Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için sesi yazıya dönüştüren telefon var mı?

İremsu; bizim gittiğimiz kursu Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı (TİV) ve Düşler Akademisi ortak düzenliyor... CD'yi o kurstan verdiler.. Seviye 1 için; 1 kitap 1 CD 35 TL... Kursa katılmadan edinebilir misiniz bilmiyorum... info@tiv.org.tr mailine bir mail gönderin bakalım ne diyecekler... http://www.tiv.org.tr/

büyücü; benzer bir CD'yi her kursta vermeleri gerek diye düşünüyorum... ve benim bildiğim her kelimenin karşılığı var.. ülkeler ve şehirlerin bile karşılığı var.. :)

kizlar siz sonradan olduguna biraz daha dikkat edin dudak okumaya zor degil eminim ki yaparsiniz cok ta isin ize yarar birazda mecbruuz
iremcim esinize soyleyin konusurken biraz daha dudak hateketlerini keskin konusun yani duzgun ama inanin isitme cihazindan gelen sesler cok yardimci oluyor yanilma payi daha az oluyor
ben cok cihaz denedim resound canta kadari hic memnun etmedi beni dudak okumak icin ses olursa daha kolay

canancım pek keyifli değilim bahtsız bedeviden farkım yok...bu aralar
havalar guzelleşsin mutlaka buluşmak istiyorum seninle
vergi indirimi aldınmı?
shukufe eşimin bir takla atmadığı kaldı bana bişeyler anlatabilmek için ya neyse işte
oksidan saol ...bir araştırıyım bakalım

ya sonradan olunca işlerini başkasının haletmeside ağrına gidiyor insanın.

kalem, yıllar önce dediğine göre o zamanlar e-mail icat olmamıştır eminim.. :D
e-mail icat olduktan sonra böyle bir şeye gerek kalmadı aslında.. bakma sen bizim gibi geri kalmış ülkelerde maillere bunca geç yanıt verildiğine.. yurt dışına bir mail gönderiyorsun adamlar 1 saat dolmadan yanıtlıyorlar.. ;)

iremcigim ben rapor alamıyorm ne engelliym nede saglam iki arada sıkışmış durumdayım rapor için doktorum %40 alamazsın dedi Sag 57 db sol 80 db bu durumda rapor almazmışım. oran %30 falan olurmuş oda işe yaramıyor.

Ben ve benim gibiler ne olacak bilmem ne tam saglam ne engelli 2 arada sıkışmış kalmışım. Bu durumda çalışmak zor bir de kısık konuşuyorlar ya offff hiç duymuyorum ne kadar üzülüyorum sonradan olmak daha zor inanın bana bir den
sudan çıkmış balık gibi oluyorsun salak gibi insanların surtatına bakıyorsun dudaklarından birşey anlarım diye inanın zor neyse yarın iş var ben çıkıyım size iyi geceler

Seninle görüşmeyi bende istiyorum havalar duzeliyor sen ne zaman istersen görüşebiliriz tabii daha önceden haberleşelim lütfen ben sana tel veririm buluşmamız kolaylaşır . öpm

HERKESE İYİ AKSAMLAR

Yaw sesi duyuyoruz koklerda doktor bana duyarsın biyonik kulakla dedi peki anlarmıyım dedim egitimle anlarsın dedi.. ee cihazlada duyuoruz ama bir ses geliyor af edersiniz ama birimi yellendi imam ezanmı okudu yoksa ambulasmı geçti of offffffff

muzo komık adamsın yahu:)

bende bir gece sineği kovalıyım dedim karanlıkta
sineğin kaçtığı yok
neyse yanımda baş ucu lambasını yaktım
tamam şimdi işin bitti diyerekten ama sinek felan yok
meğer eşim horluyormuş...

kendime bayağı güldüm....
eskiden o sinek sesine ne sinir oludum ya şimdi olasada dinlesek diyorum...

