Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

BİR BANKACI

eski ismi ile samatya şimdi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SBÜ İSTANBUL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ evet engelli raporumu 4 temmuzda ordan aldım şimdi maluliyet için gene oraya gittim

kendi verdikleri raporları yaptıklarını gördüm ama dediğim gibi bir tek o şahsa denk geldim

Hatta salı günü 30.07.2019 gene giideceğim k.b.b kaldı onuda bitirip evrak teslim edeceğim

Değerli Arkadaşlar,

Eski tarihli ve üzerinde TCKN olmayan raporunu sisteme kaydettirmek için Şişli Etfal Hastanesi’ne gidecek arkadaşlarımız var ise onlardan bir ricam olacak.Direk Başhekim Yardımcılarına giderek Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sağlık Kurullarının eski tarihli ve üzerinde TCKN olmayan raporları ulusal engelliler veri bankasına kayıt işlemlerini yaptıklarını ve bunun emsal olarak alınıp bu durumdaki raporların Şişli Etfal Hastanesindede sisteme kaydedilmesini talep edebilir misiniz? Ayrıca 184 iletişim merkezi ayrıca Şişli Etfal Hastanesinin arşivini su basmasının eski raporların sisteme kaydına engel olmadığını bu raporların bir suretinin İl Sağlık Müdürlüğünde olması gerektiğini söyledi.Teşekkürler.

Only10

184'den 1.5 hafdadan beri cvp gelmedi 3 defa aramama rağmen...
Şişli etfal aslında yaparda her şey sağlık müdürlüğünün bir teline bakar
Suriyeli gibi davranıyorlar bize

Bugün sabah tekrar aradım Şişli Etfal Hastanesini 2005 Öncesi raporları arşivleri olmadığından teyit edemediklerini ve sisteme kayıt etmediklerini söyledi görevli. 2005 den önceki raporları sisteme kaydeden; Haydarpaşa Numune Hastanesi, Edirne Devlet Hastanesi, Haseki hastanesinin acaba arşivleri duruyor mu?Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi?

Malumunuz resmi evrak saklama süresi genelde 10 yıldır.20 sene önce veya 15 sene önce alınmış bir raporun Şişli Etfal Hastanesi arşivlerinde mutlaka olması gibi bizim bir beklentimiz yok zaten olmamasıda bizim sorunumuz değil, ister arşivi su bassın ister raporları zaman aşımından dolayı imha etsinler hiç farketmez.Ben raporun aslını Hastaneye ibraz ediyorum üzerinde mühürlü fotoğraf, baba adı, doğum yeri ve yılı alındığı tarih ve rapor no yazıyor.Hatta rapordaki fotoğraftan bir tanede elimde fazladan var.2000 yılında o zamanki adıyla bu raporla Başbakanlık Engelli Kartı almışım, İETT’ye raporun aslı gibidir suretini verip ücretsiz seyahat kartı almışım, İşkur’a bu raporla kayıt yaptırmışım, 2005 yılında nüfus cüzdanlarına engelli bilgisi yer alması için Sosyal Hizmetlerden bu raporla kayıt yaptırmışım.Bu süreçte çıkan 2006-2010-2013-2019 yönetmeliklerinde kazanılmış haklar korunur eski ve sürekli raporlar geçerlidir deniyor.Sonra geçmiş İBB yönetimi bence kazanılmış hakları görmezden gelerek bir işgüzarlık yapıp raporu olan herkesin ulusal engelli veri bankasına kayıtlı olmasını şart koşan bir protokol yapıyor.Madem böyle bir protokol yapılıyor 20 Şubat 2019 tarihinden itibaren İETT ye ilk defa engelli taşıma kartı başvurusu yapacaklara bu kuralı koyarsın böylece geçmişte bu kartı alan engellilerin kazanılmış hakları korunur, kimsede mağdur olmaz ve hastanelerde çile çekmez.Yeni İBB yönetimide 153 e yaptığımız başvuruları geri çevirip bu yanlış uygulamadan geri adım atmıyor gözüküyor.

