Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme merkeziyiz. Sorularınızı yanıtlayabilirim!

fatma senın ısıtme kaybın az ısıtme cıhazı ses duyurur senın kaybınla seslerı duyuyorsunkı
bıde ne kuyu kulakmıs sankı 4 cm 5 cm kulak kanalı bu adamın kulagını napar dıyorum
ısıtme cıhazlarının cıkıs gucu yuksekkensenın azıcık ısıtme kaybınabole antıka fıkırlerle duyurucam dıyo odyocun sastım buna
betul hanım ne dıcek bakalım
bıde ben analogları hıc takamazdım bu wıdexlerı ne kadar merak etsemde hıc denemedım analog cıhazlar aynı tek mıkrofonlu cıhazlar gıbı oluyodu bana ondan takamazdım
senın wıdexde tek mıkrofonlumukı

cannan;

Hayır iyileşme gözlenmez. Çok nadir de olsa bir kaç bebek / çocuk hastada kısmen bu iyileşme gözlendi. Yetişkinlerde bu pekmümkün değil. Ancak şu olabilir. İşitme testi neticesine göre bunu söylüyorsanız eğer , hastanın test sırasındaki konsantrasyonuna bağlı olarak sonuçlar değişim gösterebilir. Yaklaşık 5 dB. Bir de testi yapan arkadaş tabii ki çok önemli. Testi yapma şekli ve tecrübesi çok önemli.. Çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bu iş sesleri duydukça düğmeye basın diyecek kadar basit değil.. Ama iyileşme olması için , kulakta sıvı vs olmalı ki , kurusun kulak iyileşsin ki ,işitm de iyileşsin ))

ekremm;
Oticon Sumo ya da Phonak

ceremıcem.

Teşekkur ederim verdıgınız bılgıler ıcın bugun bende tes yaptırdım tekrar pek ıyı yapmadılar basmak ıcın buton yoktu duydugunu sesle ıfade edıyorsun testi yapan hastane gorevliside sızın anlatıgınıza benzer şeyler anllattı 10 db ustu ve altı testi yapan kışı konsantrasyon yada merkeze baglı degişken olabılırmış bu ıyıleşme yada kotuleşme olarak dusunulmmelıymıs.
Inanın bızde bu durumdan muzdarıbız ufacık bır yukselış moralımızı duzeltıyor yada kucuk bır dusus duyma kaybımız cogalıyo dıye uzuluyoz aslında takmamamız gerekıyor ama bu nasıl mumkun kı bilemıyorum.

Arkadaşlar , kulak arkası cihazlardan kullanıyorsanız , daha doğrusu sert veya biopor kulak kalıbı kullanıyorsanız, her 2 - 3 ayda bir kalıp hortumlarınızı yenilemeniz gerekli. Bu hizmeti ücretsiz olarak yapıyorum ben. ( para almak isteyenler de olabiliyor ).. Bu hortumları değiştirmezseniz eğer, cihazdan aldığınız sesler azalır, ses kalitesi bozulur, duyum az geldiği gibi duyduğunuzu daha da anlayamaz olursunuz.. Hastanın ilk aklına gelen "acaba işitme kaybım mı ilerledi" oluyor. Sakın kalıp ve hortum kontrolü yapmadan cihazınızın ayarlarını değiştirtmeyin.. Çünkü hepinizi yanıltır. Terleme , Hava değişimi, Sıcak souk havalar vs.. hepsi bu hortumların sertleşmesine neden oluyor. O yüzden mutlaka bunları değiştirin. sonra baktınız hala problem var , yeterince duyamıyorsunuz, odyometristlerden rica edin , kulak kanalınıza baksınlar ki bushon dediğimiz kulak kiri birikmesi var mı diye. yoksa eğer, kulakta sıvı birikmesi, iltihap olabilir, orta kulak yeterince havalanmıyordur, östaki görevini tam olarak yerine getiremiyordur, burnunuz tıkalıdır belki, bunlar da etkiler işitmenizi. Bunların hiç birisi yok ise ve kulak kanalı ve cihaz aparatlarının da hepsi sağlıklı ise ve yine de verim alamıyorsanız, işitmenizi ve kulak basıncınızı bir kontrol ettirin. Cihazınızda da ses düşmesi , performans azalması söz konusu değilse , işitme kaybınızın arttığı düşünülmeye başlar. Yaptıracağınız testin sonucuna nasıl güveneceğinizi ben tarif edemiyorum malesef.. Çünkü yapan kişilerle ilgili bir durum.. Testi yapan kişinin uyanık olması lazım. hiç bir şeyi atlamaması lazım.. Sizler test yaptırmaya alışkın olduğunuz için, sizin gözlemleriniz doğru kişilere yönlenmenizi sağlayacaktır düşüncesindeyim.. sevgiler.. ))

