Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk emekli maaşımı aldım. Net aylık miktar nedir?

cengiz khan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
şubatta emekli oldum sgk kağıdında 717 yazıyor,oysa ben 1 ay 20 günlük 2030 tl çektim .bu hesapla aylık 1000 tl oluyor bu ay kaç çekeceğim bilmiyorum , 1000 mi 717mi ?? konuyu bilen varmı ??? rapor %84

cengiz bey % kaçla emekli oldunuz kaç iş gününüz vardı

%84, 3100 gün 4a 720 gün bağkur,alt seviyeden yattı primler

anladım hayırlı olsun güle güle harcayın

cengiz khan;

Hakan 1 ay 20 gün 50 gün yapar,50 güne 2030 tl aldıysan,30 güne 1218 tl alman gerekir.Mantıken hesap böyle görünüyor.

o parayı zaten vermezler ,ayın 22 sinde vergi indirimi dahil 747 alacağım galiba .Hayal kurmaya gerenk yok

Sizin vermiş olduğunuz bilgilerden bu hesabı çıkardım.şayet 2 ay 20 günse aldığınız miktar,30 güne 761 tl yapar.Bir şey soracam emekli maaşındada vergi indirimi varmı?"vergi indirimi dahil 747 alacağım" demişsinizde.

E.Devlet ten nekadar maaş nekadar kesinti nekadar vergi indirimi aldığını görebilirsin

cengiz khan;

30 tl.vergi iadesinin kalkması sonucu,maaşlara ilave edilen miktardır.bu da maaşın %4 ü yapar.demekli maaşınız aylık 750 tl.dir.

Emekli maaşları peşin yattığından aldığınız rakam 1 ay 20 gün değil 2 ay 20 günlüktür.

Benimde ek gelir 29.86 ama aylığım 590 tl, ek gelir galiba maaşın tam olarak nekadar olduğunu yansıtmıyor.

abdullah 81 emekli maaşında ilk ayda birikmiş maaş vb. olduğu için ek gelir farklı olabilir.diger aylarda net maaşı tam olarak yansıtır.

capsi,
evet ilk maaşım olarak yazdım gerçi daha almadım 25'inde yatacak. yani maaşım artabilirmi tam anlamadım?

Hakan bey güle güle harcayın bizlere ssk baslangıcınizı ne kadar kazanç matrahınızın olduğunuzu rapor ve malulenmi yoksa vergı indirimindenmi emekli olduğunuzu yazarsanız seviniriz,hayırlı olsun bizleride bilgilndirin.tşkrler.

Benimde ek gelir 29.86 ama aylığım 590 tl, ek gelir galiba maaşın tam olarak nekadar olduğunu yansıtmıyor.

Aslında ek gelir maaşın yüzde 4'üne karşılık geliyor. Yani, 100 x (ek gelir / 4) = emekli maaşınız. Bu da 746,5 TL yapmalı. Eğer rakam bu değilse, o zaman o ek gelir bir aylık değil, birikmiş bir ek gelirdir.

Bülent abi 3ay oldu hala ek gelir 29.86 gözüküyor ama maaşım aynı duruyor. tekrar hesaplatma istedim geçen ay yine değişen birşey yok.

Aslında ek gelir maaşın yüzde 4'üne karşılık geliyor. Yani, 100 x (ek gelir / 4) = emekli maaşınız. Bu da 746,5 TL yapmalı. Eğer rakam bu değilse, o zaman o ek gelir bir aylık değil, birikmiş bir ek gelirdir.

sayın Bülent oturan boğa

burada maaşlarla ilgili şunu belirttiyosunuz

engelli emekliliği kesinlikle 800 geçmez diye ısrar ediyorsunuz

bende diyorum sayın abim olabilir yüksek alan nasıl alıyor bunu konuşalım

benim bildiğim kişide yüzde 50 raporla 1200 küsür alıyor emekli oldu 6 ayı geçti yılı dolaçk

bunun hesaplaaması günü primi fark eder bunun mantığını fikrinin gününü derecesini konuşalım

nasıl dengesizlik olur ne yaparsak emekli olduğumuzda maaşımız yükselir

bunu konu olarak açalım

konuyu 746 sabitlemek mantıksız

Maaş gününde net aylık miktar belli olur.emekli olunduğunda biriken peşin ödemelerde ,gelecek ayın parasını peşin veriyorlar, ev kiralarken nasıl kira peşin alınır bir ay oturursun buda aynı hesap, bidaki ayda ki maaş gecireceğin ayın peşin parasıdır.Yeni emekli olanlarda genellikle maaş düşük oluyor, her ay parca parca rakam büyür, bir. birbucuk senede maksimum seviyeye ulaşır.

Abdullah senin ek ödeme tam maaşını bildiriyor. 700 tl den az olan maas/1.05 700 tl den yukarı ise maas/1.04 tür

bülent kardeşim benim ek gelir 94.13 tl maaş senin hesaba göre 2353.25 tl bu birikmiş mi 1 aylık maaşmı oluyor ben maaşımı merak ediyorum hesabımı yapabilirmisin :)

memolikk;

birikmiş ve 2447 tl alacaksınız.

okan01;

Savaş bey; tam olarak anlamadım dediğinizden yani benim ek ödeme doğrumu oluyor?
29.86 - 590tl

Evet ek ödeme tam maaşını bildiriyor maaş 700 tl den az olduğu için % 5 hesaplanır yani 590/1.05 diye hesapla ek ödeme doğru

sağolasın cevabın için, bende yanlışlık var diye maaşıma itiraz etmiştim boşu boşunaymış demekki

labidu;

birikmiş hesabını yaptımda aylık olarak alavcağım maaş ne kadaaronu yapabilirmisiniz

maaş 2447 tl değil değilmi birikmiş bu miktar 2447 tl maaş buysa burdaki herkese tatlı benden :)

üzülerek söylemeliyimki birikmiş miktar. ve büyük ihtimal 3 aylık birikmiş olduğu için. 2447 tl/3= aylık maaşınız 815 tl den az olmamak üzere 815-950 tl civarı bişey olacaktır. e devlette görünen bilgileri görmeden net birşey demem mümkün değil.

Üst Alt