TCKN uygulaması ise 22 Ekim 2000 yılında başlamış.1999 yılında TCKN yoktu o yüzden raporumda TCKN yazmıyor.Ancak rapordaki diğer kişisel bilgilerden rapor sahibinin kimliği teyit edilir durumda.Zaten 2000 yılı ve sonraki yıllardada çoğu kimsenin nüfuz cüzdanında TCKN yazmıyordu nüfus cüzdanları değiştikçe üzerinde TCKN yazılmaya başlanmıştı.Sağlık Bakanlığının Hastaneler üzerinde bir etkileme gücü yok sanırım aynı durumdaki raporlar için bazı hastaneler sisteme kayıt yapıyor Şişli Etfal Hastanesi gibi bazı hastaneler raporunuzda TCKN yok arşivimizi su bastı vb sebeplerle kayıt yapmıyor.Buda kayıt yapmayan hastanelerdeki hastane yöneticilerinin kendilerince gerekçeler belirleyip kayıtları yapmadıkları gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.

Only10 ibb yönetiminin bu konuda söz hakkı yoktur önce yasa ne diyor yasayı kim uyguluyor ona bakınız

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

eskiden istanbul büyükşehir belediyesi enegelli kayıtlarını tutabiliyordu ve belediye engellilerin telefonlarına hem belediye hem parti toplantıları için mesajlar atıyordu malumunuz seçim öncesi telefonuna mesaj gelmeyen varmı ?

e rapor doğrulama sistemi 2020 yılına kadar kademeli gidecekken birden bire istanbul belediyesinin veri saklama izni kaldırılıp ulusal engelli veritabanından doğrulama ile işlemlerin yapılması kararı alındı
Bu kararı alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

KANUN NE DIYOR BAK BAKALIM VE BU KANUNU YÜRÜTMESİ GEREKEN BELEDIYEMI BAKANLIK MI

Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullanımı

MADDE 6 – (1) Ücretsiz veya indirimli seyahat edebilmek için;

a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (ç) ve (d) bentleri kapsamındakiler için Bakanlık tarafından verilen Seyahat Kartı,

b) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (e) bendi kapsamındakiler için Engelliler İçin Kimlik Kartı, engellilere kimlik kartı verilmesine ilişkin 19/7/2008 tarihli ve 26941 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelik uyarınca verilmiş bulunan kimlik kartı, anılan Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinde sayılan engelliler için kimlik kartı ile engel oranının yer aldığı nüfus cüzdanı,

c) 5 inci madde kapsamındakiler için nüfus cüzdanı,

kullanılır.

(2) Toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli yararlanma amacıyla birinci fıkrada belirtilen belgelerin ibraz edilmesi halinde, ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı herhangi bir gerekçeyle engellenemez.

(3) Kişiler, birinci fıkrada belirtilen belgeleri ibraz etmek suretiyle toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli yararlandırılır. Toplu taşıma hizmetini sunan kurum ve kuruluşlar ile belediyeler, ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili kolaylaştırıcı tedbirler alır.

Bu konuda polemik yapmak bizi çözüm için bir yere götürmez.İBB bu protokolü Şubat 2019 da imzalamış basında çıkan haberlere göre.İBB bu protokolü imzalamaya mecbur muydu?Mecbur ise diğer tüm kurumlarında aynı anda bu protokolü imzalayarak bu uygulamaya geçmesi gerekmez miydi? Bu protokol İBB ye dayatmayla imzalatılmış o halde.Raporların engelli veri bankasına kaydı sırasında uygulamada yaşanacak bu gibi sorunlar öngörülememiş mi? Sonuçta geçmiş İBB yönetimi yanlış veya eksik bir protokol yapmış yeni yönetim gelen şikayetlerden sonra bu yanlışı düzeltmek için İBB olarak birşey yapıyor mu?Günün sonunda bu uygulamadan mağdur olanlar var mı var? "Herşey çok güzel olacak" derken bu uygulama ile bunun tam tersi bir durumla karşılaşmak bizi hayal kırıklığına uğratıyor.Sizin görüşlerinizede saygılıyım aynı saygıyı benim görüşlerim içinde beklemek isterim.Bilgilendirmeniz için teşekkürler.

@Only10 zaten en sinir bozu şey de bize bilgilendirme mesajı kartın son kullanma tarihine 2 hafta kala geldi, eski tarihli raporları olan herkes sisteme girişini yaptırabildi mi?.Bir değişiklik yapılyıorsa neden bu kadar kısa bir sure veriliyor olmuyorsa gerekirse raporda alırız ama zaman kısıtlı iki haftada daha şikayet ettiğimiz kurum bize dönmüyor bizden nasıl böyle bir işlemleri hemen yapabilieceğimizi nasıl düşünüyorlar anlamış değilim.Madem hemen yapılabiliyorda hastaneler neden eski raporları girmemek için direniyorlar.

