Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme merkeziyiz. Sorularınızı yanıtlayabilirim!

ceremicem

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba,

ismim cem aydın merkezde işitme merkezi işletiyorum oticon marka cihaz satıyorum siteye üye oldum çünkü, buradan yardımcı olabileceğim bir konu olur ise seve seve sorularınıza cevap vermeye çalışırım.

sağlıklı günler dilerim

Cem

merhaba ben çift taraflı oticon kullanıyorum kanal içi.ancak istediğim verimi kalabalık ortamda alamıyorum.
dış kulak olup sınıf ortamında kullnmaya uygun modelleriniz hakkında bilgi alabilri miyim?

bu urultuye tahammul ıcın ses yumusatmayı ıyı bırsey olur dıyordum
ama hıcte umdugum gıbı olmadı cem
uyguladıgınız hastalarda bu ses yumusatma nasıl ısıtme kaybında faydalı bılgı verırsenız tesekkurler

beniimde başıma bugun birsey geldi bilmem bilginiz varmı sol kulağımda sanki su kaçmış gibi bir his var kulak hiç duymuyor gibi cihaz olmadığı halde robotik duyuyorum sesleri böyle olduğu için cihazı taktim memnun olduğum cihaz daha kötü ses çıkarmaya başladı telefon görüşmesi çok iyi anlardım oda robot gibi geliyor şimdi konuşanın sesi ne oldu 1 günde böyle yaw

elimde 2 adet kullanılmayan işitme cihazı vardır. almayı düşünürmüsünüz? :))

Sorular ceremicem'in çalışmadığı yerden sanırım, tık yok :)

Cem bey merhaba...SAĞ KULAK 47/41 DB SOL KULAK 47/41 DB BİLATERAL işitme kaybım var..Kemoterapiden sonra oluştu ve kalıcı..Dr bu kayba zor cıhaz bulunur dedı?Dogrumu bu rahatsızlıga yonelık cıhazınız mevcutmu?

merhaba cem bey benim sağ kulağımda işitme kaybı var (112 db) askeriyenin mülakatına giricem tam teşekküllü sağlık raporu alabilirmiyim işitme kaybı ağır iş kapsamına engelmidir?? cvp larsanız sevinirim...

Ben izmir alsancakda oticon bayisinde bir cihaz oticon chili nasil bir cihaz bir bilginiz varmi aytinlatirmisiniz yuzde 80 desibel sol kulakda cihaz kullaniyorum sag kulakda cihaz kullanmiyorum tamamen duymuyor sag kulak yuzde 105 desibel

ya bi konu açıyorsunuz takip edin bari aylık mı cevap vereceksiniz mesajlara :D siz cvp verene kadar doktora gittik muayene olduk mr çekildik ilaç kullandık hatta iyileşiyoruz :D

para almıycagı ıs ıcın cem herkesten sagır
deyın bakam ben otıcon alıcam aydındayım nası yazmaya başlar

shukufe gece gece güldürdün beni valla:) hem sagır deme bize ayıp yani,sagıra açıkca sagır denmez dimi ama:) bu arada sakın otinon almayın çok kötü bir cihaz,bakın şimdi nasıl cevap yazıyo vatandaş:)

Arkadaşlar hepinize merhaba, Adım Betül .. Eşim Ceremicem adıyla sitenize üyelik yapmıştır. Bundan daha sonra haberim oldu ancak açılış ve ruhsatlandırma işlemlerimiz nedeniyle oldukça yoğun bir dönem geçiriyoruz. Bu nedenle cevap yazamadığımız herkesten özür diliyorum. Odyometrist olan ve konuya ilişkin yanıt verecek olan benim arkadaşlar. Sorularınızı ben yanıtlayacağım. Şu anda hepinize birden bu yazıyla cevap yazabiliyorum ki durumdan haberdar olmanızı istedim. Hepinize tek tek yanıt vereceğim. Konularınız ile yakından ilgileneceğim elimden geldiğince. İşitme merkezimde hasta da almaya başladığım için hemen yanıtlayabilirim, ama emin olun ki mutlaka bir yanıt alacaksınız. Anlayışınız için çok teşekkür ediyorum.. Sevgiler yolluyor, sağlıklı günler diliyorum hepinize.. Görüşmek ve yardımlaşmak dileğiyle.. )

