Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Göktepeli63
uçsakta bidaha dönmesek geri neyse 153 aradım arkadaşlar kart uzatma süreli falan yok öyle bir bilgi gitmemiş.Bilginize.

sgurkan

O zaman banada yanlış bilgi verildi kart uzatma hakkında....Şu olay seçimden önce olsaydı kesin çözüm bulurlardı.Öbür dünyada 2 elim yakanızda olacak siz yandıkça odun atacam

3 ay uzatılmış. Makineden güncelleme gerekiyor. Mesaj bu

Engelli raporlarinin Saglik Bakanligi E-Rapor Sistemi veya Ulusal Engelli Veri Bankasina hastaneler tarafindan kaydedilmesinde yasanan gecikmeler ve teknik aksakliklar sebebiyle, magduriyet yasamamaniz adina kartiniza 1 Kasim 2019 tarihine kadar gecerli 3 ay süreli gecici vize gönderilmistir. Kartinizi biletmatiklere okutarak vizelemeniz ve bu 3 ay icerisinde raporunuzu aldiginiz hastane ile goruserek raporunuzun dogru sekilde ilgili sistemlere girisinin yapildigini teyit ettirmeniz gerekmektedir. 1 Kasim 2019 itibariyle sistemlerdeki veriler baz alinarak kartinizin vize gecerlilik süresi uzatilacak ya da sonlandirilacaktir. Bilgilerinize. Saygilarimizla. B001

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 Kasıma kadar raporları sisteme kaydettirebilirsek istanbulkart başvuru merkezine vizeleme yaptırmak için gitmeye gerek kalmayacak. Cep telefonlarına gelecek vizeleme yapabilirsiniz sms ile 1 Kasımdan itibaren biletmatiklerden vizeleme yapılacak.Tabi bu geçici vizeleme ile sorun çözülmüş olmuyor sadece zaman tanınmış.Bende sorun çözülene kadar elimden geldiğince konuyu ilgili makamlar ve medya nezdinde gündemde tutmaya çalışacağım.

Bugün 153 aradığımda baya saydım söyledim kartın iptal olması son iki hafta kala mesaj atıyorsunuz hastaneler eski raporları kayıt etmiyor tekrar rapor alın diyor bu durumda biz madur olmuyormuyuz iki hafta içinde sağlık raporu nasıl çıkartalım süre vermek zorundasınız bizim haklarımız kim koruyacak dedim.aklıma geleni söyledim.

[SIZE=3]Engelli ve Refakatli Engelli Kartlarına İBB den Ek Süre[/SIZE]

Engelli raporlarının Sağlık Bakanlığı E-Rapor Sistemi veya Ulusal Engelli Veri Bankasına hastaneler tarafından kaydedilmesinde yaşanan gecikmeler ve teknik aksaklıklar sebebiyle, kart sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına engelli kartlarina 1 Kasım 2019 tarihine kadar geçerli 3 ay süreli geçici vize gönderilmiştir. Vatandaşlarımızın kartlarını biletmatiklere okutarak vizelemeleri ve bu 3 ay içerisinde rapor aldıklari hastane ile goruserek raporlarının doğru şekilde ilgili sistemlere girisinin yapildigini teyit ettirmeleri gerekmektedir. 1 Kasım 2019 itibariyle sistemlerdeki veriler baz alınarak kartların vize geçerlilik süreleri uzatilacak ya da sonlandirilacaktir.

Malesefki bu bir çözüm değil erteleme bu süre zarfında sağlık bakanlığının gerekli işlemleri yapması gerek yoksa aynı maduriyetler devam edecek
Sağlık bakanlığı topu belediyeye atıyordu belediyede yeniden sağlık bakanlığına attı 1.01.2020 tarihinde tüm raporlar e rapor sistemine geçmiş olacak böylelikle sisteme girmemiş engelli arkadaşlar raporları yenilemek zorunda kalacak malesef

Bu bütün iller içinmi geçerli arkadaşlar benim eşimin 2006 yılında aldı raporu var bunu gidip kayıt etirmemizmi gerekecek aksi halde kamu kurumlarında geçerli olmiyacakmı tabi kayıt etirebilirsek ben urfada yaşıyorum

sgurkan

Az önce E-nabız'ı kontrol ettim. Raporum nihayet sisteme yansımış. Haseki Hastanesi topladığı evrakları sisteme giriyormuş.

Darısı diğer arkadaşların başına.

totem

Unuttum yazilanlarda varmiydi bilmiyorum hastaneye kayit yaptirmismiydin sen.

totem

Tam olarak Sağlık kuruluna Hangi evrakları Teslim Ettiniz.

Benim rapor 2007 tarihli haseki hastanesi de bende gidip kayıt yapıcam.

alfa

Raporun aslı ve kimliğiniz yanınızda olsun. Fotokopilerini teslim aldılar. 2 hafta içinde sürecin değişmediğini umarak..