merhabalar,valla allah razı olsun betülhanım,okudukça hayretler içinde kaldım,o kadar güzel ve anlamlı anlatıyorsunuzki,ülkemde işini bilen,dogru ve dürüst çalışabilen odyomeristlerde varmış dedim valla:D ben ankaradan o kadar çok cihaz aldım,kimse bu şekilde açıklama yapmadı,ve güzel bir ayar bile yaptıramadım,bir sürü para harcadım ve asla mutlu olamadım,ne yazıkki meslaktaşlarınızın geneli baştan sagma iş yapıyo,ve diploma sahibide olsa asla ve asla bu işten anlamıyor,12 yıldır cihaz kullanan biri olarak benim izlenimlerim bu şekilde,bende simens verdı 5 ay önce,sonra sesi bir ara kesildi,aldıgım yere gittim,şikayetimi anlattım,bana cihaza bakılması lazım dediler,1 hafta cihaz kalacak bizde dediler,tabi 1 hafta uzun süre bırakmadım cihazı,sonra başka yere gösterdim cihazı,dedilerki sorun hortumda,tabi hemen degiştirdiler,kalıba delik açtılar,ve cihazım mükemmel şekilde çalışmaya başladı,kendilerine teşekkür ettim ve ücreti ödedim çıktım,içimden önceki cihaz satan bayanı 5şinden kattan aşagı atmak geldi valla:Dbu meslek bu kadar basit meslekmi yaa,saglık işi bu sonuçta,şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca daha çok bilinçleriniyorum,size çok teşekkürler ediyorum,saygılarımla

hakancan06;
Ben teşekkür ederim hakancan06 :) ne mutlu bana o halde... sevgiyle kal ))

Merhaba;
Benim Saf ses ortalaması: HAVA- SAĞ:67db SOL:65db,
KEMİK-SAĞ:60db SOL:63db
Konuşmayı anlama eşiği SAĞ:%70 SOL: %65

Bu yaşıma kadar cihaz kullanmadım. Yüksek kazanımlı cihaz kullanmam tavsiye edildi. Yüksek kazanımlı cihaz ne demek? Kulak içi ya da arkası farkeder mi, sadece cihazın gücünden mi kaynaklanıyor? Bir de ben telefonda sesleri hiç algılayamıyorum, kendimi dudak okumaya alıştırdığım için. Cihaz bu sorunu ortadan kaldırır mı? Nazilli'deyim ve burda bulunduğum süre içerisinde cihaz sorununu çözmek istiyorum. Beni bilgilendirebilir misiniz?

Merhabalar kolay gelsin;

Oticon marka Chili SP9 model kullanıyorum. Islık çaldığım zaman ıslıkla berber farklı bir şekilde ses veriyor bu normal mıdır? Bu şekilde yüksek keskin seslerde de aynı yapıyor.

