Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Beylikduzu
Ozaman aynı hastane tarafından bize tekrar rapor çıkartması gerekmez mi?bir gün yada iki gün içinde raporumuzu vermesi lazım.Bzim maduriyetimizi hiç düşünen yok.Ben neden aylarca rapor almak için uğraşayım sırf hastane eski evrağı imha ettiği diye sorumluluk ona ait demek değildir benim işimi kolaylaştırması gerekmiyormiyor mu? Çünkü benim raporum sürekliliğini koruyor ve aşağıdaki yazı benim koruma kapsamımda yer alıyor.
[FONT=Verdana]
Bu bağlamda 18 yaş üstü bireyler için eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş [/FONT]
"[FONT=Verdana]ibareli sağlık raporları geçerliliğini korumaktadır. [/FONT]Bu raporların yenilenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır.[FONT=Verdana] Eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş" [/FONT][FONT=Verdana]ibareli sağlık raporları ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.[/FONT]

BLUEEYES
sanki bunun önüne bu şekilde geçebilecekler de,tek tek kişileri çağırıp teyitmi edecekler sistem üzerindeki rapaor bu sen misin? değil misin? diye raporum sistemde var diye daha rahat davranacaklar bunları yapan zaten hastane yakınları ve çalışanları ,bence bu şekilde daha çok yolsuzluk olacak.

Geçen hafta Haseki'de evraklarımı almışlardı. Fakat enabız'da görünen bir rapor yok hala.

çok ilginç günlerdir bu konuyu takip ediyorum ,buraya yazanlar genelde aynı 3-5 farklı kişi acaba bu sorunla uğraşan sadece bukadar kişimi

Şahlanıyoruz Maşallah Çek cumhuriyeti her şeyi hal etmiş engelliye birde sex hizmetini hayata sunmuş bize ters bir durum Ama adamlar yapmışlar

Göktepeli63

istemiyorum anne diyaliz hastası 92 yaşında %96 engelli kendim %82 engelliyim ve bugün sabah 08:00 dan 15:00 kadar yanlızdı
hastaneye giderken bırakabileceğim kimse yok veya bir kurum

4 ayda ramotolojiden sıra alabildim başka ülkede engelli kontrole gitmeyince hemen telefon açarlar bu ay kontrole gelmediniz bir proplemmi var
almanyada abimin başparmağı kesildi her hafta 1 kişi araçla gelip markete götürüyor alışverişini yapınca evine geliyor bizimkilerde hala rapor onaylımı değilmi eskimi yenimi uğraştırıyorlar

Merhaba,

Konu hakkında birçok şey yazılmış. Benimde raporum 2001 yılından ve raporu kaydettiremiyorum. Bu konuda çözüm noktamız ne olabilir? Neler yapabiliriz? Konu hakkında detaylı bilgisi olan biri öncülük yapıp imza mı toplasak?

Mehmetyilmaz
İşte biz engelliler konuyu ne kadar önemsiyorsak başkalarıda bu şekilde bakıyor eski tarihli raporları olan birkaç kişi mi?var acaba..

sgurkan

Ben 15 gün önce Şişli Etfal Hastanesine gittiğimde öğleden sonraydı bu şekilde TCKN olmadığı için raporu kabul görmeyen başkalarıda vardı.Sabahleyin başvuruya gelip geri çevrilenler olduğuda anlaşılıyordu.Bu sorunu yaşayan her engellinin bu forumlara ulaşma ve sorununu belirtme imkanı olmayabilir.O yüzden birkaç kişi olarak görmemek gerekir diye düşünüyorum.Mağduriyet yaşayan engelli sayısı azımsanmayacak miktarda bence.Kaldıki 1 kişi bile olsa niye engelliler mağdur olsunki.Mağdurlar ile ilgili net sayıyı İETT bilebilir.31 Temmuzdan sonra yine telefonlara sms gönderip engelliler veri bankasına kayıt olmadığınız için istanbul kartınız tam karta dönüştürülmüştür diyeceklerdir muhtemelen.Bu şekilde kaç kişinin ücretsiz istanbul kartı tama dönüşecek İETT bilir.Saygılarımla.