Ben mayıs ayında İstanbul kart almıştım
2020 31 temmuza kadar kartınızı kullanabilirsiniz mesajı geldi
Ama rapor alalı 10 yılı geçmişse ibb hastaneden tekrar sağlık kurulu raporu istiyor
Kayınpederden tekrar sağlık raporu istedi yeniden kurula girip sağlık raporu alacak daha sonra ibb engelli ücretsiz kart çıkarttıracak

adilaltas5578

Gerek sağlık kurulu genelgelerinde gerek Sağlık Bakanlığı yazılarında 10 yıl diye bir şey yok, sürekli olan ölene kadar geçerlidir.

rgndmr

aynen öyle duyuruda ozaman neden böyle yazıyor:
[FONT=sans-serif][FONT=Verdana]Bu bağlamda 18 yaş üstü bireyler için eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş [/FONT][/FONT]"[FONT=Verdana]ibareli sağlık raporları geçerliliğini korumaktadır. [/FONT]Bu raporların yenilenmesine ihtiyaç bulunmamaktadır.[FONT=Verdana] Eski mevzuat hükümleri ile eski formatta düzenlenmiş" [/FONT][FONT=Verdana]ibareli sağlık raporları ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.[/FONT]

Merhaba benim kızımın raporuda 2006 ama 2008 öncesi yok diyor haseki,,,,rica etsem nasıl bir yol izlediğinizi anlatır mısınız

Eski tarihli raporlarla alakalı yani TCKN olmayan raporları hastaneler UEBB na kaydetmek istemiyor. Ben şahsen ALO 184 ,İL Sağlık, Sağlık Bakanlığı, CİMER, Kamu Hastaneler Kurumu, İBB Beyaz Masa kurumlarına şikayet dilekçesi yazdım, ne kadar çok mağdur engelli buralara başvurursa sonuç alma olasılığımız artar diye düşünüyorum engelli kardeşlerim.

Ülkemizde ne yazıkki temel haklar özgürlükler engelli insanlarımız için işlemiyor iş kurdan özel sektör kanalıyla alınan çoğu engelli kardeşlerim çok büyük sıkıntı yaşıyorlar ağır iş yapıyorlar yapmak zorunda kalıyorlar heleki bir evliyse mecbur çalışacak yıpranmayı göze alarak engeline uygun bir iş verilmiyor genel iş temizlik yani engelli vatandaş bu ülkeye temizlik işi yapmaya gelmiş bu işi halbuki sağlıklı insanların yapması gerekli ve bir çok iş kollarında örneğin adamın gözü gormüyor çaycı işi verilmiş özelikle özel sektörün engelli çalışma durumunu sgk aile bakanlığı sağlık bakanlığı denetlemek zorunda biz işe koydukta bu insana ne iş yaptırıyorlar diye sormalı kusura bakmayın konumuzun dışında bu konu ama engelimize engel çıkartıyorlar adalet bize işlemiyor örneğin 5 kişi çalışıyor aynı işi yapıyorlar ama sıf devlet zoruyla işe aldığı için o 1 engelinin maaşı diyer 4 çalışandan az ödeniyor zihniyet değişmek zorunda arkadaşlar örneğin imamoğlu markete tek başına gidip alış veriş yapıyor bu olmalı avrupa ülkelerinde başbakan işe metroyla gidiyor koruma ordusu yok israf yok düzen değişmeli bu düzenide hep beraber güzeleştirip değiştirmeliyiz saygılarımla

Cumhurbaşkanlığı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Sorgulama

Cumhurbaşkanlığı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Sorgulama
Başvuru Yolu
BİMER Sayfası
Cevaplar
Cevap Zamanı Cevap Kurum Birim Adı
01/08/2019 11:51:00 Sayın İlgili, Resmî Gazete’de yayımlanan 2006/33 sayılı 29/4/2006 GENELGE de 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 47’nci maddesinde "Kişiler adına düzenlenecek olan her türlü form, beyanname, kimlik kartı, vergi kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport gibi bütün tanıtıcı belgelerde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasına yer verilir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası kurumlar ile diğer gerçek ve tüzel kişilerin her türlü işlem ve kayıtlarında esas alınır." ve Aynı Kanunun geçici 1’nci maddesinde "Kurumlar ve tüzel kişiler bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren 2(iki) yıl içinde mevzuatlarını bu Kanun hükümlerine uygun hale getirerek işlemlerinde kimlik numarasını kullanmak zorundadırlar" hükmü hükümleri doğrultusunda; hastane tarafından düzenlenen Engelli Sağlık Kurulu Raporunda T.C.K.N.'nız yok ise, raporunuzda engelli durumunuz belli değil ise, öncelikle raporunuzu almış olduğunuz hastane sağlık kurulu tarafından söz konusu raporunuz arşiv kayıtlarında karşılaştırılır, bilgiler tutuyor ise Ulusal Engelliler Veri Bankasına gerekli kayıt işlemleriniz yapılır. Bu işlemler için rapor almış olduğunuz hastaneye elinizdeki rapor aslı ile birlikte direk başvurmanız gerekmektedir. Ancak rapor numarası silik yada rapor üzerinde yok ise T.C.K.N.'nız mevcut değil ise geçmişe dönük arşiv kayıtlarında raporunuz mevcut değil ise raporunuzun yenilenmesi gereklidir. (İlk defa rapor alıyor gibi) Bilgilerinize rica ederiz."

