Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme merkeziyiz. Sorularınızı yanıtlayabilirim!

cok haklısın camlıca
tek mıkrofonlu cok ılerı ısıtme kayıplılar ıcın olan cıhazdansa daha az ısıtme kaybına olan cıft mıkrofonlu cıhazlar konusmayı anlamada daha basarılı
tabı arada yutulanlar oluyorda ıyı bır ayarla olursa bu boyle
cunku denedım oylebaska markalardan ıdıscılerın burnu cok buyuk otıconu deneyemedım sımdı kasada oturan sekreterlerı bıle sankım vıze basvurusu yapıyomusunuz gıbı davranıyorlar cıhaz denıycem dersen
bu cıhaz bollugunda bende onların nazını cekemem

Maalesef , ankaradaki oticon idis bayileri bir alem. Sanki oticon cihaz almaya mahkum imişiz gibi bir havaları var.
Oticon cihazları pahalıdır. Oticondan tek cihaz alacağınıza gidip daha hesaplı bir markadan iki cihaz almak daha mantıklı.
Çift cihaz tek cihazdan daha verimlidir.

Yıllardır Oticon da görev yapıyorum.. Hala bu cihazı içimizde bile çift mikrofon zannedenler var. Hayır. SUMO çift mikrofon değildir. Dünyanın en güçlü cihazıdır ayrıca YAPAY ZEKA teknolojisine sahiptir. Çift mikrofon gibi hizmet verir hastaya. Ama çift mikrofon değildir. İnsan seslerini ayırt ederek hizmet verebildiği için süper performansa sahiptir :)

ceremicem;

betül hanım verdiginiz aydınlatıcı cevaplar ve bilgiler için çok teşekkür ederim. o kadar güzel ve anlaşılır şeklde yazmışsınızki inanın şaşırdım,bizlere vakit ayırdıgınız için çok teşekkür ederim kendi adıma,iyiki varsınız allah razı olsun sizden,hayırlı işler bol kazançlar inşallahh..saygılar

betul hanım somo dm tek mıkrofonlu dıyorsunuz yanı ama bıryerlerde okuduguma gore bu sumo cok ılerı ısıtme kayıplılarda seslerı net verıyormus yanı cızırtı catlama olmuyormus buda hasarlı ısıtenler ıcın ıyı dımı bence
bırde yenılerden chılısı var buda sumo kadar ısıtme kaybına oluyormudur cok merak ettım bu chılıye ama denemek nasıp olmadı
bırde ben tek kulak duyuyorum bu chılı bınural dıyor tek kulak ıcın olabılırmı bu chılıler

vısco sen ıcın otıcon arastırıyoruz ama hıc sesın cıkmıyor 110 db kayıplıyım dedıgıne
ben 95 db kayıpla sıemens cıelo ıle memnunum sesler temız net gurultu onlemesı var ıstersen sende dene otıconlarla beraber belkı ısını gorur

shukufe;
Elbetteki çok iyi.. Yalnız şunu da söylemeden edemem, Chili nin özellikleri her ne kadar Sumo dan daha fazla olsa da SUMO nun sesindeki güç hiç bir cihazda yok.. İşitme kaybınızın derecesine göre mutlaka deneyin almadan önce.. İkisin peş peşe takıp aradaki farkı hissetmeye bakın. Binaural olması tek taraflı kullanılmasına engel değil. Rahatlıkla kullanabilirsiniz, çift taraf kullananlarda 2 cihaz birbiri ile iletişime geçmekte.. Birlikte hareket etmektedir. Bu özelliği çift cihaz kullananlar için büyük avantajdır. Siz tek taraflı kullanacaksınız, işitme kaybınıızı karşıladığı sürece rahat rahat kullanabilirsiniz..

hakancan06;
Ben teşekkür ederim. Mesleğime olan saygım ve kişiliğim gereği daha az hizmet veremem. Herkesi aydınlatıp, doğru ve güvenilir hizmet vermekle bunca yıl tecrübe kazandım. Hiç bir zaman paranın peşinde olmadım. Sanırım böyle olunca devamı kendiliğinden geliyor.. Haydi bakalım, bilgi paylaşmaya ve destek olmaya devam.. ;) Her dakika cevap yazamıyorum belki, sebebini anlattım. Hem hastalarla ilgilenip hem burada yer almaya çalışmak zaman istiyor açıkçası. Gecikmeli de olsa cevaplarımla yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :) yüzünüzden tebessümünüz eksik olmasın..