Only10 anlıyorum ama hala siyasi görüşünle haraket ediyorsun engelli birey sayısını iett bilemez güncel olaylardan haberin varsa ibb veri tabanı kopyalanmak istendiğinde seçilmiş belediye başkanına bunu vermeyip kaçırmışlar daha sonra mahkeme kararı ile durdurulmuştu sayın istanbul valisi belediye başkanlığına atandığında ilk iş belediye veritabanını kaldırıp kamu verilerinin ilgili bakanlık verilerinden incelenmesini getirdi

Bak sayın kardeşim Aile ve sosyal politikalar bakanlığı diyecekki engelliler benim sorumluluğumda bunlara ben engelli kartı verdim ücretsiz seyehat kartı verdim bunları sağlık bakanlığının verdiği raporlarla verdim şimdi sağlık bakanlığı tüm raporları geçerli sayıp işlemeli

iett nin veya belediyenin ulusal engelli veritabanına kayıt hakkı yok bu hak sadece sağlık bakanlığı ve aile sosyal politikalarda

Burda inadına belediye yada iett dedikçe biryere varılamaz belediyeyi bir nakliye firmasında şöför düşün firma ne yük verirse onu taşır Sağlık bakanlığı bu olayı çözecek kurum Yapılacaksa SAĞLIK BAKANLIĞI VE AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA DİLEKÇE YAZIN

Ayrıca partisi farketmeden bulunduğunuz ilçenin milletvekillerine yazın şunu öğrenmiş olduk medya ne kadar çok sesli olursa o kadar iyi imiş malesef 2 sesli bir medya var şuan herkez kendi açığını çıkarmamak için bazı olayları görmezden geliyor

Gün içerisinde İBB' nin engelli merkezi ile görüşmüştüm. Görüştüğüm hanımefendi bilgi alıp döneceğini söylemişti. Nitekim biraz önce aradı.
Bu uygulama İBB' den habersiz, İBB' ye bilgi vermeden İETT ve İstanbulkart tarafından yapılmış. Bu sebeple İBB yetkilileride konuya tam vakıf değil ve çözüm üretemiyor. Ancak benim gibi birçok kişi iletişime geçmiş. İBB ilgili yerlerle görüşüyormuş.
Direkt mağdur olan kişilerin 153 Beyaz masa ve Cimer' e yazmaları yada aramalarının daha etkili olacağını belirtti.
Bizler hem bireysel olarak hemde bu platformda toplayacağımız imzalarla mağduriyetimizi ilgili yerlere iletelim.
Konuya tam vakıf olan ve bunu yürütebilecek arkadaş var mı acaba?

indian
İmza toplamakta bir seçenektir ama bence sonuç almada daha etkili olması açısından konuyu sosyal medya, twitter, yazılı ve görsel medyada gündeme getirilmesi için çabalamamız gerekir.Cimer, Kamu Denetçiliği Kurumu, 184, Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Valilik, İBB artık Allah ne verdiyse konuyla ilgili tüm kurumlara, gazete yazarlarına medyada yer alması için iletmeliyiz diye düşünüyorum.Böyle olursa konuya en üst düzeyde dikkat çekip, ilgililer sorunun çözümü için bir aksiyon almak mecburiyetinde kalabilirler.Saygılarımla.

Konuyla ilgili sosyal medyada paylaşabileceğimiz tek bir görsel ve yazı hazırlayıp bizimle paylaşabilecek biri var mı? Aynı görsel ve yazıyı paylaşırsak daha etkili olur diye düşünüyorum.

Beylikduzu

Sanırım bu platformda ben dahil kimsenin birbaşka kişinin siyasi görüşünü tespit etmek, yorumlamak, eleştiri sınırlarını aşarak saygısızlık etmek hakkına sahip olmasa gerek.Ben sizin tüm görüşlerinize saygılı olduğumu mesajlarımda belirtmiştim.Engellilerin mağduriyetine neden olan bu olayda İBB nin veya bağlı kuruluşlarının hiçbir sorumluluğu yoktur tamamen masumdurlar şeklindeki düşüncelerinize katılmıyorum ve kendi düşünceme göre İBB yi eleştiri sınırları içerisinde eleştiriyorum.Sizinde beni bu düşüncemden vazgeçirmek gibi bir misyonunuz olmadığını sanıyorum.Herkesin düşüncesi kendisini bağlar ve kimse sizin gibi düşünmek zorunda değildir.Sizinde düşüncelerinize tekrar saygı duyduğumu belirtiyorum ve daha fazla polemik yaratmamak için sizin içinde uygunsa konuyu burada medenice kapatıyorum.Saygılarımla.

