Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar yolları enfeksiyonundan kurtulmak için D-MANNOSE vitamini öneriyorum

Arkadaşlar kullanıp memnun kalan var mı
Mesaneyi ızotonikle yıkasak enfeksiyona iyi gelir mi

Bende intersiyel sistit var ve 3 aydır agrıdan eve kapandım psikolojim alt ust bir sürü ilac sistoskopiler merak ettiğim dmannos gnc ilaclari yok türkiyede gercekden iyi geliyormu bu hastalığa yada baska caresi varmı iyi olan varmi

zeynoşum Buse8502

D-mannose barsak düzenini bozuyor (barsakları yavaşlatıyor). O açıdan omurilik felçliler için çok zor bir kullanımı var. Ama barsak düzeni konusunda sorunu olmayanlar kesinlikle denemeli.

Arkadaslar barsak sorununu bilmiyorum ama ben cok sik enfeksiyon oluyordum ecoli sebebiyle bu d mannose yi kullandiktan sonra 3 aydir yok eskuden yani asim mart arasi beskez olmyustum ve 4 saati gecirdigim anda taki enfeksiyon oluyrdum suan baya bir rahatladim 8 saati ble geciyor geceleri tak yapmadan ama enfrksiyon yok ben kendi adima cok rahatladim diyebilrim tavsiye ederim ama enfeksiyon sebebi e coli olacak birde hayalarinzi sabunlu suyla yikayin ben hafada 5 6 kez yikiyorum kakanizla pipiniz temas ederse ve yikamazsaniz kesunlikle enfeksiyon cikar cunku bu e coli buyuk abdest ( kaka) icin normal bir bakteri ama idrar icin tehlikeli

SALİH DEMİR

Ne ilaçmış bu ya merak ettim şimdi kafamda oluşan stresi rahatlattın biraz
böbrek nakilli hastalar için uygun ilaç mı acaba dr ile konusup temin etmeli.

Rebellious

Böbrek hastaları ya da nakilliler ya da hamileler mutlaka ama mutlaka doktorlarına sormalı. Bu konuda hiç bir bilgim/fikrim yok zira.

Sen d mannose diyonda dr bana cipro verdi bıcak gibi kesti tektarladıgınıda sanmıom ilk ecolimde başım ağrıdı ateşlendim simdi olmuyo şükür

sayın oturan boğa özel mesaj attım ama gelmemiş olabilir D-Mannose hala elinizde mevcut varmı

yaman002

Evet, hala var:

Arkadaşlar, İngiltere'den aşağıdaki ürünler getirttim. İsteyene aldığım fiyata gönderebilirim. Bakalım kullanıcılarda nasıl bir etkisi olacak...

- D-Mannose 1000mg 120 Tablets. | 120 TL
- D MANNOSE 500MG 120CAPS | 80 TL
- D-Mannose 500mg 90 Capsules | 60 TL

Not: Özellikle yoğun dönemlerde günde 10 tane bile alınabilir anladığım kadarıyla! Yine kullanıcı görüşlerine baktığımda, enfeksiyon yoksa ama olacağına dair belirti varsa, akşamları yatmadan önce 1-2 tablet alıp birkaç günde bu belirtileri yok ettiği yazılıyor.

ben yeni antibiyotik tedavisi aldım bunuda kullanmak isterim 500 mg 120lik olan tableti almak isterim mümkünse kargo yoluyla

Günde 6 kere tak yapıyorum ve sürekli enfeksiyon var bu kadar çok tak yapanların da enfeksiyon sorununa iyi gelir mi acaba

Slm. Bülent beyden 120 tb 1000mg d-mannose almıştım.

T12 parapleji sebebiyle Nörojenik mesane problemim var. Mesanenin ne kadar dolu olduğu hissiyatı çok net olmasına karşın istemli yada istemsiz boşaltma refleksi asla yok. Bu sebeple timen sonda kullanmaktayım. 22 yıldır bu problemle başetmek için türlü türlü yöntemler denedim. 1 yada 2 kez böbreğe sirayet eden enfeksiyon dışında, önlemleri bırakırsam sürekli olarak kronik mesane enfeksiyonum vardır.

