Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk emekli maaşımı aldım. Net aylık miktar nedir?

üç aylık mı oluyor benim maaşımın başlangıç tarihi 01.5.2014 tarihi yazıor iki aylık değilmi mayıs ve haziran olmayacakmı ne dersiniz neden 3 aylık oluyor

Maaşı 25 haziranda alacağınızı söylemiştiniz daha önce.
Siz 2 ay 25 günlük para alacaksınız.
1 ay 25 gün birikmiş ve peşin olarak Temmuz maaşı.

EYVALLAH YAPACAK BİŞİ YOK BEKLEMEKTEN BAŞKA temmuzu da alacağım ben hı tamam okey 1 ay önceden anladım yani 3 aylık kısaca oda 800 küsür azmış beya :) nolacak sgdp ne kadar kesilir çalıştığım için miktarı ne kadar dır kesilen paranın

Ufukalp kardeş memolik arkadaşımıza 25 haziranda alacak oldugu toplu parann içinde temmuz ayının maaşı da olduğunu söylüyorsun.. ve bu bilgiyi daha önceden de göstermiş olduğun resmi olmayan bir yazıya dayanarak veriyorsun.. şimdi senden ricam e devletten MAAŞ ÖDEME BİLGİSİ kısmından kendi haziran
maaşının ödeme bilgisine bakmandır....

Mustafa Bey;
ben o yazıyı sadece fikir edinesiniz diye sizin için alıntılamıştım ve bir uzman yazısıydı.
Yoksa ben oraya buraya dayanarak yorum yazmam, sadece bildiğim için yazıyorum. Durumun benim haziran aylık ödeme bilgisi ile de hiç alakası yoktur.
Arkadaşa aylık bağlanma belgesi geldiğinde birikmiş şu kadar diyecek ancak ödeme bir aylık tutarı fazla olacak bekleyip göreceğiz.
Daha önce cevap verdim size, neden takıntı yaptığınızı da anlamadım.
Önceki cevabınızda yaşınızı yazmışsınız, merak etmeyin ben de çocuk değilim,45 yaşında ve emekliyim.

Memolik, sgdp kapsamında çalışmaya devam ettiğinizde emekli aylığınızdan herhangi bir kesinti olmayacak o konuda endişelenmeyin.
Çalışırken alacağınız aylıkta da sgdp den dolayı bir düşüş olmayacak.

arkadaşlar gerek yok böyle şeylere ikinizede söylüyorum boşverin tırmandırmaayın bekleyip göreceğiz ben size yazacağım ayrıntısına kadar öğrenmiş olacağız maksat erken öğrenmek ti olmadı beklemekten başka çare yok selamlar :)

Ufuk bey ortamı germenin fazla anlamı yok..hiç birimiz kendi menfaatimiz için burda değiliz..sadece bilgi paylasiyoruz. bende zaten daha önceki günlerde toplu paranın iki maaştan fazla olacağını yazmıştım.ben bu fazlaligin temmuz aylığı olmadığını söylemeye çalışıyorum..

Gerilmesini istemiyorsanız mesajımı her gördüğünüz yerde aynı itirazlarınızı tekrarlayıp durmayın, ben size değil arkadaş sorduğu için yazdım önceki mesajı.
Bu arada hem 2 aydan fazla olacak diyorsunuz hem de ama o fazladan para Temmuz maaşı değil diyorsunuz. Fazladan para dağıtıyor yani sgk.

nihayet belli olmuş fikirlerinizi alabilirmiyim bu 1512 yi anlamadım birikmişim 2447 maaş da 840 tl değilmi arkadaşlar

Ödeme Günü25
Net Aylık Tutarı2447.56 TL
Aylık Tutarı840.51 TL
Ek Ödeme Tutarı94.13 TL
Sosyal Yardım Zammı0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı1512.92 TL
Kesinti Tutarı0.0 TL