çamlıca;
Çift cihaz elbetteki tek cihazdan daha verimli.. Ama o şubenin çalışanları ile markayı kafanızda karalamanız çok doğru değil.. İnanın pırlanta gibi insanlar var hizmet veren. Bir başka Oticon bayisi ile iletişime geçmeyi deneyin isterim. Ankarada da sevgili odyolog Mehmet Akşit ile randevu talep edip bu şikayetinizi lütfen kendisine bildirin.. Çekinmeyin. Bir yanlış hizmet durumu var ise diğer hastaların da aynı maduriyeti yaşamasını istemeyiz değilmi :)) yolunuz düşerse Aydın a seve seve beklerim. Bir başka şehire de yolunuz düşerse , tanıdığım kişilerse, irtibata geçerim.. ))) sevgiyle kalın.. ( aman dikkat , ucuz 2 cihaz alıp , 2 cihaz parasından birden olmayın , üstelik hemen hemen bütün markaların fiyatları birbirine çok yakındır. )

betul hanım
ben bi kulakta implant kullanıorum. implant kullanınca obur kulakta olan isitme cihazı sesi hic duyulmuor. ses gidiordur ama implant işitme cihazını baskılıor ve bi süre sora hic takmıyormuşum gibi oluor, hic bisey gelmiyor isitme cihazından sanki .bu dogal mı ? cihazım oticon chili s5.

ısıtme cıhazıyle tek kulak kullandıgınızı cok ıyı anlarsınız yanı cıhazınız oldugu tarftan gelen sesler bırde onunuzden gelen sesler ıyı duyulur anlasılır arkanızdan gelen cıhaz olmayan tarafınızdan gelen sesler duyulmaz yane duysanız bıle anlasılmaz
nasıl tek kulak cıhaz kullananlar kendı pozısyonlarını kendı belırler duymadıgı tarafına konusanı almaz onun ıbı bırsey
koklear ımplant kullanırken hıc farketmedım ben
bazen uzun kabloyla obur kulakta tasıdım ıslemcıyı hıc farketmıyordu nedense odyolojı bılgılerınde buna basın golge etkısı dıyorlarmıs
koklear ımplantta nıspeten oyle degılkı
bırde koklear ımplant sesı olabıldıgınce kuvvetlı verır kulak kepcesınıde atlar
koklear ımplant kullanmadıgınız zamanlar ıcın kullanıyorsunuzdur ısıtme cıhazını yoksa koklearla beraber ısıtme cıhazının hıcbır faydası olmaz bence

shukufe;
ben olsam ben de kimsenin kahrını çekmezdim.. haklısınız )) ne diyelimm.. bunu bildirin ki ama , başka hastalar da bu durumdan madur olmasınlar... sevgiler..

muzir;
İmplant cihazınızın ayarlarını bilemediğim bir şey diyemem ama , bir kulak implantlı ise , diğer kulak bana göre mutlaka SUMO dan verim alacaktır. Mutlaka deneyin.. Çok hastam vardır bir implant yanısıra diğerinde SUMO kullanan, Sumo yu çıkarınca rahat edemezler. Mutlaka onu da takmak istiyorlar... Kesinlikle SUMO yu denemelisiniz... sevgiler.. )

