Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternet üzerinden vergi indirim başvurusu yapabilir miyim?

@m32t,
Bağlı olduğunuz vergi dairesine giderek kaşeli imzalı şekilde teslim alın. Daha sonra sgk giderek emekli servis-1 bölümünde sorgulama yaptırın ve onay verdikten sonra emekli dilekçenizi vermek için yönlendirme yaptığı yere geçin ve dilekçenizi doldurun. Sgk sizden vergi indirimi raporu yada engelli raporu talep etmez. Sgk da tüm bilgileriniz sistemde kayıtlı detayları herşeyi mevcuttur..
Sizden sadece T.C numarası ister 👍👍

ilgili yazı interaktif vergi dairesine girdiğimizde e-tebligat üzerinden bizlere de gönderilmiyor mu acaba?
Hayır, yazının alıcısı işyeri oluyor. İşyerine e-tebligat yapılıyor. Ben kendi tebligatlarımda görmedim.
Yazıda da zaten işyerine diyor ki, bu durumu ilgiliye tebliğ edin.

Sizin işiniz bu ay içinde hallolur bence. Bu ay başvuru yapsanız maaşınız 1 Eylülden başlar.
Siz işyerinizle konuştunuz mu, emekli olup işe devam edebilecek misiniz.

@deasn12,
Mayıs ayında SGK da işlemleri yaptım. Benden evrakları istediler. Verdim.
Birkaç gün sonra telefonla arayıp evrakları tekrar e-postayla göndermemi istediler. Burada istedikleri engelli raporu değil, vergi indirim yazısı ve ekindeki tutanak.
SGK nın değişik ofislerinde değişik uygulamalar olabilir. Ben Mayıs-2024 de unkapani SGK da yaşadıklarımı yazdım.

• Beğen
Reaksiyonlar: m32t
@Hkmp_ICD, en sağlıklısı vergi dairesine giderek yazıyı teslim almak demek ki anlaşıldı. bilgi için teşekkür ederim. benim işyeri ile ilgili zaten problemim, bu yüzden emekli olmak istiyorum. banka çalışanıyım ve rutin stres beni inanılmaz boğuyor. mesuliyet çok fazla, ve bu da beni inanılmaz yoruyor. zaten emekli çalıştırmıyorlar. farklı bir iş arayacağım sanırım. işkurda büro memuru ilanları var onları deneyeceğim. hibrit olarak çalışma imkanı veren firmalar mevcut kariyer.nette. şansımı deneyeceğim bakalım. hakkımızda hayırlısı.

@Hkmp_ICD,

2022 yılında benim vergi indirimi sms bilgilendirmesi geldikten sonra işyerine gelmesini beklemek yerine aynı gün bağlı olduğum vergi dairesine giderek kaşeli imzalı teslim aldım. 1 saat sonrada sgk ya giderek hem engelli raporu hem vergi indirimi raporu teslim ettim. Emekli servis-1 bölümü evraklara gerek olmadığını T.C numaranız yeterli dedi ve 10 dk sonrada dilekçemi doldurdum. Dilekçemi doldurduktan ortalama 2 saat sonrada E-devlet sisteminde tahsis no oluşturuldu ve 3 gün sonrada birikmiş ödememi çektim.

Benim de raporumda değişiklik oldu
Vergi indirmi için interaktif olarak dilekçe doldurdum ben de .fakat yanlışlıkla iki defa aynı şeyi doldurduğum için vergi dairesinden beni aradılar herhangi bir değişiklik yok neden 2 tane başvuruda bulundunuz diye😀
Neyse yanlışlıkla olduğunu söyledim sonra nasıl bir süreç izleyeceğim diye sordum... Biz Ankara'ya göndereceğiz daha sonra size mesaj gelecek bekleyin dedi. Gerçekten de hemen hemen bir hafta sonra başvurunuz sonuçlanmıştır diye bir mesaj geldi gelir idaresi başkanlığından. Sonra kurummdaki muhasebecciyi aradım yazı gelmiş onlara bundan sonraki ayda maaşımda değişiklik yapacağını söyledi artık bilmiyorum Ağustos ayında alacağım maaşta farkı göreceğim

@m32t,

Bu hastalıkta stresten uzak durmak gerek. ICD taktırmışsınız, bu bir sigorta, içiniz rahat olur. Ancak her durumda stresten uzak durmalısınız.
Hayırlısı olsun.

• Beğen
Şöyle bir ihtimal var tekrar değerlendirme yapılması için hastaneye yazı gönderebilir maliye.

Maliyenin benim için düzenlediği, vergi indirim yazısının ekindeki tutanakta doktorların imzaları var. Aralarında kalp doktoru yok. Rapordaki oranı onaylarlar diye tahmin ediyorum.

