Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

delikanlibankaci

Biletmatiğe kartımı koyduğumda otamatik vizeleme işlemi başladı ve işlemi bitirdiğinde otamatik dekont verdi.Kartımnızın indirim geçerlilik süresi uzatılmıştır ibaresi var yeni SKT 31/07/2021 OLDU.

Az önce 153 ile görüştüm 31 ağustostan sonra tam basma ihtimalinin yüksek olduğunu verilen bilginin 31 ağustosa kadar kartların geçerli olduğunu tam basmaya geçerlerse yeniden raporumuzla muracat etmemiz gerektiğini belirtiyor zati muhterem

Pis kokular geliyor burnuma

Ya arkadaşlar Bemim İETT Engelli kartım var onunla bedavaya gidip geliyorum raproum süresiz . şimdi bende istanbul kart yok. ben iett engelli kartım ile vizelemem gerekir mi ?

@adil12

Bu ayın sonunu bekle sayın başkan imamoğlu galiba bu aydan sonra tüm engellileri yeniden raporlarıyla kart veren yerlere yönlendirecek galiba ıett kartları bu ayın sonuna kadar gecerli

Sayın başkan imamoğlu galiba 7kusur bilmem kaça aldığı fatihin tablosunun parasını engeli den cikaracak

şişli etfal hastanesi 2005 öncesi tarihli raporları kayıt yapmıyordu arşive su bastı diye.bi gelişme varmı yaptıran oldumu arkadaşlar.ben şuan kartıma para yükleyip ücretli kullanıyorum

muntada al ansar

Cok onemli bir eser olan Fatihin portresini bize kazandırdı ne mutlu ona. İETT kartlarını yönlendirmesi de gayet doğrulu daha onceki sistemde binlerce sahte raporlar alan var. Bunları tespit etmesi icın gayet güzel onemli bir adım. Ben gider raporumu yeniletirim.yeter ki haksız rapor alanları tespit etsinler.

Iyi hayatından memnunsan ne iyi ama herkes senin gibi düşünmüyor adil 12

Peki adil kardeşim eski raporu olup sisteme işleteyemeyen ler ne olacak hadi onlar tekrar rapor iskencesinemi girsin yaklaşımın ne kadar güzel adil 12

Kwonmusti

az önce dediğiniz yolu izleyip baktım aktivasyon durumu beklemede diyor.

bi iptal edilmiş ondan once uzun zamandır kullanmadığım yüzdenmi kaynaklandı acaba
sanıırm iptal edilmiş kart kullanmadığım yüzden tl yükleme moduna girmiş

Ben geçen sene seçimden önce istanbul da bulundum engelli kartim ile otobus metro vapur hepsini ücretsiz kullanabilmistim artık engelli karti ile ücretsiz bu imkanlardan yararlanilmiyor mu ?

Şişili etfal eski raporları 2005 öncesini sisteme kayıt yapmıyorlardı yaptıran varmı bilgs olan varmı

Ben geçen hafta makineden kartımı yeniledim.
Benim rapor süresiz olmasına rağmen 6 ay vize verdi.
Fikri olan arkadaş var mı acaba ?

Ben normalde bursa da yaşıyorum ama istanbula sık gelip gidiyorum. o yuzden kart cikarticam ama nasil oluyo anlamadim bu işlem basvuru yerine gidince hemen hallediliyor mu? raporum pandemiden dolayi yenilettiremedim 8 ekimde bitiyo ama uzatildi ikinci seye kafar dediler. e nabizda rapor gozukuyo ama e devlette yok sıkıntı olur mu?

Herkes bir şey yazmış da bu uygulama eski raporlar ve süresiz raporlar için geçerli değil. Süreli olup süresi dolan ve yeni alınan raporlar için geçerli. Bence sistem çok güzel. Eğer kartın varsa vize için hiç kimseyle muhatap olmadan sistemden otomatik vize alacaksın.

