Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş bulamıyorum! Bakalım sonum ne olacak?

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
2 kpss ve 2 banka sınavı rezaletinden sonra son olarak ekpss'ye başvurdum. Bakalım iş sahibi olabilecek miyim. Daha öncekiler için rezalet diyorum çünkü kazanamadığım için değil atanamadığım ve banka sınavlarında ki torpiller dolayısıyle işsizim. 2 ön lisans 1 lisans diplomam var yaşadığım hayata bak.

Bugün ösym başvurusu sonrası eve dönerken karnım acıktı normalde de iradeli ve sabırlı bir insanım. Bir lokantanın önünden geçerken burnuma fevkalade et döner kokusu geldi. İnsan nefsi bu işte 27 yıldır ilk defa bir işletmenin önünden geçerken canım bir yiyecek istedi. Evden çıkarken yanımda sadece 45 lira vardı. 30 tl bankaya 5 tl büroya verdim. 10 liram kaldı. Çekingenlikle kapıdan sordum yarım et ne kadar diye 14 lira dedi. Haliyle çıktım. Cuma namazına yarım saat vardı. Hemen en yakın camiiye koşup abdest alıp namaza yetişeyim diye niyetlendim. 2 rekat farzı kıldıktan sonra el açıp dua ettim. Allahım beni bu girdaptan kurtar diye yalvarırken gözümden istemsizce yaş geldi ve o anda birşey oldu ne olduğunu da hatırlamıyorum bayıl mışım.

112 çağırmışlar 112 gelene kadar kendime geldim ve doğruldum hastaneyi gitmeyi reddettim. Muhtemelen bu bayılma psikolojikti bilmiyorum. Bunları niye yazdım onu da bilmiyorum. Bugünüm böyle geçti işte.

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Umarım en yakın zamanda bir iş sahibi olursunuz :( üzüldüm durumunuza

Bitmeyenumut Allah yardımcınız olsun.
Doğru yolda olanın yükü her zaman daha ağır olur derler,
İnşallah dualarınız kabul olur.
Rumuzunuz gibi, umudunuz bitmesin hiç.
Sağlık ve sabır olduktan sonra gerisi bir şekilde yolunu bulur.

Kendime 3 sene verdim 30 yaşıma kadar herşey yoluna girmezse kendimi idame ettiremiyorsam hala 30 yaşıma girdiğim ilk gün kendimi boğaziçi köprüsünsen atacağım. İbret-i alem olsun diye...

Ben tamamını okuyunca sevindim. Yıllar önce okumuştum : duanın kabul oluşunun alametlerinde birii dua edenin bayılmasıdır.moral olsun diye demiyorum. isterseniz araştırın. hayırlı günler.

Hakkınızda hayırlısı olsun öle intiharla iş bitmiyor önce tedavi olun pskolojiniz düzelsin iş bulunur elbet

Arkadaş çevreniz yokmu tanıdık kimse işe koysalar

Arkadaş mı bu zamanda insanın kendi kanından olanlardan fayda yok. Arkadaşlarım için zamanında herşeyi yaptım varımı yoğumu verdim onlar için onlar benim kardeşimdi daha doğrusu ben öyle sanıyordum şimdi hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Çünkü aynı liyakattayız ve hepsi adam olduklarını sanıyorlar ellerine 2/3 kuruş geçince güzel işlerde güzel koşullara sahip olunca. Ama düşenin dostu olmaz işte.

yapma yahu:)gorende 100 yas yasamis sanacak. umidi kaybetmek yok.zamanini bekliyordur kismetin. bak kapilar acilacak. sende onlardan iyi olacaksin. sabir. saglik olduktan sonra elbet birgun sende umuduna ereceksin.

Geçenlerde ekpss günümüz koşullarında pek önemli değil diye konu açmıştım. Ve Allah'ın bir hikmeti midir bilinmez ama bende son umudumu bu sınava bağladım. Hayal bile kurmaya başladım normal kpss'den iki defa 70 ve üzeri aldıysam bu sınavdan hayli hayli 80 falan alırım diye. Benim pek fazla büyük hayalim yok. Bir işim olsun 2500 lira maaşım olsun anadolu yakasında 1+1 bir eve çıkayım, tek başıma huzurlu sükunlu bir hayatım olsun kimseye muhtaç olmadan.İşten eve geldiğimde demleyip çayımı patlatıp mısırımı dizi seyredeyim. Benim için mutluluk bu.

