Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternet üzerinden vergi indirim başvurusu yapabilir miyim?

soracaktım aradım numaraları açan olmadı. yarın arayayım yine bakalım

@m32t,

aynen benimde öyle cuma günü tekrar bi arama yaparız .Sonra evrak elimize ulaştımı direk sgk gidip emeklilik için başvuru yapacağız değil mi

Bende şöyle bir durum var bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. 15 sene önce %60 engelli raporu aldım, vergi indiriminden yararlanmak için bu raporla başvurumu yaptım. Başvuru sonucu %60 olan oranım %40 'a indirilip bu orandan şirkete bildirim yapıldı.
2021 de yeni sağlık raporu aldım ÖTV muafiyetli araç almak için , bu raporda %60 . Az önce bu konuyu görünce yeni raporla Vergi dairesi sitesinden tekrar vergi indirimi başvurusunda bulundum. Yani amacım geçmişte %40'a düşürülen oranı yeni raporla %60'a çıkarabilmek. Geçmişte bu oranı düşürmüşlerdi, yine düşürürler mi ? yoksa yeni raporda ki %60 aynen onaylanır mı ?

@AHMET FATİH ERYILMAZ, aynen emekli olur belgesi alacakmışız, benim özel sektör oldugu icin çalıştıgım firmanın insan kaynakları ile goruseceğim emeklilik nedeniyle çıkışımın verilmesini talep edeceğim dilekçe ile. tek kafamdaki soru şu, ben 1 eylüle kadar izinliyim. izin bitince mi çıkış yapacaklar? ona göre ay sonunu beklemelimiyim?

@deco53,

sırf 2. dereceden 3 e düşüyorsunuz sanki kasıtlı yapılmışi

@AHMET FATİH ERYILMAZ, aynen emekli olur belgesi alacakmışız, benim özel sektör oldugu icin çalıştıgım firmanın insan kaynakları ile goruseceğim emeklilik nedeniyle çıkışımın verilmesini talep edeceğim dilekçe ile. tek kafamdaki soru şu, ben 1 eylüle kadar izinliyim. izin bitince mi çıkış yapacaklar? ona göre ay sonunu beklemelimi
raporlumusun yoksa yıllık izindemisin yada ücretsiz izindemisin ? raporlu isen rapor bitiminde ,izinli isen izin bitiminde yapılacak ama firmaya diyebilirsin ben emeklilik başvurusu yapacağım iznimi erken bitirmek istiyorum fakat onların işine gelmeye bilir çünkü çıkış olduğunda kıdem ,ihbar kalan izinlerin ödemesi yapılması gerekli

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Evet hocam ben de yıllardır 3. derece vergi indiriminden yararlandım çok düşmedim üstüne. Neden böyle bir şey yaptılar anlam veremedim. Genelde raporlar aynen onaylanıp geçiyor.Bu konuyu görünce bir şansımı tekrar deneyeyim dedim , internet üzerinden başvurumu yaptım, bakalım sonuç ne olacak.

neden biliyormusun 3 sene atıyor 2. derece 15 yıl 3. derece 18 yıl yazıklar olsun diyecek bişi yok ,giriş tarihin nedir sgk

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
% 60 rapor uygulansa idi 2006 girişine göre emekli olman için 18 yıl 4000 prim günü yeterli olacaktı ,fakat oran % 40 düştüğü için 20 yıl 4400 prim günü istiyor yani buda 2026 yılında hangi ayda 20 yılı tamamlarsan o zaman emekli olabilirsin fakat vergi dairesi % 60 ı onaylarsa 2024 yılının 2006 da hangi ayda girişin mesela eylül 2024 te emekli olabilirsin

üç hekim heyet raporu yazdı doktor. şirkette hakkım olan 3 hafta ayrıca yıllık iznim kaldı.

@m32t,
rapor 31 ağustos ta bitecek 1 eylül çalışman gerekiyor doğru anladım demi firman sırf çıkış işleminde kıdem ve ihbar tazminatının yanında 3 haftalık yıllık izin parası ödemesin diye izne çıkartabilir .

@deco53,
inşallah hakkında hayırlsıı olsun benim oradan 57 3. derece olduğu için aynı bırakma ihtimalleri çok yüksek 60 olsa idi benimde kesin düşecekti

çok sevindim üstad Allah emekliliğini şimdiden hayırlı etsin bende önümüzdeki hafta tekrar şansımı deneyeceğim bakalım

@m32t,

üstad yazı sana geldi mi

Moderatör tarafında düzenlendi:
@AHMET FATİH ERYILMAZ,
benim etebligata düşen birşey olmadı. şirkete düştümü bilmiyorum izinde oldugum icin ulaşma imkanım yok. dedikleri gibi elden yazıyı almak istersen vergi dairesinden alabiliyormuşsun. ben kendi vergi daireme gittim bununla ilgili izmir vd gitmen lazım dediler. evis işlerine ayrı bir yer bakıyormuş. haftaya gidicem teslim almaya.

@m32t,
Anladım üstad bugun aradım bayan yarın arayın dedi 11 gün oldu ellerine ulaşalı ,yarın inşallah netleşir diye umuyorum

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
şirkete etebligat ulaşmış. sisteme işleyebilmem için raporuda paylaşırmısınız dedi. totalde 20 günde bitti bu iş. darısı başına hocam.

@m32t,
çok sevindim adına üstad inşallah bugün aradım yarın arayın dedi bayan babada bende 27 sinde vergi dairesi kanalı ile basvurdum bakalim yarın öbür gün belli olur muhtemelen

Üst Alt