Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolları enfeksiyonundan kurtulmak için D-MANNOSE vitamini öneriyorum

serciyo
GNC'yi mi kullandın yoksa şu Amazon'daki tozu mu?

zeynoşum
Bu tür bir korumaya herkes o kadar çok ihtiyaç duyuyor ki, herkes her şeyi deniyor. Benim bugüne kadar en tuttuğum ürün bu toz halindeki d-mannose oldu. Arada bir ihtiyaç hissettiğimde sabah-akşam bi çorba kaşığı tozu az yarım bardak suya karıştırıp içiyorum. Akşamkisi ile birlikte bir de C vitamini içiyorum.

Bir de yine ihtiyaç duyduğumda akşamları yatmadan önce bir adet piyeloseptyl hap içiyorum. O da idrar yollarını temizleyen bir ilaç

Pyeloseptyl uzun süre kullanıldığında enfeksiyon bağışıklık kazanır mi

zeynoşum

Hayır. PİYELOSEPTYL antibiyotik olmadığı için bakterilere bağışıklık kazandırmaz. Günde bir tane içmenin, ya da ayda bir kür uygulamanın hiç bir zararı olmaz. Değil mi MeTePe

Hayır. PİYELOSEPTYL antibiyotik olmadığı için bakterilere bağışıklık kazandırmaz. Günde bir tane içmenin, ya da ayda bir kür uygulamanın hiç bir zararı olmaz.

Piyelopseptyl antibiyotik değil ama dezenfektandır. O yüzden bakteriyel direnç kazanması pek beklenen bir şey değil. Ancak yine de bu tür ilaçların kullanımını kontrol altında tutmakta fayda vardır.

Koruyucu olarak sürekli kullanmak yerine sistit gibi durumlarda gerektiğinde bir kür uygulanmasının daha doğru olacağı kanısındayım.

Profilaktik kullanım için daha uygun ilaçlar mevcut. Piyelosptyl de kullanılabilir ama yüksek enfeksiyon riski olmayan durumlarda sürekli ilaç kullanmamak, bol su vs. içmek ve temizlik kurallarına titizlikle riayet etmek daha önemli.

Mehmet Haberal kateter takarken çift steril eldiven kullanırdı. Birini temizlik sırasında kullanır, onu atar kateteri yenisiyle takardı.

Ben hiç eldiven kullanmiyorum

Bana bu konu da hiç bilgi vermediler temizlik sırasında neler yapılır tam olarak temizlik nasıl yapılır bilmiyorum bunu öğrenmek için nereye başvurmam gerekiyor

Ben hiç eldiven kullanmiyorum

TAK için eldiven kullanmak şart değil ancak temiz eldiven kullanmanızın zararı olmaz. Steril eldiven foley kateterde kullanılır.

Eğer eldivensiz takıyorsanız ömcelikle ellerinizi çokiyi yıkamalısınız. Ayrıca üretra çıkışının çevresinin de temiz suyla yıkanması veya silinmesinde fayda var. Kateteri takarken de özellikle içeri girecek kısmı sağa sola sürtüp değdirmeden takmakta fayda var. Ne kadar titiz davranılırsa enfeksiyon riski o kadar azalır.

Tabi diğer bir önemli konu da mesanede çok fazla idrar birikmesine mahal vermemek, olabildiğince düzgün aralıklarla uygulamaktır. Mesanede biriken idrar çok uzun beklerse bakterilerde üreme olur.

yusufk

Bu verdiğin sitedeki ürünü bilmiyorum. Benim Amazon'daki ürünü önermemin tek bir nedeni var, o da gerek Amerika sitesinde olsun gerek UK benzeri Avrupa sitelerinde olsun sadece bu ürünle ilgili kullanıcı görüşü yazılmış ve Neredeyse %95 oranında olumlu şeyler yazılmış.

Şimdi UK Amazon sitesine baktım da, oradaki çeşitler fazla ve hepsinde de olumlu görüşler var! Hangisini seçmek gerektiği tam zorlaştı :)

Şunda mesela, gerekiyorsa 2 saatte bir 500 ml su ile birlikte bir tablet için diyor: D-Mannose 1000mg 120 Tablets. Özellikle yoğun dönemlerde günde 10 tane bile alınabilir anladığım kadarıyla! Yine kullanıcı görüşlerine baktığımda, enfeksiyon yoksa ama olacağına dair belirti varsa, akşamları yatmadan önce 1-2 tablet alıp birkaç günde bu belirtileri yok ettiği yazılıyor. Bundan da 3-4 kutu alacağım.

Şundan da getirtiyorum: D MANNOSE 500MG 120CAPS
Bir de şundan sipariş ettim: D-Mannose 500mg 90 Capsules

Önümüzdeki ay İngiltere'den bir arkadaşım gelecek. Ona 3-5 kutu sipariş ettim. Geldiğinde buraya yazarım, aldığım fiyata isteyene gönderirim.