Bitmeyenumut

Çalış kardeşim sınava gayet yüksek puanlar alabilirsin. Kendi düzenini kurmak için illa EKPSS şart değil o kolay yolu. Mesleğin ne bilmiyorum ancak İŞKUR aracılığıyla engelli kadrolarından işe girebilirsin, desteklemelerle kendi işini bile yapabilirsin. Çabalamak gerek hakkında hayırlısı. Herkesin işi yok, herkes işinde mutlu değil, herkes memur olunca hayatı kurtulmuyor lütfen umudunu yitirme hep mutlu olanlardan ol.

Yazdıkların çok karamsar görünüyor. Sizi sevenler olduğunu düşünün. Mutlu olmak için birçok sebep var. Birde bardağın dolu tarafında bakın.

vetbat işkurun kapısını defalarca aşındırdım işkur hiçbir şekilde yerleştirme yapmıyor sistemden bakıyor ilanlara randevu aldık git görüş diyorlar...

27 yıldır ilk defa bi işletmeden geçerken canım birşey çekti yazmışsınız ya bence ilk defa para yetmeyecek ya ondan çekmiş para yetse y di çekmezdi .benim ac uyuduğum zamanlarda oldu param yok diye ordan biliyorum.Bu sefer olur inşallah umudunu yitirme yeter ki sen elinden geleni yap gerisi gelir

Bu arada ac uyuduğum zamanlarda bile intihar aklıma gelmedi kendi kendinizle çok uğraşmayın akışına bırakın içinden çıkamadığınız zaman

Hayat Allah'ın şanssızlıkla imtihan ettiği kulları için çok acımasız...

Hic kendini yipratma iyi seyler dusun namaz kil dua et allah karsiligini verir

Akrabamın bir eczanesinde çalışıyorum 3 aydır verdiği para ayda 1500 ve asgari ücretinde altında. Ssk yok yol yok. Patron diğer çalışanı ile birlikte hergün lokantadan kendilerine yemek sipariş veriyorlar kebablar mı dersiniz tatlılar mı. Bir kere bile sormadılar sen acıktın mı sana ne yemek söyleyelim diye. Hergün gidip esnaf lokantasından 7 liraya tabildot yiyorum. Karnım doyuyor mu doyuyor. Buna da şükür ve bir kere olsun onların yediği et yemeklerine imrenerek bakmadım... Gerek olmadıkça diyalog bile kurmuyorum. Gelen hastalara gösterdiğim güleryüz ve onlardan aldığım samimiyet bana yetiyor. Mahallenin tüm nineleri dedeleri beni çok sevdi. Eczaneye geldiklerinde bizim işi yeni gelen delikanlı yapsın bile diyenler var 😀😀

Ekpss umudunu kesme seçim 2019 var alım olur taşeronların 1 milyon kadroya aldılar ekpss 50bin müracat var hepsini kadroya neden almasınlar. Benim içime doğdu ümitini kesme rızkı veren allah ben rızkınıza kefilim diyor .allah emanet ol.İNTİHAR ÖBÜR TARAFA CEHENNEM GİDERSİN .

Artık canıma yetti...

Sağ gözümde %70 sol gözümde %80 görme kaybım var. İlk aldığım rapor %40. Kornea nakli olmam lazım doktorlar organ nakil sırasına almıyorlar. Hiç görmeyenlere öncelik veriliyormuş. 27 yaşındayım doğuştan beri uğraşıyorum. Ne yapmam lazım yol gösterin. 2 üniversite bitirdim iş vermiyorlar. Akrabamın eczanesinde amele gibi 1500 liraya sigortasız çalışıyorum. 8 yıl boşuna mı okudum...

neden iş vermiyorlar sigortasız calısmayın sakın. görme oranınız cok az oldugu ıcın mı ıs bulamıyorsunuz

Yani büyük ihtimalle. Mesleklerim masa başı iş gücüne ait yıllardır başvurmadığum şirket kurum banka kalmadı

Metrobüs ile her boğaziçi köprüsünden geçtiğimde aklıma gelen tek soru acaba buradan ne zaman atlayacağım...

