Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İslam'ın Engellilere Bakışı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sana hiç bişey demiyorum benim niyetim bir yerleri karıştırmak değildi.
şunu da söyleyeyim ben özür dileyerek büyüklük yaptım ama uzatma lütfen.
sende kelimeleri seçerek yaz olur mu ETKİ TEPKİ meselesi yani. ben durup dururken yazmadım.
bu mesele hakkında bir kelime dahi yazmayacağım bundan sonra.defne sen yazabilirsin.

yok...yazmıycam artık..sinirim geçti...iyiki geçti...

İslami konular tartışılmaz.İslami bir konuda hüküm verebilmeniz için 6666 ayet ve bir milyonun üzerindeki hadisi ezbere bilmeniz gerekir.Bu da yetmez ayetlerin indiği yer, zaman ve hangi olay üzerine indiğini.Hadislerin ne zaman, nerede, kime ve hangi olay üzerine söylendiğini, hadisleri kimlerin naklettiğini, sahih olup olmadığını bilmeniz gerekir.

Bu saydığım niteliklere sahip müctehid imamlar hakkında birazcık araştırma yaparsanız yukarıda yazdıklarımın çok küçük bir bilgi olduğunu anlayabilirsiniz.İmamı Azam, İmam Şafi, İmam Malik, İmam Ahmet Bin Hanbel 4 büyük mezhep imamıdır.

İslami konularda konuşuyorsanız ve hata yaparsanız vebali çok büyüktür.Peygamberimiz sav in benden yanlış bir şey nakleden cehennemdeki yerine hazırlansın şeklinde bir hadisi şerifi vardır.Lütfen bu tür konularda çok ama çok dikkatli olalım...

İrem su sus kız cehennemde yanarsın şeyhe dil uzatma

Ne dediğimi anlamamışsınız.Ayet ve hadisleri görmezden gelerek kafanıza göre bir din yaşayamazsınız.Yaşarsanız bunun adı İslamiyet olmaz.Konuşmak farklı, araştırmak farklı; tartışmak ise daha farklı bir anlam ifade eder.

Okuyun, araştırın, sorun, düşünün, yazın, anlatın, öğrenin, uygulayın.Bilmezseniz aldanırsınız.Cehennem hikayesi diye bir şey de yoktur.Ayetleri ve hadisleri iyi öğrenin ki, kim yobaz, kim sahte şeyh, kim iyi kim kötü anlayabilesiniz.

Dini doğru kaynaklardan öğrenmezseniz işte böyle yobazla, şeyhle, cehennem zebanileriyle uğraşır durursunuz.Kaynak olarak Kuan ı Kerim ve Kütüb ü Sitte den yararlanabilirsiniz.

Dostempati,
Allah (CC) razı olsun inşaallah kardeşim.

İslam engelleilere değil, herkese herşeye değer vermiştir.
Cahiliye döneminde yaşlı kadınlara verilmeyen değer i getirmiş,
diri diri gömülen çocukları kurtarmış,
Sinirli Ömeri'i Hz.Ömer yapmış,
hayvanların bile haklarını korumuştur ki bir katıra kapasitesi kadar yüük yükleyin demiş ve daha o devirlerde gelen güzellikler anlaşılamayıp cahiller tarafından yadırganmıştır.
Herşey ortada. Komünizm de kapitalkizm de naziside bilmem hıristiyanı hepsi çöküşte, tek parlayan yıldız İslam...

e haklısın erkan bey, haydi hep beraber laik türkiyeyi yıkıp yerine islam devleti kuralım:mad:

yiğit olan niyetini doğrudan söyler erkan bey... e siz de öyle yapmışsınız maşallah:mad:

ama unutmayın ''keser döner, sap döner, sonunda hesap döner'':mad:...

erkan bey komunizm kapitalizm nazisizm bunlar bir dinmi tek parlayan yıldız islam şimdi kapitalis bir insan islam olamaz mı veya komunist biri islam olamaz mı

----------

bir insan cumhuriyetçi laikse kes başını gavur o... zihniyet bu mu?

asabi cadı sendeki şu islam korkusunu anlamıyorum. Kötü deneyimler yaşadığını tahmin ediyorum, yazık. Ben demokrasiye insan haklrına ve laik felan inanmıyorum.
niyetimi gizlemiyorum ki bak sana söyleyeyim;

Ben Osmanlı da olduğu gibi bir toplum istiyorum, 72 milleten olsun ama kardeşçe yasaşınlar. Ahlak ve kardeşlik yükseklerde olsun, yine endonezyalara , almanyalara kadar olduğu gibi dünyaya adalet dağıtılsın, dünya bizden kültür almaya gelsin biz onlara değil.

Evet İslam devleti istiyorum. Türkiyenin bütünlüğünü de senden çok istiyorum merak etme.ama hep demokrasiyi tekeline alan ve çıkarlarına kullananlardan da kurtulsun istiyorum.herkes üniversitesine girebilsin, isteyen istediğini giysin, 20 yılda bir darbe olmasın, kısacası şöyle diyeyim,

bi kıyaslama yap bakalım;
İslam devleti olan dedelerimiz zamanındaki huzur ve zenginlik ile laik devlet olduğumuzu sandığımız şimdiki halimizi bir karşılaştır da biraz vicdanlı konuş yahu. Ne demişler yiğidi öldür ama hakkını yeme.

yine mi erkan abi.....
yinemi ne? anlayamadım? düşüncelerimi söyledim.

kayaozkesen;
o senin zihniyet çıkarımın, ben öyle düşünmüyorum kardeşim...

erkan bey komunizm kapitalizm nazisizm bunlar bir dinmi tek parlayan yıldız islam şimdi kapitalis bir insan islam olamaz mı veya komunist biri islam olamaz mı

Ben din çerçevesinde bakmıyorum kardeş, İNSANLARIN HAYATLARINI DÜZENLEYEN YAZILI VEYA YAZISIZ KURALLARI kasdediyorum. kafanızdaki yöne çekmeyin...

E®KAN;

o kadar çok değer vermiş, öylesine değer vermiş, deger üstüne öyle değer katmış ki sormayın.
afganistan, pakistan, arabistan, ırak, iran, sudan, endonezyadan bellidir ne değerler kattığı...
örnekleyeyim mi?
ister misiniz?
yoksa yine, o "hadistir uydurmadır", bu "ayettir ammaaaaaa...." ile başlayan cümleler mi kuracaksınız?
var mısınız tartışmaya?

pasaman;
iyi de islamın böylesine SİYASALLAŞMASI ONU "....İZM"lerin PAŞA BABASI yapar...

son bir söz: osmanlı isteyen arkadaşlara:

arap çöllerinde filistinlilerin, arap bedevilerinin sırtlarından vurduğu 6 MİLYON TÜRK YATAR.

72 milleti bırak, aynı DİNDEN OLDUĞUNU İDDİA EDENLERİN palalarından geçmişlerdir...

ben laik demokratik Atam'ın kurduğu ilkeler doğrultusunda yaşamaya özen gösteririm gerisi de teferruattır...

Başlık İslam'ın Engellilere Bakışı ve/fakat tartışma bu içerikten çıktı. O yüzden kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt