Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için sesi yazıya dönüştüren telefon var mı?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar

uzun zamandir webde araştırma yapıyorum. işitme engelliler için sesi metine çeviren telefon diye bir açıklama buldum ama sanırım hayal mahsülü.
varmı bu konuda bilgisi olan lütfen.. benim sorun karma karışık 3g ile işitme engelliler işaret dili kullanacak diyorlar benim durum.

çok farklı duyuyorum ama duyduğumu anlamıyorum biraz farklı bir durmum var :( tipda çözümü hala bulamadım haytaım alt üst oldu son 10 senedir gittikçe ilerledi 0 ra kadar gitti işitme cihazı ile normal duyuyorum ama ne duydugmu anlamıyorum. şimdi işitme engelli deyince hemen işaret dili diyorlar ama benimki farklı ne yapağımı şaşırıdm ::( konuşmam normal 10 yıldır böyelyim duydugmu anlamıyorum önceden böyle değildim gitmedik doktor prof kalmadı... iç kulak sorunu diyen işi atiyor. tip birşey yapamıyor bu konuda bilgili tecrübe li olan dostlar varmı acaba.. işitme negelliler için telefon dedik ama gör derdimizi anlattık :(

muzo bende senin gibiyim ben kas hastasıyım 7 yıldır önceden birşey yoktu son 4 senedir cıktı hangi doktora gittiisem hicbişe diyemedi cerrahpaşasa test yaptırdım sesi iyi duyu yorum soyleneni anlamı yorum öncewden cihaz almıştım hic kullanamadım benim hastalıgımdan diyorum ama doktorlar hastalıgın kulagı etkilemez diyorlar ben artık umursamıyorum

bende cihaz kullaniyorum buyucuum ama arkami donunce sadece ses kimin sesi oldugunu bile anlamiyorumki kaldi telefon
koklear implanti telefonu duymak icin olmustum ama oda olmadi
dudak okuyunuz sms kullaniniz ses duydugunuza sukrediniz ses duymamak en kotu sey

boş verin
duymazsaz uydururuz

dudak okumak güzel birşey
ben okurumda
benim dudaklarımı oluyamazlar

ben cihazimi takmadigimda cok yuksek seler haric hic ses duymuyorum insanlarin agzi kipirdiyor dudak okumakda zor geliyor gecen bi unutmusum takmaya ekmek almaya gidiyordum az kaldi araba carpiyordu arkamdan

bana kucukken hep kizarlardi dikkatsiz sey diye dikkat etse duyuyor diye dikkat ede ede ogrendim dudak okumayi egitim kim biz kim

benim dayımın oglu var oda aynı kendikandine ögrendi büyücü
yüz yüze kimse inanmaz onun kulakları duymadıgını

ben de dudakdan okurum ben de anlaşırım herkesle:)

hadi bende ögrenmeye calışıcam ama nasıl cevap vericem konuşmayok
bu bana uymaz yaz kara tahtaya ben ordan okurum

ne yapcam işaret dilini büyücü
ne el tutar nede ayak
cohu gitti azı kaldı

siz telefon arıyorsunuz
ben birşey sorucam konuşmayı kelimelere döken bir cihaz yokmu bu benim işime cok yarar boyle cihaz bilen varsa yardımcı olsun

neseni kabetmemen en onemlisi kaptan kutlarim seni
ama o senin dedigin konusmayi kelimeye doken alet olsaydi isitme cihazini kimse kullanmaz oh ne ala sagirlik denen seyde problem olmaz dahasi kimse ses istemes

buyucu;
ee ne olçak ozaman hapi yuttukmu yani : KBB ve tip minik o sinire bir çöüm bulamıyorsa kimse bilimden bahsetmesin kalb yap organ nakli yap kök hücreden bilmem ne üret ee minik küçük bir iç kulak sinirine gelince bişicik yapamam.!! ee yerrrri böyle tıpmı olur

yapcam diye bozmasinlar muzo bana koklear taktilardi takilan kulagimida kaybettim oldu kulagim

yok o taa ne zaman bu telefon olayinda konu acmis hepimisi suruklemisti buyu

ooooo kulak madurları burada toplanmış ha kız shukufe bana niye haber vermedin....

gözüme gözüm gibi bakıyorum arkadaşlar :)
hem duyuyor hemde görüyor
ama moral tam olacak...yoksa gözüm sadece görüyor....

yapacağımız 3 şey var
1-ya ölmeden şu ölü işitme sinirlerini nasıl canlandıracakları yönünde bir buluş olması için el birliği ile umut edeceğiz.(dua bilenler daha etkılı olsun diye toplu edebiliriz..hanı eskıden yağmurduasına çıkarlar gibim)
2-yada gençlık iksinin bulunmasını temennı edeceğiz ki biz uzun yaşayalım buluşun süresi uzunda olsa bız yaşlanmadan bekleyeceğiz.

bide son şık
bizimle konuşanlara
''sen sus gözlerin konuşsun diyeceğiz''makamıyla.....

yooo bak iremcigim sesleri isitme cihaziyla bilem olsa kaybetmeyelim valla senin dedigin gibi bide gozler
oyle guzel daduk okurum ki ama isitmek istemeyincede karsimdakini cat diye catlatirim mesela

Bende 40 ımı çoktan geçtim,Dudak okumak benim neyime bu yaştan sonra.