bide neyi özledim biliyormusunuz...
hani elimizden bişey düşünce tınnn tınnnn yada tak tak diye gittiği yöne doğru aranırdık
şimdi elimden küpenin teki düşüyor çok sonra aha küpe yok diye aranıyorum arakı bulasın
kaçkere elkektrik süpürgesinin çöp torbalarını eşeledim....

napalım yeni yeni alışkanlık keşfedeceğiz...

umut dünyası
hayalle yaşanında yaşamayanında demiş ti ....

işde başıma geldi malum sigara içmek yasak. balkona çıktık arkadaşlarla ulan bir ses geldi acayip rahatsız etti bende biri yellendi sandım işde.. ne oluyor lan az duyuyoruzama böylede olamzki çaktırmdan dedim.. arkadaş dedi abi ambulas geçti dedi..

altı yedi sene d eolabilir:) hay gözü kör olsun bu unutkanlıgın:)

yaw hatırladığında yazarsın bunca paralama kendini... :D
bak ben de geri kalmışlığımızdan dem vurmuştum...
internet yaygınlaştıkça dünyayı daha iyi anlıyoruz tamam,
ama bağ sağlayabiliyor muyuz emin değilim... :D

hani einstein'in bir sözü var,
"iki şey sonsuzdur; insanoğlunun aptallığı ve evren... fakat ikincisinden o kadar emin değilim" demiş.. bu da o hesap.. :D

=muzo;
ben oldum 7 yilkullandim implati dudak okumadan hic anlamadim telefonu hele hic anlamadim

biyonik kulak kafama yatmıyor abi... yarın kök hücre çıkar inşallah ozamanda kulak kökten gitmiş olçak benim anlamadığım olay şu.. cihazlada duyuyoruz anlamıyoruz.. anlamak için bir egitim varsa oraya gidelim varmı fikri olan?

muzo ...benım fıkrım falan yok artık
bu kulak işi beterbişimiş...olanı bulursan benı haberdar et emi:)

sagligimiz moralimiz yerinde olsun sagirliklada yasaniyor be arkadslar

işitme engelliler için sesi yazıya dönüştüren telefon

lg optimus one adlı bir telefon turkiyeye geldi... konusuyorsun ve bunu mesaja çevirme özelliği var yalnız internet gerekli fiyatı 600 tl aynı ozellik corby pro da da var ve sanırım 450 civarı bişeydi ama üretimden kalktığı için almak isteyenlerin acele etmesi lazım...

Bendede o soorun var. Ses geliyor ama nereden va ne gelldiğini anlamıyorum. Bazen kelimelerin birazını anlayıp devamını getiriyorum.
Ama yüz yüze olursak biraz kelimelri çözüyorum birazda dudaktan okuma yapıp kelimeleri birbirine bağlayıp çok iyi anlaşıyorum karşımdaki insanlar ile
Duymadığım zaman konuşamıyorum sadece mırıldanıyorum ama karşımdaki ile anlayabilyorsam kanuşabiliyorum.
gerek Futbol maçlarında Türk oyuncuların birbirlerine ettiği küfürleri anlıyorum birde ana haber bültenlerinde ki ağız dan kelime kapmaya oradan başladım halen kendimi geliştiriyorum.
Allah bize ne kolaylıklarını versin.....

buket91;

anaaaa yahu bu cihaz vardida uretimde kalkicakmista neden kimsenin helede bizler gibi alesta duran isitme sorunu yasiyanlar haberdar degil
hadiii biraz tafsilat

Googleden baktım.Bu telefonun (lg optimus one) özelliklerinden öyle bir şey belirtilmiyor.

bazı sitelerde yazmıyor ama ben bizzat kendim inceledim hatta emin olmak için görevliden yardm istedim.gerçekten de soyledigi cümleyi yazıya dönüştürebiliyor dediğim gibi tek gereken internet...