Only10

ibb o protokolu imzalamaya mecbur kaldıki o protokoli belbim imzaladı belbim imzalarken başındaki yeni yönetimin müdürü değil di

kaldıki özürlü kimlik kartlarına çip takması zor değil asıl olması gereken özürlü kimliklerin çipli olması ve tüm yurt sathında ulaşımdan diğer işlemlerde geçerli olması

BIR NOKTAYI KACIRIYORSUNUZ

1. VALİ
2. MİLLETVEKİLLERİ
3. MAHALLİN EN BÜYÜK KOMUTANI (GENERAL ve AMİRALLER)
4. BAKAN YARDIMCILARI
5. BELEDİYE BAŞKANI
6. CUMHURİYET BAŞSAVCISI, ADALET KOMİSYONU BAŞKANI, İDARE MAHKEMESİ BAŞKANI

Bakanlığın veya valinin aldığı bir kararı Belediye başkanı geri çeviremez vali belediye başkanından üstündür gerektiğinde vali veya bakanlık mudahele edebilir

Ayrıca belediyenin bir meclisi var belediye başkanı kafasına göre işlem yapamaz anlaşma ve yeni uygulamalar meclisten geçmek zorunda

aynen seçim iptalinde belediye başkanı yokken belediye meclisinin öğrenci istanbul kartlarını 40 TL ye indirmesi gibi

Belbim başkanı 1 hafta önce istifa etti son hediyesi size vizeleme işleminin e sisteme entegre edilmesi oldu

Genel Müdürler öyle çok yemişki zorla kaldırıldı istifa ettiler bu rapor konusunuda bu dönemden kalma yeni yönetimin bir kabahati yok çamur atmak çalıştırmamak istenniyor yeni yönetimi gerçeği görün artık israf düzeni bitsin artık bakın 15 ay oldu ekpss ataması yapılmıyor bizi yok sayıyorlar haklarımızı bize tam vermiyorlar savunmayın artık kimseyi doğruyu savunun

Oluşan mağduriyette sorumluluğu olan İBB dahil, Sağlık Bakanlığı, Hastaneler, İl Sağlık Müdürlüğü, Valilik vb. farketmez her kurumu ayrım yapmadan eleştirmek hakkımızdır.Çünkü yıllardan beri kullandığımız kazanılmış hakkımızı elimizden alıyorlar.Elbetteki tüm sorumluluk İBB ye verilemez ama ben İBB nin belirttiğiniz kadar bu konuda masum olduğunu düşünmüyorum.Sizde farklı düşünebilirsiniz, saygılıyız.Eski yönetimin protokolü imzalayarak ve bu mağduriyetlerin temelini atarak yanlış yaptığını zaten belirtmiştim.Yeni yönetiminde oluşan mağduriyetleri giderme noktasında elinden birşey gelmediğinede inanmıyorum.İsterlerse 31 Temmuzdan önce konuya bir çözüm bulabilirler, yeterki istesinler.

Only10

Belediyenin görevi kanun koymak değil kanunlar çerçevesinde sınırları içindeki insanlara hizmet etmek askerlik yaptı isen askerlikteki istikam birliğini göz önüne al

1 : Elinde engelli kimliği var
2 : Engelli sağlık kurulu raporu var
3 : Engelli statüsünde çalışan var

Bu durumdaki kişiler nasıl olurda ulusal engelli veritabanına kayıtlı olmaz ve bu hata kimin ?

Engelli raporu veren hastane raporunu kabul etmeyip yeni rapor al derken aile sosyal politikalar bakanlığı bu konuda onca şikayet olduğu halde inadına başhekimle konuşun diye kişileri yollarken Sence hala hata belediyedemi ?