işitme kayıpları genelde yüksek olan kişiler yazdığı için verdiğim bilgilerde genelde SUMO , sonrasında CHİLİ / çocuklar için alternatif SAFARİ olabiliyor arkadaşlar. Ama işitme kayıplarınızın derecesi neticesinde bu cihazlara yoğunlaşmak zorunda kalsak da , aslında artık çok küçük, inanılmaz estetik, ve çok yüksek ses kalitesine sahip cihazlar var. Bunları da tek tek anlatmak burada zor elbette. 80 dB ve üzerindeki her kayıplı hastaya SUMO - CHİLİ modellerimizi önermekteyim , çok da memnun kalmaktalar. POWER HOPARLÖR kullanarak çıkış gücü arttırılabilen modellerimiz var MINI RITE cihazlarımız. Kulak kalıbı kullanılmayan, hoparlörü kulak kanalına kadar uzanan, dolayısıyla sesleri kalıp hortumundan dolandırmadan, kulak zarına en yakın mesafeden çok çok temiz ses veren cihazlardır. Çok ileri değil de ileri derecede işitme kaybı olan arkadaşlar için söylüyorum, bir deneyin.. Böyle bir teknolojiden faydalanma şansınız var ise mutlaka değerlendirebilmenizi isterim. Üstelik SUMO dan daha pahalı olmadığını bilmelisiniz :))) Ayrıca da Sumo nun ebatlarının 4 de 1 i kadar küçük ve şık... 4 programlı , çift mikrofonlu, en az 6 kanallı cihazlar.. Hazır forumda bilgileri paylaşırken sizleri bu teknoloji harikası cihazlardan haberdar etmek istedim.. Blouthoot teknolojisine sahip cihazlar, bilgisayarınızla bağlantı kurabiliyorsunuz , cep telefonu ile bağlantı kurabiliyorsunuz, müzik dinleyebiliyorsunuz vs vs .. (bu özellikler CHİLİ serisinde de var ;) )

chiliden nasıl pcden muzik dinleyebiliriz ? kendinden blutoothlu mu ?

muzir;

Bluethooth sistemi var ama doğrudan pc ye değil. Stremar aparatı var , müzik çalara benzer, yaklaşık 10 cm boyunda bir ürün. Bu aparatı pc ye takıyorsunuz usb girişinden. Cihaza bir şey bağlamıyorsunuz yani.. Stremar pc den ( ya da telefondan - ya da müzikçalardan ) aldığı sesi doğrudan işitme cihazınıza yolluyor. İşitme cihazınıza bir şey takmıyorsunuz yani..

bana gözlük tipi lazım

Çok zor durumda kalmadıkça kemik yolu kullanma derim ama , sen bilirsin. Kulak kepçesi olmayan , kulak kanalı yeterli genişlikte olmayan ( yani anatomik olarak ) ya da şakır şakır kulak akıntısı olan hastalar haricinde ben tasvip etmiyorum. Gözlük tipi cihazın amacı kemik yolundan ses iletmektir. Kulak kepçenizin arkasına elinizi koyduğunuzda yüksek bir kemik gelir elinize. Oraya temas ederek ses ileten tip cihazlar kemik yolu cihazlardır. Taç şeklinde cep tipi cihazlarının da , Gözlük tipi cihazların da mantığı aynıdır. Yalnız ses iletebilmek için cihazın bu kemiğe temas etmesi gerekmektedir. Gözlük tipi cihazlar bir müddet iyi gider ama sonra sonra çerçev esnedikçe yeterince temas edememeye başlar. Sık sık çerçevenin sıkılaştırılması gerekebilir. Hadi bunu da çözeriz dediniz , uzun süre kullanımların ardından o çıkıntı şeklindeki mastoid kemik , baskı yapılan noktalardan zaman içinde çökmeye başlıyor. Yani eskisi gibi tümseklik kalmıyor. Cihazı oraya temas ettirmek gittikçe zorlaşıyor. Bunları vazgeçin diye yazmıyorum yanlış anlamayın. Eğer gerekli ise elbette kullanın , hatta yardımcı olurum size. Yönlendireyim. İstanbuldaki bir firma sahibi arkadaşlarımda mevcut bu cihazlardan. İrtibata geçmenizi sağlarım. Sadece neler olur neler yaşanılır ,insanlar bu konularda bilgi sahibi olsun istediğim için yazmak istedim. Bilgi paylaşımı olsun herkes aydınlansın. Siz Van da mı yaşıyorsunuz ? Konuya dair irtibat bilgisi isterseniz özelden iletirim. Sevgiler.. Geçmiş olsun

