Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT engelli kart kullanımına sınır getirmiş...

Iron bende çalışıyorum pendikte oturuyom tiyatro oyuncusuyum ve tek engelim var böbrek yetmezliği bağlı olduğum tiyatroda beyoğlunda şuna emin olun 220 bir engelli için yeterde artar istediği kadar çalışsn ne 5.e düşer nede sıfıra bu arada pendik kartal metrosu yok daha yapılmadı 2015.te açılacak kartal kadıköy metrosundada engelli kartı geçerli

Ellerinden hak alınıyor hala indi bindi diyorlar. Bir geriye baksanız temel haklardan neler kaybettiğinizi görürsünüz.
İnsanlara hakaret edeceğinize haklarınıza sahip çıkın.
Hep birlik olamayışımızın neden de bu acıtmadık ça asla bir şeye destek olmuyoruz.

Erken emeklilik ne gerek var? mesala
2022 maaşı ne gerek var ?
ÖMSS ne gerek var?
Evde bakım aaşı ne gerek var?
Ücretsiz ulaşım ne gerek var?

Bunların hiç biri beni etkilemez ama ben yinede bizler için çabalıyorum.
Yukarıdaki ve daha fazla haklara çok ihtiyacı olanlar var.

Adana daki Ankara daki fark etmiyor haberim oldukça destek oluyorum.

Tekrar söylüyorum.
Birbirimize hakaret etmeyelim, haklar tıraşlanmaya başladı mı devamı gelir.
Yarın elinden alınacak bir hakkın için savunucu bulamazsınız.
Biz sakatız bizim partimiz olmaz bize hayatı kolaylaştırana teşekkür eder, haklarımızı gasp edeni protesto ederiz (adam gibi).

Bir lafımda site yönetimine,
57 bin küsur üye ile hiç bir hak için toplu mücadeleye önayak olmadı.
Oturmaya cak cak lak laka devam.
Saygılar

Arkadaşlar bu gün yenibosna raporlarımı ve kimlik ve 1 adet foğrafımı verip yenisini aldım
otobüse bindiğimde yetersiz bakiye dedi indim kartı çıkaran yere gitim durumu anlattım yarım saat sonra aktifleşir dedi elbet otobüse bindiğimde okumadı aynı otobüse durakta ineceğim vakit tekrar okuttum yine yetersiz bakiye dedi arkadan gelen başka bir otobüse okuttum ve geçiş verdi elbet durumu iett yi arayıp şikayet dilekçesi doldurdum
fakat bu aksaklıkların aynısını bizim kurum da çalışan başka bir engelli arkadaşımda yaşadı ve şikayet iett yi arayıp şikayet dilekçesi doldurduktan sonraşimdilik düzeldi deniyor
fakat tüm yaşanan sorunlara rağmen neden her hangi bir açıklama yapılmadı oda ayrı bir suru

susma sustukça sıra size gelecek...
Bir zamanlar ankarada ücretsiz ulaşım vardı. Engelliler belediyeye karşı haklarında oralı olmayınca, tüm haklarını tereyağdan kıl çeker gibi tüm hakları aldı.

Uzun müacadele sonrası işgücü kaybı %70 ve üzeri engelli olanlara sadece belediye otobüslerinde ücretsiz biniş hakkı verdi.
Mücadeleye geç kalındı ama ısrar devam edilince iş güc kaybı oranı %60 a çekildi. Yinede değişen yok. Halk otobüslerine paralı biniyorsunuz; üstelik sizi tanıyan soför ise; uzaktan görüpde tanıyıpda almamak için gaza basar oldu.

Eğer haklarınızı korumazsanız ileride tüm haklarınız birer birer alınır.
ayda 220 biniş iyi birşey ifade ediyor gelebilir kulağa, belki de yeterli gelebilir; çok bile diyebilirsiniz: aslında bu bir deneme amaçlı iğrenç tuzaktır. Yutmayın isyan ediniz...

İmzaladık
İnşallah kalkar
Bu arada şu bütü türkiyede geçecek olan karttan haber yok mu hala?

bence hakkınızı arayın gerekirse belediyeyi yada iettyi mahkemeye verin mutlaka kazanırsınız.

ARKADAŞLAR 3 ARALIK ÖZÜRLÜLER GÜNÜNDE YENİLİK YAPACAKLARI VE ENGELLERİ KOLAYLAŞTIRACAKLARI YERDE DAHA ZORA SOKUYORLAR..