Engellive 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz ve indirimli seyehat hakları konusunda yapılacak bir engellemenin kanunen cezası varken neden belediyeye ceza kesilmedi veya bir kararname ile eski raporlar 1 yıl daha geçerlidir 1 yıl içinde değişmek zorunluluğu vardır denebilir

Mevcut Belediye Yönetimi deseki, evet bizden önceki yönetim bir protokol yapmış, ancak 153 e ulaşan çok sayıda şikayetten anlaşıldığı üzere Hastanelerin raporları sisteme kaydetme konusunda farklı uygulamalar ve uygulama birliği olmamasından dolayı engelli kar sahipleri mağduriyetler yaşanmaktadır. An itibariyle ..... adet karta vizeleme talimatı gönderilememesinden mağduriyetlerin yüksek boyutta olduğu anlaşılmaktadır.İBB nin bu mağduriyetleri önlemek, kazanılmış hakların korunması ve uygulamadaki eski raporların sisteme kaydedilmemesi sorunlarını ilgili kurumlarla görüşülüp konunun netleştirilmesi için engelli istanbulkartların vizeleme tarihini 31.12.2019 a kadar uzatıyoruz diyemeyecek kadar yetkisiz olduğuna inanmıyorum.Belbim Müdürünü Belediye Başkanı atamıyor mu? Konunun Belediye yönü benim görüşüme göre böyle isterlerse çözerler.Başka söyleyecek sözüm yok Belediye için.

Only10 hala anlamıyorsun ücretsiz ulaşım olayı belediyenin elinde değil aile sosyal politikalar bakanlığının elinde belediye ve şehirler arası firmalara her ay araç başı ödenek verir
senin dediğini yapmak için de bakanlığın izin vermesi gerekir belediyenin değil
kaldıkibelediye başkanı bir partiden olsada belediye meclisi diğer parti elindedir meclis istanbul ilçe belediyelerinden oluşur

Burda belediye değil Sağlık bakanlığı verdiği raporları sisteme işlemeli şu yazıyı oku olay sadece belediye ile alakalı değil

2008 ya da 2013 yılından önce alınmış sağlık raporlarının geçersiz olduğu söylemleri, bir şehir efsanesidir. Bunu anlamakta fayda var. 2005 yılından önce alınmış sürekli ibareli engelli sağlık raporuna istinaden evde bakım maaşı alan bir engelli bireyin raporunun sosyal hizmetlerce değiştirilmesinin istenmesi haksız ve yersiz bir uygulamadır. Rapor değişimini istemek; bireyi yormak, aileyi yormak, hastane sağlık kurullarını yormak, kısacası engelli bireyle birlikte tüm toplumu yormaktır. Bugün bir rapor değişimi, ilk randevu alma işleminden başlayarak, en az 2-3 ay en fazla 5-6 sürüyor. Sürekli raporu olanlar rapor yeniledikçe; zaten işleri olması gerekende fazla olan hastaneler, inanılmaz bir iş yükü altına giriyor. Ve bir de bu raporların ücretlendirilmesi... Yapılan her işlemin bir bedeli var ve bu gereksiz yenileme işleminde yapılan rutin kan tetkikleri, işitme test, zeka testi gibi çeşitli testler, ultrason, MR, BT ve daha nice tetkikler... Bunların her biri bir randevu, her biri bir maliyet... Her biri, gerçekten sağlık hizmeti alması gereken bir hastanın; ihtiyaç duyduğu o anda sağlık hizmeti alamaması demek. Süresi içinde geçerli bir raporun yenilenmesi için başlatılan itiraz sürecinde, sevk edilen hastane ve sonrasında muhtemel hakem hastane işlemlerinin engelli bireye ve ailesine (maddi ve manevi), hastanelere, sosyal güvenlik harcamalarına yükü, insani bir biçimde değerlendirilmelidir.

Oysa Sağlık Bakanlığı, sürekli bu konuda yani “sağlık raporu geçerli ise işlem yapılmaması hakkında” hastanelere yazı gönderiyor. Ancak görülüyor ki hastaneler, bu yazıları dikkate almıyor.