Kanar Yara;

Merhaba, cevap yazdım, ulaşmış olmalı size.... Bir aksilik olur ulaşmaz ise tekrar bilgilendiri misiniz.. sevgiler.. ))

hcozalp;

Cihazınıza feedback menager sistemi çalıştırılmış ise bunun olmaması gerekli.. Bu düzeltilebilir bir durum. Yüksek frekanslarda fazla açılmış bir ses ayarınız var belli ki.. Mutlaka şubeye uğrayın derim.. Alsancak , Karşıyaka , Konak .... yardımcı olacaklardır.. sevgiler ))

Teşekkür ederim fırsat buldukça servise gideceğim.

bizim basimiz kelmi betul hanim
ne kadar kanaryara icin diyorsanizda sitede bilgilenseydik
siz gibi karsilik beklemeden bilgi verenlere nazimiz geciyo darilmayin

shukufe , :))) , tabii ki darılma , özelden yazılmış bir yazıyı paylaşmak istemedim sadece, herkese saygım var. Sen özelden bir şey sorsaydın onu da burada paylaşmazdım.. aşkolsun :)) bişey kaçırmadın ama merak etme.. hepinizi bilgilendiriyorum ben.. Bilgi kaçırmıyorum kimseden. Üstelik şunu da söyleyeyim.. Ben forumda bu bilgileri paylaşmaktan kaçınmıyorken şunu da göze alıyorum: Bu forum da çoğu insan firmadır.. Gerçek işitme kayıplı insan sayısı sizin sandığınız kadar değildir.. Buna rağmen doğru bilgi vermekten kaçmıyorum.. Firma sahipleri ya da ilgililer de bunu iyi bilsinler :)) saf saf yazıyo bu kız demesinler.. herkes benim kadar kendisine güvense de çıksa keşke ortalığa... Benim alnım ak.. Firma da olsanız buyrun sorun.. :))) faydalanacak olan yine hasta olacaktır.. HAKLI MIYIM ??

bunu ben bilmiyomuyum sevgili betul hanim:eek:sagir numarasi yapiyolar bi guzeline cihazlarinin reklamini yapip fayda saglamaya kalkincada taban yagliyolar bu insanlar cooook belli oluyorda bozmamak gerek
gogsunu gere gere ben odyologom ben odyometristim ben cihaz saticisiyim diyen bir elin parmagi kadar
mehmet aksit beye size cok cok tesekkurler
insallah hayatiniz boyunca isitme kaybi size hic yaklasmaz en guzek seyleri duyar mutlu olursunuz burdan bizlere odyo dunyasiyle bilgi verenlere en iyi dileklerimi sunuyorum
cunku bizler o kadar muhtaciz ki bu degisen gelisen isitme cihazlari hakkinda bilgilere bunu siz anlarsiniz

shukufe;

elbette... çok teşekkür ederim iyi dileklerin ve düşüncelerin için.. ihtiyacınız olduğunu bildiğim için buradayım.. göğsümü gere gere de söylüyorum.. Adım Betül.. 1996 Ankara Üniversitesi mezunuyum. Odyometristim.. Yıllarca hizmetimi Oticon a verdim. Şimdi ben de OTİCON bayisiyim.. Amacım cihazım değil, sizleri bilgilendirmek adına meslek insanı olarak buradayım. Oticon hakkında soruları doya doya yanıtlarım ama başka markalar hakkında konuşmam. hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım )) shukufe , açılış konuşması gibi oldu bu yaaa : ))))

merhaba Betül Hanım benım aklım karıştı bıraz benı aydınlatırsanız sevınırım benım duyma kaybım arkadaşımdankınden fazla ama konuşmayı ayırt edebilmem onunkınden ıyı bu nasıl oluyor az duyuyor ama ıyımı anlıyorum testlerimizi yazıyorum. Normal dede kımse benım duyma kaybı oldugumu anlamaz teslere bakınca hıc bellı olmuyor dıye sasıran da oluyorduda ıonemsememıstım bilgilendırırsenız sevınırım teşekkurler

