Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstediğiniz hayatı mı yaşıyorsunuz, yoksa sürüklendiğiniz hayatı mı? Neden?

Hayat insana Allah'ın lütfudur,insan olarak aciziz,belki de birçok konuda insan kaderini kendisi belirler derler ancak her ne kadar yaşam standartlarımızı daha güzele ulaştırmak için uğraşsak da kaderimizde yazan ve Allah'ın takdiri olanla karşı karşıyayız,sürüklenmek kelimesi bana biraz tesadüfü çağrıştırdı ve hayatta tesadüfe yer olmadığına inanıyorum bu nedenle sürüklendiğim hayatı yaşıyorum diyemem ancak istediğim hayat olmasa da Allah'ın benim için takdir ettiği ve hakkımda böylesi daha hayırlısıymış dediğim hayatımı yaşıyorum diyebilirim...:)

Selamlar. Başlığı açan arkadaşım. Her insan kendi hayatını yaşamak ister.
Peki etrafındakiler hep sabit fikirliyse ne olacak! sen istediğin kadar kendi hayatını yaşamaya çalış. Ben imam hatip lisesinde okudum ailem sağolsun Hoca olsun diye yazdırdı. Arapça ve yabancı dil zayıf, öteki bütün derslerim iyiydi. Ama insan sabit Fikirli olunca insanın hayatı mahfoluyor. Okul müdürü ve Babam kendilerine göre doğru olan sana zarar verebiliyor. Kısaca anlatmaya çalıştım. şu an orta 3'ten okumaya devam ediyorum, hırsla. iş işten geçtiğinde pişman olmamak için sabit fikirli olmayın, sonra olanların vebalinden kurtulamazsınız. Başkaları ile ilgili bana ters gelen olaylara karşı aşırı hırçın tavrımda bundan kimse kusuruma bakmasın, bundan ötürü....

Merhaba öncelikle herkese
İstediğim hayatımı yaşıyorum ne evet ne hayır diyebiliyorum pasaman arkadaşıma benzer şeyler yazacağım
Eskişehir gibi süper üniversite kentini bırakıp Balıkesir'in Bandırma ilçesinde üniversite tercihimi yaptım bu sene okulum bitti şu an
Eskişehir engelliler kordinasyon merkezinde gönüllü çalışmaktayım burası yeni açıldı
İthalat-İhracat bölüm menzunuyum pek bi alakasız bölüm ama menzun olalı sadece 3 ay oldu burada çocukluğumdaki yanlızlığı gideriyorum engelli arkadaşlara bilgisayar öğretiyorum hayata pek olumlu baktığımı söyleyemem eğitimcimiz her zaman şöyle der
''Engellilerin sabit bir kişilik yapısı var bunu aşıncaya kadar içine kapanık negatif insan yapısındadırlar.''Üniversite tercihlerimi yolladıktan sonra ailemin karşısına çıktım tercihlerim bu bu diye büyük ihtimal Bandırma olacak haberiniz olsun bana ya destek verirsiniz ya da köstek olursunuz evet gerçekten 2 sene boyunca bir evde kendim yaşayabildim bunu bekliyordum acaba yapabilirmiyim başarır mıyım kaygısıyla...
Ben hayatın ne önünde ne de arkadasındayım o kapıyı ittiriyorum açacağım inşallah
Mutlu günler dilerim hayırlı Bayramlar ve saygılar

Takma kafanaa boşveeer hepimizde aynı dert ben gelmişim 30 yaşına sor bi bakalım anladın mı birşey diye yok valla..:) Tuhaf bir hayatımız var ya biz seçilmişlerin..:)

Artık buna inanıyorum "Biz seçilmişiz"..:)
Evet kesinlikle katılıyorum bizler seçilmiş ve özel insanlarız.
Böyle olmayı biz seçmedik oda ayrı birşey...

Hayatta elimizde olan şeylerin yanında kendi gücümüzün,seçeneğimizin dışında şeylerde var,buna sürüklenme deyilde ''Kader'' diyoruz.
Kadere inanmak zaten inancımızın bir gereği.

Bazan kendi istediğimi yaşıyorum..
Çok zaman kaderimi..

başkalarının istediği hayatı yaşıyorum..sanırım ben de sürüklenenlerdenim..

sürüklendiğim hayat istemediğim bi hayattı.. kim ister ki..istediğim hayatı ise sürüklenirken elimden kaçırdım...

...
Diyorum hepimizin bir gizli adı olsa gerek
belki çocuk ve ihtiyar,
belki kadın ve erkek
hepimiz,
herbirimiz,
gizli bir isimle adaşız,
yoksa şimdiye kadar
hesapların tutması lâzımdı;
hayatımıza kendi adımızla başlardık,
bilmediğimiz bu isim,
hesaptaki bu açık;
belki dilimi çözer,
aşkımı başlatırım
aşk
yazılmamış
olsa bile
adımın üzerine
adımı
aşkın üzerine
kendim yazarım!..

