Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelinden verilen rapor oranımı nasıl yükseltebilirim?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
İşitme engelinden verilen rapor oranımı nasıl yükseltebilirim?

depresyonu soylemiyim mi yani doktorlara

Depresyonu soyle ya da söyleme demiyorum, o rahatsızlık sende varsa yalan mı söyleyeceksin, dürüst olmadan hicbiseyden hayır bekleme, önce dürüstlük, gerisi kendi gelir...Ben sana depresyonu sil diyorum, göz pınarların kuruyacak kadar ağlarken dua da edersen farkı hissedersin, imtihanın tadına o zaman varirsin...

Suret ben mesajı aldim Rabbim e şükürler olsun dürüstum kndimi bldim bileli yalanida sevmem duada ediyorum dedik lerin doğru ama insan bazen öyle bir noktaya geliyor ki istemedende olsa kndimi aglamada buluyorum Rabbim imtihanimizi kolay eylesin inşallah szin varmi rapor hangi engelden

Beni boşver, kendin hep güzeli iste dile...

İnşaAllah teşekkür ederim ilgi cevap icn InşaAllah alırım raporu da kendime yeni yollar çizerek başarılı bir şekilde ilerlerm umarım seninde hersey gönlünce olur Rabbim yardimcimz olsun Suret

Bende yıllarca kabullenmedim işitme engelimi bir çok işe girdim çıktım ve baktım olmuyor en iyisi rapor almak dedim geçen yıl rapor çıkardım sadece işitmeden %35 verdiler gözü gösterdim oradan da %7 verdiler toplam %40 tam ile raporu aldım sonra engelli kimlik kartı çıkardım otobüsler metrolar vapurlar bedava, sonra telefon tarifemi değiştirdim engelli tarifesi bir sürü şey geldi tarifeden, sonra ttnete gittim engelli indirimi kullandım internetime daha az para ödüyorum sonra su için başvurdum ona da az para ödüyorum, sonra daha bitmedi bak yıllarca özel sektörde süründüm ilk girdiğim 2016 EKPSS sınavından memur olarak atandım şuan memur olduğum kurumdan yazıyorum, ben bu siteyi buldum bu sitede bana o kadar yardımcı oldular ki 27 yaşındayım 27 yılda yapamadığımı bu site sayesinde 1 yılda yaptım o kadar hakkım var memur oldum kesinlikle ama kesinlikle bi an önce rapor almaya bak ve 2018 EKPSS sınavına girmeye çalış..

Buna bir sınır yapmaları gerek %35 de kalan biri engelli değil mi yani, sistem değişmeli benimde göz olmasa bende %35 de kalıcaktım ki rapor sonucu gelene kadar hergün sıkıntı stres yaptım Allaha şükür işitme %35 göz %7 toplam %40 geldi..

nuri3558 göz rahatsizligin nedir tam olarak isitmem %40 Odyolog un ddgne göre ama rapor islemine bu hafta başladim muayeneler yeni yeni başlıyor iste bel ve boyunda duzlesme var belden dolayı uzun sira ayakta bekleyemiyom en fazla yarim saat dayanabiliyom snra atyom kndmi kaldirima sandalyeye vs inşallah alirimda 2018 ekpss ye yetsrm doktorlar rica edilcek gbi dgl kimi sert oluyor kimi yumsak ama adamin yüzüne bakmiyolar Hayrlsi olsun senin işitme db kac

Ya rapor alırken muayene etmiyolarmi biri edyo dedi biri etmiyo dedi şimdiye kadar iki dktr a grdim etmediler Dgerleri npck bilmiyorum

Fulya83 ac karnına girdim manyaklik ettim falan demişsin psikolog ne yapti nasıl bir muayene oldu aclikla alakası nedir dha öncede belirttim cok soru soruyorum biliyorum ama yol gosterenim fikir verenim yok onun için bilen bilgili kisilere soruyorum nuri3558 de 27 yil bilmediğimi bir senede ogrendm dedi bnde burdan ogrenmeye çalışıyorum depresyona duzlesme ye verirler vermezlermi bilmiyorum öğrenmek için burdaym kusura bakmayin hakknzi helal edin artik bilmemezlik zor

Hhimm bunu ogrendigim iyi oldu Fulya83 inşallah verirler de rahat nefes alirz en azindan rapor aldik dye ki inşaallah alrz