Evet arkadaşlar doğru söze ne denirki .ufuk arkadaş haklı imiş .gerçekten ben böyle bilmiyorum biraz saçma geliyor temmuz maasi.sizlerden özür diliyorum..
Birikmiş ödeme1512=mayıs +haziran 25günlük birikmiş..
Ek ödeme 94.13 =iki aylık ek ödeme
aylık tutarı 840.50 =temmuz maasi
1512+840+94.13=2447
Şeklinde oluyor sanırım..
Memolik kardeş yinede birçogumuzun maaşına göre idare eder
hayirli olsun ..güle güle yemek nasip etsin mevlam ...

size daha önce dediğim gibi 2447 tl ve birikmiş oldugunu 815 tl den az olmamak üzere 815-950 tl arası olur demiştim.

eyvallah sağolun arkadaşlar darısı diğer bekleyen herkese diyelim inşaallah

Memolik;
hayırlı olsun,Allah güzel günlerde yemeyi nasip etsin inşaallah.

Mustafa Bey;
herşeyi bilebilmek mümkün değil,hepimizin bilgisi bilmediklerimiz yanında bir hiçtir.
Önemli olan yanlışı kabullenmek, o halde sorun yoktur.
Burada yanlış yönlendirmelerle mağdur olan arkadaşlar tanıdım, bu yüzden o vebali almamak adına,emin olmadığım hiçbir bilgiyi paylaşmadım.
Biraz gerginlik oldu, kırıcı olduysam ben de özür dilerim,hakkınızı helal edin.

şimdi maaş 840 tl mi yoksa 840+94.13 tl mi olacak son soru :)

birde çalıştığım için sgdp kesintisi ne kadar olacak bu maaşımdan kesecek devlet değilmi

ufukalp ve mustafa arkadaşlar siz ne büyüksünüz darısı diğer insanlara erdemlik gösterdiniz ayrı ayrı teşekkürler centilmenlik için selamlar maaş belli oldu ortaklık son gaz devam :)

Memolik kardeş;
hesaba kattığınız 94 tl bir aylık ek ödeme değil,birikmiş ve son aylığınızın ek ödeme toplamı.
Maaşınız ek ödeme dahil 873 tl gibi bir rakam olacaktır.

SGDP konusunda ise endişe etmeyin, aylığınızdan hiçbir şekilde kesinti olmayacaktır.

sn kardeşim ufukalp emekli maaşından nasıl kesinti olmayacak emekli olupta çalışanlardan sgdp kesilmiyormu %15.

Sayın Banderas;
Emekli aylıklarından sgdp tevkifi sadece emekli olup da Bağkura bağlı olarak kendi namına çalışanlar için geçerlidir.
Soru sahibi arkadaş ise işyerinde ücretli olarak çalışacaktır.
Bir ücret karşılığı sigortalı olarak çalışan emeklilerin sgdp işyerinden aldıkları aylıktan kesilir. Fakat bu kesinti işyerindeki maaşı da düşürmez.
Şöyle açıklayayım:
Bu arkadaş normal çalışırken ücretinden sigorta primi işçi payı olarak % 14 kesilmiyor muydu? Evet.
Emekli olunca işte bu kesilmeyecek yerine sgdp işçi payı olarak sadece % 7,5 bir kesinti olacaktır.
Ve emekli çalışanlar işsizlik sigortası kapsamı dışında olduklarından ücretlerinden işsizlik fonuna kesinti de yapılmayacaktır.
Göründüğü gibi emekli çalışan sgdp den dolayı ücret düşüşü yaşamaz, aksine hakkınızı yemeyen dürüst bir işvereniniz varsa bir miktar artış dahi olur.

ben bunu maaş alınca işyerime bir sorayım bakayım bu güzelmiş böyle ayrıntılar ne kadar önemli bilmeyeni öpüyorlar işyerleri :)

Ufukalp;

bugün ilk birikmiş miktarımı aldım ptt denkimliğimle 2447 tl
peki emekli cüzdanı yada kartı gibi bişey olmayacakmı ben hatırlıyorum annemin vardı öyle bişey ssk dan cüzdanı vardı

memolikk;

ne için istiyorsunuz onu bilmiyorum ama o uygulama bırakıldı sanıyorum.banka için lazımsa eğer zaten sizin kilik numaranızla emekli olup olmadıgınızı ne kadar aylık aldıgınızı görebiliyorlar.nitekim diğer kurumlardada geçerli olması gerekli.