elbette cevap yazacağız, sadece siz böyle yorumladığınız için yazılmayacak bu cevaplar ama.. bizler yardımcı olabilmek , destek verebilmek amacıyla buradayız. Durmumuzu açıkladım az önce , yeni yerleştiğimiz bir şehirde yeni bir iş yeri kurma çabasındaydık. Ruhsatımızı aldık, açılış yaptık, anlarsınız sanırım ki çok tempolu bir süreçten geçtik. Artık buradayız. Sorularınıza cevap alacaksınız arkadaşlar.. Biz sevgi ve saygıyı elden bırakmayacağız bunu bilin.. Görüşmek üzere..

yelizzz;
merhaba, Oticon Chili nin 3 serisi mevcut.. Chili SP5 / SP7 / SP9 ... Hepsinin çıkış gücü aynıdır. Bant aralığı ve dolayısıyla ses kalitesi SP9 da diğerlerinden daha iyidir. Ancak fiyatları özellikleri artıkça yükselmektedir. Suya ve terlemeye karşı donanımlı cihazlardır. 80 dB işitme kaybında bu cihazdan verim alabilrisiniz ancak öykü çok önemli. Daha önce cihaz kullandıysanız eğer ve analog mu dijital miydi.. Sol kulakta sadece dB olarak düşünürsek rahat rahat kullanırsınız. SUMO DM modelimiz de size göre. Eğer denemediyseniz hem Chili hem Sumo deneyin. Bazı hastalar özellikleri çok güzel olmasına rağmen SUMO dan daha memnun kalabiliyorlar. Sağ kulakta SUMO ile mutlaka bi duyum alırsınız. Ama çok uzun yıllar sağ kulakta cihaz kullanmadıysanız eğer, sadece sol kulaktan cihaz takmak sizi daha çok mutlu edebilir. Chili nin başka özellikleri de var. 6 bant çift microfon 4 program ve stremar uyumludur.

sofi1984;

merhaba, askeriye kapsamında kuralları bilmiyorum. özürlü raporu almak isteyen hastalarım da olmuştur daha önce. ancak doktorların kendilerinde bir hesaplama yöntemleri var. her iki kulağın işitme ortalamasını alıyorlar , pi sayısı gibi belli rakamlarla çarpıyor bölüyor , bir takım hesaplamaların ardından çıkan rakamı baz alıyorlar. 40 ve üzerinde çıkarsa bu rakam rapor veriyorlar. Konuya dair bilgi edinirsem tekrar bilgilendirmek üzere dönüş yaparım size.. sevgiler..

ugir;

merhaba, herşeyden önce geçmiş olsun.. bahsettiğiniz 47 dB , hafif derecede işitme kaybı olarak derecelendirilir. Elbetteki bu rakamlarla cihaz kullandğınızda çok çok iyi sonuç alırsınız.. Rakamsal olarak cihaz kullanmanız gerekmektedir. Bir de cihazı kulağa takıp denemeniz gerekir. Sinirlerde yıpranma miktarı ne kadardır , ona göre verimi ölçmek daha kolaydır. yapılan işitme testinde SD olarak yazılan Speech Discriminasyon skoru bu konuda çok iyi bilgi verir. Eğer yazılı ise bu rakamları da bildirin bana, yine cevaplandırayım.. % rakamları ne kadar yüksek ise ayırt etme başarınız ve cihazdan alacağınız performans o kadar iyi olacak demektir.. Bu kayba çok kolay cihaz bulunur. Sadece dikkat etmenizi isterim ki, kulak kanalınızı TIKAMAYAN tipte ( RITE ) cihazlardan kullanmaya çalışın.. Doğal kulak yolunuzu kapatmamalısınız.. sevgiler, tekrar geçmiş olsun, görüşmek üzere..

