Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İslam'ın Engellilere Bakışı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DEFNEX;
bardağın dolu tarafına bakarsak daha mutlu olabiliriz. bilirsiniz ki hiç birşey sebepsiz değildir.

öbürtarafta %40 üstü raporlulara 38192 kişilk kadro açıp cennetemi alcaklar

kayaozesen;
tarikatların zamanında cennetten arsa sattığı bu ülkede, normaldir buna da inanılması:D

selma38,
Alıntı:
DEFNEX isimli üyeden alıntı:
Bu dünya bir imtihan yeridir
eğer öyleyse yeter artık imtihan edildiğimiz..şu imtihanın sonuçları açıklansın...kaldıkmı,geçtikmi?.......engelimizide dine dayandırıyoruz yaaa...pess doğrusu...

ya neye dayandırsaydık DEFNEX arkadaşım? isyan edip karalar mı bağlasaydık?

ben inancınızı anladım da bilenlere de saygı gösterin olur mu??? yada sizin anlatmak istediğiniz bişeyler varsa anlatın da yanlışımız varsa görelim

selma38 ,,peki benim inancım neymiş merak ettim..söyle ne anladıysan bu iki cümlemden...

duru;

şu güzel cümleler karşısında saygıyla eğiliyorum. ne güzel açıklamışsınız kaleminize sağlık. sadece biz engelliler için değil imtihan, şöyle bir bakın imtihanlara tabi tutulanlara halimize şükredeceğimiz şeyler var. wallahi ben kendi adıma söyleyeyim halime hep şükrediyorum ve her zaman bardağın dolu tarafını görmeye gayret ediyorum. kim ne derse desin İslam mantık dini ve benim mantığım şunu söylüyor ki bana bu eksik verildiyse diğerine verilmediyse Mevlam ona torpil geçiyorda bana haksızlık mı yapıyor HAYIR!
Bana da başka güzellikler veriyor fazla fazla. ayrıca da ben şuna da gönülden inanıyorum ki öbür dünyada mükafatı da çok büyük olacak.
eeeee hep bu dünyada alacaklı olursak öbür tarafta ne yapalım????

selma soruma lütfen cevap...benim inancım neymiş?....

bende hala cevap bekliyorum..sinirlendim iyice...cevap yaz lütfen selma...

eshat bey
burası müslüman engelliler sitesi değil ki her türden insan var.. dili ayrı, dini ayrı,memleketi ayrı tek birleştiği yer engelli olması sağlam arkadaşlarda var ya hoş ...inancı olamayan birini kovma siteden uzaklaştırma hakkına sahipmiyiz bilmiyorum bende imtihan sonuçlarını bekliyorum ama engelli memur alım sonuçlarını:)

çok hoştu :)

ah birde bana cevap yazsanda ben ne olduğumu öğensem ...

ahanda... ben din konusu tartışmaya kapalı sanıyordum.

saidi nursi bile evliya olmuş ya... e yani... :)

ben de evliyaüstülahmacun olayım bari...

Benim yazdığımı bir kere daha okuyun, şahsım adına atıfta bulundum. Dini konularda tartışmak ya da tartışmamak herkesin kendi inisiyatifi dâhilindedir.

arkadaşlar yorumlarınız çok güzel bana uyar yada uymaz. ama eshat arkadaşımın dediği gibi bu tür konuların dengesini tutturmak çok zordur.ve etki tepki doğurur birbirimizi üzmeden bildiğimiz bişeyler varsa onları yazalım.ama üslup daha yumuşak olursa konuşmamız daha zevkli olur.Bildiğiniz üzre biz biraz asabi insanlarız o yüzden körüklemeyelim bazı şeyleri (eyvah bir tartışma konusu daha :( )

selma birde bana cevap yaz yaaa..sabırsızlıkla bekliyorum...neymişim ben hadi söyle....

Alıntı:

....Yine Peygamberimiz'in (sallallâhu aleyhi ve sellem) tavsiyesi istikametinde, rahatsız edecek bir şekilde engelli kimselere uzun süre bakmamak gerekir. Zîrâ Peygamberimiz, "Cüzzamlılara uzun süre bakmayın."8 buyurmaktadır. Peygamberimiz'in bu sözü, cüzzamlı kimselere, dolayısıyla bedenî bir kusuru bulunan kimselere rahatsız edecek şekilde bakılmaması gerektiğini göstermektedir.

koca bir yalan...

"aslandan kaçar gibi cüzzamlıdan da kaç" (tecrid, hadis no 1927) derken, aman ha "bulaşır mulaşır, neme lazım" demiş olmasın...

merak etme selma arkadaşım, benim asabiyetim dini kullanmaya kalkışanlara:)

eşimi bilmem...

ha bir de, konuyu iyi bilmeden ahkam kesenlere tabi...

selma işine gelmeyince rahmetli inönü gibi duymuyor:D

arkadaşlar ben şuan iş yerindeyim çalışıyorum yani görmedim yazılanları.
DEFNE canım inancın derken inançsız anlamında bişey söylemedim kesinlikle.
Ben karamsar düşünmeyelim bardağın dolu tarafını görelim demek istedim. ayrıcada mesajları hep karıştırdım iş yerini kapatmak üzereyim arkadaşlar kusura bakmayın zaten evimde de PC yok.

yanlış anlaşıldıysam öncelikle DEFNEDE sonra da hepinizden özür dilerim.

sakın kızmayın... ama bu kadar üfürme olmaz...