Sağlık kurullarının, sağlık kurul raporu başvurularında, hemen işlem başlatmak yerine, ulusal veri tabanından kişinin bilgilerini sorgulaması, eğer geçerli bir sağlık raporu varsa işlem başlatmaması gerekiyor. Türkiye’nin her hangi bir hastanesinde alınan engelli sağlık kurul raporu, ulusal veri tabanına işlendiğinde, Türkiye’nin tüm hastanelerinde görülecek, kişi hastaneye rapor için başvurduğunda, rapora dair tüm bilgiler ekrana yansıyacaktır. Elbette sağlıklı bir veri sistemi için sağlık kurullarının verdikleri her bir sağlık raporunu güncel olarak ve tarihsel olarak da geriye doğru giderek, eski raporları ulusal veri tabanına işlemesi gerekiyor. Bugün baktığımızda, üniversite hastaneleri de dâhil rapor veren birçok hastanenin, ulusal veri tabanı kayıtlarını düzenli tutmadığını görürüz. Gerekli önlemler alınmazsa; 3-5 yıl öncesine ait bir rapor halen ulusal veri tabanına işlenmemiş görülüyorsa, bu veri tabanını kullanarak, “Türkiye’de kaç engelli birey var?” sorusu asla gerçekçi bir yanıt bulamayacaktır.

Sonuç olarak; tüm hastanelerin sağlık kurul yetkililerinin, ulusal veri tabanı kayıtlarını geçmişe doğru giderek tutmaları son derece önemli. Sağlıklı bir veri tabanı için, kaliteli bir sağlık sistemi için, hastanelerin iş yükünü artırmamak için, SGK ödemelerinin doğru kullanımı için, her şeyden önce engelli birey ve ailelerini mağdur etmemek için; geçerliliği devam eden engelli sağlık raporlarının, engel durumunda bir değişiklik yok ise yenilenmemesi gerektiğini bilmeliyiz. Sorumluluğu olan herkesi bu konuda duyarlı ve bilgili olmaya davet ediyorum.

Ayşe Sarı

SAHİMSEN Engelliler Komisyon Başkanı

Gülhane Hastanesi Engelli Danışma ve Koordinasyon Birim Sorumlusu

01.01.2019

Arkadaşlar emin olun ibb yönetimin elinden gelse hemen bu sorunu çözer arada sağlık bakanlığı var aile sosyal bakanlığı var İbb meclisi var imzalanmış bir prötokal var bunları yok sayıp iş yaptırmazlar her uygulamanın hizmetin bir organı mekanizması var bunlar uygulanmak zorunda kamuda 2013 2019 tarihleriinde engellilik cetveli değişti eyer gerçekten çözüm odaklı birliktelik yapalım diyorsunuzsa bunun çözümü meclistir mevcut iktıdardır meclis bsşkanlığına bakanlara millet vekillerine cimer yazalım başvuralım

sgurkan

Sizinle aynı fikirdeyim.Bu kartı alan herkes rapor veya engelli kimlik kartını İETT ye vermiş durumda.Ayrıca İETT istanbulkart basılan sisteminde kişinin engelli kartını hangi yıl ve tarihte aldığıda bellidir.Yıllardır kullandığımız kart ve kazanılmış hakkımız gelen bir sms mesajı ile elimizden alınmak isteniyor.Şişli Etfal gibi bazı hastaneler arşivi su bastı, raporunuzda TCKN yok gibi kendilerince gerekçeler söyleyip eski raporları kaydetmeyi güvenlik, doğrulama vb. riskli gördükleri için kayıt yapmaktan çekiniyorlar.Eski ve TCKN olmayan raporları kaydeden hastane sayısı ne kadar fazla olursa emsal olması açısından o kadar iyidir.Bu şekilde kayıt yapan yeni Hastaneler varsa isimlerini paylaşalım.Teşekkürler.

Only10 ya bilerek manipüle ediyorsun yada cidden farkında değilsin

Raporların elektronik ortamda düzenlenmesi

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren rapor vermeye yetkili sağlık kurum ve kuruluşları raporların elektronik ortamda düzenlenmesine dair sistemlerini bir yıl içerisinde tamamlar. Elektronik imzalı veri paylaşım sisteminin gerçekleşmesini müteakiben kurumlara yazılı belge düzenleme işlemleri sonlandırılır.

Artık hiç bir kurum engelli bilgilerini elinde tutamaz olayda bu zaten

Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir. e-Rapor Sistemi birçok bileşenden oluşmakta olup her bir bileşen (e-Doğum Raporu, e-Engelli Raporu, e-Sürücü Raporu vb.) farklı fazlarda devreye alınarak sırası ile Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) ve diğer ilgili sistemlerle entegre edilecektir.

https://erapor.saglik.gov.tr/portal

TEK YAPMAMIZ GEREKEN ENGELLI KIMLIK KARTLARININ CIPLI HALE GELMESINI SAGLAYIP TUM YURT SATHINDA KULLANILMASINI SAGLAMAK

istanbul vize işlemelri temmuzda ankara izmir samsun yılın son günü zaten hastaneler yıl sonuna kadar bu işlemleri yapmassa yıl sonu çekeceğiz

belbim dolum noktası Makineyi okuttum:07/31/2020 Güncellenmiştir.Dipnot Hastaneye gitmedim..

