eder baska carem kalmadi zaten uroloji doktoru profa gittim antideprasanlari vr sperm arttiricilari dayadi malim ictim ama bi b.iyi gelmedi siz o urunu kac aliyosunuz nerden

Cloud.

Suan nasilsin ben d monoseyi kulanihorum eskiye oranla iyiyim ama tam duzelemedimsen nasilsin bilgi lutfen

Üst Alt