Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlara ilgi ve alaka gösteremiyorum, diyalog kuramıyor ve hep üzgün hissediyorum?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
İnsanlarla göz temasından kaçınıyorum(veya korkuyorum)
İnsanlarla dialog ve iletişim kuramıyorum.
Kendimi çoğu zaman kederli ve üzgün hissediyorum.
İnsanlarla münasebet içine giremiyorum(yanlızlığa terkedilmiş gibiyim)
İnsanlarla ilgi ve alaka gösteremiyorum.

Bunu neden yapamıyorsun ? Bunu kendine sordun mu ?

1.Insanlarla göz temasından neden kaçıyorsun.
2 .insanlara değil önce kendine değer ver kendi kıymetini bil ve hic kimsenin senden değerli olduğunu unutma kendini mutlu etmeye bak öncelikle kendini düşün kendi içinde kendini bulabilirsen yani kendi kendini mutlu edip değer verebilirsen o zaman insanlarla diyaloğa girebilirsin.
İnsanlara ilgi alakadan önce kendine ilgi ve alaka göster

UNUTMA SEN ÇOK DEĞERLİ BİRİSİN :)

Benimde bu ara fazlasıyla yapmak istedigim şey bu. Lanet olsun boyle insanlığa dedigim karekterleri tanıdıkça.

incisel

A sosyalim, sosyallikten korkuyorum belkide kaçınıyorum, neden göz teması kurmadığımsada bunu bende bilmiyorum, insanların yanından göz teması kurmadan geçiyorum, nedense yüzüm hep yerde. KENDİME ENGEL OLAMIYORUM.

BELKİDE EN KÖTÜSÜ BUNLARIN FARKINDA OLMAK(insan o zaman daha çok acı çekiyor)

ayDÜNYAvazo

:( Sendeki negatif belirtiler fazla galiba. Sosyal ortamlara girmeye çalış. İmkanın varsa kurslara (gitar vs) gidebilirsin...

Sosyal Anksiyete bozuklugunu gösteriyor söylediğin rahatsızlıklar.
Anti depresan kullanıyor musun ?

Antipsikotik bunları tedavi etmez çünkü.

Bence alimli guzel olmaya calis biri bulur seni tedavi eder zaten:)

fluo

Edemiyor doğru dersin. 8 yıldır tedavi oluyorum. Çokta bir işe yaramadı doğrusu. Böyle şeyleri tedavi edemen.

Sürekli insanlardan kaç işin yoksa. İnsanlarla muhabbet sohbet yapamama.

Çok zor bir durum gerçekten Rabbim yardimcimiz olsun sosyal aktivite de azaldı bu zamanda umarım düzelir hayırlısı ile

Çok zor benim için hemen hemen 20 yıldır insanlardan özelliklede tanıdığım insanlardan kaçıyorum. Bu konuda ilaçlarla düzelme olmadı hiç. 8 yıldır düzenli ilaç kullanmama rağmen bu böyle hep.

ayDÜNYAvazo

Peki, çevrende ki insanlar seninle iletişim kurabiliyor mu?
İletişimi tarif edebilir misin, nasıl bir şey bu iletişim dedikleri?

Diğer insanlarla iletişimim çok kısıtlı buna akrabalarımda dahil. Ben bunun farkındayım ama elimden bişey gelmiyor.

Şunu bile bilmiyorum iletişim adına: Acaba ben diğer insanlarla iletişim kurmak istiyormuyum yoksa iletişim kurmak istemiyormuyum.

Peki şöyle bir hayalin var mı ? Alıp başımı gideyim tek başıma bir yerde yalnız yaşayayım. Kimse bana karışmasın, ben kimseyle muhatap olmayayım, ömrümü burada yalnız başıma geçireyim

deco53

10 / 12 yıl önceleri böyle düşüncelerim vardı 8 buçuk yıldır ilaç düzenli ilaç kullanmaktayım.

İnsanlar mı :confused: Özellikle samimiyet kurmuyorum ki laf sokmasınlar ya da arkamdan atıp tutmasınlar kısacası "mesafe".

Anladım ayDÜNYAvazo, bahsettiğin psikolojik durum sadece sana özgü değil çoğu kişide bulunmaktadır.İnsanlardan kaçma, göz teması kuramama,çekingenlik, kalabalık ortamlardan kendini soyutlama vs..Kendi durumunu bilmem güzel bir şey, dediğin gibi bu durum karşısında çaresiz olmak ve bir şey yapamamak insanı en fazla yıpratan şey. Kafandaki bu olumsuz düşünceyi aşamıyorsan onu en aza indirgemen gerekir. Yani başka şeylere konsantre olman lazım.

AyDÜNYAvazo
İnsanlarla çok fazla iletişim halinde olmak,sandığın kadar iyi ve güzel birşey değil.
İnsanlar birbirlerinden menfaatleri yoksa birbirleriyle iletişim kurmaz genelde.Dostluk,arkadaşlık diye birşey yok.İnsanları birbirine bağlayan şey para ve ortak çıkarlar.
O yüzden az arkadaşın olsun ama öz arkadaşın olsun.Boş yere üzme kendini iletişim kuramıyorum diye.
Lisedeyken yakın bir arkadaşım vardı.Yani görünüşte yakındık ama kendisi bana feza kadar uzaktı duygusal olarak.Sürekli bana kazık atar ve eşyalarımı çalardı.Ben farkedincede binbir türlü özür diler ve arkaşlağımı bitirmemem için yalvarırdı.Bende onu çok sevdiğim için ama sadece çok sevdiğim için affederdim.Zamanla bende anladım ki,arkadaşlığı yürüten şey sevgi ve saygı değil.Kimseyi kendinden daha fazla sevme ve değer verme.Mutluluk senin kendini sevmenle alakalı,başkalarının seni sevmesiyle değil.

Sende benim gibisin. Yaşıyormuyum yoksa yaşamıyormuyum gibi bizim hayatımız Ahmet bence.

şimdiye kadar çıkarı için arkadaşlık yaptılar örneğin sigara

Otizm insanlardan uzak yaşamak anlamına mı gelmektedir Ben insanlara yakın olamıyorum

Otizm insanlardan uzak yaşamak anlamına mı gelmektedir Ben insanlara yakın olamıyorum.
(Açık açık ben insanlara tahammül edemiyorum)
(Örneğin evimize misafir gelsin istemiyorum hiç)
(İnsanlardan korkuyorum çok bi nedenini bilmiyorum)
(Tek başıma mutlu olmaya çalışıyorum ben)
(Tanıdığım evet doğru tanıdığım insanları görmekten de korkuyorum)

Robinson Crusoe gibi git bir adaya yerleş .:cool:

(Benim ömrüm böyle bitecek)
(Çok başka bişey olmaz sanıyorum)

O çare değil bence yada bana göre iş değil o.

Sana soruyorum bu resimde ne görüyorsun sen. Ama ciddi ciddi söyle herşeyi.

Otizmi bilmemde şizofreni de sosyal geriçekilme ve sosyal izalasyon var negatif belirti olarak.

ayDÜNYAvazo insanlardan kaçmak bir şey değil ki kimse kimseyi sevmiyor artık herkes zoraki takılıyor ben mesela bende kimseyle görüşmüyorum mecbur kalmadıkça .

Doğrusu ben insanlara çok uzağım AŞIRI DERECE DE HASTALIK BOYUTUNUNDA BOYUTUNDA.

benim hiç arkadaşım yok aslında gerekte yok

Üst Alt