Sevgili Ufukalp abim benimde emekliliğim yakın 2512 2014 doğum günümde aynı işyerimde çalıştıracak beni fakat ben başvuruyu ne zaman yapayım net bir bilgi edinemedim 17.yılım dediğim gibi 25 12 2014 de doluyor ben ise kıdem tazminatımı zamlı alayım diye 01 01 2015 de başvuru yapayım diye düşünüyorum ama bir tanıdık 31 12 2014 de başvuru yap diyor maaş kaybı olurmuş hiç anlamadım açıklamada yapmıyorlar sizler deneyimlisiniz ne yapmam lazım kaybım olmadan .

Banderas kardeşim;
Ocak ayında ücretinize zam gelecekse elbette aralıkta başvurmayın,17 yıl az değil.
Yalnız 01.01.2015 de başvurunca da o tanıdığınızın dediği gibi 1 aylık kaybınız olur.
Şöyle açıklayayım:
Emekli aylıkları özel sektör için başvuruyu izleyen ayın 1. günü itibarıyla bağlanır ve birikmeye başlar.
Siz 1 ocakta başvursanız da emekli aylığınız 1 şubattan başlayacaktır.
Hem zamlı tazminat almak, hem de maaş kaybı olmaması için 30.01.205 de başvurun derim,bir ay daha çalışın yani.
Böylelikle hem kıdem tazminatınızı zamlı alırsınız hem de hemen 1 şubattan itibaren maaşınız bağlanır.

Memolik;
takma o cüzdan işini kafaya bir işe yaradığı mı var sanki...
Bana evraklarla gelmişti 2008 yılında, demekki kalkmış.
Çok istiyorsan benimkini sana göndereyim :)
İlk maaşı ptt den aldıktan sonra e-devlette sgk sayfalarından banka değişikliği kısmı olması lazım,maaşını almak istediğin banka ve şubeyi yaz okeyle.

eyvallah sağol sana gerekmiyorsa banada gerek yok o zaman ben hani sadece bana mı gelmedi yoksa prosüdürü böylemi onu öğreneyim istedim sağolun

ufukalp kardeşim birşey sorabilirmiyim bu temmuzda emekli maaşına zam yapılacakya o zam bana yapılmadan mı ödendi şimdi peşin alındığı için 3 aylık birikmiş olarak aldığım 2447 tl olan kısımda temmuz zammı yok değilmi bana yansımıyormu yoksa :) ne dersin

temmuz maaşı henüz hiçbir emeklinin ödenmeye başlamadı.merkez bankası açıklama yaptıktan sonra tahsis numaranıza göre ilgili günde zamlı olarak alacaksınız aylığınızı.

Memolik;
Haziran enflasyonu açıklanmadan Temmuz zammı belli olmaz,yani kimse zam almadı,zamlı maaş Temmuz ödemesinde.

Konunun yerimi dir bilmiyorum ama bende yeni emekli oldum ilk maaşı ptt den alacağım ama o tarihte İstanbul da olmayacağım.İlle de o ptt den mi almak mı gerekiyor yoksa başka bir ildeki ptt den de alabilirmiyim?

başka bir il veya istediğiniz ptt den alabilirsiniz.zorunlu olarak belirtilen ptt den almak gibi bir mecburiyetiniz yok.

Sn.Labidu ,Peki bunun için herhangi bir masraf alıyorlar mı?

megatron;

s.n megatron almamışlar sanırım sorarsınız genede.%99 masraf alınmıyordur ama.

Üst Alt