OturanBoğa

Abi çok iyi olur faydasını görürsün inş. bizlerde alırız.... Teşekkürler...

yusufk ahmet71

Bende enfeksiyon olmadığı için benim kullanma deneyimimin çok bir anlamı yok. Ben sizler deneyesiniz diye getiriyorum :) İsteyen olursa aldığım fiyata göndereceğim, kullananlar da deneyimlerini yazacak... Derdim bu :)

Merhaba oturan boğa kardeş. Böbrekler iyi durumda değilse de kullanılabiliyor mı d_ mannose

Batangul

Amazon.co.uk sitesinde bir üye yorumu varmış bu konuda. Çok olumlu bir görüş yazmış. Ama doktorların onaylaması ya da bilimsel çalışmaların ortaya konması lazım. Bunlara ulaşmadan böbrek hastalığı veya hamilelik gibi durumlarda ezbere alınmamalı.

"Life-Savers!
Please NHS, endorse these as an effective treatment for UTIs!!!
I've had UTIs for 30 years, trying all sorts of antibiotics which I have had life-threatening reactions to. This meant being with nothing and ending up in hospital with kidney infections or trying new antibiotics and being in hospital with anaphylaxis - not much of a choice there!
I have spent my miserable life trying everything under the sun to keep on top of the UTIs but nothing has ever worked - until now! I cannot express my relief and gratitude enough and I'm trying to spread the word to anyone who's halfway interested! see less
By Pipkin on 27 April 2016"

Arkadaşlar, İngiltere'den aşağıdaki ürünler getirttim. İsteyene aldığım fiyata gönderebilirim. Bakalım kullanıcılarda nasıl bir etkisi olacak...

- D-Mannose 1000mg 120 Tablets. | 120 TL
- D MANNOSE 500MG 120CAPS | 80 TL
- D-Mannose 500mg 90 Capsules | 60 TL

Not: Özellikle yoğun dönemlerde günde 10 tane bile alınabilir anladığım kadarıyla! Yine kullanıcı görüşlerine baktığımda, enfeksiyon yoksa ama olacağına dair belirti varsa, akşamları yatmadan önce 1-2 tablet alıp birkaç günde bu belirtileri yok ettiği yazılıyor.

Arkadaşlar, İngiltere'den aşağıdaki ürünler getirttim. İsteyene aldığım fiyata gönderebilirim. Bakalım kullanıcılarda nasıl bir etkisi olacak...

- D-Mannose 1000mg 120 Tablets. | 120 TL
- D MANNOSE 500MG 120CAPS | 80 TL
- D-Mannose 500mg 90 Capsules | 60 TL

Not: Özellikle yoğun dönemlerde günde 10 tane bile alınabilir anladığım kadarıyla! Yine kullanıcı görüşlerine baktığımda, enfeksiyon yoksa ama olacağına dair belirti varsa, akşamları yatmadan önce 1-2 tablet alıp birkaç günde bu belirtileri yok ettiği yazılıyor.

ben yeni antibiyotik tedavisi aldım bunuda kullanmak isterim 500 mg 120lik olan tableti almak isterim mümkünse kargo yoluyla

ahmet71

Hangisi?
Bana özel mesajla ad soyad, adres ve telefonu yazarsan bugün gönderebilirim.

Her birinden 4'er kutu getirttim. İhtiyacı olanlar gecikmesin.

muratoto

Bende yok enfeksiyon. Koruma amaçlı olarak ara ara kullanacağım. 3 gecedir yatmadan önce birer tane aldım. İdrarın rengini açtı... Ama önemli olan enfeksiyon belirdiğindeki performansı! Antibiyotik kullanmadan enfeksiyondan kurtulan olursa, o zaman işe yaradığını anlayacağız.

Enfeksiyondan muzdarip olan, antibiyotik kullansa dahi sürekli tekrar eden enfeksiyonla debelenen arkadaşlar kullanıp deneyimlerini yazarsa çok güzel olur

Arkadaslar benim meslegim laboratuar teknisyenligi ! bu d mannose ilac degil e.coli enfeksiyonu tamamen mesaneden antibiyotikle atilamiyor bunun kamcilari mesane duvarina yapisik kaliyor ilk firsatta tekrar meydana cikiyor cok sik enfeksiyon olan arkadaslar once enfeksiyonu temizletecek buda ilac yada maydanz sapi cayi, kiraz sapi+ misir puskulu cayi karnabahar kuru ile once temilenin sonra onlem olarak d mannose kullanin
ben bulentbeye siparis ettim e coli sebebi ise barsakta bulunan bir bakteri bu, ama barsaklarda sorun olmuyor bu bakteri buyuk abdestimz ile kamisatemas ediyor yada buyuk abdest sonrasi altimizi temzlerken yumurtaliklaa temas ediyor ordan kamisa ordan mesaneye ulasiyor mesaneye girdimi oyle cabuk olmuyor kamcilari mesane duvarinda yapisik kaliyor bu dmannose bir nevi sigorta gorevi goruyor

