Cihaz ne kadar kulağa uygunsa ve kayba göre ayarlanırsa o kadar doğal gelir. Uygun olmayan,doğru ayarlanmayan kötü geliyor. Mesela şuan kullandığımın sesi berbat ama eminim sahibine harika geliyordur. O yüzden amcasının/teyzesinin yada ölen komşunun cihazını kullanan ne sesini ne de görüntüsünü sevemiyor. 20-30 cihaz değiştirdim bu güne kadar çok kötülerini gördüm ama hiç işe yaramayanını görmedim. Öyle bildiğiniz duvar tipi sağırlardan da değilim, Ailemden ve çok yakın arkadaşlarımdan başkası bilmez. Buna rağmen cihaz kullanmadığım 1 saniye bile ömrümden 1 yıl kayıp gibi sanki. Bazen gün boyu kimseyi görmüyorum ama cihaz full takılı. Ortam sesini dinlemek bile yaşamanın yüzde ellisi
Diger bir konu da cihaz kullanıp kullanmamakla alakalı. Cihaz kullanmak kişinin keyfine göre değil malesef. Yok kulağıma o şeyi sokmam yok sağır ismet gibi dolaşmam diyenler malesef evden bile çıkmak istemeyen, hiçbir etkinliğe katılmayan asosyalin/cinsin teki olup çıkıyorlar. Öyle olmak istemiyor yada öyle olmaktan kurtulmak yada en kötüsü hatta kötünün de kötüsü ben o halimden memnunum diyenler hemen bağlasınlar arayışa. Bu iş para işi falan değil, uğraş işi. Kulağımda 25 binlik oticon var bedavaya geldi. 3 tane signiam var toplamda 4 bine maloldu. diğer kullanmadıklarımı saymıyorum. Şimdi 30 binlik bir signia için pazarlıktayım olursa 3 bine alıcam adam 5 istiyor.