Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş tanımı dışında görev verilmesi vb. sorunlara karşı ne yapmak gerekir?

iş hayatı malesef öyle kamuda müdüre,amire özelde patrona yakın adamlar hep vardır ve onlar önceliklidir.Onlarla aranı iyi koru kötü olma mızmızlanma ve onlarla onlar gibi olmaya çalış her işyerinde kıdem genelde esastır buna yapacak bir şey yok, iyi insanlarla karşılaştırsın Rabbim hepimizi sağlıcakla kalın

Kamuda iş bulmuşsun çıkma. En az 50.000 tl aylık alıyorsundur. Ya birde asgari ücrete özelde çalışsaydın.
Kamuda ne işi yaptırıyorlarki şikayet ediyorsun. Yük mü indir-bindir yaptırıyorlar?

dostum özel sektör 3 harflilerde üni mezunları çalışıyor ve mesai ücreti olmadığı gibi kasa sayımında eksik çıktığında maaşından kesiyorlar ve bazı günler 15 saati buluyor. Orayı dene istersen.

@Umut0318

Haklı dahi olsanız, yanlış hareket ettiğiniz için ceza alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Benimle beraber aynı pozisyonda çalışan 3 kişi var tüm yük bana yüklenmiş durumda. Tüm üstlerim ne kadar kritik durum varsa bana paslıyor iş yüküm çok fazla diyorum sen şuna baksana diyorlar.

Kafayı yemek üzereyim üstüme vazife olmayan işlere bile beni koşturuyorlar.

hiç bir şey yapamazsın beğenmiyorsan çıkacaksın. Mahkemeye versen zaten çıkmış gibi bir şey olursun maaşını yatırmazlar geciktirirler kıllık yaparlar. Kamu Personeli değilsen yapabileceğin hiç bir şey yok.

Büyük ihtimalle işini yapan yani işe vakit harcayan birisin....genelde çalışkan olana vurun abaliya yapılır...arada işleri aksat yetişmekte zorlandığıni göster...her işi en ince ayrıntısına kadar yapma.... azıcık azar yersin sonra işleri bölmek zorunda kalırlar.... ayrıca bunu kişisel algılama her yerde böyledir

@Umut0318,
Kamupersoneli olduğun için CİMER ve Mobbing hattına ihbarda bulunabilirsin senin şansın var bizim gibi değilsin.

benim anlamadım kamuda calişiyor die bu adamın haklarını kimse savunmasına gerek yokmu 40 bin tl maaş aliyorsun sende askeri ücretlilerilerimi örnek gösteriyorsunuz şükretmi diyorsunuz anlamadim yani o buna şükret şu şuna şükret sonra bi halt bilmeyen adamlar sana ....yapsin(ombudsman) buraya başvurmani tavsiye ederim görev tanimi dişinda iş yükü yüklendini sağlik sorunlarını ve görev tanimini anlat ve şikayet et burası herşeyin başlangıçı burdan sonra baskılar devam ediyor hala seni zorluyollarsa iş mahkemesine dava acabilirsin ne kadar hakkın varsa her bir damlasını savun bence ben hep öle yapiyorum ve savaşiyorum şahsen eet biraz yıpranıyorsun ama sonuçda her zaman haklı olan kazanacak inançım tam

Saha bakım personeli ne iş yapıyor. Yani asıl görevi ne. Biraz detaylandırsan.

@sevals,

Bu gün Okudugum en güzel yorum enfes tek kelime ile harika hele vurun abalıya kelimesi özenle seçilmiş olmalı ki düşünceni ilmek ilmek işlemiş kilimi dokumussun

@Syusuf,

Kamuda çalıştığı için zaten hakkını savunabilir bizim gibi özel sektör de asgari ücretle çalışsa hakkını falan savunamaz. Kamuda çalışan 40 bin değil şuan ortalama 48-50 bin alıyor.

Özel sektör gerçekten de çok zor, hepimiz görev tanımı dışında işler yapıyoruz, sabretmek gerek, ne demişler ya bu deveyi güdersin ya da bu diyardan gidersin...

sizin de çalıştığınız işyerinde, böyle tiplerden çoksa eğer..
bir işyerinde eğer idareye, işverene yalakalık yapan sayısı çok ise.
o işyerinde ne huzur kalır, ne adalet, ne iş güvenliği, ne çalışma barışı, ne verimlilik...
adam kayırma had safhada olur.
tabi adam ayırma da.
sonra ispiyonculuk,

yalakalık
şakşakçılık,
dalkavukluk

tüm iş yükü benim sırtımda. şefe durumu anlatıyorum ısrarla anlamıyor üstüne üstlük yapacagı isleri de beni çağırıp bana kitliyor. Benden büyük kalkıp birşey de diyemiyorum başimizdaki yetkililerin de umrunda degil. Mesaim de az yazılyor işlerine gelince joker eleman oluyoruz böyle şaçmalık olmaz

Her iş yerinde en az bir yalaka vardır, bu yalaka insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Terfi almak için iş arkadaşlarını eze eze yükselenler var.

Siz terfi almak için gözlerinizi karartıp insanları ezer misiniz
Yoksa ödün vermeden sadece işinize mi odaklanırsınız

Benden sana tavsiye kardeş,
O iş yerinden ayrıl mahkemeye ver yeni bir iş bul. İşe ilk girdiğine dik dur içine kapanma sana zorbalık yapan ilk kişiye haddini bildir. Bir daha kimse sana yaklaşamaz iş buyuramaz.
İşini de en iyi şekilde yap kimse laf söyleyemesin. Senin davranışların sana davranışları tetikler. Dik ve ilkeli dur net konuş. Kimseye yardım etme işin ucundan tutma. 1 Tane ekstra iş alırsan devamı gelir. Patron veya yöneticiler sana sürekli iş yükler bakarlar yapıyorsun bir iş daha yükler acımazlar sende acıma.
15 Yıldır aynı yerde çalışıyorum özel sektörde kendi işim için bile, bir şey isterken ricada bulunarak isterler.

bir grup var sabahları hep beraber oturup kahvaltı yapıyorlar ama gelip beni çağıran eden davet eden yoktur. aynı şekil de öğlen yemeğinde hepsi bir oturup aynı masada yemek yiyor bende genelde onlardan bağımsız ayrı takılıyorum. iş hayatında bazı şeylere katlanmak dayanmak gerçekten çok zor oluyor başına benzer şeyler gelen var mı acaba

@Umut0318 evet kardeşim malesef bende de aynı hem arkadaş bakımından hem maaş bakımından sürekli herkesten ayrı tutuluyorum herkese maaş zammı yapılıyor bana ise yok neymiş performans düşükmüş zor ama yapaçak bişeyimiz yok

Benimde mesaim az yazılıyor başkalarına fazla fazla veriliyor nedense

ben bilinçli olarak ayrı takılan birisiyimdir. ama sizin durum gerçekten can sıkıcı. en azından nezaketen buyur gel demeli insan. Sizde en güzel yiyeceklerinizi alın köşenize geçin sakin sakin yiyin hocam. kafaya takmamaya çalışın.herkes herkesle arkadaş olmak zorunda değil

onların ki arkadaşlık degil guruplaşma başka bişey yok biz dıgruyu söyledigimiz için kabul etmiyorlar bizi yalan söyleseydik ve bagzı kişileri ihbar etseydik bizden iyisi olmazdı

Üst Alt