Melese sürüklenme ise kaderin dışına çıkan bir canlı örneği gösterebilirmisiniz ? ölmek istemeyipte bunu başarabilen bir canlı biliyormusunuz ? Ancak burada kaderi nasıl anladığımız önemli, bana göre soru şu ; - kaderimiz olduğu içinmi biz böyle yaşıyoruz , yoksa bizim böyle yaşayacağımızı yaradan bildiği içinmi bu yaşadıklarımız kaderimiz olmuş ? Pazara gidipte benim kaderimde çürük domates almak varmış diyerek çürük domates alan kimseyi görmedim, sonuç olarak tercih yapma konusunda insanın iradesini kimse inkar edemez, peki herşey irade (tercih yada istemek) ile mümkünmü ? elbette değil, hayatın sırrıda burda yatıyor :)

En son 19.01-2009’da yazmışım bu başlığa.
Baktım da güncellenmiş.
O günden bu güne köprünün altından öyle çok su aktı ki.
İstediğim hayat diye bir şey yokmuş kendi adıma.
Kader dene şey sürüklüyor nereye isterse beni.
“İstediği hayatı yaşama lüksü kimde var ki.” Demiş bu başlığa yazan ve şimdi hayatta olmayan bir dost.
Aynı dost bana şöyle derdi: “Kader gelecek için plan yapana güler geçermiş”
Söylediği her şey doğruydu o dostun. :eek:

“Kader gelecek için plan yapana güler geçermiş” doğru doğru birde nanik yapıyor üstüneki sormayın gitsin..:):)

İstediğimiz hayatı yaşayamıyoruz yaşatmıyorlar bir tarafada tüm bu yön değiştirten mudahalelerde çoook şeyler alıp gidiyor bizden..

Bazen direniyorum zorluyorum şartları yine olmuyor..İlk yorumumdada dediğim gibi ne kadar zorlasamda kendimi istediğim hayatı yaşamama engel oluyor manevi baskılar..

Kendim olmaktan çıkıyorum gibime geliyor istediğim hayatı yaşamama engel olanlardan çok kendime kızıyorum böylesi durumlarda..
Azıcık bencil olabilsem biraz daha asi amaaa olmuyooor işte olmuyor..:)

Hayatımızda önceliği olan sevdiklerimizin kan bağımız olan insanların istekleri daha ağar basıyor kendi isteklerimizi solluyor valla bende öyle oluyor sizi bilemem..:)

Ama bir gün yetti be deyip büyük bir çıkış yapıp tüm gemileri yakabilirim o gücü bulabilirim kendimde inşallah maşallah deyip avutuyorum zavallı ruhumu.. Pek emin değilim başarabileceğimden ama en azından istekliyim canııım..:)

Umut dünyası neylersin..:)

bazen hayattan sıkılıyorum ama hava şartlarından olsa gerek malum kış aylarında böyle düşünceler olabilliyor yoksa herşey güzel.doğa güzel çevrem güzel bir kaç değişiklik olsun isterdim ama geç olduğunu biliyorum mühim değil bana sunulan hayatı kabul ettim ve sürdürmekteym oysa ki şundan 15 yıl öncesine dönebilsem profosyonel bir voleybolcu olmak isterdim şimdi ise amatör olarak yapıyorum son pişmanlık fayda etmiyor eee o yaşlarda akıl başta olmayınca aile desteğide olmadımı hayatın sürüklediği yerlerde olabiliyorsun ama olsun ben bu sürüklendiğim hayatı da seviyorum.bana lazım olan herşeyim var şükür Allahıma:)

Yazınızı okurken bir helal olsun dedim içimden ..Hayat var sen içindesin bari tercihlerinle yaşa demi kendi cumhuriyetinde kurallarını kur uygula .Bunu ne isyankar olmak için yap nede farklı olmak için istediğin için yap ve arkasında dur..
Bana gelince istediklerimi yaptığımda oldu hayatın sürüklediği zamanları yasadığımda .Bir harman yani..
Zaten tercihleriniz doğrultusunda değilse yasamınız dış etkenlerin tercihleri sizi biçimlendiriyordur.
Yazınızdan sonra bir sevk geldi sorgladım kendimi..İyi geldi yani.