Canan yanı ben :)
Safses ortalaması : sol :%78 sağ: %47

Konuşmayı alma eşiği : Ben sol :%80 sağ :50

Arkadaş sol: % 28 sağ :47

konuşmayı ayırtetme Ben sol:%80 sağ :92

arkadaş sol: % 82 sağ :78

cannan;

merhaba Cannan , evet şu doğru , işitme kaybın daha fazladır ama kulak sinirlerin daha canlıdır, işitme kaybının tipine göre değişim gösterir bu, anlama başarın daha iyi olabilir. Aynı insanın 2 kulağı birbirinden farklıdır , ama daha iyi olandan değil, daha kötü olandan daha iyi anlıyordur. Bu da mümkün. Kayıp derecene bakılırsa , iletim ya da mixt tip kaybın var gibi görünüyor. Ayırt etme başarın çok yüksek. Anlama ayırt etme başarısı çok iyi. Cihazla süper bir performans gösterebilirsin yani.. Arkadaşının sonuçlarında bir anormallik var . konuşmayı alma eşiği ( değildir. ya 82 idi yanlış yazdın, ya da sonuçlar yanlış. Arkadaşının bilgilerini tekrar yaz istersen.. ama , yine de sonuçlar biraz bilgi veriyor.. Sen daha fazla anlama başarısına sahipsin..

Teşekkur ederim Betül hmm cihazşa sagdan ıyı verim alıyorum ama sol ıcın durumum pek parlak degiş bu arada sol cıhazım otıcon ama tam olarak modelını bılmıyorum arkadaşa bu mesjı ıletırım hata varsa tekrar yollarım tekrar tşkklr

ceremicem;

betül hanım sol işitme kaybı 28 db sağ işitme kaybı 40 db sol konuşmayı alma eşiği yüzde 82 sağ yüzde 78 canan hanım bunu kastetmiş daha iyi anlayabilmek için ne yapılması gerekir?tşkler

merhaba 2010da kbb. ve beyin cerrahi birlikte amaliyat ettiler sonrasında medikal onkoloji kematerapi 6kür damardan verdi son kür 2010temmuz ..sonrasında işitme kaybı başladı 2010 aralıkta kbbye vardım, odyolojiye gönderdiler .odyolojide ankara meders se,mesutbeye gönderdiler .. orada ise bana beltone concerto power kemik yollu verdiler .şimdi onu kullanıyorum .size sorum ise kemik yolludan kamlolu başbantlı oldugu için rahatsızım, kulak içi veya kulak arkasına gecebilirmiyim/ sürekli cınlama var bazen okadar artıyoki dayanılmıyo ,duydugum sesidahi anlayamıyorum ..bu cihaz birden fazla sesin oldugu ortamlarda kendimi tek sese odaklıyamıyorum tamamen hoparlörden gelen cokses gürültü olarak geliyor ..iştme kaybı ise cok dengesiz grip nezle .öksürük vs. oldugumda işitme kaybı azalıyor sonrasında ise antibiyotik vs. kullanıyorum hastalık gecince kayıp tekrar yükseliyor. TAVSİYELERİNİZİ yönlendimelerinizi BEKLİYORUM tşk

fatmamurat;
Merhaba, o halde sol kulak çok hafif kayıplı ancak odyogram eğrisi flat değildir. yani belli frekanslarda daha fazla kayıp vardır. ince seslere doğru daha fazla kayıp olduğunu tahmin ediyorum. saf ses ortalaması 3 frekansın ortalaması olarak alınır ve derecelendirilir.. Ancak bu işitme kaybınızın gerçek rakamı değildir. 4000 ve 6000 ve 8000 Hz lerdeki eşikler belki de 60 - 80 dB gibi ani düşüş gösteriyor olabilir.. bu durumda lütfen kulak kannalınızı kapatmayan ve frekansların hepsini kapsayan bir geniş bantlı RITE model cihaz kullanın. Çok berrak ve anlaşılır, çok da doğal bir ses kalitesi duyacaksınız. Gerçek değerlendirme için odyogram görmeliyim.. Şunu da unutmayalım ki, % rakamlarını gerçekten yazabilmek için size kelime testi yapılması ve 25 tane kelime okunması gerekir.. Eğer 10 tane kelime okuyup da yaklaşık sonuçları yazıyorsa testi yapan kişi , bunu %82 de yazabilir, 86 da , 78 de .... Kİ GENELDE BU YÖNTEMİ KULLANIRLAR.. o yüzden aradaki 4 dB lik farklar test yapana çok anlamlı gelmese de , sizler için önem arzediyor anlıyorum.. Dediğim gibi, kulak kanalınızı kapatmayan sistem cihazlardan kullanmalısınız.. Tavsiyem.. )) Görüşmek üzere... Sevgiler..