Only10

Bu saglik raporumla bu sene nisan ayinda aile sosyal politikalar bakanligindan daha yeni kart cikarttirdim rapor eski oldugu icin gecersizse neden kart veriliyor ozaman.

Yada bize sure verin basimizin caresine bakalim.

kimlik degisiyor ehliyet degisiyor vs.bir iki sene veriliyor neden bizim bu islerimizde sure verilmiyor ben buna kızıyorum,bizi kimse korumuyor haklarımızı kimse savunmuyor secim deyince oy oy isteyince kapimiza kadar geliyorlar telwfon telefon üstüne ariyorlar.Bizim yanimizda olmalari gereken zamanda kimse yok.

zaten olay o telefon numaraları hala kavramadınız

Hata bizde sen o partiden şu bu partiden önce ENGELLISINIZ sorunu yaşayan sizsiniz ve mantıkla olmamız gerek 10 temmuzdan beri devam eden olay kanunen yasaklanmış şehir içinde ücretsiz seyehat hakkı engellenemez engelleyen firma veya kkuruma ceza verilir

10 temmuzdan beri 184 144 cimer valilik sağlık bakanlığı bu konuda ne yaptı

Olay istanbul kart değil olay sağlık bakanlığına bağlı hastanelerin kendi verdikleri raporları kabul etmeyip entegrasyonda bulunmamaları

Ulusal engelli veritabanına kaydolanın anında vizelemesi yapılıyor çünki sistem artık sadece ordan bilgi alabiliyor

Bu olayda insanları mağdur eden hastanelerdir.. Belediye sana kartını vermem demiyor, git hasteneye raporunu sisteme işlet diyor. Genelgeye, duyuruya rağmen Sürekli raporunu kabul etmeyen hastane. Burada belediyeye; ooo sen bunu neden istedin diyemessin ama hastaneye; sen bu genelgeye rağmen neden raporumu kabul etmiyorsun diyebilirsin.

Kuzeyin oğlu

birileri bizimle dalga geçiyor raporu yeni tarihli hiç bir şey yapmadan vizeleme entegrasyonu yapılmış hala hastaneye gitmeme gerek var mı? acaba diyor?.

Arkadaşlar içinizde Haydarpaşa Numune Hastanesi haricinde, T.C. kimlik no'suz eski raporunu Ulusal Engelli Bilgi Bankasına kaydettiren varmı?

size de güncelleme gönderilememiştir mesajı gelmişmiydi

Geçen bu iş nedir diye merak edip e-nabız'a girdim. 2013 senesinde aldığım rapor sistemde kayıtlı idi. Mevcut kartımı akbil dolum makinesi mi nedir bilmem onun üzerine koydum. Vizleme işleminizi onaylıyor musunuz gibilerinden bir yazı çıktı. Evet dedim ve 2020'ye kadar geçerli olduğuna dair bir uyarı okudum

E nabız veya e devlette görünen raporlarda sorun yok kamu kurumlarına rapor sorgulama e rapor sistemine geçirildi sorun bazı engelli raporların veritabanına geçirilmemiş olması ve bazı hastaneler arşivlerinde sorun yaşadıklarından kişileri direk yeni rapor almaya yönlendiriyor olay bu
2020 de çoğu kişi sorun yaşayacak elinizde rapor olsada veritabanına işlenmeyen raporlar hiç bır kurumca kabul edilmeyecek

Beylikduzu

o değilde adam heyete kurula muayene girmeden nasıl almış kadın raporu nasıl her yerde kullanmış

BLUEEYES

Kurula girmedi diyen yokki o raporu sisteme işlememiş, yönetim değişmiş kurallar değişmiş yeni gelen eskinin sorumluluğunu almak istemiyor
Devletimizin geçici olarak eskis sisteme geçmeli kurumlara veriyi depolama hakkı vermeli 1 veya 2 yıl bu sorunlar çözülene kadar

Üst Alt