Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu açılan maddi-manevi tazminat davası sonuçlananlar yazabilir mi?

Sgk 18 den 16 ya düşürmüs oranımı karsı tarafta itiraz ettı ve adlı tıpa istanbula sevk edıldım nasıl bır surec olacak

Atk raporu ücreti ödeyip muayene randevusu alacaksın. Atk raporu 6 ay ya da 1 yıl içinde çıkar.

Hele şükür benim dosyayı incelemeye almışlar istinafta hayırlısı inşallah temmuzda dosyanızda bir eksiklik olmazsa karar verilir dediler aradığımda saygılar

Yargıtaya gitsinde paramı alayım hayırlısıyla 6 sene mahkeme sürdü işveren Yargıtay a giderse cebinden beya para çıkacak oscar bey ayrıca istinafta onaylarsa hakkımızda hayırlısı

S.a benimde sürekli iş görememezlik oranım 11.20 benim 318 TL maaş bu para neye göre ödeniyor

Ormancı39

İş kazası geçirdiğiniz tarihte son dört brüt maaşının ortalaması alınarak %11,20 ni bağlıyorlar. Yani 3bin TL maaşın varsa 318tl bağlanması normal.

Selamın aleyküm benim dosyam karara cıkmış hayırlısıyla bugün aradığımda acukatınıza bir ay içinde teblig edilecegini ve yargıtay yolunun açık oldugunu söylediler bunu nasıl ögrenebilirim saygılar sunuyorum

muzaffertanyel

Uyap vatandaş portalindan dosyanızı takip ediniz. Karar yazılır istinaf ve Yargıtay yolu açık olur. Bu süreç en az 5 yıl sürer muzaffer acil ameliyat ve sağlık sorunun varsa doktor raporu ile Yargıtay sürecini hızlandırma şansın var.

muzaffertanyel

Kardeş istinaf Yargıtay yolu açık dediyse karşı taraf Yargıtay'a gider. 5 yıl Yargıtay süreci bilgin olsun.

Okadar sürermi ya 6 sene bekledik zaten 5 sene dahamı bekliyecegiz yapma gözünü seveyim oscar bey

muzaffertanyel

İstinaf Yargıtay yolu kapalı deyip karar verse tazminatı alırdın. Ben istinaf mahkemelerinin Yargıtay yükünü hafifletmek için kurulduğuna asla inanmıyorum. İstinaf mahkemeleri halktan para koparmak için kuruldu. İstinaf için 600tl ve 250 TL tebligat masrafı ödersin. Akabinde seni Yargıtay'ın kucağına atar. Yargıtay 2021 zamlı ücreti sanırım 1.200tl yatırmanız gerekir. Resmen mağdur olan vatandaşı soyuyorlar. Alacağın tazminat miktarını daha tazminatı almadan peşin harç masrafı ücretini ödemek zorunda kalırsın.
Yargıtay süreci maalesef uzun sürüyor. Yargıtay da bir çok daire kapatıldı ve iş yükü daha çok arttı.

Bir Çin atasözü der ki;
Sanıkların ikisi de zenginse hâkim istifa eder.
Biri zengin diğeri fakirse zengin kazanır.
İkisi de fakirse adalet yerini bulur.

Ben niye ödeme yapayımki itirazı işveren yaptı kafayımı yedin oscar bey

muzaffertanyel

Ya kardeş işveren itiraz eder ve Yargıtay a giderse ücreti o öder. Sen itiraz eder Yargıtay'a gidersen sen ücret ödersin. Çıkan tazminat miktarını ıslah ettiğinde harç parası çıkar ve sen ödersin. Bilirkişi rapor ücreti ödemisindir. Sistem para ödemek üzerine çalışıyor.

Cumali liman abi istinaf işverenin tirazına Red vermiş inşallah dediğin gibi olur da işveren paramızı öder ama yargıtay yolu acık diyor cuma abi 30 bin TL istinafa yatırılan parada dedgin gibi hazineye gidiyor

İşverenin avukatı benim avukatı aramış indirim talep etmiş benim avukatımda kabul etmemiş istinaf mahkemesi Red etti onların davasını uyanıklara bak indirim talep edecekmişim istinafa gitmeden teklif etseydin üç aşağı beş yukarı anlaşsaydık olmazmıydı buzamana kadar ne arayıp sormuşsun nede teklif yapmışın yargıtaya gidebilirsin demiş avukatım telefonu yüzüne kapatmış saygılarımla düşüncelerinizi alabilirmiyim bu konuda

Bizim dosya da 5 aydır istinafta kayseri 7.hukuk gelişmeleri paylaşırmısın sana zahmet hakkında hayrlısı olsn şimdiden