sstreamer aparata netten baktım. 800 tl fiyatı var. bunu alacagıma boyun dongusu alırım daha iyi. o fiyata kim alır. kucuck bişey icin acayip pahalı. ve adı ustune aparat.

boyun dongusunu ben denedım sesı hıc ıyı vermıyor eger 800 lıra ıs gorur guzel ses verırse bosa gıden boyun dongusu yerıne streamer daha ıyı olur parayı sope atmaktan ama otıcon denemedım bak bunu dıım
muzır sen koklear kullanırken neden chılıyle muzık dersın

muzir;

öyle deme :) alıp da çok memnun kalan o kadar insan var ki .. Çünkü aynı aparatı ( yardımcı dinleme ünitesini ) cep telefonu için de kullanabiliyorsun. Cep telefonunu kulağına götürmeden , işitme cihazlarınla cep telefonu görüşmesi yapabiliyorsun. Dış ortam sesini kapatıp sadece telefonun sesini alabiliyorsun. Ses az gelirse bu aparat ile sesi açıp kısabiliyorsun.. Yani pek çok fonksiyonu var. Oticon bir cihaz ile birlikte bu denemeleri yapabilirsiniz. Sesinin kalitesini deneyin, beğenmezseniz almayın zaten. Fiyatına gelince , biz belirlemiyoruz fiyatları ama , fonksiyonlarını görünce değeceğini de görüyoruz.. :) Almak zorunda değilsiniz kesinlikle, teknoloji nerelerde bilmenizi isterim..

ceremicem;

Betül hanım merhaba. safari ve sumo DM deneme şansım oldu. sumonun kazancı daha yüksek olmasına rağmen safarinin çıkış sesi daha berrak gelmişti.
bunu nasıl yorumlayabiliriz?

DarK_BlacK;

Doğrudur. Sumo güç bakımından eşsiz bir cihaz ama Safari ve Chili serisinin sesindeki berraklık daha güzeldir. Daha özellikli cihazlar. Safari daha ziyade çocuklar düşünülerek yapılmış bir modelimiz. Yetişkinler için Chili serisi üretildi. Eğer Safari den memnun kaldıysanız Chili yi de deneyin. Safari ve Chili fiyatları aynıdır. Her ikisinin de 3 serisi var. Fiyatları paralel/ aynıdır. Dediğim gibi Sumo güç bakımından eşsizdir. Ancak işitme kaybınızın derecesi Chili ve Safariyi de rahatlıkla karşılıyorsa cihazdaki özellik farkını algılamış kulağınız. Bu çok iyi bir sonuç. Sumo için erken demekki, Chili veya Safari ile devam edebilirsiniz... :) sevgiler

betul hanım ınceledıgım kadarıyle sumo dm bırek 500 frekansı 120 db chılı ve safarı 110 db
500 frekanstada konusma seslerınden harf gostermıyor ama bız bılemeyız
eger chılı cıft mıkrofon gurultu onlemesı yuksekse burda sumodan daha degerlıymıs gıbı
safarı cocuklar ıcın dıyosunuz garıbım cocukların kulagını kımse acımıyo dıye aglıyasım var o gurultuler konusma seslerınden fazla cıkarak kulagımızı aglatıyo ya bu bebekler dılsız acıyo dıyemıyo
yansıssam dogruları yazarmısınız

shukufe;