-arkadaslar ilk raporumu 1999 daha cocuk yasta 15 yasımda aldım kendi basıma gitmiştim rapor almaya %52 aldım sağ el sağ ayak
-2.raporumu yine şişli etfalden 2003 yılında %52 olarak aldım
-yıllar sonra e-rapor mevzusu çıkınca raporumu şişli etfale kaydettiremedim sebebi hepinizce malum.
-gittim yeniden rapor almaya karsışa taşındığım için haydarpaşa numuneye başvurdum.
-noroloji ilk muayenede ortapediye pasladı 1 haftada ortapediste muayene oldum.ortapedist beni sağlammışımda numara yapıyormuşum gibi azarladı ve emg istedi.
-emg randevusu 1 aya gun verdiler emg yi yapan doktor poli değil srabiral palsi tanısı koydu.
-ortapedist tanıyı ve kaslarımın reflesklerimin seyreltisinin fazla oldugunu gördugu halde %10 verdi ve tanı değiştiği için norolojiye sevk etti
-noroloji ortapedi görusunu görunce sen raporunu dusukmu almak istiyorsun sorunca şaşırdım,hayır dedim ne ise hakkım onu verin.
-%80 verdi %5kronik ekzama ile %70 cıktı raporum.düşünün %5 nere %52 nere %80 nere.
-ben 99 da aldıgımda kolum tam açılıyordu hiç kuvvet olmasa bile avucumu görebiliyordum zaman geçtikçe kemikler sertleşti ve parmaklarımda çok az güç kaldı elimi hiç ceviremiyorum.güç kaybım en son raporuma göre çok çok artmıştı. ama ortapedi %5 dedi
-1.5 aylık o kadar yorucu bir surec ile ugrastımki anlatamam.
-e-raporu çıkaranlardan Allah razı olsun ama uygulamadaki yanlışlık şu kardeşim sen kabul et eski raporu e-rapora kaydettir.yine git muayene iste raporun doğruluğu teyit ettir.ama şimdiki mevzuatla değil o zamanki mevzuatla yap bunu.
-rapor çıkartmak istemeyenler benimle aynı sıkıntıları yasayacaklar haliyle haksız değiller.
-ama şununda altını çizelim arkadaslar e-rapor protokolu butun belediyelere gönderildi ama protokolu yapma noktasında zorunlulukları yok
diğer illerdeki chp belediyeleride dahil çogu belkide hiçbiri saglık bakanlığı ile protokol anlaşmasını yapmamışken.ibb'nin yapmasını zorunluluk deyip geçiştirmeyelim.

merhaba istanbul'da yaşıyorum konu dışında bir sorum olacaktı eğer bilginiz var ise paylaşırsanız sevinirim.Benim istanbul kart süresi bu sen sonunda doluyor ben bunu yeniletmek için ne yapmam gerekiyor nereye başvurmam lazım bilen arkadaşımız veya arkadaşlarımız yardımcı olabilirse çok sevinirim teşekkürler

ben raporumu 2000 yılında Şişli Etfalden almıştım ve malum raporu sisteme girmediler fakat şu an kartım otobüslerde geçiş yapıyor, son geçerlilik tarihini ise 2019 gösteriyor Aynı zamanda İBB tuvaletlerde de geçiyor. Bilgisi olan varmı?

Metrolar da bazı duraklaklarda biletmatikler var kartını okutuyorsun vizeliyor.

ben 2019 da raporla iett gittim, rapor sistemde yok dediler yapmadılar, hastaneye gönderdiler, hastane gittim raporu sisteme girdiler. sonra iett gidip güncelleme yapabildim. aradan 1 sene geçti şimdi; mesaj geldi iett den, biletmatiklerden vize yapabilirsiniz diyor. 5 tl karşılığında. önceden vizeye para ödediğimi hatırlamıyorum buda yeni bir uygulama oldu sanırım. kişiye göre uygulama mı var nedir anlamadım.

bugun konu ile beyaz masadan bilgi almak için görüştüm...Raporunuz eski tarihli ise vizeleme için kabul olunmuyor... Raporun sistemde görünmesi gerekliymiş... Eski kartlarda değişim olmuş yeni kart çıkarmak için yeniden rapor isteniyor + Resim+ 15 tl kart ücreti....

Son düzenleme:
istanbulkart mesaj göndermeye başlamış.Bilen varsa sorularıma cevap verebilir mi?

S.A. değerli arkadaşlar.

Raporum 2018 yılına ait.

İETT bugün bana -ücretsiz ulaşım için sistemimizde kayıtlı olan raporunuzun süresi dolmuştur.Ulusal engelli veri bankası sistemine kayıtlı raporunuzun numarasını 6235 e sms atın - özetli bir mesaj atmış.