D-Mannose bende bağısak üzerinde herhangi bir problem yaratmadı. Benim bağırsaklar İBS sebebiyle evlere şenlik vaziyettedir. :)

Mesane üzerindeki etkilerine gelirsem. Uygulama 3x2 gr olarak...

1- Mesaneyi kesinlikle rahatlatıyor. TAK sonrası 30 dk boyunca sfinkterlerde duyduğum can sıkıcı ağrı, yanma, sızı şeklindeki hissiyatı azalttı.

2- Benim alışkanlığım sebebiyle idrar torbası yerine 1 lt şişeye işemeyi severim. Buda çıkan idrarın duyusal analizini yapma imkanı verir.
D-Mannoseyi kullandığımda gözlemim şu oldu. Kesinlikle mesaneyi temizliyor. Mesane enfeksiyonu olanların klasik şikayetleri arasında olan idrarda koku, yanma, ağrı, sızlama gibi belirtiler yok denecek seviyeye indiriyor. Bendeki en can sıkıcı belirti mesanenin sağ ve sol kısmına ve bacaklarımı etkileyen şiddetli kramp tarzı kasılmalarada iyi geldi.

3- D-Mannose ilk birkaç gün düzenli kullanımda idrarın tortulu (bazen az bazende çok) olmasına sebebiyet veriyor. Benim yorumun mesane duvarına yapışmış olan bakteriyi temizliyor. Şayet endoskopi resimleri görmüşseniz manzara şudur. Mide yada mesane faketmez. Pembe renkli olması gereken organın iç yüzeyi beyaz bir renkle kaplıdır. İşte bu enfeksiyonun resmidir.

4- Sıkışma hissini yok ediyor yada etkiliyor diyelim. Benim mesane kapasitesi max 1200 cc. bu ürünü kullanana dek 400-500 cc de sıkışma hissederdim. Şimdi 700-800 cc de sıkışma hissi oluyor. Bunlar kişiye özel durumlar olsada bilgi vermesi açısından yazayım dedim. Tahminim enfeksiyona ve sakatlığın kişiye özel durumuna bağlı bu hissiyatlar d-mannose sonrası farklılaşabiliyor.

Şayet d-mannose ile birlikte 1x1 yada 2x1 şeklinde Piyeloseptyl 50 Mg kullanırsanız, enfeksiyonun üremesini kesinlikle engellersiniz.

Diğer deneyimlediğim tavsiyeler kısmına gelirsek; Bol su, günlük iç çamaşırı değişimi, İdrarı asitik tutmak için c vitamini yada elma sirkesi, brokoli kürü, karnıbahar kürü, Collaidal gümüş suyu.

Sürekli uyguladıklarım ise; Bol su, günlük iç çamaşırı değişimi, Collaidal gümüş suyu...

Nasıl olduda mesane enfeksiyonum tekrarladı. 2 ay süreyle Collaidal gümüş suyu içmeyi bırakmıştım. 22 yıllık nörojenik mesane tecrübemde şunu anladım ki; Bağışıklık sisteminizin çok kuvvetli olması gerekiyor. 5,5 yıl hiç enfeksiyon kapmadan yaşamıştım. Sonra ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama kronik enfeksiyon yakamı bırakmadı. Hemde bütün önlemlerime rağmen.

Sonda kullanıyorsanız enfeksiyon kaçınılmaz. Bu sebeple günlük yaşantınızın içine önleyici tedbirleri almak zorundasınız. Sağlıkla kalın... :)

Ben bu d-mannoseyi çok sevdim Bülent bey. Elinizde ürün kalmışsa almak isterim.

Son düzenleme:
Bu dogal sekerden fayda saglamis biri olarak soyluyorum kesinlikle ise yariyor kullanmanizi oneriyorum bende yurt disindan getirtiyorum extra gelicek verebilirim isteyenler ozelden ulasabilir saglikli gunler dinlerim

Şayet başka arkadaşlar denemek maksatlı talip olmaz iseler, ben koruyucu amaçlı kullanmak için hepsini alabilirim Bülent bey.

Simurg72

:):):):) yok yok, çok kişi kullansın istediğim için getirdim bunları İngiltere'den. Farklı arkadaşlar deneyip yazsın, çok daha güzel olur. Ama sen 1000 mg'Lık olanı al istersen. Sana faydalı oldu sonuçta...