onlwolf;
merhaba, çok çok geçmiş olsun. herşeyden önce çok komplike bir durumunuz var. Biraz daha detay gerekli ancak, buradan bana yazmayın şimdilik.. Beni de aşan bir bilgi var ise yanlış bilgi vermek istemiyorum. Nacizane fikrim baş band kullanmanıza gerek kalmayabilir. Kemik yolu implantı PONTO bu konuda sizi büyük bir dertten kurtaracaktır diye umuyorum. taç veya başbandı kullanmaktan kurtulacağınız, kablosuz bir sistem. Ancak uygunluğunuza odyolog tarafından değerlendirme yapılarak karar verilmeli. Bu konuda sizi isimlere yönlendirebilme şansım var. Ben her ne kadar durumu onlarla paylaşacak olsam da siz bu siteden sevgili Mehmet Akşit ile paylaşabilirsiniz.. Benim yönlendirdiğimden de bahsedebilirsiniz seve seve.. Konuya dair daha fazla bilgi edindiğimde tekrar size dönüş yapacağımdan emin olabilirsiniz.. Bize odyo raporunuzu , test sonucunu yollarsanız eğer sevinirim.. mail yoluyla ulaştırabilirsiniz bana.. redisitme@gmail.com sıkıntınızı anlıyorum. elimden geleni yapacağım. görüşmek üzere , sevgiler...

Slmbana yardımcı olurmusunuz kulagımdan odiyometri artı timpanametri yapıldı expertiz aldı işitme kaybı tanımlanmışyazıyo türkiye gov tr dede tanı orta radyo terpi planlama yazıyo bu nedir acil cevabınızı bekliyorum

onlwollf bas bandlı beltoneden otıcon pontoya gecerse rahatlıyacak dıyorsunuz betul hanım
bu ponto ıcın bıdahamı amelıyat gereklı yoksa bıtek dıs parcalar degısırse olucakmı, ılgımı cektıde. kolay degıldır arkadas ıcınde ama. valla bu odyolog mılletıde ben zannederdımkı hasta menfaatı gozetecek:confused: oyle gorunmuyor megersem. sen tut kablosuz ponto dururken kendı fırmanın bantlı ezıyetlı seyını amelıyatla tak:mad: ıste fırmalar ınsanı bole yaparmıs

shukufe;
YANILMIYORSAM , 2011 yılına kadar yapılmış olan kemik implantında kullanılan abutmentler aynı idi. Yani bu tarihe kadar yapılmış eski ameliyatlarsa , yeni bir ameliyata gerek kalmıyor. Ancak son 2 - 3 sene içerisinde yapılmış ise , malesef yeni bir ameliyet gerekli..

tb2nhf;
merhaba, uzmanlık alanıma girmediği için çok fayda anlatamam ama şunu söylemek mümkün olabilir.. işitme kaybından dolayı radyoterapi ihtiyacı mümkün olmayacaktır. başka bir sebebe bağlı radyoterapi durumunuz sözkonusu olabilir. Bunun için mr görüntüleme falan yapıldı mı , yapıldı ise sonuçların değerlendirilmesine bağlı olarak mı radyoterapi önerildi , pek çok soru var konuya ilişkili.. bu konu hakkında daha fazla bilgiyi buradan değil, ancak bir hekim ve odyolog değerlendirmesi ile edinebilirsiniz. Daha fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm ama bilgim dahilinde yazmak zorundayım. İhtimalleri yazmak doğru olmaz.. (( çok geçmiş olsun şimdiden , sevgiler ..

Üst Alt