Fulya83,hanım .heyet raporu için gittigimizde doktorlar rahatsızlıkları inceliyormu yoksa incelemedenmi oranları belirtiyor en sag omuzdan tendon yırtılması ameliyatı oldum ameliyattan önceki MR emar ve ameliyattan sonraki MR emar sonucumda kasda zedelenme gözüküyordu ortopedi doktorum sadece yırtıgı dikdi kemige vida attı döndürücü kılıf takdı ortopedi işim bitti şimdi nörolojiye gözükecem sonuclar ne çıkacak bilmiyorum aksi bir durum varsa yoksada ben heyet raporuna girecem burda benim rahatsızlıklarımı muyane ederekmi oran veriyorlar yoksa elimize verdikleri dosyalarla dolaştıgımız doktorların sonucuna göremi oranları belirtiyorlar ben burayı çözemiyorum birde hergangi ortopedi veya nöroloji doktoru heyete sevkmi yapması lazım yoksa kendi istegimizlede gitme hakkımız varmıdır

acı gerçek

Ben uzağı pek göremem hani baya bi uzakta olan disk bozukluğu dediler bir sürü teste girdim tabi sonra oradan %7 verdiler, işitmeden alamıyacağımı biliyordum sol kulak 55 db sağ kulak 60 db bu orana %35 verdiler..
İşitme testinde odyo testi yetmedi BERA testi istediler valla ben hiç kimseye bişey demedim sadece dedikleri testlere girdim şükür ki verdiler %40'ı bende sizin gibi bu yollardan geçtim ya alamazsam ya olmazsa bide bunun kabullenmesi var kabulleniceksin yapıcak hiç bişey yok hayata devam edip engelli olan bir sürü hakkı alıcaksın onlar seninde benimde hakkım Rabbim herkese istediğini verir inşAllah..

İnşaAllah... alamama korkusu sardı bni benim gözlerim de alerji var yani cok sulaniyo güneşe çıkınca mahvolyo sürme cekiom mesela da ona vermezler heralde dökülyo hastalık maşallah bi tarafımiz dgru dglki :( bklm verecek mi hastane nuri3558 Teşekkürler bilgiler için bizleri de aydınlatmya devam etmeni isterim bn yeni yeni grdim bu işler e yardımcı olyosn çok teşekkür ederim

Elimden geldiğince daha da çok yardımcı olmak isterim bizi bizden başka anlayan yok çünkü, ben çok uğraştım yalnız kaldım bilmiyordum çoğu şeyi sağolsun bu siteden çok şey öğrendim bu siteye kayıt olduğum tarihte engelimi kabullenmiyordum kimse görmeden gizlice giriyordum bu siteye, rapor alsam mı almasam mı diyordum kadere bak işte 1 yıl sonra burdan öğrendiklerim ile memur olup masamdan buraya yazıyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin umudunuzu kaybetmeyin rapor için gerekirse parmak ucunuzu dahi gösterin bu %40 sınırı olmasa keşke ama işte var ve göz kulak sırt ne olursa gösterin utanmayın sıkılmayın o sizin hakkınız hakkınızı alın..

Gerçekten engeli olanlar zorlanıyor almakta raporu bide yalan yere alanlar var onlara nasil veriyolar hic anlamıyorum ya hersey de bi sınır var bu yüzden sanırım önüne gelen alamasn dye sanırım ben hala Kabullenemyom cihaz da aldım ama yabancilik çekiyorum kulagmda ağırlık olyo sastm iyce ne yapsam ne etsem :/ :(

Arkadaşlar bi sorum daha olacak benm bel ve boyunda duzlesme var dyorum ya en son 2015 de mr a girdim doktorlar bna o zaman su hareketleri yapcaksn dye kağıt verdiler işaretli falan ilac falan yazmicaz geçerse gecer hareketleri yap dediler hala gcmedi o zaman dan bu yana arttı ben tekrar muayene olsam mi rapor randevularindan once yoksa o mr snclarini gosterp drumu bu sekilde anlatayimmi ne dersiniz yrdmci oln lutfen nuri3558 Fulya83 Suret Emre1905 bu konuda tırnak kadar da olsa bilginiz varsa paylaşır msnz

Geçtiği kadar artik denmisti

Kontrol e de gel denmedi öyle gonderdilerdi

Konuşma bozuklugumda var doktor kndi dedi

Bende ölüyom agridan hergün ben 2015 de muayene oldum bunlari dediler o tarihin sonucunu götrsem kabul ederler mi yeni mr cektiryimmi ameliyat falan önermedi doktor hareket yp hadi Güle güle bu kadar