shukufe, canım , önce şunu bilmelisin.. Çocukların canı yanmıyor. Gerçekten yanlış birşeyler var ise , çocuk kaldırıp atıyor kulağından cihazlarını. Mutlaka reflex veriyor emin ol. Bebek olması birşeyi değiştirmiyor. Reflex veriyor. Ki bu durum çok rastlanılan bir durum değildir. Yani çocuklar duymanın keyfini aldıklarında , uyanır uyanmaz cihazlarını annelerine götürüp tak bunları kulağına diye işaret ediyorlar. 1,5 yaşındakiler bile.. Cihazların dB değerleri konusunda araştırma yapmışsın ama , bazı noktaları atlayabilmen mümkün. işitme kaybı 80 dB olan bir insan daha önce analog kullanım vs yapmamışsa, (yani hastanın öyküsü - geçmişi çok önemlidir bu tür seçimleri yaparken ) , yani ilk defa cihaz kullanacağını düşünürsek diyelim, ben safari veya chili kullanmalarını öneririm. Ki Danimarka mühendislerimiz de aynı şeyi düşünerek cihaz üretimi yapıyorlar. Gönüllü Kişiler üzerinde bu cihazların çalışmaları yapılıyor. Neden safari çünkü ilk olarak işitmesini karşılıyor. özellikli. çift mikrofonlu. Gürültü ve insan sesleri birbirine karıştırılmıyor. cihazın amacı duyurmak , herşeyi duymak zorunda kişi. Ama gürültüyü rahatsız etmeyecek şekilde daha yumuşak bir rahatlıkta duyması konfor demektir. İnsan seslerini ise daha berrak ve net olarak duyar. Gürültü sesinin insan sesini bastırmasının önüne geçer. İşte bu sebeplerle Safari veya Chili ye öncelik veririm. Ha birde şu var ki , hem çift taraf takıldığında cihazlar birbiri ile iletişime geçiyor ve birlikte hareket ediyor, hem de su ve terlemeye karşı donanımlı cihazlar. Dolayısıyla elbette Sumo dan daha değerli cihazlar. işitme kaybı 105 dB veya üzeri olan kişi SUMO dan başka cihazla mutlu olmaz. Çünkü önce duyması lazım ki ses kalitesini ona göre tercih edebilsin. Duymadan olmaz. Frekanslar konusunda da dediğim gibi hiç o gördüğün harf olaylarına takılma. Bunlar kabaca işaretlenilmiş bilgilerdir. Frekans konusunda şunu bil. 500 - 1000 - 2000 Hz ler konuşma frekanslarıdır. Ama diğer frekansları da duymaya ihtiyacımız var. Sen çocuklar için endişelenmekte haklısın çünkü kendin olayın bilgisine sahipsin ve onların konuşamamakta olmaları seni endişelendiriyor.Buna hiç gerek yok. Dediğim gibi Affinity - REM cihazlarımız sayesinde zaten ihtiyacı olan sesler ayarlanmaktadır. Hiç bir bebeğimizin kulağı acımıyor )) her biri birer melek onların. Duyduklarını ve daha kaliteli bir hayata başladıklarını bilmek de beni inanılmaz mutlu ediyor. Sen de mutlu ol ki , artık bu mükemmel teknolojiden faydalanabilmekteler. Sevgiler shukufe... :)

İzmir’de bulunan bir merkezden, satış anında çokiddialı olduklarından ve daha önce kendilerinden başka bir cihaz satın alıpmemnun kalmış olduğumdan söylenenlere güvenip yeni bir cihaz satın aldım. Ancakcihazı günlük hayatın içinde kullandığımda ihtiyaca cevap vermediğini gördüm vecihazı 1 hafta içinde merkeze götürdüm. İşitme kaybımın çok yüksek olduğundanhiçbir cihazın beklentime uygun duyma seviyesi yaratmadığını bu deneme ileanlamı olduğumu, zaten mevcut olan cihazımdan daha fazla performansı olmayanbir tane daha cihaz alıp kullanmamak üzere evde bir kenara atmamın bütçem içinde uygun olmayacağını nezaket ve ricalarla anlatmaya çalıştım. Buna karşınanılan merkez yeni bir cihaz denememi önererek talebime karşı direnmekte. Neyapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olmanızı rica eder , iyi çalışmalardilerim