:) En azından 1 tane 120 tb 1000mg + 500 mg 90 tb iki tane olsun.

Bende almak istiyorum yardımcı olurmusunuz..

Size nasıl ulaşabilirim bende almak istiyorum..

Arkadaşlar, en sonuncuları da Ahmet'le simurg'a gönderdim ve elimde hiç kalmadı

Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık bir ay önce sağolsun OturanBoğa 'nın ilgisi ile d mannos kullanmaya başladım bende TAK yapıyorum ve sürekli enfeksiyon problemi yaşıyorum bunun sonucundada KBY oluştu..

9.08.2017 de idrar tahlili verdiğimde yoğun enfeksiyon vardı ve yaklaşık bir aydırda d mannose kullanıyorum bugün verdiğim idrar tahlilinde enfeksiyonu baskıladığını gördük d mannose ek olarak günde sadece bi tablet piyeloseptl aldım bence süper bi ürün tavsiye ederim..

ahmetdn

İşe yaramasına sevindim.
Günde kaç adet içiyorsun?
Her tableti koca bir bardak su ile içiyor musun?
Barsaklarında bir ekisi oldu mu?
Sık idrara çıkma hissini azalttı mı?
İdrarın rengi ve kokusu üzerinde nasıl bir etkisi oldu?
Hasılı, fark ettiğin değişiklikleri olabildiğince detaylı paylaşırsan daha da yararlı olur.

Arkadaşlar idrar yolları enfeksiyonu için önemli bilgiler paylaşacağım. Kasım ayı ve Mart ayır arasında 5-6 kez enfeksiyon oldum. Tak yapma süresini 4 saati geçtiğinde zırt pırt enfeksiyon oluyordum. Maydonoz sapı çayı içiyordum. Monurol şase içiyordum. Kuş burnu içiyordum. Birde mesaneyi yıkıyordum. öyle iyileşiyordum.

D MANNOSE yi Bülent beyden temin edip 15 gün sabah akşam içtim. Tabiki enfeksiyon olduğum zamana denk geldi maydonoz sapı kürü de uyguladım. Rabbime şükürler olsun ki enfeksiyondan kurtuldum. Burada sizi uyarmak istediğim konu birincisi temizlik günlük yada gün aşırı idrar yaptığınız mahalli ve makatınızı sabunlu suyla yıkayıp temizleyiniz. Makatınıza temas edip arkasından idrar mahalline temas etmeyin. Bu E COLİ denen bakteri kaka için normal bağırsaklar için normal bir bakteri bir zarar vermiyor. Yalnız bu idrar bölgesi için çok tehlikeli. Buna dikkat edilmeli.

D MANNOSE bu ECOLİ mikrobunu mesaneden söküp alıyor ve idrar yoluyla atılmasını sağlıyor. Yani idrar yolu enfeksiyonu sebebi ECOLİ ise ilaç kullanmanıza rağmen tamamen söküp atamamıyorsunuz. Kancaları mesane duvarına asılı kalıyor ve en ufak bir sıkıntıda tekrar zuhur edilyor. DMANNOSE bunu mesaneden kendine çekiyor sarmalıyor ve atılmasını sağlıyor. Şahsım adına şuan da çok rahatım idrar yapmak için bazen nerdeyse 10 saat bile bekliyorum sıkıntı olmuyor. ayda yada iki ayda bir monurol içiyorum.

Maydonoz suyunu sürekli içmek siroza sebebiyet vermesi açısından riskli uzun süre kullanmayınız. Ama enfeksiyonda çok etkili maydonoz. Birde benim mesanemde taş vardı doktor öyle söylemişti. Kuşburnu kürü uyguladıktan sonra kontrolde taş olmadığını söyledi doktor. Taş ve enfeksiyon için kuşburnu denenmeli. Ayrıca akciğer kanseri önlenmesi için kistlerin temizlenmisi içinde etkili olduğunu okumuştum.

Sonuz olarak İDRAR YOLLLARI ENFEKSİYONU İÇİN TEMİZLİK, D MANNOSE, KUŞ BURNU, MAYDONOZ ( maydonozu uzun süreli kullanmayınız. ) Benim idrar kültürümde e coli üremiş ve 25 tane antibiyotiği kullanamayacak durumda olduğum zaman bu yollarla idrar yolları enfeksiyonundan temizlendim. Bez kullanan arkadaşlar kesinlikle idrar mahallini kakadan uzak tutun. Kakanızı beze yaptığınız zaman mutlaka idrar mahallini sabunlu suyla temizleyin. ECOLİNİN birinci bulaşma sebebi kakanızdır. bunu unutmayın.

