Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlara ilgi ve alaka gösteremiyorum, diyalog kuramıyor ve hep üzgün hissediyorum?

Abi birçok şeyin ,durumun farkında olmak sebep olabiliyor buna. Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin ben eski bir zamanda faydasını görmüştüm.

@Skyline

Kitap okuyamıyorum hiç. Adapte olamıyor okuduğumuda anlamıyorum.
BENİ SIKIYOR DOĞRUSU KİTAP OKUMAK.

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

Geçmiş olsun abi inşallah daha iyi olursun.İbadet etmeyi denedin mi ? Ben hastalığımı ilaçlar ve dua ile azalttım. iyileşmeye n,yet edip 313 ayetel kursi okumalısın. yanında seninle beraber biride okuyabilir yarı yarıya bölüşebiirsiniz.

Senin anlattığın herşey banada uyuyo sanki ikizim gibisin. Seni uzun süredir konularını takip ediyorum. Hangi ildesin . Ankarada isen dertleşelim. Ayriyetten insanlarla göz teması kuramaman özgüvensizlik veya utangıçlıktan gelir. Bunun da tıptaki adı sosyal fobidir. Buna en iyi gelen ilaç paxildir. Ayriytten içe dönük bir kişiliğinde var. Zatwn doğuştan biraz asosyal olman normal. Ama aşırı ya kaçmak göz teması kuramamak vb. Sosyal fobiden dolayıdır. Dediğim gibi en iyi ilaç buna paxil 2.si lustraldir. Kukullanmadıysan dene

"Evde" misafir ve yabancı insanlardan (o an hiç kıpırdayamıyorum hep bi yere bakıyorum) "Dışarda" ise tanıdığım insanlardan çok korkuyorum (karşıma tanıdığım insanlar çıkar diye korkuyorum) . Bunun nedeni otizm kaynaklımıdır?

@(Gölge),
Kasti ve bilerek yapmıyorum bunu. Ama bunun çaresini bulamıyorum. Çok çok yıllar oldu böyle olalı.

HASTALIK KAYNAKLI OLSA GEREK BU DURUM.

@ayDÜNYAvazo, bende mesela kimsenin yanında çay, kahve içemem elim titrer ki normalde elim hiç titremez bende de böyle bir takıntı var.

@sokr@t,
Hocam merhabalar ben paxera 40mg kullanıyordum hiç takıntım yoktu çok yediğim için selectraya geçiş yaptım fakat aşırı takıntı stres meydana gelmeye başladı tekrar paxeraya geçiş yaptimda etkisini ne zaman gösterir 6 gün oldu?

@ayDÜNYAvazo rahatsızlıgınızdan kaynaklı olabilir mi? Özgüveniniz düşük olabilir. Özgüven nasıl yükselir araştırma yapın. Uygulayın gitmek isterseniz psikologa gidin. İnsanlarla göz teması kurdugunuzda en kötü ne olur? Bunu kendinize sorun. Biri sizinle konuşurken göz teması kurduğunda ne hissediyorsunuz? Göz teması kurdugunuzda kötü bişey olmayacak veya biriyle merhaba dediginizde konuştuğunuzda birşey olmayacak. Belki size iyi bile gelecek. Akraba veya aileden birileri size bu konularda kısıtlı yardımcı olur. Yada hiç olmayacaklar. Sadece kendinize siz yardımcı olabilirsiniz. Belki rahatsızlıgınızdan kaynaklı bilemiyorum. Umarım en kısa zamanda sorununuz çözüme ulaşır.

Bir doktor birisi size dik dik bakıyorsa hastadır bulaşmayın diyor.

Başka bir doktor ise TRT'de izlemiştim. Yolda giderken göz temasını hiç kesmiyorsa görmezden gelin, görmezden gelmek en büyük cezadır diyor.

Ülkelere göre göz temasından rahatsızlık duyma süreleri hakkında bir yazı okumuştum. Bulamadım. Yedeğini de almamışım.