markanıda soylesene melında
ben phonaktan aldım kopek gıbı yalvardım hatta o kadar ındırımlı gerı vermek ıstedım almadılar sen belkı becerebılırsın
parayı verdıkten sonra yenısını degıstırıyolar ama para ıadesı yapanını gorelım alabılırsen paranı

ceremicem;
anladıgım kadarıyla işitme cihazı merkezinde çalışıyorsunuz. size bir sorum olacak.
kulak içi işitme cihazı olarak en yüksek db yi karşılıyan cihazlar hangisidir acaba? sienens cio muydu neydi tam olarak hatırlamıyor 90 db ye kadar fayda sağlıyor diye okumuştum gerçek mi acaba?

mrb ben işitme cihazı kullanıyorum widek marka clear 330 serisi sol kulakta işitme kaybım yüzde 28 sağ kulakta yüzde 40 ben cihazı takmadığım zaman sesleri daha iyi duyabiliyorum daha iyi anlayabiliyorum acaba cihaz kullanmasam işitme kaybım ilerler mi kelimeleri ayırt etme solda yüzde 84 sağ da yüzde 76..kelimeleri ayırt etmem düşer mi?

cihazı kullanmadıkça sinirlerini kaybedersin, sinirler kayboldukça cihazlı ya da cihazsız , sesleri duyar konuşmaları anlamazsın. Bu birden olacak şey değil elbette. zaman içinde olacağı budur. Evet ilerleme de olacaktır kulağında. Ama bahsettiğin kayıp miktarı hafif ve çok hafif kayıp basamağında. Kesinlikle kulak içi cihaz kullanma, kulağı kapatmayan modellerden kullanmaya çalış. O zaman kulağındaki perdenin kalktığını ve çok daha net duyduğunu göreceksin. Cihazın kulağındaki varlığını bile unuttuğunu göreceksin. Ben oticon marka veriyorum. mini Rıte modellerimize bakabilirsin internetten. Amaç oticon satmak değil cihazın sistemini görmeni sağlamaktır. Hangi marka olursa olsun, doğru olan sana uygun modeli bulmalısın önce. Görüşürüz.. Yardımcı olabileceğim konular için beklerim ;) sevgiler

ceremıcem bey yada hanım sanırım karı koca aynı nıkı kullanıyorsunuz fatmamurat arkadaşımızın kulagında bıraz ıyıleşme olmuş gerileme degilde bu mumkunmu sızce

S.a 110 105 db kayıp için hangı işitme cıhazını önerırsınız

mrb ceremicem bende ki cihazda sizin bahsettiğiniz cihazdan kulak arkası widek clear 330 serisi bendeki kayıp sadece pes seslerde dün doktora gittim dedi ki cihazalrın iyi yapılmamış birde cihazına geçiş ağızlı tüp takılacak giriş 1 cm kalınlığında kulağın içine uzanan tüp ise 4 cm kalınlığında olacak dedi senin pes sesleri daha iyi duymanı sağlayacak şey bu dedi kalıpta sert akrilik kalıp olacakmış bu doğru mu sizce yani faydası böyle mi olacak ben cihazsız daha iyi duyuyorum cihazı takınca duymuyorum doktorun bu dedikleri yapılırşa pes sesleri ne duyabilecekmişim??

Yorumları okuyorum çok faydalı bilgiler.Gözüm de problem çıktı gitmek daha nasib olmadı.Sakin ortamda oturup birisiyle karşılıklı konuşsamda yeter diyorum artık.:) Bilgisaraydan gelen sesler için extra birşey almamız gerekiyor sanırım.

Üst Alt