Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Bana 184 den cevap geldi hastaneye gidip sağlık kurulu başkanı uzman hekimle görüşmemi olumsuz bir durum olduğu taktirde de sağlık kurulu sorumlu başhekim yardımcısı uzman doktor ....... ile görüşmem gerektiğini söylediler,doktorun ismine kadar verdiler.

Son düzenleme:
bende şimdi taksim ilkyardım hastanesini aradım. 03.03.2004 tarihinde çıkardığım raporumun e sisteme kaydı için aradım dedim. Görevli bana raporunuz 10 seneyi aşkın olduğu için istediğiniz hastane den tekrar çıkarmanız gerekiyor dedi.

celik

Eğer raporunuz sürekliyse yani süresizse, görevli size yanlış bilgi vermiş. Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile görüştüğümde, sürekli raporların iptali söz konusu değildir, ıslak imzalı süreklidir ibareli raporlar geçerlidir denildi.

Bende h.pasa numuneden aferits arkadaşın belirttiği gibi hallettim. Ulusal engelli veri tabanına işlediler e nabizdan kontrol ettim hemen yansımış İstanbul Kart başvuru merkezi ne gidip vizeleme yaptırdım 1 yıllık uzattılar İstanbul Kart kullanımını.

UMOZTURK

e-nabız a işlenen evrakları neden göremediklerini sordunuz mu
evrağı verdğinız yere tarayıp yüklemiyorlar mı

Arkadaşlar benim rapor tarihim 2001. Hastane 2005 öncesi raporları göremediği için ve bu raporları ulasal engelli veri tabanına isleyebilmeleri için sisteme yeni bir buton ilave ettiler ve raporun aslını ibraz ederek 2 kopyasını başhekim yardımcısı na onaylatip sağlık kurulundan veri tabanına kaydını yaptırdım bu kayıt yapıldıktan sonra raporum e nabiza yansıdı öncesinde e nabizda görünmüyordu. 2005 öncesi raporu olup raporunu h.pasa numune den çıkarmış olanlar için süreç bu şekilde.

hicbir arkadas Bakırköy sadi konuk devlet hastanesinden rapor almamiş gözüküyor kimse cvp vermediğine göre

raporum yeni düzenlenenlerden.. bu mesaja istinaden biletmatike kartımı okutarak sorunsuz şekilde süreyi uzattım.

Bugün vize uzatımı yaptım.Raporum süreliydi bu ay yenilemiştim raporun bir örneğini sisteme taratıp 10 tl ye yeni kart verdiler. Eski kartları sistem kabul etmeyecek dediler. Eski tarihli raporu olanları raporunuzu aldığınız hastane e devlet sistemine taramadan işlem yapamayız diyip geri çevirdiler bilginize.

baglama Şişli Etfal Hastanesine gittin mi?

Evet gittim. Raporumun tarihi 2003. Hasta Hakları Birimi’nin konuyla alakalı bir bilgisi yok. Sağlık kurulunda Raporu sisteme tanımlayan çalışanın yanına gittim, 2004 öncesinde doğal afet olduğu için, evraklar imha edildi ve arşivde raporlara ulaşamıyoruz raporunuzu arşivden teyit edemiyorum. Aslı sizde var ama arşivimi göremediğim için yapamam. O yüzden sisteme tanımlayamam, yetkilimle görüşün dedi. Yetkili ile görüştüm, gelen yasa ve mevzuat belli Sağlık Bakanlığı 2006 sonrasını tanımlayın diyor, öncesini tanımlayamıyoruz. Yeniden kurula girin diyor.

Benim rapor tarihimden daha eski rapor tarihine sahip arkadaşlar nasıl tanımlattı anlamıyorum. Sistemin şu aşamada yeni olması büyük açıklara ve mağduriyetlere sebep oluyor. Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bu haksız mağduriyetlere karşı susmaktan başka bir şey yapmıyor.

184 bu anlamda bu işi çözemez amacın sahte rapor alanların sistemden düşürülmesi için bu raporların yenilenmesi gerektiğini bildirmişler.

sgurkan

184'ü de Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü'nü de çok kez aradım fayda yok. Onların söyledikleri ile hastanelerin uyguladıkları çok farklı. 184 aslıyla birlikte gidin arşivde olmasa da onaylamaları lazım 18 Temmuz'da yazı gönderdik diyor. Hastane o yazı tam öyle değil yanlış bilgi veriliyor diyor. Gel de çık işin içinden. Benim anlayamadığım mevzuat her hastaneye gider. Bazı hastaneler yasal değil deyip tanımlamazken bazıları nasıl tanımlıyor?

baglama aynı şeyleri banada söylediler. Yanlız Sağlık Bakanlığı 20.07.2019 tarihinde 2006 tarihinden önceki raporlarında kayıt edilmesi icin bir yazı daha yazdı. Anlaşılan bu yazıdan haberleri yok hastanenin ve il sağlık mudurlugunun

Gittinizmi?Giderseniz paylaşın lütfen..Benim durumumda sizin gibi 2001 şişli etfal
2 defa 184'ü aradım cvp gelmedi cimerede yazdım

baglama
Siz 184 uzmanları ne dediyse onu yapın onlar hastane iletisime geciyorlar,bana doktor ismine kadar verdiler.
Gittiniz sonuc alamadinız tekrar 184 bildirdiniz mi?durumu.

slk29
İste sizin isteginizle islem yapmiyorsa hastane daha ne yapacaksiniz 184 ten yardim alacaksınız tabiki.

sgurkan
Evet 184 uzmanları ne dediyse onu yaptım ve yine sonuca ulaşamadım. Hastane, Sağlık Kurulunun mevzuatı net ve açık 2006 öncesini tanımlayamıyoruz, tekrar kurula gireceksiniz diye ısrar ediyor. Ben bunu bu şekliyle 184’e aktarıyorum, yazı gönderildi yapmaları gereklidir diye dönüş sağlıyorlar. Tekrar gidiyorum yine aynı durum. Dön dolaş bir arpa boyu yol alamıyoruz Şişli Etfal ile alakalı.

Hastaneye bizimde gitmemiz gerekiyormu ? Aile bireylerinden biri gitse yeterli olurmu ?Aynı mesaj banada geldi eğerki hastaneye gitmezsen kart iptalmi olacak ?

ertackaracan aileden giderse olur ben çalıştığım için baba verdim götürdü sıkıntı yapmadılar benim gittiğim hastane haseki

Arkadaşlar istanbul kart başvurusu için engelli sağlık raporunun e-rapor ve ulusal engelliler veri bankasına kayıtlı olması gerekiyor yazıyor. Raporumu nereden kayıt ettirebilirim. İnternette bulamadım. Teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

merhaba arkadaşlar konuya laps diye ortadan dalıyorum ama bilgilendiriyim diye yazayım
aynı durum benimde başıma geldi rapor 2014 çıkışlıyıdı sürekliydi hastaneye gittim 10 dk içinde asil raporu alıp işletip geri verdiler
sonrada iett gittim yenilettim yani biraz hastane işi

Şişli Etfal Hastanesi kendi hatasını sorumsuzluğunu niye Engellilerden çıkartıyor. Arşivi su bastıysa bunun sorumlusu bizmiyiz?

rgndmr

Eski tarihli raporlar hiç bir hastanede bulunmayabilir resmi evrak saklama zorunluluğu en fazla on yıldır önemli olan elinizdeki raporlarınızla işlem yapması,sağlık bakanlığı yapacaksın diyorsa ve birçok hastene de yapıyorsa Şişli Etfal'de yapmak zorunda benim nacizane fikrim.

Üst Alt