Son düzenleme:
Kardeşim siz nerde rapora girdiniz bilmiyorum ama ben 2014 iş kazası geçirdim bütün raporlar ekipiriz Mr EMG ameliyat olduğum neler yapıldığına dair dosyalar ama HİÇ birine bakmadılar yeniden EMG Mr en başdan yaptılar oran verdiler allah yardımcınız olsun

Himm gosterdiginde verdilermi puan ayniyiz senle biz o zaman Fulya83 ne zaman dan beri şikayetin senin duzlesme ben samiyom ki rapor alırken her bölüm muayene icin yönlendirme yapacak bi yerlere ama kimse bi yere gt bunu yptr demio imza atp yolluyo anlamadım bisey rapor almak üç dört ay sürüyor dediler bide anlamadım valla ben bu isten bir şey

Kardeşim siz nerde rapora girdiniz bilmiyorum ama ben 2014 iş kazası geçirdim bütün raporlar ekipiriz Mr EMG ameliyat olduğum neler yapıldığına dair dosyalar ama HİÇ birine bakmadılar yeniden EMG Mr en başdan yaptılar oran verdiler allah yardımcınız olsun

Muayene lere mi gonderdiler seni vede yani boşuna elindeki belgeleri götürme bakmiyolar mi dyosun

Kardeşim bunun kürtle Türkle alakası yok buna veya şuna puan veriyor diyebirşey yok ben rapora gittim raporlar baktıkça sonra bana ne şikayetiniz var dedi sağ göz ve kulak kaybı yüzümde kemik yok kafatası kemigim yok beim sakat boynu yere bakıyor kaldıramiyor um sil kolum çalışmıyor dedim on göre incelediler doktorlara gönderdiler benide rapora gönderen sgk öyle kafana göre gidip rapor alıp şundan yararlanayım bu şöyle olsun olmaz öyle kars ünv gittim erzurum ünv gittim en son onların verdikleri ankaraya gitti şimdi bu ay maaş bağlandı 2096 tl sakatlık %81 maaşimda 3500 tl di

Ne 4 veya 5 ayı 3 yıl sürdü öyle kolay değil kardeşim üstünde duracaksın faydası :kazadan önce maaşım 3500 tl olduğundan sımdi 2096 tl iş göremezlik parası alıyorum birde emekli olsam iki maaş alaçam faydası ve zararı maaşına bağlı benim tanıdığım var 700 tl alıyor herkes bir değil

Doktora bakma sen şikayetini söyle varsa birşey ona göre rapor verirler

Temel yoga hareketlerini DÜZENLİ yaparak her dertten kurtulursunuz, hangileri onlar demeyin açın Google dan bakin, hergun düzenli yapın, iki ay sonra bişey kaliyo mu bakalım, ayrıca o egzersizleri de düzenli yapsaydiniz ille bi faydası olurdu onu da soyliym, her zaman doğruluk doğruluk doğruluk...

acı gerçek kardeşim yapacağın iş elindeki tahlil mr film ameliyat epikrizi gibi ne varsa yanına al devlet hastanesinin sağlık kuruluna başvur ne rahatsızlığın varsa hepsinede muayeneye gir yaşın kaç okul durumun nasıl bilmiyorum ama engelli raporunu al özel sektörde olmasa dahi devlet memuru olmanda avantaj sağlar umarım işin rast gider

Cengiz68 tahlilerim mr larim sonuçlar 2015 e ait kontrol e gel demedikleri için yapacak başka bir şey yok dedikleri icin bidahada bi yere gtmedim onu kabul ederler mi bilmiyorum elimdeki 2015 sonuçları ni kabul ederler mi ikinci olarak da yas 24,5 25 e adim atmaya az klms önlisans iky mezunuyum vs herkes öyle kolay alamıyor falan dyolar moralim bozuldu acabalarim var doktor lar da imza atyolar gonderyolar dha iki dktr a imzalattrdim onlar muayene dye bsey demedi dgerlri ne dcek bilmiyorum bu ay randevular dolu yeni yeni başlıyor bnm işlemlerim gidişat nasil işlem nasil devam edecek bilmiyorum

Ayrica tip Fakültesi nde yapılıyor rapor işlemlerim bi şey farkeder mi

Namaz kiliyoruz dua ediyoruz şükür namaz hem her derde deva ..bi senedr hareket yapıyoruz gecmiyo yoga plates mi geçirecek yoga plates dine uygun değil bn oyle biliyorum

Son düzenleme:
Üst Alt