Ha bu arada ben kultur yaptirdim 25 tane ilactan 23 u direncli ( faydasiz) su sekilde kurtuluyorum.ilk olarak bir litre suya 1 yemek kasigi limon tuzu koyup eritiyorum. Tak yaptikran sonra taki cikarmayip buyuk bir enjektorle 50 lik mesaneye veriyorum pensle kapatiyorum yaklasik 300 cc verip bosaltiyorum gece yatmadan once mesaneyi bosaltip monurol sase iciyorum gun icinde iki bardak maydonoz sapi cayi iciyorum monurol sase yi 10 gunde bir 2 ay boyunca yapmami onerdi doktor birde uzerine dmannose ictimmi tamam olcak insaallah.

Anlamayan olursa tel 0507 4036900

Mesanede olusan bakteri tasida sik enfeksiyon sebebi olabilir

Slm arkadaşlar ben omurilik felçlisiyim, daimi sonda kullanıyordum yeni enfeksiyon tevavisi gördüm

şimdi de piyeloseptyl kullanıyorum sağ olsun Bülent bey yurtdışından temin ettiği - D MANNOSE 500MG 120CAPS

bu vitaminden 1 kutusunu bana gönderdi. şimdi enfeksiyon olmadığı ve yeni tedavi gördüğüm için etkisini ne derece anlayabilirim bilmiyorum. idrar da daha da durulma veya bakteri taşı gibi tortuları atarsa burada yazacağım

şu an ilaç elime geçti, günde 1 adet kullanacağım, hepimize geçmiş olsun

Bu arada, bende yaptığı ilk his, ani idrara sıkışma hissinin ortadan kalkması oldu. Bunu başka bir arkadaşıma daha denettim, o da aynı şeyi söyledi.

Arkadaslar limon tuzu mesaneyi tahris ediyormus onun icin kullanmayin maydonoz sapi suyuda karaciger yetmezligine goturuyormus maydonuzu gunluk bir bardagi gecmesin birkac gunu de gecmesin.

Kullanan arkadaşları deneyimlerinizi paylaşın lütfen.

Bu arada bu tabletlerin barsak üzerinde de etkisi var. Kabızlığa yol açmıyor, ama sanki dışkıyı yoğunlaştırıp barsaktan çıkışını zorlaştırıyor.

Solgar vitamin C 1000mg kullanıyor. TAK ile herşey güzel şu anda. Şükürler olsun bu günümüze.

Batangul

Bu tür katkılar alındığında bol su içmeyi aman ihmal etmeyin. Aksi halde böbreklerde taş oluşabilir.

Teşekkürler. Bişey daha sorayım o zaman. 2 Tak arası 4-5 saat oluyor. 2 gün önce 1200 cc idrar çıktı.Fazla geldi bana. Şimdi yine 700 lerde. Kirkkilit otu içmiş meğer o yüzden mı mesane büyüdü acaba? Gerçekten mesanesi küçük olanlar denesemiydi?

Batangul

Aman! 600 cc'den fazla olmasın. Aksi halde mesanenin yapısı bozulur. Bu olursa hem enfeksiyon için risk doğar hem de mesanede daha çok idrar kalır.

Kirkkilit otu ne işe yarar hiç bir bilgim yok. İdrar söktürücü etkisini biliyorum ama mesane kapasitesine dair bir etkisini duymadım.

Çok teşekkür ediyorum. Bizim aktarin kızının doğuştan mesanesi küçükmus ameliyat olacakmış o otu kullanmış ameliyata gerek kalmamış
O tavsiye etti. Daha önce anlatmıştım hastanelik olduk . Benim oğlumun mesane gereğinden fazla büyüdü herhalde çıkış olmayınca enfeksiyon ateş 2 ay sabit sonda. Ders oldu biyerde İnatla TAK yapmıyordu çünkü. Bugün kontrol var. İnşallah herşey güzel olacak. Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Çok teşekkür ediyorum. Bizim aktarin kızının doğuştan mesanesi küçükmus ameliyat olacakmış o otu kullanmış ameliyata gerek kalmamış
O tavsiye etti. Daha önce anlatmıştım hastanelik olduk . Benim oğlumun mesane gereğinden fazla büyüdü herhalde çıkış olmayınca enfeksiyon ateş 2 ay sabit sonda. Ders oldu biyerde İnatla TAK yapmıyordu çünkü. Bugün kontrol var. İnşallah herşey güzel olacak. Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Arkadaşlar, kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazabilir mi lütfen?

Bu arada yukarıda barsak üzerindeki etkisinden bahsetmiştim. Sanırım her tableti 500ml su ile tüketmek bu konudaki sıkıntıyı ortadan kaldırıyor

Elimde birkaç tane kaldı. Denemek isteyene aldığım fiyata verebilirim.

Üst Alt