optix;

Yoğun bir başlangıç dönemi geçirdik , geldik arkadaşlar burdayız.. tık var :) :)

DarK_BlacK;

Biz ikinci el cihaz bulundurmuyoruz ama kullanmıyorsanız ihtiyacı olup da alamayan insanlara bağışlayabilirsiniz.

muhendis3232;

Geç kaldığımız farkındayım bunu cevaplamak için ama , ben odyometristim .. Böyle bir şikayette mutlaka doktora gitmelisiniz çünkü orta kulak iltihabını tarif ediyorsunuz. Kulağınız ilaçlarla düzeldikten sonra cihazın sesini tekrar kontrol edin, cihazda sıkıntı olup olmadığını o zaman daha net anlarsınız. İyileşmeniz süre alacağı için , merkezlerden birisine uğrayarak cihazınızın sesini dinletebilirsiniz uzman arkadaşlara.. geçmiş olsun , saygılar...

hocam bn eskı model kullanıom tek kanallı ..yenı almak ısdıom ssk lıyım aldııgımda bı arkadas demısdı gıdıp ssk dan yuzde 70 ını felan gerı alabılırsın bu mumkun mu yada sskdan yada ne bılım bellı bı kısmını devletın hangı kurumu bana odeyebılır yenı cıhaz almak ıcın

shukufe;

Ses yumuşatması diyince , bazı arkadaşlarımız sesi kısmaya gidebiliyorlar malesef. Bu kesinlikle sizin cihazdan aldığınız verimi azaltacak konuşmaları anlamakta zorlanmanıza sebep olacaktır. Ya da kullandığıınız işitme cihazı yeterli donanıma sahip değildir. bu da bir sebep olabilir. Gürültü için yüksek sesleri programlayabilme özelliğindedir cihazlarımız. Ancak kumaşı gösteren terzidir :) tecrübe sahibi odyometristlerle çalışmak gerekir. Bize yakınsanız buyrun gelin. Değilseniz sizi en yakın şubemize yönlendirelim, ister misiniz ? Biz yardım için buradayız ama cihazınıza program yapılması gerek.. Buradan imkanım olsa buradan programlardım :) görüşmek üzere ..

gastauskas87;

Devlet 1 kulak için 550 brüt açıklamasıyla ödeme yapıyor. Kesintilerle 495 liraya geliyor ödemesi. ssk yok artık hepsi birleşti SGK oldu. Bu nedenle hangi devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinden olursa olsun heyet raporu alırsan , 1 kulak için 500 lira geri ödeme alacaksın.. Cihazın dijital olmalı ama kaç lira olduğunun önemi yok.. ister 1000 liraya ister 6000 liraya al farketmez, devlet raporun varsa 1 kulağa 500 lira ödeyecek. 2 kulak için rapor olursa 1000 tl.. Cihazların fiyatları yaklaşık 800 - 1000 lira civarından başlıyor.. Geçmiş olsun , görüşmek üzere.. )

gastauskas87;

1 kulak için 550 brüt açıklamasıyla ödeme yapıyor. Kesintilerle 495 liraya geliyor ödemesi. ssk yok artık hepsi birleşti SGK oldu. Bu nedenle hangi devlet hastanesi ya da üniversite hastanesinden olursa olsun heyet raporu alırsan , 1 kulak için 500 lira geri ödeme alacaksın.. Cihazın dijital olmalı ama kaç lira olduğunun önemi yok.. ister 1000 liraya ister 6000 liraya al farketmez, devlet raporun varsa 1 kulağa 500 lira ödeyecek. 2 kulak için rapor olursa 1000 tl.. Cihazların fiyatları yaklaşık 800 - 1000 lira civarından başlıyor.. Geçmiş olsun , görüşmek üzere.. )

hocam eyw aydınlanmıs oldum devlet hast. yuzde 40 raporum var ..sımdı ızlıyecegım ılk yol le sgk ya mı basvurcam yoksa once yenı cıhazımımı alayım

gastauskas87;
raporun varsa cihaz almak içim işitme merkezine gidebilirsin. oradan sana verilecek bir dosya dolusu evrak var. elindeki rapor ve reçete ile gidersen oradan verilecek evraklar ile birlikte sgk ya başvuracaksın. onlar parayı senin hesabına iade edecekler.. ) hadi hayırlı olsun )

