Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaçlara rağmen tam iyileşme sağlanamaması nedenleri nelerdir?

anonymous

Aktif Üye
Konular
400
Reaksiyonlar
629
Şizoaffektifim. 14 senedir tedavi görüyorum.
30mg rexapin, 600mg solian, 600mg cedrina, 1000mg depakin, trevicta 525mg kullanıyorum. Tam remisyona giriyorum hemen ardından sanrılar oluşuyor.
Doktorum da ne yapacağını şaşırdı. Çok ve ağır dozda kullandığımı söylüyor. Anneme durumu anlatsam üzülüyor bende belli etmemeye çalışıyorum.
Babam ise umrunda değil. Hiç anlamıyor. Sürekli azarlıyor. Çocukluğumdan beri onun kum torbası oldum. İş yerindeki tüm stresini beni azarlayarak çıkartırdı.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok çökkünüm. Haftaya cumaya randevu aldım.

Hayallerimle yaşıyorum. Onlarla bir sanal dünyam var. Bilgisayar başındayım, iyi geliyor.

@anonymous, aşırı ilaç her zaman çok iyi tedavi anlamına gelmeyebilir bir de bazı ilaçlar birbiri ile çakışıyor olabilir doktorunuzda ilaç düzenlemesi isteyebilirsiniz çok geçmiş olsun umarım daha iyi olursunuz

@Sarman, doktorumla çok çok fazla ilaç denedik ve bana tam iyilik hali sağlayan ilaçlar bunlar olarak karar kılındı. Hastalık durumuma göre bu ilaçların doz arttırım/azaltımı yapıyor.

Babam saolsun ölürsem beni özlemesin diye her gün dövüyor.İlaç dozları yüksek adli bir durum oldu mu?Psikolog tedavisi denediniz mi?

ilaçlarla olmaz bu iş bizim kişiliğimiz böyle değişmek doğru değil. ben de çok ilaç kullanıyorum ne olacak bilmiyorum

Tam iyileşmeden çok seni en iyi duruma getirmek hedeflenir. Tam iyileşsen bile artık dünya eski dünya değildir. Tam iyileşmek imkansızdır bana göre. Kendini idare ediyorsan başka bir şey isteme. @anonymous,

@Kumarbaz, yanlış bir bakış açısı. Düzelme ancak ilaçlarla olur. Ben ilaç içmediğim günleri de bilirim. Patlamaya hazır bomba gibiydim.

Selam,

''İlaçlara rağmen tam iyileşme sağlanamaması nedenleri nelerdir?''

Aslında bu çok zor bir soru ve cevabı tüm Tıp'la uğraşanlar arıyorlar zaten.

Ben yine de yapılabilecek şeyler olduğunu düşünüyorum:
İşte vücudun tüm vitamin / mineral depolarını dolu tutmak, omega takviyesi almak, uyku problemi -varsa- çözmeye gayret etmek vb. gibi gibi...

Atıyorum bazen -bazı durumlarda- toksik iş / aile ortamlarına çok fazla maruz kalmak veya da -hayatın olağan akışının dışında- ilaçlardan her an / her zaman mutluluk vermesini beklemek de yanlış.

Bazısının ilacın yanında terapiye ihtiyacı vardır; bazısı için biraz fiziksel hareket iyi gelebilecekken buna yanaşmıyordur veya kişinin ruhsal rahatsızlığına depresyon eşlik ettiğinden hayata karşı umudunu yitirmiştir.

Hastalığımızın ömür boyu ilaç kullanmayı gerektirmesi tamam ama; kapitalist sistem bizim ilaçlara bağımlı olmamızı da istemektedir ve bu göz ardı edilmemeli mümkün olan en az ilaçla / dozla hastalık sağaltımı sağlanmaya çalışılmalı ve yukarda yazdığım yan tedbirler de uygulanmaya / tamamlanmaya çalışılmalı bence.

Geçmiş olsun.

@Sarman, Dürtüyor ayrı eve çıkıyım evleniyim diye.Bağırdığım zaman hastahaneye sevk ediyorlar.Üstüne düşmüyorum o yüzden.Doktora beni dövdü desem rapor vermez.Zorla bu ülkede kaldım kaçamıyorumda.

@anonymous, Ulan bu babalar neden böyle Dünya umrunda değil ama oysa ki annelerimiz öyle mi? Kendinden vazgeçer bizden vazgeçmez Allah şifa versin hocam anneniz uzulmemesi için fazla belli etmeyin iyi yapıyorsunuz doktora sık sık gidin aydan aya bu lanet psikiyatri ilaçları hemen hemen fayda etmez kullandıkça kullandıkça kendini gösterir iyileştirir bırakmayın fayda etmiyor diye devam edin doktorun tavsiyesine uyun.

@Sarman, Öyle deme hocam ne babalar var birtane de bende var ne şaka yapabilirsin ne derdini anlatirsin ne arkadaşın gibi sevecen olursun ne senin yaptığın şeylere saygı gösterir ne birsey baba olmak için baba olmuslar sanki böyle olacaksa evlada bağırıp çağırıp hiç baba olmasinlar daha iyi düşman başına bile böyle baba vermesin onun yüzünden psikolojim alt üst oldu.

Son düzenleme:
Yaklaşık 1 sene önce bu platforma üye oldum. Nerdeyse her psikiyatrik hastalıktan insanla karşılaştım. Ama dikkatimi bir şey çekti. Yaşı 40'ı aşkın insanların yıllardır ilaç kullandığını ve halen bu hastalıklarla mücadele ettiğini gördüm. Çevremde de öyle insanlar var. Hepsi ya remisyonda ya da hafif seyrediyor. Ama tamamen iyileşmiş birileriyle hiç karşılaşmadım. Umarım burada vardır, çünkü 28 yaşındayım ve ömür boyu psikoz hastası olmak istemiyorum. Yoksa doktorların yanıldığını düşünmeye başlayacağım.

ömür boyu ilaç kullanmayı kabullen. gözlük takmak gibiymiş. bir ömür bu ilaçlarla zor geçer ama yapacak bir şey yok

@Rodin romanovic, ilaçların faydası olur. Eğer faydası olmadığını düşünüyorsan doktora söyle, yeni ilaca geçirsin. Doktordan memnun değilsen başka doktora gitmeye çalış

bazı rahatsızlıkların aslında ilacı yok onun yerine rahatlatıcı ilaç veriyorlar. ilaç kullanıp bırakınca ilk başlarda güzel oluyor ama bir süre sonra genelde çok fenalaşılıyor. ilaçların seratonin ve dopamin vermesi biraz alışkanlık yapıyor

Yaratan tüm bu zalim/zorba ana-babaları görüyor... Bu Dünya'da yeteri kadar ceza almasalar bile hak ettikleri cezayı vermek için Yaratan onları kesinlikle diriltecek ve yaptıklarının bedelini ödeyecekler. İçiniz ferah olsun. Bize bu musibetler başımızdan gidene kadar sabretmek ve dua etmek düşüyor. Yaratan merhametlilerin en merhametlisidir, lütfu büyüktür... Sabredelim. Bu zorbalar hakettikleri cezayı alacakları gün, işte o hesap günü, zalimler için hiçbir kaçış yeri yoktur, hiçbir fidye hiçbirinden kabul edilmez...

Bunun temel sebebi tahminimce ilacın bir kişi için değil, hastalık için formüle edilmesidir.
Anahtar-kilit uyumu gibi olmuyor çoğu zaman. Kredi kartı ile kapıyı açmaya çalışıyorlar

Üst Alt