Raporum sürekli ve E-NABIZ sisteminde numarası çıkıyor.Ancak pdf şeklinde değil.

E-DEVLET te çıkmıyor.

1-Raporum Ulusal engelli veri bankası sistemine kayıtlı mıdır?

2-Kayıtlı değilse nasıl kaydettireceğim?Yeniden rapor çıkartmak gerekir mi?

3-Ulusal engelli veri bankası sistemine kayıt numarası ile elimdeki ıslak imzalı kağıt raporumun numarası aynı mıdır?Yosa Ulusal engelli veri bankası sistemine kayıt numarası elimdeki ıslak imzalı kağıt rapor numarasından farklı mıdır?Ulusal engelli veri bankası sistemine kayıtlı raporlu olan arkadaş varsa elindeki kağıt rapor numarasıyla karşılaştırıp cevap verebilir mi?

4-Ulusal engelli veri bankası sistemine kayıtlı demek E-RAPOR DEMEK MİDİR.Yoksa e -rapor farklı bir sistem mi?

Cevaplarınız için sağolun.

Konuyla ilgili kimsenin net bir bilgisi yok anlaşılan. Ben de aynı durumdayım raporum 2003 tarihli üstelik aslını bulamıyorum, aslı gibidir fotokopisi var elimde. Tip 1 diyabet hastasıyım. Raporun yenisini çıkarmaya kalksam oranın %40 ın altına düşme riski var. Çünkü vergi indirimi için başvurduğumda heyetten %30 karar çıktı, evraklar Ankaraya gitti ve %40 a düzeltme yaptılar. Yarın raporumla istanbulkart başvuru merkezine gideceğim. İnşallah sorun çıkmaz. Buraya yazarım.

Yeni tip raporlarda kısmi bağımlı ya refakatçi hakkı var mı

Aynı sorun bende de var. Raporum 2016 tarihli ve süreklidir. e-nabiz da kayıtlı hastaneye gittim kontrol ettiler Ulusal Engelli Veri Bankasında da kayıtlı olduğu görüldü. Bana gelen meseja T.C ve Rapor Numarasını gönderdim 2 gün geçti cevap dönülmedi ne yapalim bekleyelim mi yoksa IETT gidip sorunu orada mı çözelim.

Raporunuz; e- nabizda kayıtlı ise Ulusal Engelli Veri Bankasında da kayıtlıdır diye düşünüyorum. e-devletten alınan raporla, e-nabız da kayıtlı olan raporlar farklı şeyler
e- nabizda sadece rapor numarası ve oranı yazıyor bu tür raporlar eski yönetmeliğe göre alınan islak imzali raporlardir ileride yenilenecek tum raporlar elektronik imzali olup e-devletten çıktısı alinabilecek.

Bu günlerde ücretsiz Istanbulkart kullanan tüm engelli ve engelli refakatçılarına rapor sürelerinin dolduğu ile ilgili SMS gidiyor zannediyorum. Bu sms bugün bana da geldi. Ulusal Engelli Veri Bankası sistemine kayıtlı rapor numaramızı sms ile iletmemizi istiyorlar. Benim raporum 2019 tarihli ve 2024'e kadar geçerli. Raporumun bu veri bankasına kayıtlı olup olmadığını bilmiyorum. Beyazmasayı (153) aradığımda bana Sağlık Bakanlığı'nın 184 nolu hattndan ya da raporu aldığım hastaneden bu bilgiyi öğrenebileceğim söylendi. 184'ü aradım ancak bana bu günlerde korona danışma hattı olarak çalıştıkları için bu bilgiyi veremeyeceklerini söylediler. Yine hastane yollar göründü. Bu soruyu hastaneden hangi birime sorarım bilemedim. Araştıracağım.

E nabiziniza bakın

Raporlarım kısmı var e nabizda .oraya

Ulusal Engelli Veri Bankası sistemine de kayıtlı olmalıymış.

Istanbul kart sms adresi olan 6235' e Ulusal Engelli Veri Bankasında kayıtlı Rapor numaramı ve T.C numaramı gönderdim ama bana sonuç hakkında cevap dönülmedi. Cevap dönülen arkadaşlar var mı.

27 Ağustos Cuma günü msj geldi. Aynı gün cevap gönderdim. Cmt-pzr- pzt 30 Ağustos olduğu için tatil günleri sayılmazsa 2 gün oluyor.

Üst Alt