öncelikle bizlere yardımcı oldugunuz için tşk ederim,yeni iş yerinizde hayırlı olsun ayrıca bol kazançlar dilerim,bende size bir şeyler sormak istiyorum.biz en marka cihaz alıyoruz ama bizdeki sıkıntı farklı,ben kendimden bahsediyorum tabi,cihaz ayar konusunda sıkıntı var,mesela bir çok meslektaşınız sattıgı cihazın malesef ayarını hastasına göre yapamıyo,satarken bir çok özellikten bahsedenler var ama sattıktan sonra biz bunları göremiyoruz,ben otinon sumo,simens clio aldım daha önce ama malesef hiç saglıklı bir şekilde kullanamadım,buna diplomada çare degil malesef,demek istedigim firmalar personellerine cihaz konusunda egitim vermiyormu acaba? gerçekten çok şaşırıyorum,otinon satan bir yerde cihazın özelliklerini ayar yaptırıp kullanamıyorum,bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? bana ankarada meslegini çok iyi yaptıgına inandıgınız meslektaşınız varmı acaba? şimdiden teşekkür ederim hayırlı çaılşmalar dilerim..

valla süper olur yanıtlarsanız, ben genelde cihazlar konusunda sıkıntılıyım

betul hanım ısyerınız hayırlı olsun yazılarınız ıcın tesekkur ederım
yanı ses yumusatma olayı seslerı az vermekmı demek lazım ben hep hayaller kurmusumdur ses yumusatma ıle yuksek seslerı daha yuksek ama kulagı acıtmıycak sekılde duyurur galıba yanılıyorum sız ne dersınız

hakancan06;

çok teşekkür ederim :)) yüreğinize sağlık .. Bahsettiğiniz konu çok doğru bir konu malesef. Şöyle söylemeliyim. Diğer firmalar hakkında fazla konuşmayı sevmem, benim prensibim değil.. Ancak Oticon u 13 yıldır biliyorum, görev yaptım, firmamda da başka marka satmayı istemiyorum açıkçası.. Çünkü markanın kalitesini , verilen eğitim programlarını, titizlikle yapılan çalışmaları , çok daha önemlisi hastaya sahip çıkılması gibi çok önemli konularda yaşanılanları kendi gözlerimle gördüm. Danimarkada bu cihazların yapıldığı fabrika ve mühendislik çalışma alanlarını gezdim gördüm. Bu imkanı da oticon sağlamıştır üstelik. Herşey mükemmel. ANCAK malesef her odyometrist aynı eğitimlerden geçirilse de aynı performansı gösteremiyor. Bunun sebebi oticon değil inanın.. Hacettepe üniversitesinden mezun olan her tıp fakültesi öğrencisi aynı başarıyı nasıl sergileyemiyorsa, ( ki aynı eğitimleri almaktalar ) bu durumda da aynı sonuçlar mümkün oluyor..

Herşeyden önce bizim meslekte bu işe yatkınlık ve uygunluk çok önemli. Gerçekten gerekli olan yeteneklere sahip insanları bizim mesleğimizi yapması gerekiyor. Belki en baştan bu seçim yapılabilse sonuçları değiştirebilir. Cihaz konusunda teknik bilgiler veriliyor eğitim aşamasında, ancak hangi marka cihazın nasıl programlandığına dair bilgiler yok dediğiniz gibi. Bunu firma üstlenmek zorunda. OTİCON bunu mükemmel dercede sağlıyor. Her yıl Danimarkadan gelen mühendislerimiz ( Clauss ve Carlsten başta olmak üzere ) herkese bu eğitimleri veriyor. Ancak kişilerin istenilen düzeye gelebilmesi bununla bitmiyor. Mutlaka kendilerinin de çaba göstermeleri gerekiyor. Tecrübe ise hiç bir eğitim ile verilemiyor !!