Arkadaşların dediği gibi gerçekten kısıtlama getirilmiş.1 günde 10 defa aylık ise 220 defa ama bu kısıtlamaya metro,tranvay,ve metrobüs eklememişler.sadece iett otobüslerinde ve özel halk otobüslerinde kısıtlama var..tşk.

3 ARALIK DÜNYA ÖZÜRLÜLER GÜNÜNDE YENİLİK VE KOLAYLIKLAR GETİRECEKLERİ YERDE KISITLAMALAR GETİRİYORLAR..

Arkadaşlar kısıtlama gelmiş ama sadece iett ve özel halk otobüslerine ama metrobüs,tranvay ve metrolarda kısıtlama yok..

velev ki ben 10 otobüse bindim birgünde sonra ne olacak kart işe yaramayacak mı?

Bırakın 10 defa binmeyi yakında babaya bineceğiz. Site yönetimi uyumayın şu ulaşımı tüm Türkiye `de bedava yapmak için bir yol sistem oluşturun bizlerde gerekli destek neyse verelim. Buraya üye olan herkesi davet edin imzamı atıyoruz mail yağmurunamı tutuyoruz ne yapacaksak yapalım. Birlik olma zamanı ayrıca tek gözü protez olanlar içinde ve buna benzer rahatsızlıklrı olup %32 rapor alan emekli olamayan ve engelli sayılmayan kardeşlerim içinde birşeyler yapalım artık eskiden %40 olan raporu %32 düşüren hükümetin tekerine çomak sokalım .
site yetkilileri bununla ilgili bir form oluşturun yemin ederim Ankara ` ya kadar gelirim.

Arkadaslar benimkinde bakiye yetrsiz yazıyor nasıl olcak

arkadaslar hakliymissiniz

biraz arastirdim yorumlari okudum haklisiniz. gunluk 10 sefer ilk basta cazip gibi geliyor fakat eskiden ankarada yapilanlari inceledim sizden ozur dilerim taviz herzaman yeni tavizleri doguruyor. imza olayinizi bende destekledim.

gazetecilerin durumu bizi ilgilendirmemeli.

bize ne gazetecilerden. iptal oldu diyen arkadaşlar lütfen resmi haber - link - belge paylaşın. o demiş bu demişle olmaz

şimdi aradım iptal falan yok hatta hala sınırlı neye göre iptal oldu diyor bazıları anlamıyorum inanmayan iett çağrı merkezini arasın

Bu sabah sistem devredeydi.Metrobüste basılanı günlük basımdan düşmüyor.Sabah 4 vasıtayla işe gidiyorum.Boğaziçi durağında bastım ücretsiz geçiş yazdı.Sonra okmeydanında farklı bir otobüse bindim günlük kalan 7 yazıyordu.Normalde metrobüs aylıkta 2 geçiş bedeli düşer.3 otobüs bir metrobüs kalan 7 geçişti.

Bu ne yaa ilk defa duydum neden haberimiz olmadı da forumdan öğreniyoruz?

arkadaşlar bazı kurye firmaları bu ücretsiz ulaşım hakkını suistimakl yaptıkları için aynı kişi belki günde 178 defa inip biniyormuş bu yüzden yapılmış

berkemeteatasoy;

Bu bahane.Bedava değil m? adam 100 de biner 1000 de biner o hakkı vermiş zaten.

Halk otobüsleri çok şikayet ediyorlar. Sisteme dahil olmak için kendilerini parçaladılar, şimdi de sitemdeki kazanılmış haklara tecavüz etmeye çalışıyorlar.

arkadaşlar ibb meclisi komisyon başkanıyla görüştüm o karar iptal edildi dedi dedimki ama hala sınırlama var uyardığın için teşekkür ederim dedi ben bir daha görüşeyim dedi, dediği ibb meclisi almamış bu kararı ukame kendiliğinden almış ibb mecliside demişki böyle bir karar almaya yetkileri yok ibb engelliler komisyon başkanı yeniden görüşeceğini bana söyledi hadi hayırlısı

arkadaşlar acaip bir bilgi kirliliği var ibb engelliler komisyon başkanı yukarda anlattığım gibi söyledi ama ukameyle görüştüm bakın onlarda ne diyor diyorlarki bize engelli kartlarındaki sınırlamayı ieet teklif etti biz kabul ettik sınırlamnın kalkması içinde tekrar iettnin bize tekif etmesi gerekiyor dedi ve şuana kadar iettden sınırlamanın kalkması yönünde bir teklif gelmedi dedi (gerçek bilgi)