Göktepeli63
Ne iş yaptığımızı denetlemesinden bahsediyorsun! ya elimizdeki raporları bile almaya çalşıyorlar baksana.
alfa
Hastane bizim arşivimizde yok yapamayız diyebiliyorlar.Bu durumda bizim yaptırım gücümüz yok.Benim elimde raporun aslı ve rapor numaram var TC.yok haliyle eski tarihli rapor,olmaması normal bu durumda yapmak zorunda mı?yani.

TC numarası olmayan veya hastane arşivinde olmayan reaporlar yeniden çıkacak yazmış yani kısaca hastane istediği gibi davranıra dönüyor

Kim hastane arşivinde raporun olup olmadığını bilecek size arşivim,zde yok diyince yaptırımı olmuyorsa vayki vay

Belediyenin engelli hizmetini belediyeye bırakılmalı böylelikle engelliler belediye hizmetlerinden daha iyi faydalanacaktır
Engelliler için hizmet yardımı malesefki vakif kuruluşlara yapılıyor ve o vakıf başındaki çoğu kişi bürokrat geçmişli

Şişli Etfal Hastanesi benim raporumu saklayamadı ve ziyan ettiyse cezalandırılması gereken benmiyim Şişli Etfalmi? Bu nasıl bir anlayıştır?

Yanılıyorda olabilirim yanlış yönlendirme yapmak istemem ancak ben naçizane olarak Şişli Etfal Hastanesi yetkililerinin beden dilleri ve kararlılıklarından aldığım izlenime göre eski ve TCKN olmayan raporları üst makamlardan kesin talimat gelmedikçe kendiliklerinden sisteme kaydedebilecekleri konusunda pek ümitli değilim.

O yüzden bu durumdaki raporların sisteme kaydedilmesi için gerekli şikayet kayıtlarını açtırmak, 3 ay boyunca süreci takip etmek, eski ve TCKN olmayan raporları kaydeden Haydarpaşa Numune, Cerrahpaşa, Haseki gibi hastaneleri emsal göstermekle birlikte her ihtimale karşılık diğer taraftan mevcut yönetmeliğe göre yeni rapor alınıp alınamayacağı konusundada araştırma yapmanın mantıklı olacağını düşünüyorum.

Yeni rapor alınabiliyorsa ne ala, alınamıyorsa mevcut raporla gidilebilecek yere kadar devam etmek gerekecek.CİMER tarafından yukarıdaki mesajda verilen cevap ise, bizim durumumuzla örtüşmüyor.1999 yılında Türkiye'de TCKN uygulaması yoktu 22.10.2000 tarihinde uygulamaya alındı o yüzden raporda TCKN yok.Bunda benim bir kusurum yok.Rapordaki diğer kimlik bilgilerinden kimlik tespiti yapılabilir durumda.Raporda rapor tarihi ve numarası var, engelli durumu belli, geriye raporun hastane arşivinde olup olmaması konusu kalıyor.

Burada da ben Şişli Etfal Hastanesi'ni 20 yıl öncesine ait bir raporun arşivini elinde tutmadığı için eleştiremem, böyle bir beklentimde yok fiziksel olarak arşivleyecek yeri olmayabilir, zaman aşımından imha etmiş olabilir, arşivi su basmış olabilir vb... bunlar benim sorunum değil ve beni ilgilendirmez.Ama ben raporun aslını Hastaneye ibraz ediyorsam bunun arşivde olup olmamasına bakılmaksızın sisteme kaydının yapılması gerekir.

Zaten CİMER'in cevabında 2006 yılındaki yönetmeliğe atıf yapılmış 1999 yılında TCKN olmadığı gibi sonraki yıllardada TCKN kullanma zorunluluğu olmadığı için 2006 öncesi raporlarda TCKN olmaması doğaldır. Kaldıki bu kişi örneğin engelli kimlik kartı sahibi ise , merniste, işkurda veya diğer kurumlarda engelli kaydı var ise diğer kurumların kayıtlarından bu kişinin geçmiş yıllarda geçerli engelli raporuyla işlem yaptırdığı kanıtlanabilir.Çıkan tüm yönetmeliklerdede 1998 yönetmeliği ve sonrası sürekli olan tüm raporların geçerli olduğu yazılıdır.Eğer oluyorsa CİMER'in mesajına bu şekilde cevap vermek lazım bence.Saygılarımla.

Üst Alt