Yine söylüyorum bakın, kumaşı gösteren terzidir. çok iyi bir cihazınız olmasına rağmen çok fazla şikayetiniz olabilir. Oticon un çok yerde şubesi var. Bir başka şubede cihazınızı programlattırmayı deneyebilirsiniz. X şubesinden aldım ama sorunlarıma yanıt alamıyorum, Y şubesinde deneyin şansınızı.. Bu sizin sağlığınız ve yaşam kaliteniz.. Mutlaka bir çözüm yolu olmalıdır. Ankarada da evet uzun zamandır çalıştığım arkadaşlarım var. Ancak size yardımcı olması için bence sevgili hocamız Mehmet Akşit den bir randevu almaya çalışın. Hatta ben sizin adınıza randevu da isterim. hiç sorun değil. Her zaman Ankara'da olmayabilir , ama mutlaka görüşürsünüz.. Çok içtenlikle yardımcı olacağına inanıyorum.

Umarım hep birlikte yardımcı olabiliriz size. :)) Sonucunuzu yine bana bildirirseniz çok sevinirim.. sevgiler , sağlıklı günler ))

shukufe;

Hayır çok haklısınız. Herşeyden önce işimiz ve amacımız size duyurmak. Sesleri kısarak sizi mutlu edemeyiz. Herşeyi duymanızı sağlamalıyız. Ancak duyarken de sesleri kulağınızda patlar veya başınızda davul çalar gibi hissetmemeniz gerekli.. Bu durumu sağlamak için cihazınızın donanımı çok önemli. Analog cihazda bunu asla yapamazsınız. Yarı dijital , kısmen daha iyidir ama kötünün iyisi demek lazım.%100 dijital cihazda bu komforu yakalayabilirsiniz.

Bakın şu çok önemli bir durumdur. Her % 90 kayıplı hastaya SUMO DM önerebilirsiniz ama , hepsi aynı performansı alamaz. Hastanın öyküsü çok önemlidir. Daha evvel yıllarca analog cihaz kullanmış ise bir kulak , dijitale geçtiği zaman zorlanır önce.. Hiç cihaz takmamış ise çok büyük verim alır. Dijital kullanmış ise ,doğruyu yanlışı ayırt edebilir ve çok daha iyi program bekler ( ki haklıdır ) .. İşte bu noktada bizim meslektaşlara iş düşer.. İş tecrübesi + cihaz bilgisi + hastanın sosyal yaşamı vs gibi tüm unsurlar devrededir.

Sizin istediğiniz çok kolay bir şey aslında , ama neden sonuca ulaşamadığınızı bilemiyorum. Ben bildiğim için bana kolay geliyor olabilir , ancak çok enteresan bir şeyden bahsetmiyorsunuz siz. En doğal beklenti bu. Duymak istiyorsunuz ama rahatsızlık yaşamak istemiyorsunuz. Ankarada' sınız siz de sanırım. Şu an hangi cihazı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama , bir çaresine bakılabilir mutlaka.. HEMDE MUTLAKA !! :) Bol şans.. Peşini bırakmayın bunun , çözümü var çünkü bundan emin olun.. Sevgiler.. )

alper87;

Açıklamalarımı biraz uzun tutuyorum belki arkadaşlar ama , herkes okusun , bilgilensin istiyorum. Bu konularda çok fazla eksik bilgi var. Hem cihaz satan, hem alan , hem de meslektaşlarım için söylüyorum. Benim de eksiklerim olabilir. Tamamlamak ve öğrenmek için gayret ederim her zaman. Bu hep kazandırmıştır. Sormak istediğiniz soruları sorun, bildiklerime mutlaka cevap veririm, bilmediklerimi öğrenip öyle cevaplandırmaya çalışırım..
Yazdıklarım arasında sizin aradığınız cevaplar yok ise mutlaka yazın bana.. BEN AYDIN da YAŞIYORUM DİYE SADECE AYDINDAN CİHAZ ALACAK OLANLARA HİZMET ETMEK OLSAYDI AMACIM BURADA OLMAZDIM İNANIN BUNA.. :) :) İstanbul da pek çok şube var, hepsi yıllardır çalışma arkadaşım.. Hangisine istersen yönlendirebilirim seni..:) görüşmek üzere..