buket91 arkadaş
bu telefonu incelediğini belirtmişin burada iş yerinde bir arkadaşımda lg optımus one P503 telefon var iş yerinde internette var wifi kullanıyoruz
ama konuşmaları yazıya çeviren bir özelliklik bulamadık.
telefonun hangi yerinde program falan vs. nasıl çalıştırıyoruz bunu detaylı yazabilirmisin.

msj olarak yazan tel. yapmışlar.

saww kardeş mesaj olarak yazan tlf. yapmışlar derken pek bir şey anlamadım.
bu lg optımus one P503 arkadaş da var yeni çıkanlardan ama biz telefonda öyle bir özellik nerde var bulamadık.
bu tlf karşı tarafa konuşmaları senden sesli gönderip karşı tarafın konuşmalarını sana yazılı olarak bir nevi msj olarak bildiriyormuş anladığım kadarı ile
buket91 arakdaşın yazdığından ben öyle anladım bunun için de internet gerekli imiş
ama nasıl oluyormuş detaylı bilgiye ihtiyacım var mesela bu telefona program mı yükleniyor o programlamı arama ve gelen çağrılara cvp veriyoruz yoksa tfl nun kendinde yüklü ayarlı bir özelliği mi var biz neden bu tlf dan bir şey bulamadık
lütfen bana detaylı bilgi veya yol tarif edermisiniz.
özellikle deneyen arkadaşlar bilgi olan arkadaşlar
selamlar

Sn arkadaşlar
yok mu bu konuda biligi sahibi olan arkadaşlar.
özellikle inceledim diyen arkadaş hangi bayide nasıl inceledi bu telefonu

Kardeşim, işitme engellilere yönelik ingilterede loop sistemi var. sesi indüksiyon dalgasına çeviriyor. işitme aletini "T" pozisyonuna getirince , direk kişiyi algılıyorsun. istersen bir dene. Türkiyeye yeni geldi. ID Türkiye - Ana Sayfa adresinden detaylıca öğrenebilirsin. ayrıca bu sistem konser,sinema,toplantı salonlarına, havaalanlarında, süper marketlere(kasiyerle olacak iletişim için) kurum tarafından döşeniyor, bizim yapmamız gereken tek şey işitme cihazını "T" pozisyonuna almak. Maliyetisiz.

yiit'in aktardığı loop sistemi kullanan arkadaşlar olur ve deneyimlerini yazarsa, konuyla ilgilienen arkadaşlar için çok yararlı olur...

işitme engelli tüm ailem bu konuda aynı sıkıntıyı ciddi derecede yaşamaktayım denemediğim telefon kalmadı 108 95 db ıle telefon görüşmem bazen ıyı de olsa bazen babamın sesını bıle anlayamıyorum

bana gelen sesler arap spikeri gibi geliyor ne dediğini bi anlayabilsem yenıden doğmuş gıbı olacağım ama çok guzel dudak okuduğumu söyleyebilirm sadece dudak değil göz ve hareketler de önemli

bırde tv de çok sıkıntı yaşıyorum tum tv kanalları altyazılı zorunluluğu haberı okumustum isteyen alt yazılı seçenekle izleyebilecekti sygılr

yiit'in bahsettiği loop sistemi kkurumları ilgilendiriyor.onlar bu sistemi kurmadan işitme engelliler deneyemiyor :)
türkiyede yanlızca Ankarada ki ömss atama töreninde işitme engelliler için kurulmuş.başka yerde yok.

Arkadaşlar merhaba daha öncede söyledim işitme engelliler için konuşmaları altyazıya çeviren bir TELEFON ABD ' DE İŞİTME ENGELLİ VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ VERİLİYOR

Bu CİHAZ EBAY VEYA AMAZONDA ' 200 DOLARA SATILIYOR

Ebaydaki satıcılar ile görüşüp kaç dil seçeneği bulunmaktadır öğrenmek gerekiyor türkiye'ye cihaz gönderebilirmi sormak gerekiyor gümrük işleri arkadaşlar varmı ilgilenen ebaydan alış veriş yapan

Üst Alt