• Beğen
sol kol brakial pleksus hastasıyım ortepedik rahatsizlik ,bir konu hakkında görüşünü almak istiyorum 23.07.2024 tarihinde vergi indirimi için başvurduğum raporum 57 olarak onaylandı şuan Ankara'da maliyede onay süreci devam ediyor bu raporu alirken ÖTV için başvuru yaptığımda heyet kalemi kodlu ehliyetim olmadığı için önce ehliyet çıkar sonra rapora gel dedi bende sadece vergi indirimi için başvurdum 6 ay sonra ÖTV için başvuracağım ehliyeti çıkardıktan sonra acaba oranım düşer mi ,birde vergi indirimim onaylandı diyelim 57 olarak emekliliğe basvuracagim şartlarım tutuyor misal ÖTV için başvurduğumda oran misal 45 düşerse emekliliği ve vergi indirimimi etkiler mi @OturanBoğa kıymetli yoneticim ne düşünüyorsunuz

daha belli değil bekliyorum maliyenin onaylamasini sadece hastanede. 57 oran aldik ,6 ay sonra gidicem ÖTV icin oran düşer mi ve maliye vergi indirimini onaylafi diyelim 6 ay sonra alacağım raporda oran 40 in ustunde olmak şartıyla ,57 den duserse vergi indirimim ve emekliliğim sıkıntı olur mu

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Emeklilikte kullanacak olduğunuz vergi indirimi süresiz çıkarsa ötv vb. işlemlerde alacağınız raporun etkisi yoktur. Vergi indirimi raporu ayrı ötv raporu ayrı. Vergi indirimi süreli çıkar ise eğer sgk süresi dolmadan sizleri tekrardan hastane sevk yaparak sağlık kontrolü yapar tekrar engelli raporu ister.

@deasn12,

Nasıl yani ÖTV indirimi için aldığım raporla vergi indirimi için başvuru yapamam mı

@çirkin1,

Yapabilirsiniz konuyu dikkatlice okuyun lütfen. Arkadaş vergi indirimi için engelli raporunu aldıktan 6 ay sonra da ötv için engelli raporu alacağını söylüyor. Vergi indirimi raporu tek başına rapordur. Ötv engelli raporu ile alakası olmayan bir rapordur. Önemli olan süresiz almasıdır.

@deasn12 buradaki arkadaş için dediniz yani öyle anlıyorum. Çünkü benim bir arkadaşım ÖTV indirimi için rapor aldı, bu rapola vergi indirimi için de başvurda bulun dedim olur mu ki kabul ederler mi ki dedi.ondan sordum size

internet üzerinden yaptım, iş yerinizin vergi numarasını ve rapor numaranızı bilmeniz yeterli. işlemler yapıldı ve onaylanıp iş yerine tebliğ edildi ve iş yerinden bana verdiler.

@Hkmp_ICD,

umarım öyle dediğiniz gibi olur. hastalıkta semptomatik durumlar olustugu icin hipertrofik kardiyomiyopati evre-2 olarak değerlendirdi doktor raporumu. şayet vergi indirimi için yolladıgım bu rapor ankara maliye heyetinde evre-1 olarak değerlendilip düşük oran verilirse eğer inanılmaz üzüleceğim.

Son düzenleme:
@m32t,

Üstad benimde evraklar Ankara maliyeye yeni ulaştı inşallah hakkımızda hayırlısı olur en geç 15 ağustos a kadar elimize ulaşır evraklar ve sgk ya başvuru yapıp 1 eylül de emekliliğimiz gerçekleşir diye düşünüyorum

• Beğen
@AHMET FATİH ERYILMAZ,

inşallah güzel haberler alır ve burada paylaşırız hocam. bende eylül girmeden emeklilik dilekçemi veririm diye düşünmüştüm. istirahat raporumda ağustos sonunda sonlanıyor heyet raporu yazmışlardı. inanılmaz stres halindeyim. bekleyelim görelim bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.

@m32t,

stres yok hocam her şerde bir hayır vardır 42 yaşındayım doğum sırasında sol kolumda sinir hasarı oluşmuş ve ben 10 yaşına kadar sol kolumu kullanamadım ,sonrada umursamadım kolum kısıtlı bir şekilde bu zamana kadar bekledim taki 14.06.2024 tarihinde trafik kazası geçirdim ve kolum ağırdığı için doktora gittim sonra nörolog bana emg çektirdi ve sol kolumda 5 sinirden 3 ü ağır hasarlı çıktı kaslarımda sıkıntı çıktı ve nöroloj bana engelli raporuna neden başvurmuyorsun diye söyledi başvurdum ve ilk raporum çıktı ,Geçmişte umursasaydım tam 6 yıl önce emekli olacaktım ama salladım taki dönüm noktam trafik kazası oldu bu işe vesile kolum cidden kötü ama işte insan alışıyor engelli kol normal gibi geliyor bi zaman sonra o yüzden inşallah güzel olacak

@m32t,

üstad merhaba var mı bir gelişme sabah Ankarayı aradım evrak kurulda gözüküyor daha neticelenmemiş 0312 415 3296 buradan sorabilirsin

@AHMET FATİH ERYILMAZ, selam ben henüz aramadım perşembe günü sordugumda aynı şekilde cevaplamışlardı evraklarınız kurulda diye. sms geliyormuş sanırım sonuçlanınca.

@m32t,

evet ben vergi dairesi kanalı ile başvurmuştum sms gelecek dediler tahminen 12-13 gibi neticelenir diye düşünüyorum 7 günde neticelenmiş olanda var

• Beğen
@AHMET FATİH ERYILMAZ,

ben edevlet üzerinden başvurmuştum. 29 temmuzda evraklarınız gelmiş ama henüz hekimler onaylamamış demişlerdi. sizin evraklar ne zaman teslim edilmiş bilginiz var mı? evissten bakabildiniz mi?

@m32t,

Üstad az önce görüştüm evraklarımı hekimler inceliyorlarmış bayan önümüzdeki hafta en geç belli olur dedi .Ben sağlık raporu içinde vergi dairesi üst yazısı ile başvurdum ve hastane raporum çıktıktan sonra vergi dairesi evrakları 29 unda göndermiş 2 ağustos ta ellerinde olmuş evraklar

Üst Alt