SALİH DEMİR

Her şeyin iyi gitmesine sevindim. Yalnız her ne olursa olsun iki tak arasındaki süreyi 5 saatten fazlaya çıkartma. Hele 6 saati tövbe geçme! Ve günde 6 defa tak yap mutlaka.
Aksi halde hem enfeksiyon olur hem de üretra çeperi deforme olur

Sipariş için ugraştım ama beceremedim daha kolay ulaşacagımız bi yol bi satıcı varmı ?

Geçen sene yazın bir rahatsızlandım sağ tarafıma böbrek öyle bir ağrı girdiki inanılmaz mide bulantısı kusma baş dönmesi vs.üstüne acayip bir terleme bir günde 30 defa üstümü değiştirdim,çarşaf yastık kılıf değiştiriyorum öyle bir terki üstümdekilerin suyunu sık suyu çıkar yarım saat dayanmıyordu,zaman zaman bir üşüme yazın sıcağında kalın yünlü çoraplar hırkalar öyle acayip bir şey ben hemen doktora gitmedim üşüttüm heralde dedim ama birde yaz herkes sıcaktan kırılıyor yazın insan nasıl üşütebilir, üç gün dayandım o müthiş ağrıya ağrı kesici aldım banamısın demiyor artık gittim doktora bir iğne yaptılar iğne ağrıya iyi geldi sonraki günlerde hafiften ağrı oldu, doktor bana enfeksiyon kapmışsın dedi o gün cumartesi günüydü pazartesi üroloji bölümüne git dedi 3 değişik ilaç verdi herkesin bildiği türden ve 3 4 gün daha sürdü terleme yavaş yavaş azaldı sonra geçti bende ürolojiye gitmedim, gerçekten enfeksiyon acayip bir şey, yıllar öncede sağ tarafıma vurmuştu yine öyle bir şey ama o daha şiddetli bir ağrı idi tarif edilmez dayanılmaz bunun için bir sürü ilaç ve iğneler verildi o iğneler çok iyi gelmişti bana o zamanda enfeksiyon iltihap vardı ama aslında tam nedeni teşhisi belli değildi, tek farkı terleme yoktu birde o ara ara gelen yazın sıcağında acayip üşüme

Bundan yıllar öncede bir doktora gittim böbreklerde enfeksiyon var dedi bir ilaç verdi ama hatırlamıyorum sonra yine gittim bir başka doktor bana cipro vermişti, o zaman çok aşırı şikayetim yoktu hafif bir ağrı gibi tahlilde çıkmıştı bende içtim, sonra buna benzer şikayetler idrar yolları vs. bazı ilaçlar birde toz gibi bir şey vermişlerdi,
çok fazla antibiyotik kullanımı siroz yapıyor bunu çoğumuz biliyoruz bu şekilde siroza yakalanan birini biliyorum onun başka hastalıklarıda vardı o öyle söylemişti onun söylediği antibiyotik çok sık kullandığım için siroza yakalandım vefat etti epey yıl geçti o yüzden gerekmedikçe kullanmaktan kaçarım, kışın grip olan insanlar hemen kolayı seçip kullanırlar,

Temizlik çok önemli bilhassa eller vs.ben bu konuda çok dikkatli olduğumu düşünüyorum küçüklüğümden beri ellerimi yıkama konusu bilhassa
dışardaysam kapıdan girdiğim gibi ellerimi mutlaka yıkamadan geçmem ve diğer dikkat edilmesi gerekenler gibi bazen sakınan göze çöp batabiliyor, benim bedenimin bir hassaslığı var mikroplar konusunda ama bir direncimde var acayip bir bünyem var
bakarsın ağrı sızı kusma bir anda başlar yüzüme bakan ölüyor sanır ama 5 dk içinde bir anda o halimden eser kalmaz