tam psıkolojık terapı oldu dıyebılırım su sagır hayatımda psıkologlada ıısım olmazda sevgılı betul hanım
ben sadece yanımda konusulanı anlarsam dua edıyorum bırazda etraf seslerını duyarasam rahatsız olmadan ıste cıhazdan beklentım
ınanın ısıtme testımı gosterdıgım bı meslektasınız bu ne bıcım ısıtme testı dedı hayretler ıcınde kaldım

shukufe;

Bu ne biçim işitme testi diyen meslektaşım, bu mesleğe hiç uygun olmayan bir arkadaşım demek ki.. İşitme kaybı depresyon nedenleri arasında 2.ci sırada yer alır bunu biliyor mu acaba ??? Bizlerin herşeyden önce psikolojik olarak hastalara desteği verebilme yeteneğine sahip olmamız gerekir. O arkadaşımız bu meslekte hiçbir tecrübeye sahip değilmiş kusura bakmasın. İsterseniz testlerinizi bana mail atabilirsiniz.. redisitme@gmail.com adresime yollarsanız , size mutlaka yazacak birşeylerim olacaktır.

Duymak için işitme cihazına , Konuşulanları anlamak için kulak sinirlerine ihtiyacınız var.. Bu çok çok çok önemlidir bakın.. Eğer kulak sinirleriniz çok fazla harap olmuşsa , cihazdan sadece ses duyarsınız.. Çok harabiyet yoksa , duyduğunuz gibi anlama yeteneğiniz de daha fazla olur.. Bu tip durumlar da , aynı cihazı kullanmasına rağmen kiminin çok memnun olması, kiminin ise yeterince memnun kalamaması anlamına gelir.. Kayıp derecesi ve şekline uygun model seçmek de odyometrist arkadaşlarımızın bilgisine kalıyor..

Ben oğlumu okula yazdıracağım zaman milli eğitim baş müfettişi bir hastam vardı , dedi ki, okul arama , öğretmen ara , iyi öğretmen Fizan da olsa Fizan a gönder çocuğunu..
Alacağınız cihazın markasını tespit ettikten sonra , ulaşabildiğiniz kadar da uzman kişiyi arayın.. sorup soruşturun biraz. firmanın en iyi odyometristi hangi şubenizdedir diye , genel merkezden bile sorabilirsiniz.. :) kimse benim ayranım ekşi demez ama , istemeyene meme yok arkadaşlar.. Ben istanbulda iken, İzmir den uçakla sırf benim için İstanbula gelen hastam olmuştur.. ( övünmek gibi olmasın , örnek vermek amaçlı kabul edin lütfen :):):) ) biraz da gülümseyin istedim..

NE OLURSA OLSUN MUTLU OLUN.. KENDİ DURUMUNUZU BENİMSEYİN.. VE MUTLAKA GÜLÜMSEYİN... :) SEVGİLER

İYi günler ;
Ben bundan 5 sene önce beyin köşe ameliyatı oldum cerahhım 4 5 senede tekrardan duymaya başlarsın demişti.Halen bir gelişme yok dünyam sessiz raporlarımdada ileri dereceli batarial işitme kaybı mevcut diyor.Odyolojide Konya'da 110-120 db arası bir işitme kaybı çııktı.Seste duyamıyordum sanki kulağımı birşey çekiyormuş gibi hissediyordum.İşitme cihazı ile duyabilirmiyim.Biyonik kulak ameliyatı bile olmaya rağzıyım yeterki duyayım.Hacettepe tıpa gitmeyi düşünüyorum önerirmisiniz burayı.? zaman ayırdınız için teşekkürler.

