Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnvega kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız?
@-ARAGORN-, Kişiden kişiye değişmekle beraber inveganın kaygı yan etkisi var özellikle 9 ve 12 mg dozlarında.
Ben atipik pisikoz hastası oğlumda bunu yaşadım 6 mg sorun yoktu iyide geliyordu dozu 9 ve üzerine çıkarınca yüksek bir kaygı gelişti hiç bir şeye karar veremiyor öyle kilitlenip kalıyordu bu sebeble ilaç kesilmek zorunda kaldı.
Ama bazı hastalarda bu etki olmuyormuş hatta okb olan hastalara okb tedavisi için invega verilebiliyormuş.
İnvegankn kaygı yapma durumu hem ilacın prospektüsünde yazıyor hem de iki doktor böyle şeyler yapabildiğini bana söyledi.
@osmangazi, Kaygı o ilaca başladıktan sonra oluşuyorsa ilaçtandır.
Zaten pisikoz hastalarının çoğunda bir miktar kaygı bozukluğu var ve bazı antipisikotikler bu durumu artırabiliyor.
Tecrübeli bir psikoz hastası olarak söylüyorum atipik antipsikotikler zehirdir içmeyin ben sadece tipik antipsikotik kullanıyorum hem belirtilere iyi geliyor hem depresyona sokmuyor. Çünkü serotonine etki etmiyor doğru serotonin eksenli halüsinasyonlar olabiliyor ama bu yinede atipiklerin doğru olduğu anlamına gelmez. Ben şimdiye kadar atipiklerin olanzapin hariç hiçbir faydasını görmedim.
@Üzümlükekim, Tipik antipisikotikler daha etkilidir doğru ama bir o kadarda ağır yan etkileri vardır zaten atipik antipisikotikler bu yan etkiler sebebiyle geliştirilmiştir.
Örnegin Klozapin çok etkili bir tipik antipsikotiktir ama ölümcül yan etkilerinden dolayı son çare olarak kullanılır bu ilacın yan etkileri giderilmiş atipik antipsikotik versiyonu olanzapindir.
Ama önemli olan en az yan etkiyle en yüksek faydayı sağlamaktır ve bu kişiden kişiye değişir.
@osmangazi, Olanzapin etken maddeli ilaçlar en az 2 antipisikotik yeterli süre kullanma sonucunda yeterli fayda görülemediği ve tedaviye dirençli hastalara reçete ediliyor yani ilk teşhis konulmuş bir kişiye direk bu ilaçlar reçete edilmiyor.
Çünkü %1 kadar oranda hastada kanda ki alyuvar sayısında düşmeye veya kalp rahatsızlığına sebeb olabiliyor bu sebeble klonzapin kullanan hastalarda düzenli kan tahlili isteniyor bu tahlil yapılmazsa ilaç alamıyorsun.
Ama bu ilacı kullananların paranoya yapmasına gerek yok düzenli takiple bu ilacın tehlikesi yok forumdada çok sayıda bu ilacı sorunsuz kullanıp fayda gören insan var.
Bugün doktora gittim. Dört ay önce 6 mg’a düşürmüştü dozu.
Bugün ve önceki halimi gözlemleyip, refakatçimin cevaplarından sonra dozu düşürelim mi diye bir soru sordu.
Hayır, üç ay daha aynı dozda devam edelim dedim.
İnvega kullanırken hareketlerimdeki yavaşlama beni gıcık ediyordu. Aylardır başka ilaç kullanıyorum. O hareket yavaşlaması yok çok şükür ve bana daha iyi gelen bir ilaç.
Bende antidepresan hipomaniye sürüklediği için doktorum antidepresanı son çare olarak yazdı ama bin pişman oldum. Şimdi kullandığım ilaçlar tam fayda görüyorum.