Batuhan4955, endişemin nedeni, karşımda bir mimar, mühendis ya da pozitif bilim mezunu görmekti. Zira gerek mimarlik ve muhendislik, gerekse müspet ilimleri okumuş insanlarin tartışma kalitelerinin yuksek oldugunu hep gormusumdur. Sonunda bu ogrenimi goren insanlarin da kalitesizlesmesinden endise etmistim. Ardindan, TR de ilk 50 ye girememiş bir üniversitede yaptigi yuksek lisans egitimi ile karsisindaki insani "susturan" bir ekonometri mezunu ile tartismaya calistigimizi ya da yardimci olmaya calistigimizi gordum. Insan kaynaklariniza da hak vermemin nedeni, sizin de bir kac kere belirttiginiz uzere, IK nin sizin icin "sorunlu ve huzursuz biri" tanimi yapmis olmasi, gayet yerinde bir tanimda bulunmuslar, bence.
Burada size yardimci olmaya calisan ve yasamda karsilastiginiz zorluklari - en azindan engel durumlarindan dolayi - olarak anlayabilecek empati seviyesine ulasmis kisilere karsi olan tutumunuz ve agresif tavriniz, sizin de belirttiginiz uzere "sen beni tanimiyorsun bile" deki "sen" i tanimamizi sagladi.
Dogrudur, muhakkak yetenekli ve aldiginiz ekonometri ogretiminde basarili bir insansinizdir. NKU'nun gozde yuksek lisans ogrencileri arasinda bulunabilir, cay sohbetlerinin aranilan ismi, ortamlarin şenlendiricisi de olabilirsiniz.
Lakin, gerek buradaki uslubunuz gerekse insan kaynaklari biriminizin acikladigi uzere insanlara bakis aciniz, bu forumdaki insanlardan daha cok, bir saglik profesyonelinin - muhtemelen narsizm uzerine arastirma yapmis bir psikologun - ilgilenmesi gereken bir durum olarak gozume carpmaktadir. Zira, ahkam kesip insanlara karsi onyargili olan bizzat sahsinizdir. Onyargili olmayip ogretim durumunuzu ogrenmek istememin nedeni de budur. Egitim seviyenize gelirse, bence, cok katetmeniz gereken yok var, tabii ki bu benim gorusumdur.
Ozgecmisinize eklemeyin tabii ki, sizi ise almayi dusunen yeni sirketin de aklina sgk gecmisinize bakmak inanin hic gelmez, hangi kod ile nerede ve neden calistiginizi da buyuk kurumsal firmalarin hic birisi incelemez zaten.
Kucuk dunyanizin kucuk prensi olmaya devam etmenizi ictenlikle diler, calisma hayatinizda sizinle calisanlara sabir dilerim.