visco22;
Çok çok geçmiş olsun.. Anlattığınız rakamlar doğrultusunda 110 - 120 dB arası işitme kaybında oticon SUMO cihazımız ile duyum sağlamanız mümkün görünüyor. Başka model bir cihaz ile duyum sağlamanız mümkün olmayacaktır. Çünkü SUMO dünyanın en güçlü işitme cihazıdır. 146 dB çıkış gücü 85 dB kazanca sahiptir. Hem 0 dijital hem de yarı dijital 2 serisi bulunmaktadır. 2300 TL gibi de bir fiyatı var. Ancak duyduğunuz sesi ayırt edebilme şansınız çok az.. Yalnızca sesleri duyarak hayatınıza devam edersiniz.. Anlamak için bir işitme cihazı kullanmanın yanında dudak okuma yapmanız gerekir. Sinirlerde yıpranma olmuştur. Eğer SUMO ile duyamazsanız başka bir cihazla duyma şansınız yok demektir bu 0 bilgidir.. SUMO mu İMPLANT mı derseniz, implant ile hem duyar hem de daha iyi anlarsınız açıkçası.. Ancak bunun için ne kadar uygunsunuz ,açıkçası buna implant uzmanlığı olan doktorlara muayene olmanız gerekir. İmplant ameliyatı tamamen bitmiş kulaklara yapılmaktadır. İş görmeyen kulak ameliyatla alınır yerine bionik kulak takılır. İmplantın başarılı olabilmesi için bu ameliyata uygun görülmeniz gerekmektedir. Hacettepe de olabilir elbette.. Bizler hiç bir doktora yönlendirme yapamayız. Böyle bir hakkımız yok. Ancak kurum olarak implant konusunda size çok net söyleyebilirim ki ,
1 - HACETTEPE
2 - 9 EYLÜL
3 - MARMARA

Gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz Hacettepe'ye.. seve seve öneririm.. ))

ceremicem;

Çok teşekkürler mümkün olur [FONT=Verdana]PROF.DR.LEVENT SENNAROĞLU'na muane olacağım [/FONT]iyi günler iyi çalışmalar....

otıcon sumo dıyorsunuz betul hanım
sumo dm cıft mıkrofonmu tek mıkrofonmu cunku ne kadar agır ısıtme kaybı olursa bılecıft mıkrofon ama o kadar azkı cok ılerı ısıtme kaybına cıft mıkrofon
vısco levent beyı doktorlar ıcınde tek gecerım sımdı kendısıne hayatımı borcluyum hastalarına musfık maharetlı bılgılı her zaman ılgıyle tedavılerını takdır edıyorum

betül hanım ben 70 db işitme kaybı her 2 kulakta olan kaybım sözkonusu phonak solana 312 uz kanal içi cihaz ile yüzde 90 performans ile 3 program manuel 3 program da oto ayarlı olarak cihaz hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?
şu an için ayarlanmış programla gayet mutluyum dijitale alışmak uzun sürdü yaklaşık 4 ay zaman zarfında ancak alışabildim kullandığım bu cihaz için daha iyi beklentilerim olabilirmiydi ya da kulak işitme kaybımın gerektirdiği ölcülerde yeterli mi görüyorsunuz?

Sumo dm de çift mikrofon bulunmuyor. Ancak cihazda üç otomatik program var : gürültü , gürültüde konuşma ve sakin ortam. Yine de bu programların çift mikrofon gibi faydalı olacağını zannetmiyorum. Tabii sumo dm kullananlara sormak lazım cihazın gürültü verimini.
Günümüz teknolojisinde, ben bu cihazı almam. Artık eski teknoloji. Günümüzde çift mikrofon ve yüksek güç ( 85 db - ultra power) beraber sunan cihazlar var. Phonak da naida UP var, siemens ve diğer bazı üreticilerin de ultra power modelleri var.

Üst Alt