Slm. Bülent beyden 120 tb 1000mg d-mannose almıştım.
T12 parapleji sebebiyle Nörojenik mesane problemim var. Mesanenin ne kadar dolu olduğu hissiyatı çok net olmasına karşın istemli yada istemsiz boşaltma refleksi asla yok. Bu sebeple timen sonda kullanmaktayım. 22 yıldır bu problemle başetmek için türlü türlü yöntemler denedim. 1 yada 2 kez böbreğe sirayet eden enfeksiyon dışında, önlemleri bırakırsam sürekli olarak kronik mesane enfeksiyonum vardır.
D-Mannose bende bağısak üzerinde herhangi bir problem yaratmadı. Benim bağırsaklar İBS sebebiyle evlere şenlik vaziyettedir.
Mesane üzerindeki etkilerine gelirsem. Uygulama 3x2 gr olarak...
1- Mesaneyi kesinlikle rahatlatıyor. TAK sonrası 30 dk boyunca sfinkterlerde duyduğum can sıkıcı ağrı, yanma, sızı şeklindeki hissiyatı azalttı.
2- Benim alışkanlığım sebebiyle idrar torbası yerine 1 lt şişeye işemeyi severim. Buda çıkan idrarın duyusal analizini yapma imkanı verir.
D-Mannoseyi kullandığımda gözlemim şu oldu. Kesinlikle mesaneyi temizliyor. Mesane enfeksiyonu olanların klasik şikayetleri arasında olan idrarda koku, yanma, ağrı, sızlama gibi belirtiler yok denecek seviyeye indiriyor. Bendeki en can sıkıcı belirti mesanenin sağ ve sol kısmına ve bacaklarımı etkileyen şiddetli kramp tarzı kasılmalarada iyi geldi.
3- D-Mannose ilk birkaç gün düzenli kullanımda idrarın tortulu (bazen az bazende çok) olmasına sebebiyet veriyor. Benim yorumun mesane duvarına yapışmış olan bakteriyi temizliyor. Şayet endoskopi resimleri görmüşseniz manzara şudur. Mide yada mesane faketmez. Pembe renkli olması gereken organın iç yüzeyi beyaz bir renkle kaplıdır. İşte bu enfeksiyonun resmidir.
4- Sıkışma hissini yok ediyor yada etkiliyor diyelim. Benim mesane kapasitesi max 1200 cc. bu ürünü kullanana dek 400-500 cc de sıkışma hissederdim. Şimdi 700-800 cc de sıkışma hissi oluyor. Bunlar kişiye özel durumlar olsada bilgi vermesi açısından yazayım dedim. Tahminim enfeksiyona ve sakatlığın kişiye özel durumuna bağlı bu hissiyatlar d-mannose sonrası farklılaşabiliyor.
Şayet d-mannose ile birlikte 1x1 yada 2x1 şeklinde Piyeloseptyl 50 Mg kullanırsanız, enfeksiyonun üremesini kesinlikle engellersiniz.
Diğer deneyimlediğim tavsiyeler kısmına gelirsek; Bol su, günlük iç çamaşırı değişimi, İdrarı asitik tutmak için c vitamini yada elma sirkesi, brokoli kürü, karnıbahar kürü, Collaidal gümüş suyu.
Sürekli uyguladıklarım ise; Bol su, günlük iç çamaşırı değişimi, Collaidal gümüş suyu...
Nasıl olduda mesane enfeksiyonum tekrarladı. 2 ay süreyle Collaidal gümüş suyu içmeyi bırakmıştım. 22 yıllık nörojenik mesane tecrübemde şunu anladım ki; Bağışıklık sisteminizin çok kuvvetli olması gerekiyor. 5,5 yıl hiç enfeksiyon kapmadan yaşamıştım. Sonra ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama kronik enfeksiyon yakamı bırakmadı. Hemde bütün önlemlerime rağmen.
Sonda kullanıyorsanız enfeksiyon kaçınılmaz. Bu sebeple günlük yaşantınızın içine önleyici tedbirleri almak zorundasınız. Sağlıkla kalın...
Ben bu d-mannoseyi çok sevdim Bülent bey. Elinizde ürün kalmışsa almak isterim.