:)

diyecek birşey yok yasa engelli seyehatini kısıtlayanı döverim diyor hatta mülki amire dahi gidebilirsiniz yani vali

Belediye GBT giibi sisteme soruyor sistem bu şahsın kaydı yok raporu yok diyince birşey yapamıyor

Bu olayı yaşayan kişi 1000 civarında ücretsiz kart sayısı
ücretsiz istanbul kart sayısı 708000 2018 verilerine göre

bizim işimiz okul müdürü ile belediye burda okul hademesi oluyor yok sen böyle düşünürsen canın sağolsun kardeşim

Bugün İst eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gittim. ( Osmaniye polikliniği) Sonuç aynı. Önce kimlik no yok dediler. Sonra başhekim yardımcısı na çıktım. O da aynı şeyi söyledi. Sonra yeni çalışma yapılıyormuş eski raporlar için çalışma varmış bekleyin dedi. Bence sallıyor. BİMER e Cimer e şikayet edicem. Bakalım ne olacak?

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[FONT=&quot]Bugün Belbim' in 212 468 00 00 numaralı hattından Orhan Bey ile görüştüm. Hastaneler tarafından eski raporların kaydedilebilmesi yada mutlaka yeni rapor alınacak ise yeni raporun alınıp sisteme işlenebilmesi için 31-07-2019 tarihinde vize işlemi sona erecek kartlara üç ay daha ek süre verilerek 31-10-2019 tarihine uzatılmış.
Bu süre zarfı içerisinde yeni rapor almaksızın eski raporlarımızın kaydedilmesi için el birliği ile mücadele edelim.
Ben bugün Cimer' e aşağıdaki şikayet talebimi ilettim. Tüm sorun yaşayan yada yaşamayan arkadaşlar buna benzer taleplerini Cimer' e iletmesini rica ederim

"[/FONT]
[FONT=Cuprum]Sayın Yetkili, [/FONT]

[FONT=Cuprum]Ben bir engelli vatandaşım. İstanbul' da ücretsiz seyahatlerim için Ücretsiz İstanbul Kart kullanmaktayım. Bu kartımı kullanmaya devam edebilmem için İstanbulKart' tan 13-07-2019 tarihinde aşağıdaki mesaj geldi. [/FONT]
[FONT=Cuprum]"Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilememistir!. Engelli raporunuzu temin ettiginiz hastaneye basvurarak raporunuzun Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü e-Rapor Sistemi'ne dogru sekilde kaydedilmesini saglayiniz. Ilgili rapor bilgileri hastane tarafindan sisteme girisi yapildiktan sonra en yakin Istanbulkart Basvuru Merkezimize raporunuzun asli ile birlikte basvurarak vizeleme isleminizi gerceklestirebilirsiniz. B001" [/FONT]
[FONT=Cuprum]Bu mesaja istinaden 2001 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesinden aldığım orjinal engelli raporumu kaydettirmek üzere H.N.H. başvurdum. Hastane 2008 yılı öncesi eski rapor olduğu için E-Rapor sisteme ekleyemeyeceğini yeni rapor almam gerektiğini belirtti. Raporumun kaydedilmesi için iki haftadır İBB, 153, Belbim, Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Başkanlığı ile görüşmeler yaptım ancak sonuca ulaşamadım. Birçok engelli arkadaşımla iletişimde olduğum engelli camiasında bir çok arkadaşım bu sorunu yaşamakta. Eskide olsa orjinal raporumuzun E-Rapor sistemine kaydedilmesi konusunda yardımlarınızı ve bizleri ilgili birimlere yönlendirmenizi rica ederim. [/FONT]

[FONT=Cuprum]Saygılarımla,"[/FONT]

3 defa 184'ü aradım ve cimere de yazdım..1.5 hafta sonra SISLI ETFALDEN mesah geldi 184'e yapmış olduğunuz şikayete istinaden 2005 öncesi raporlar kaydetmediğini sel su baskını olduğunu yazmışlar yani kısacası başdan savdılar devlet de ilgisiz aslında sisteme kaydedilir ama usulsüzlük yaparız diye kıçları yetmiyor...