Bugün bir arkadaşım intihar etmeyi bekliyorsun ama zamanını kestiremiyorsun dedi.

inancı olan insan, İntiharın adını anmaz, namaz kılıp dua ettiğine göre inançlı bir insansın. sen de diğer insanlar gibi bu yalan dünyada sınavdasın. kiminin sınavı zenginliktir kiminin sınavı yoksulluktur. Sen şükret ki ciğerlerin sağlam nefes alabiliyorsun, şükret ki miden sağlam yemek yiyebiliyorsun, şükret ki bağırsakların sağlam tuvalet ihtiyacını görebiliyorsun bu şükretmeleri daha da uzatabilirsin çünkü bunları yapamayan insanlar var. Elbette bir yerde seninde rızkın vardır ve o rızk sadece sana aittir.

Benimle aynı seviyede olmayan at hırsızı görünümlü insanlar bile güzel yerlerde. Bennn niye bu hayatı yaşıyorum niyeee? Yeri gelince ailem ile 20 liranın bile tartışmasını yaşıyorum. Benim 3 tane diplomam var ve övünmekten de gocunmam niye gocunayım iyi bir yaşam tarzım olsun diye sabahlara kadar köpek gibi ders çalıştım senelerce. Bu mu mükafatım bu mu? Benim kornea nakli olmam lazım ben 16/17 numara gözlerle 3 okul bitirdim. Ama geldiğim nokta ne? İlk mezun olduğum mesleğim radyoloji teknikerliği.

Hastaneler işini bilmeyen işi savsaklayan hastaya saygısı olmayan çalışanlarla dolu. Adbg'nin açılımını bile duymayan radyoloji sekreterine rastladım geçenlerde. Bu mu liyakat? En basit örnek bu. Hadi bi tane daha örnek vereyim fakülteden bir arkadaşım kdv beyannamesini doldurmak için çalıştığı yerden bana mesaj atarak benden yardım istedi. Ve kdv tahakkuku yapamayan iktisatçı konumuna düştü nazarımda... Ben nerdeyim peki hangi konumdayım. İş bulamadığım için akrabasının yanında 1500 liraya çalışan eczacı kalfası konumundayım. Nasıl bir şeytan tüyü varsa eczanenin kaç yıllık yaşlı müşterileri eczaneye girer girmez bana işlem yaptırıyorlar gözleri beni arıyor. İşimi nasıl iyi yapıyorsam demekki. Saygı ile hoşgörü ile pratik çözümler ile.

Devlet baba sahip çıkmasaydı ben de işsizdim.

Hayatta insanlar umutlarını kaybetmediği sürece varlardır eğer sen umut kaybedersen senden hiçbirşey çıkmaz güzel kardeşim sen imkansızlıklara bazanda güzel yönleriyle bak
napoleone nin bir sözü vardır bilirmisin
(hayatta imkansız diye birşey yoktur onu sadece tembeller kullanır)
illaki memurluk yada bir iş olacak diye kural yokki senin için belkide böylesi çok daha hayırlıdır sen hayatını idame ettirmenin yoluna bak kendin üret birşeyler yap herkesin yapabileceği bir iş mutlaka vardır sonra kısmetindeyse memurlukta olur işte olur kısmetinde varsa tabiki
şuan yazdıklarına göre belki çok daha zor durumda olduğun anlaşılabiliyor ama intihar falan bu gibi şeyler senin çıkar yol olarak gördüğün şey bumudur
sen sınava gireceksin ama sen problem çözemezsen yüksek puan alamazsın
hayatta öyledir öncelikle problemlerini çözmeye
gerçekten arkadaşım iş falan biyere kadar hayat yaşamaya değer herşey yoluna girer bir on sene sonra bu yazdıklarına
sende gülersin neler düşünmüşüm diye
hayatta herkesin herşey gönlünce olmasını dilerim

bence dram için henüz erken...zamana bırak akışına bırak hayatı...o kadar okudun dokudun..diplomalı adamsın..intiharın farklı olsun en azından..ne o öyle varoşlar gibi köprüden atlamak falan :) intiharın bile farkındalık yaratmalı deeerrmişimm :))) bu kadar sıkıntı stres yapma..Allahın izniyle herşey daha güzel olacak...ben inanıyorum bu hayata sende inan...

Üst Alt