Bişeyin değeri elden gidince anlaşılırmış..Burada yazılanları okuyorumda aklı başında bir kaç kişi hariç gerisi kimse kusura bakmasın ama laf ebeliğinden başka birşey yapmıyor.Bedeva binmek benim hakkım . Bana bu hakkı verdiler kimse geri alamaz!!! Bunu anlayın önce. Buı konuda taviz verirsem vur agzına al lokmasını derler geri kalan (ki pek birşey kalmadı) ne varsa alınır.Sap gibi ortada kalırız. O zaman görürüm sizi.
Devlet engellilere her türlü kolaylığı sağlamak zorunda.Görevi bu.Verilmeyen haklarımız verilince AB gözüne girmek için sadaka vermişler gibi sevindik.
Uyumayın bunlara hakkınızı yedirmeyin.
Dip not: dışarı çıkamayan arkadaşlar siz de bana ne demeyin. Bu gün bu uygulama olur yarında evde bakım maaşı sakatlık maaşı hepsi kırpılır...

Hayret 57 bin küsur üyeli bir siteden 500 kişi bile çıkmıyor. Ondan sonra ağlaşın ki birlik olalım.
Kesinlikle sakatlığı bile hak etmiyorsunuz.

ben sahsen kendim iett kartimi geri verecem onlarda alsinlarda .................................... gerisi malum onlar anladi

engelliysem bu ülkede 100 kerede binerim 1000 kerede madem kart verilmiş hakkı kullanmak lazım adaletten bahsediliyorsa eğer yalılarda oturanlar yeşilkart kullanıyor onlarda takip edilmeli onlar hakkında da işlem yapılmalı ücretsiz diye bedava değil ki devlet kendi içinde ki kurumlara para aktarımı yapıyor zaten ücretsiz diye basılan karttan da para alınıyor belediye bunun getirisini götürüsünü araştırıyor zaten kimsede açıkta değil engelli binsin istediği kadar ama şurda da hak yememek lazım bazı simsarlar hastane içindeki cuntayı kullanarak bu kart için rapor çıkarmada çok ustalar bunlar iyice araştırılmalı onlara gereken işlem yapılmalı kanısındayım...

uygulama iptal oldu ben defalarca denedim bundan sonra yalan yazanlar belli maksatları olduğunu düşünüyorum

Buyucu böyle bir limit konulduysa üç kağıtçılık yapıp günlük 20.30 defa kartı basanlar yüzünden oldu bende günlük en fazla 7.defa basıyorum kartı anadolu yakasında oturup avrupa yakasında çalışıyorum buna rağmen ben 7 defa basıyorsam çok merak ediyom 10 defayı az bulan engelliler nerden nereye gidiyorlar yoksa canı sıklıdıkları için tuzla.da binip cevizlibağına kadar her durak inme binmemi yapıyolar Ayrıca METRO.DA BU LİMİT YOK

Bu arada bana özelden küfür edenler sizi ALLAH.A havale ediyorum bu aç gözlülüğünüz yüzünden herşeyden mahrum kalacaksınız benden söylemesi ben sizler gibi aç gözlülük yapıp günlük bana 10 defa yeter dediğim için küfürmü edilir edepsizler

meminx;
bende şimdi aradım iett çağrı merkezi 4441871 i kesinlikle iptal olmamış deliline ne bunu yazan benim delilim iett çağrı merkezi ara sor az önce aradım kim nereden çıkarıyor iptal oldu diye bilgi belge varsa gösterin bizde görelim

birde şu var bende bu gün denedim öho larda sınırlama yok iettninkilerde şukadar kaldı diye yazıyor

thespian;
bak kardeşim bi engelli ister 10 defa biner ister 20 defa bunun neresi aç gözlülük şuan hala marmarayda bu kart geçmezken sen nasıl insanları aç gözlülükle itham ediyorsun ha kargado çalışanlar varda onlar çok kullanıyorsa onu engellileri cezalandırarak değilde haksız yere kullananları tespit ederek gereken yapması beklenir öyle insanlar biliyorumki hastanelere gitmek için kaç defa kart basıyorlar kimseye yargısız infaz yapma sana özelden küfür edenleride admine bildir o gereğini yapsın

Üst Alt