Ben sıcağı hiç sevmem, kışın bile kar yağar camları açarım şimdi biraz biraz açıyorum daha önceleri kışın camın açık olmadığı bir gün bir yerde olduğum hiç görülmüş değildir yani biraz üşütmekte bir şeyleri yapıyor

bazen tahlilde çıkıyor bazen çıkmıyor ama gerçek enfeksiyon neymiş yukarıda anlattığım gibi yani

Ben biliyorum benim böbrekler,idrar yolları zaman zaman enfeksiyon olabiliyor benim hissettiğim zamanlar oluyor
çünkü hafiften bir ağrı yapıyor sonra geçiyor,yıllardır böyle şeyleri yaşayınca vücudu dinlemiş tanımış oluyorsunuz artık hissediyorsunuz, hissettiğim zaman üşütmemek için uğraşıyorum ama yetmiyor bir şeyler
ben ilk 19 yaşında bunu yaşadığım zaman doktor bana bol bol su içeceksin demişti daha başka bir şeyler demişti böbreklerin çürür demişti

bu vitaminse enfeksiyonu nasıl bitiriyor vücudu bağışıklığı diğer vitaminlere göre dahamı güçlendiriyor
Bu bahsedilen vitamin ilaç iyi geliyorsa neden doktorlar bunları tavsiye etmiyorlar antibiyotiklerde zararlı, gerçekten bu işe yarıyormu

Vesselam

trky

Bu d-mannose bitkisi aslında bakteriyle mücadele etmiyor. Yaptığı şey mesane çeperine yapışmak ve orada kaygan bir tabaka oluşturmak. Bu sayede bakteriler mesane çeperine yapışamıyor ve bol su içildiğinde de mesaneden dışarı atılabiliyor.

asanur
Maalesef yakınlarda yurt dışından gelecek tanıdığım yok. O nedenle temin etmem mümkün değil.

OturanBoğa teşekkürler bilgin için, bende kendi çapımda araştırdım biraz hatta bazı eczanelere sordum ben sorunca adını bile duymamışlar tabi sadece sorduğum bir eczane ülkede yok soranlar oluyormuş onun yerine solgar cranberry wıth vitamin c tavsiye ediyorum dedi,

bunu kullan dedi bende bir düşüneyim dedim madem bu kadar iyiyse neden ülkemizde yok,

tabi biraz araştırınca doğal şeylerede bakıyorsun defne ürünlerine önem veririm ama bir defne tohumu varmış duymuştum ama hiç kullanmamıştım o kadar çok şey var ki bunların hepsini kullansan ömrün yetmez bende aldım bir aktardan çektirdim toz haline geldi
dün ve bugün aldım bir tatlı kaşığı suyla yuttum mikroplara karşı iyi olduğu söyleniyor ilk defa aldığım bir şeyin bu kadar etkisini bir anda hissettim boğazımı nefesimi açtı biraz üşüttüm bronşlarım doluydu açtı o ferahlığı hissediyorum üşüttüm dedim ya mide bulantısı vardı kesti,

böbreklerimi üşüttüm ağrım var biraz orda bir şey kesmedi ama bakalım

tadı çok iyi değil ama çok kötüde değil öyle şeyler var ki tadı berbat mesela sarı helile onunda çok faydaları varmış tadı çok kötü
kırması parçalaması çok zor makineyi bozmuştu çok az kullandım ama yemeside çok zor dışardan toz halini buldum
internette toz hali var ama insan aldığı böyle şeyleri önce bir gözüyle görmek istiyor tazemi, bayatmı, çürümüşmü

biraz daha doğal şeyleri tercih etmek istiyorum çünkü biri bana bu kullandığınız kapsüller ilaçların kireç yaptığını vurgulamıştı ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem o yüzden biraz ilaçlardan kaçıyorum bir şekilde ilaç kullanmak zorunda kalırsam hakkımı orda kullanmak istiyorum, bu ilaç Türkiye'ye gelirse biraz daha kullananlar çoğalırsa yorumlarda çoğalır

ama defne tohumunu kesinlikle denemenizi tavsiye ederim

Arkadaşlar kullanmamız gereken D-mannose hangiisi yanlış bir ürün almayalım sonra, bulgaristanda tanıdığım var onunda amerikada buldurmaya çalışcamda almamız gereken D-mannose hangisi?

Merhaba arkadaslar d-mannose interstisyel'e faydasi varmi ?

Üst Alt