İş kazası mı yoksa meslek hastalığı mı orayı arayıp bilgi alabilirsin ayrıca 40bin TL den yüksekse işveren veya kusurlu yargıtaya gidiyor yani anlayacağın sistemi para üzerine kurulmuş bir ülkede yaşıyoruz malesef adam senin paranı bankaya yatırım yapar yüzde 20 faiz alır mahkemelerin faizi yüzde dokuz çok komik bir yargı sistemi var ülkemizde malesef dediğim gibi alacağınız mebla büyükse yargıtay süreciniz var önünüzde saygılar

8 yıldır süren iş kazası .d şuan istinafta dosya sizin durumla aynı durumdayız yargıtaya gidecekmi sizin dosya

İndirim talep ettiler benim avukat yüzde 10 indirdi yarın belli olacak kabul etmezlerse yargıtaya gidecek malesef sizin kaç para acaba

463 bin tl icrayı başlattık 6 ay önce halen istinaf kararını beklıoruz tehri icra başvurularına red verildi işverenin

Yargıtaya gitmiş bulunmakta bugün itibarı ile dosyam arkadaşlar ne gibi yol izlemem lazım rahatsızım

Benim davam (tespit davası )
malülen emeklilik kontrol muayenesinde durdurulunca iş mahkemesine açtığım davayı kazandım ve istinafa gitti dosya.
Yerel mahkeme kararıyla kesilen maaşı bağlandı . Benzer durumdaysanız dilekçe ve ilgili genelgeyle başvurarak hakettiğinizi alabilirsiniz
cümleten hayırlı sonuçlar dilerim

Selam arkadaslar iş kazam su sekilde oldu normalde servisle ise gidip geliyorum bakimci oldugum icin cumartesi mesai oldumu calisana aldiriyolarmis hatali hareketinden dolayi kaza oldu bilirkisi raporu asli kusurlu bizim sofor cikti . 15 ay raporlu kaldim ve ssk dan iş kazasi maasi aldim kazada femur kalca kısmından ve kol kirildi. T10 t11 gocuk kirik oldu.ssk %40 kontrollu rapor verdi 1800 tl surekli is gormezlik aliyorum bu ay yeniden kontrole girecegim mahkemem subat 2022 de dava is yerine actim bu para kimden alacagiz 5 tane sigorta sirketini ihbar etmis isyeri bi simdi kendi istegiyle binmis araca diyolar 15gunluk elemandim ssk mufettis iş kazasi dedi mahkemede degisirmi bu watsapa eklerseniz sevinirim 5385719950

Cumali man abimiz kovit illeti yüzünden kaybettik arkadaslar bilginize

Degişmez mücahit belki kusur oranını bi ihtimal etkileyebilir ayrıca 5 tane sigorta şirketini ihbar etmeleri güzel tazminatı alman kolay olur iş verenler genelde cakal oluyor şirketin mal varlıgı yoksa ve cıkan tazminat yüklü oldugu durumlarda iflas gösterip kurus bile ödemeyebiliyorlar bilginize onun için dava actıgınızda ihtiyati tedbir isteyin hakimler genelde vermiyor avukatınız istinafa tasısın yüksek ihtimalle istinaf bozacakdır kararı

Muzaffer bey Yargıtay sürecinde avukatların ve müvekkillerin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Dosyanızı takip etmeye devam edin. İlgili hukuk kurulunun kalemi ile dosya için görüşebilirsiniz. Zamanın uzadığını düşünüyorsanız dilekçe ile hızlandırılmasını isteyebilirsiniz. İş kazası Tazminat Davası Yargıtay kararlarını incelemekte fayda var yine de.

Slm arkadaşlar oğlum iş kazası geçirdi sağ el bas parmak hariç 4 parmağını dibinden kaybetti,avukata verdik,sgk gittim2021,in 3 ayınin 30da kaza yaptı,6 ayın 26 taburcu % 32 alır dedi avukat parmakları için sgk gittik üniversite hastanesine sevk etti niye devlet hastanesine sevk etmedi,oğlum 20 günlük işçi iken makineye veriliyor işveren ve usta başı suçlu makine elini kapıyor parmakları kopmasa makine önce kolunu sonra kendini kapacakmış,oglum 3 ay hastaneden yattıktan sonra polis ifadesini aliyo iş kazası tutanağında oğlum işverenden şikayetçiyim demiş ama dilekçede şikayet yer almamış,neden değiştirmiş olabilirlermi ifadeyi,deyistirdilerse bu bizim tazminat almamızı engellermi,

Meslek hastalığı

Arkadaşlar dosyam şu an yargıtayda arşivde görünüyor hızlanması için ne yapmam gerekiyor saygılar

Üst Alt