“Kim bu dünyada kör ise, işte o âhirette de kördür ve daha da şaşkın bir yoldadır.” (İsrâ, 17:72)

“Kim benim zikrimden yüz çevirirse onun geçiminde darlık olur. Kıyamet gününde de onu kör olarak diriltiriz. O ‘Rabbim’ der, ‘Niçin beni kör olarak dirilttin? Oysa ben görüyordum.’

“‘Öyleydin,’ buyurur Allah. ‘Fakat âyetlerimiz sana geldiğinde sen onları unuttun. Bugün de sen böyle unutulursun.’” (Tâhâ, 20:125-126)

yani ne diyor:
körlük kötü birşeydir örneğin. o kadar kötüdür ki, kulağınızdan tuttuğum gibi cehenneme atarım, hem de KÖR OLARAK ATARIM.

yani, "kör olmanın" ne demek olduğunu bir hayli iyi biliyor. biliyor da, "üretmekten de geri durmuyor"...

dalga mı geçiyor nedir....

selma38,peki..özrünüzü kabul ediyorum...(nasihata da ihtiyacım yok..30 yaşında aklı başında biriyim)
zaten herkesin inancı kendine...ister dine inansın ister inanmasın..yeterki insan olsun...
benim ateist arkadaşlarım var..hepside insan gibi insan..çoğu müslümanım diye geçinenlerden daha iyi,vefalı...

neden engelliler ya uç noktada islamcı oluyo ya da ate oluyo biri allahtan geliyo diye bağlanıyor diğeride neden allah bana bu cezayı verdi diye isyan ediyo olsa gerek

selma,
senin özür mesajın vardı..gerimi çektin özür mesajını silmişsin?...eğer geri çektiysen sana sorum devam eder...ben neyim söyle..

neden engelliler ya uç noktada islamcı oluyo ya da ate oluyo biri allahtan geliyo diye bağlanıyor diğeride neden allah bana bu cezayı verdi diye isyan ediyo olsa gerek

bu varsayımınızın doğru olduğuna inanmıyorum ne yazık ki... engelliler de toplumun diğer bireylerinden çok farklı değil aslında. bu kadar ''ötekileştirmeyin'' lütfen engellileri...

Esasen anlayamadığım birşey var?
Dinlerin veya devletlerin değil bizim kendimize bakışımız.
Şöyle açayım ; ben polyo sekeliyim bir arkadaşım astım hastası.Benim bacağım görevini yerine getiremiyor onun solunum sistemi.Arkadaşım tıbbi olarak benden daha rahatsız olmasına karşın teknik olarak benden daha iyi görünüyor koşuyor bile.
Peki şimdi hangimiz engelli oluyoruz?
Engel sadece beyindedir arkadaşlar aklen rahatsız olan veya beyni görevini gerektiği gibi yerine getiremeyenler dışında kim engelli sizce?
Bazı şeylerin arkasına sığınmak hep kolay olmuştur hepimiz sınavdayız evet ama istisnasız gerçekten engelli olanlar düşünemeyenler dışında hepimiz sınavdayız,ben koşamadım diye torpil görecek değilim
Yoksa görecek miyim??

asabi eş;

ya yine çenemi tutamayacağım şu yazılanlara ancak bu böyle uzar gider. bazen susmakta kayle almamaktır bu küfür gibidir karşıdakine. SUSUYORUM.

hadi söyle...ya özür dile yada sana mesajlarım devam eder..ortaya bi laf atıp geri çekilme...
maşallah yeni üyesiniz ama formu bir birine katmakta üstünüze yok.....hadi cevapla bakıyım...

----------

cevap veremeden kaçmış...korkak derim böyle insanlara...:)

ya yine çenemi tutamayacağım şu yazılanlara ancak bu böyle uzar gider. bazen susmakta kayle almamaktır bu küfür gibidir karşıdakine. SUSUYORUM.

:?
ayet mi küfür gibidir? orada öyle yazıyor sonuçta...

kaldıramayacaksanız, hiç bu tür konular açmayın.
ne yani, sürekli "alkış" halinde mi olmalıyız?

zaten kaçıp gitmiş...kaçtığıda iyi oldu..şuan banlanmaya hazırdım...güle güle selma....:)

DEFNEX;

canım ister inan ister inanma çok büyük bir teknoloji mağazasında çalışıyorum ve 5 dakikadan da çıkacağız.ben bir yeri karıştırmadım sen ha bire bişeyleri karıştırıyorsun. ben yanlaış anlaşıldım diyerek özür diledim ve tekrar senden özür diliyorum.

karıştıran sensin..ben değil..ben seni hiç tanımam..sende beni..bir konuya mesaj yazarken kelimelerini seçerek kullanki eleştiriye maruz kalma...yanlış anlaşılmadın..polemik içerikli mesaj yazdın..tek sorun bu....

peki ikinci kez özrünüzü kabul ediyorum.ama bu sefer özür mesajını silmeki konu uzamasın..bende siteden yasaklanmayım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt