hakancan06;
çok teşekkür ederim
) yüreğinize sağlık .. Bahsettiğiniz konu çok doğru bir konu malesef. Şöyle söylemeliyim. Diğer firmalar hakkında fazla konuşmayı sevmem, benim prensibim değil.. Ancak Oticon u 13 yıldır biliyorum, görev yaptım, firmamda da başka marka satmayı istemiyorum açıkçası.. Çünkü markanın kalitesini , verilen eğitim programlarını, titizlikle yapılan çalışmaları , çok daha önemlisi hastaya sahip çıkılması gibi çok önemli konularda yaşanılanları kendi gözlerimle gördüm. Danimarkada bu cihazların yapıldığı fabrika ve mühendislik çalışma alanlarını gezdim gördüm. Bu imkanı da oticon sağlamıştır üstelik. Herşey mükemmel. ANCAK malesef her odyometrist aynı eğitimlerden geçirilse de aynı performansı gösteremiyor. Bunun sebebi oticon değil inanın.. Hacettepe üniversitesinden mezun olan her tıp fakültesi öğrencisi aynı başarıyı nasıl sergileyemiyorsa, ( ki aynı eğitimleri almaktalar ) bu durumda da aynı sonuçlar mümkün oluyor..
Herşeyden önce bizim meslekte bu işe yatkınlık ve uygunluk çok önemli. Gerçekten gerekli olan yeteneklere sahip insanları bizim mesleğimizi yapması gerekiyor. Belki en baştan bu seçim yapılabilse sonuçları değiştirebilir. Cihaz konusunda teknik bilgiler veriliyor eğitim aşamasında, ancak hangi marka cihazın nasıl programlandığına dair bilgiler yok dediğiniz gibi. Bunu firma üstlenmek zorunda. OTİCON bunu mükemmel dercede sağlıyor. Her yıl Danimarkadan gelen mühendislerimiz ( Clauss ve Carlsten başta olmak üzere ) herkese bu eğitimleri veriyor. Ancak kişilerin istenilen düzeye gelebilmesi bununla bitmiyor. Mutlaka kendilerinin de çaba göstermeleri gerekiyor. Tecrübe ise hiç bir eğitim ile verilemiyor !!
Yine söylüyorum bakın, kumaşı gösteren terzidir. çok iyi bir cihazınız olmasına rağmen çok fazla şikayetiniz olabilir. Oticon un çok yerde şubesi var. Bir başka şubede cihazınızı programlattırmayı deneyebilirsiniz. X şubesinden aldım ama sorunlarıma yanıt alamıyorum, Y şubesinde deneyin şansınızı.. Bu sizin sağlığınız ve yaşam kaliteniz.. Mutlaka bir çözüm yolu olmalıdır. Ankarada da evet uzun zamandır çalıştığım arkadaşlarım var. Ancak size yardımcı olması için bence sevgili hocamız Mehmet Akşit den bir randevu almaya çalışın. Hatta ben sizin adınıza randevu da isterim. hiç sorun değil. Her zaman Ankara'da olmayabilir , ama mutlaka görüşürsünüz.. Çok içtenlikle yardımcı olacağına inanıyorum.
Umarım hep birlikte yardımcı olabiliriz size.
) Sonucunuzu yine bana bildirirseniz çok sevinirim.. sevgiler , sağlıklı günler ))
shukufe;
Hayır çok haklısınız. Herşeyden önce işimiz ve amacımız size duyurmak. Sesleri kısarak sizi mutlu edemeyiz. Herşeyi duymanızı sağlamalıyız. Ancak duyarken de sesleri kulağınızda patlar veya başınızda davul çalar gibi hissetmemeniz gerekli.. Bu durumu sağlamak için cihazınızın donanımı çok önemli. Analog cihazda bunu asla yapamazsınız. Yarı dijital , kısmen daha iyidir ama kötünün iyisi demek lazım.%100 dijital cihazda bu komforu yakalayabilirsiniz.
Bakın şu çok önemli bir durumdur. Her % 90 kayıplı hastaya SUMO DM önerebilirsiniz ama , hepsi aynı performansı alamaz. Hastanın öyküsü çok önemlidir. Daha evvel yıllarca analog cihaz kullanmış ise bir kulak , dijitale geçtiği zaman zorlanır önce.. Hiç cihaz takmamış ise çok büyük verim alır. Dijital kullanmış ise ,doğruyu yanlışı ayırt edebilir ve çok daha iyi program bekler ( ki haklıdır ) .. İşte bu noktada bizim meslektaşlara iş düşer.. İş tecrübesi + cihaz bilgisi + hastanın sosyal yaşamı vs gibi tüm unsurlar devrededir.
Sizin istediğiniz çok kolay bir şey aslında , ama neden sonuca ulaşamadığınızı bilemiyorum. Ben bildiğim için bana kolay geliyor olabilir , ancak çok enteresan bir şeyden bahsetmiyorsunuz siz. En doğal beklenti bu. Duymak istiyorsunuz ama rahatsızlık yaşamak istemiyorsunuz. Ankarada' sınız siz de sanırım. Şu an hangi cihazı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama , bir çaresine bakılabilir mutlaka.. HEMDE MUTLAKA !!
Bol şans.. Peşini bırakmayın bunun , çözümü var çünkü bundan emin olun.. Sevgiler.. )
alper87;
Açıklamalarımı biraz uzun tutuyorum belki arkadaşlar ama , herkes okusun , bilgilensin istiyorum. Bu konularda çok fazla eksik bilgi var. Hem cihaz satan, hem alan , hem de meslektaşlarım için söylüyorum. Benim de eksiklerim olabilir. Tamamlamak ve öğrenmek için gayret ederim her zaman. Bu hep kazandırmıştır. Sormak istediğiniz soruları sorun, bildiklerime mutlaka cevap veririm, bilmediklerimi öğrenip öyle cevaplandırmaya çalışırım..
Yazdıklarım arasında sizin aradığınız cevaplar yok ise mutlaka yazın bana.. BEN AYDIN da YAŞIYORUM DİYE SADECE AYDINDAN CİHAZ ALACAK OLANLARA HİZMET ETMEK OLSAYDI AMACIM BURADA OLMAZDIM İNANIN BUNA..
İstanbul da pek çok şube var, hepsi yıllardır çalışma arkadaşım.. Hangisine istersen yönlendirebilirim seni..
görüşmek üzere..