Son düzenleme:
Bence cambly lingua falan gibi yabancı dil öğreten uygulamalardan arada bir online ders alın . Genelde onlar zaten karşısında konuşamayan kişilere alışık. Sizi yadırganaz . Hem dil öğrenir hem sosyal bir çalışma için ufak ufak adım atmış olursunuz . Ben içime kapandıpım zamanlarda youtube da sinan canan falan dinliyorum. Kimsenin kimseyi tanımadığı whatsapp telegram facebook gruplarında yorum yapmak aktif bir konuya katılmak da rahatlatır . Sosyallik su kadar lazım unutmayın . Ruhunuz istemese de onu zorlayın . Sonuçta acı ilaçları tadını beğenmesek de yutuyoruz. İnsanlar çok sevilip önemsenecek hayatın merkezi haline getirilecek şey değil ama insan insana lazım . Sosyallik hasta ruhların şifasıdır. Kalkın giyinin parfümleri sıkının ve dışarı çıkın .

Aşırı sessizlik, insanlarla konuşamama, iletişime kapalılık ve içe kapanıklık en çok hangi hastalıklarla beraber görülmektedir?

Son düzenleme:
Dikkatimi çekiyor sen devamlı hastalığım var diye paylaşımlar yapıyorsun. Başka paylaşımını görmedim.

Müzik dinle. Dinlediğin müzikleri bu sitede müzik bölümünde paylaşabilirsin.

Bu forumda Cafe biz bölümünde ekonomi, din vb konular konuşuluyor sende konuşmalara dahil ol. Düşüncelerini paylaşabilirsin.

Kitap oku. Okuduğun kitaptan edindiğin bilgileri bu sitede paylaş.
Ne kitabı okuyayım diyorsan, roman olur, bilim kitabı olur, ders kitabı olur vb kitaplar olabilir.

Geçmiş olsun.

Sil istersen bu mesajını kimseye faydası olmaz.

Çok içe kapanıksın.

Sende sosyal fobi var kardeş.

Bak buradan sosyal fobiyi okuyabilirsin.

Kitap okursan insanlarla konuşabileceğin konular olur.

İnsanlar genelde aşağıdaki konuları konuşurlar. Sende kendini bu konularda geliştirip konuları güncel takip edersen sende insanların arasına karışabilirsin.

Siyaset konuşanlar
Din konuşanlar
Spor ( maç, basketbol, vücut geliştirme, dövüş sporları vb ) konuşanlar
Ekonomi konuşanlar
Aşk, ilişki konuşanlar ( güzel sözler vb )
Sağlık konuşanlar
Asker/ Polis/ Terör konuşanlar.
Film, dizi konuşanlar
Şarkı konuşanlar
Mafya konuşanlar
Belediye/Kaymakamlık/Valilik konuşanlar
Bilim (Evrim, biyoloji, fizik, kimya, matematik, astronomi vb) konuşanlar
Eğitim konuşanlar

Yani bunları seni eleştirmek için değil, iyiliğin için söylüyorum.

@Kobra_,
İyi de soran arkadaş hastalık için sormuş...akıl istememiş siz niye bu kadar şey yazdınız anlamadım doğrusu....ne alaka yani

Dikkatimi çekiyor sen devamlı hastalığım var diye paylaşımlar yapıyorsun. Başka paylaşımını görmedim.
Neden eleştiri yaptiniz ki bu sorusuna anlamadim
Yanlış anlamayin ama siz bir de bilim konulariyla ilgilenen bi insansıniz
Yanı bu yorum bilimci bakis açısı değil
Hastalığı olduğu için ve sıkıntıları olduğu için sorular soruyor mantık olarak yani
Bunu eleştiri konusu yapmak neden yani .
Sadece sorduğu soruya cevap verebilirdiniz yardımcı olmak adına
Yanı eleştiri yapma kabilyetiniz varsa bu kadar , sorduğu soruya cevap verip yardımcı olma kabiliyetiniz de vardır bence
Siz neden eleştiri yapmayı seçtiniz yani

Son düzenleme:
@osmangazi,

Gözünün içine bakmıyorsa yalan söylüyordur diyorlar. İki arada bi derede kaldık :ROFLMAO:

İzeet güllü sen hasta degilsin ve olabilir adlı kitapları herkesin okumasını isterim müthiş kitaplar,

Üst Alt