Açıkçası Bilgim yok.
Muhtemelen Metrolardaki cihazlara kartlarımızı okutarak vizeleme güncellememiz gerekebilir.
Belbim konuyla ilgili bugün mesaj atacakmış.

Bende CİMER üzerinden Sağlık Bakanlığı' na şu şikayet mesajını gönderdim.

''Ben ekte sunmuş olduğum sürekli %42.2 engelli raporuyla 2002 yılından beri İETT Engeli Ulaşım Kartından yararlanıyorum. Yaklaşık 2 hafta önce İETT' den cep telefonuma mesaj geldi, mesajda İETT İstanbul kartınızın vizesi 31/07/2019 tarihinde sona eriyor, yeniden vizeleme yapmamız için raporu aldığınız hastaneye başvurarak raporunuzu Ulusal Engelli Bilgi Bankası'na kaydettirin. Fakat raporu almış olduğum Şişli Etfal Hamidiye Hastanesi 2006 yılında arşivlerine su bastığını ve eski TCKN olmayan raporları UEBB' na kaydetmediklerini söylüyorlar. Raporun aslı elimde olmasına rağmen işlem yapmıyorlar ve bu konuda ben ve benim gibi binlerce engelli mağdur durumda. Mağduriyetimizin giderilmesi hususunda yardımlarınızı arz ediyorum.''

İBB Beyaz Masa' ya da şikayet dilekçesi yazıyorum ama bi türlü gönderilemiyor. Sorun var sanırım.

E- DEVLET te E- NABIZ sistemini tam işletmeye başlamışlar.artık engelli raporlarınız e-nabız sistemine işleniyor.daha doğrusu gittiginiz doktorlar ,tahliller bütün sonuçlar işlenmeye başlamış.
İETT AKBİL lerde rapor tarihine göre işlem yapıyor. temmuz ayındada makineye okutarak güncelleme yapılıyor.sürekli olanda süreli olanda güncelleme yapması gerekiyor.Eski raporlar sisteme işlenmemişse güvenlik açısından sisteme işletilmesi istenmiş olabilir.Esas İETT Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan
ENGELLİ KARTIYLA İŞLEM YAPMASI GEREKİR .ÇÜNKÜ KİMLİKTE RAPORUN SÜRELİ VEYA SÜREKLİ OLDUĞU GEÇERLİLİK SÜRESİ YAZMAKTADIR.BAZI İLLERDE RAPOR İSTENMEZ BU KİMLİK KARTIYLA İŞLEM YAPILIR.

Su bastı diyorlar Hepsi hikaye yalan söylüyorlar koskaca binayı nasıl su basacak, yapmak istemedikleri için uydurdukları komik bir yalan bu. Su basmışsa o zaman n kanıtlayın ve ispatlasınlar.

alfa

Ya su bastıysa bastı elinde kapı gibi sağlık raporun aslı var oradan aldığına dair,bunu sağlık bakanlığı yaptıracak kardeşim bu şekilde olsa bile sağlık raporun aslı ile girebilir demesi lazım hastaneye yoksa onların keyfine kalırsa yapmazlar tabiki.

ücretsiz İstanbul kartı güncelenemeyen arkadaşlara sesleniyorum otobüse para vermeyin Aile ve Sosya Politikalar Bakanlığından aldığımız kartı kullanalım toplu bir şekilde yapalımki şikayet olacak mutlaka ozaman nasıl bir çözüm sağlayacaklar bakalım.

Ben bu hafta bakanlığının kartımı gösrerdim iette metrobüs vs geçtim bazıları vız vız etti bende gözüne soktum kartımın çıt yok

Kuzeyin oğlu

iyi yapmışşsınız birşey söyleyen olursa gidin şikayet edin ben sorumu çözemedim onlar çözsün ozaman deyip geçin ben öyle yapıcam valla.

Arkadaşlar basında çıkan haberlerde, 2020 yılında ulaşım kartları tek tip olacakmış. Türkiyekart uygulaması. Böyle olunca yeniden kart süreci başlıyacak.

Tek tip kart 81 ile hayırlı olsunda yeniden rapor çilesi çekecez bizim derdimiz bitmez arkadaşlar

Ağar ağar Muasır Medeniyete ulaşıyoruz az sabır edin uçacaz yakında

Üst Alt