amma yaptin duymazay sagirsak hicmi konusmicaz arkadaslik yapmicaz valla olmedim burdayiiim en iyi dudak ben okurum

konu farklı bir amaçla açılmış ama sohbet güzel.. :)
ben de dudak okuyorum ama herkesin dudağını okumak o kadar olmuyor.. :)
biz de eşimle birlikte 5-6 haftadır pazartesi günleri 2 saat işaret dili kursuna gidiyoruz..
türk işaret dilinin birinci seviyesini bitirdik sayılır... 8 ünitenin 6-7 tanesi bitti..
her hafta yeni kelimeler öğrenmek hoşumuza gidiyor ve gerektiğinde kullanıyoruz.. :)
ben önceleri tek başıma öğrenirim bunu diyordum ama başladıktan sonra anladık ki bir öğretenin olması gerekiyor..
zira hocamız Feride hanım doğuştan sağır-dilsiz ve çok iyi öğretiyor...

dogru diyorsunuz antioksidan biyikli amcalarla agzinin icinden konusanlari bide yuzumuze bakmadan konusanlari sokmek zoroluyo ama dikkatli takipte bayasi anlasiliyor
sizi ve esinizi kutluyorum ne guzel ilerisi icin yatirim gibi isaret dili ogrenmek
hep merak etmisimdir ogrenmeyi is guc arasinda bi firsat bulamadim

Valla sesi yazıya çeviren alet varsa çok pahalıdır bizim devlet ödemez onu :) kendilerine alırlar sekreter yerine kullanırlar. Yaz kızım diyip sekretelere para vereceklerine :)

teşekkürler, fırsatini bulursan senin de mutlaka gitmeni tavsiye ederim shukufe..
ama aileden birisi ya da arkadaşınızla gidin ki öğrendiklerinizi tekrar edin, uygulamalar yapın...

büyücü pc kursuna gitmene sevindim.. hocanızın da işitme engelli oluşu tesadüf değil sanırım.. :) bu arada işaret dili kursuna gidecek olman da güzel... bize verilen seviye 1 (8 ünite) cd'si var... başlamadan önce o cd'yi çoğaltıp sana vereyim diyorum... kelimelerin ve cümlelerin videoları var... ama sen "nasılsa cd var" deyip kursa gitmezsin.. o yüzden bir yanım da cd'yi verme diyor... :)

duymaz bende sonradan mıllı olanlardanım...

ama madem muhabbete dönmüş konu hepinize soruyorum;

ben dudak okuyormuyum okumuyormuyum tam anlamıyorum...destur buda nerden çıktı diyebilirsiniz...?
araba ile şehirler arası yolda eşimle konuşurken bana bakması gerekıyor
ama gece yolculuğu yaparsak tepedeki ışığı açıyor bana bakması yetmıyor...
buraya kadar anarmoli yok...yani dudak okuyorsun diyorsunuzdur.

ama gündüz gözü suratıma bakarak konuşanların bazılarına bende aval aval bakıyorum..dudak okuyorsam nıye ozaman okuyamıyorum?

karmakarışık birşey...duymaz sen benı daha ıyı anlarsın sonradan olunca daha bir aptal hıssediyor insan kendini? ne oralı ne buralısın

oksidan cd bende alabilirim.yada nerden temın edebileceğimi belirtebılırmısın?
birde bunu temın ettik ve öğrendik diyelim benım etrafımda kımse yok işitme engelli?
tv de yok nerde kullanacağım?

shukufe ;bana cihazlar fayda etmedi...bilmem kaçtane denedim.
hepsi yok yok bizim kını dene dedi...bır umutla saldırdım...ama yok işte

dudak okumak konsantrasyonla ilgili birşey bence... yani aklında başka birşey varsa ya da o anda başka birşey düşünüyorsan ne kadar dikkat edersen et okuyamıyorsun bazen...
bir de mekan önemli... küçük mekanlarda sesin fazla dağılma ve absorbe olma olasılığı olmadığından sesle birlikte harmanlayıp dudakları daha iyi okuduğunuzu sanıyor olabilirsiniz...

büyücü işine yarayacağından eminim.. ama benzer bir cd'yi senin başlayacağın kursun yetkilileri de sana verecektir diye düşünüyorum.. çünkü işaret dili öğrenirken pc'den tekrar etmek ve çalışmak önemli... o yüzden sen başlamadan cd'yi vermeyeyim diyorum... sen başla, eğer böyle bir cd vermezlerse söz çoğaltıp vereceğim sana.. :)

Bende sidenin azda olsa şuan duyoyorum kısık sesleri hiç anlamıyoarum zaten. sol kulak %80 kayıp o kulağa kulak içi aldım biraz duyuyum diye alışmaya çalışalım derken ses almıyor diger işe yaramaz sesleri alıyor fakat insan seslerini almıyor cızırtı halınde geliyor nsan sesleri o zaman anlıyorum ki birilrri konuşuyor sag biraz duyyo insanları biraz duyyuyorum biraz duymuyom işte felaket zorlanıyorum. Dudak okumayı azda olsa bende yapıyorum galiba işe yarıyor tavsiye ederim

oksidan cd konusunu nerden temın edebılırım...
ayrıca evet dar alanlar yada açık havalar da konsantrasyon nispeten daha iyi

ooo cananım merhaba

merhaba irem nasılsın neler yapıyorsun işlerini hallettin mi görüşemedik hiç iyisin dimi?

Üst Alt