teorik olarak bu konuyu biraz açmak istiyorum.Kuantım mekaniği,kaos teoremi .
Yaşamımızın kendisi zaten bir mucize,milyonlarca seçenekten bizim tercihlerimiz ve dış etkenlerin sonucu ortaya çıkan tablonun özeti.Burda en belirleyici olanı kuşkusuz direnmek.Asya arkadaşın yaptığıda bu ,Mezopotamya zaten direnmenin yurdu.Direnmenin bir başka adıdır yaşamak der ustalar,şairler bir başına kalmış öylece .Yalan bütün bunlar,yaşananlar inanın dünyayı güzellik kurtaracak,sevgi bin atomdan daha güçlü.zaten bunca kötülüğe hala ayakta kalmışsa güzellik,onun gücündendir.İnsanlar toplumsal varlıktır.toplumun bu gün geldiği durum ,kendi bastığı dalı kesme aşamasında..ama bir umut bin yarın demek .birileri bizleri sürüklüyorsa,biz illa da direniyorsak ,direnen kazanacakkk

remzi bey direnelim diyorunuz ya direnmekten yorulduysak direnmek icin malesef ülkemiz duyarsız

Aslında Asya arkadaş özellikle yaşamda sürüklenmekten bahsediyor,sürüklenmek bir başka güç tarafından zaman ırmağında akmak gibi,elbette bu yaşam kimsenin yaşamı değil.Yine nazım ustadan örnek çok güzel bir şiir var "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine"kardeşler birbirlerini sürüklememeli yerlerde,Özgür bireyler olma hakkımız ve başkalarının hakkı şiirdeki gibi bir yaklaşımla mümkün.Ama az gelişmiş ülkemizde erkekler kadınları,çoğunluk azınlığı,zengin yoksulu,yoksul engelliyi bu çemberler devam edip gidiyor .Sürükleniyoruz yani.Hani şöle bir söz var kimsenin önünde eyilme,kırıl ama asla eğilme hiç değilse kırılan parçaların bir işe yarar..Asya arkadaşı böyle anlıyorum.Zaten herşey birazda bizde gizli yine can yücelden ;

HERŞEY SENDE GİZLİ / CAN YÜCEL

hel arkadaş,içinde bir enerji üretmelisin o seni beslemeli buda kendine güven ve doğru bildiğin yolda dimdik ,ben de varım demek herhal de siz de haklısınız tabiki ama yine de direnmenin verdiği enerji ile yola devammm...

İstedigim hayati hiç bir zaman yaşiyamadım. sürüklendim ezildim. dişlandım..

parasizlik bunlara sebep olan

mezapotamyalı gerçekten güzel bir konu seçmişsin.yazdıklarına aynen katılıyorum ama ben sürüklendğim hayatı yaşıyorum.çünkü seçme şansım olamadı.benimki zoraki seçim ama sürüklendiğim hayatı yaşamayı seviyorum. sema erdem

Herkes sürüklendiği hayatı yaşar.Şansı varsa belki küçük müdahalelerde bulunabilir.Eğer daha da şansı varsa bu sürüklendiği hayatı sevmeye başlar.

Yaşadığım hayat elbette benim seçimim değil.. Sadece bazı şeyleri elde ettim istediğim şeylere ulaştım hayatta ama onların bile bir bedeli var ve ödüyorsunuz..
Ben sadece imkanlarım dahilinde en iyi şekilde yaşamaya çalıştım.. Bana sunulan hayatı en iyi şekilde yaşamaya çalıştım.. Hayatla inatlaşmak güzel ama yinede seçtiğiniz gibi yaşayamıyorsunuz...

soykankaan;
merhaba size katılıyorum ama ekleyeceğim şeyler var biz kuluz bunu her zaman unutuyoruz nasıl ki sağlıklı insan sağlığı ile imtihanda ise bir engelli de engeli ile imtihanda evet burda ağrı ile yaşıyoruz birilerine yükümlüyüz ama emin olun bu dünyada imtihanı kazanan ebedi olan hayatta mükafatını en iyi şekilde alacak. hem engelsiz zengin ve dertsiz sandiğimiz insanlar daha büyük çukurda çünkü yaradanı hatırlamıyor çoğu bu verilen nimetlerin kendiliğinden olduğunu zannediyorlar. evet belki bu dünyada istedikleri gibi yaşıyorlar ema ebedi hayatlarını zayi ediyorlar. allaha emanet olun.

Bılmıyorum ıstedıgım hayatI mı yoksa hayatın surukledıgıne gıdıyorum evlendık kızım oldu sonra rkadan suprız oglum aralarında bır yas var mutlumuyum evet etrafa mutluluk oyunları oynuyorum ıcıme sorsanız degılım herhalde onu bıle bılmıyorum benı cok ıyı tanıyanlar dıyor mutlu degılsın dıye ben hala kendıme soruyorum mutlumuyum acaba cocuklarımda olmasa degılım galıba onlar benım mutluluk kaynagım kısacası hayattan mı yoruldum oda ayrı bır konu neyse ıste ben boyleyım

Evrenin yaşının yaklaşık 13 milyar,dünyamızın yaşının tahminen 4,5 milyar,insanın yaşınıda 4,5 milyon yol olduğu tahmin ediliyor.Yaşam milyarca canlı ile birlikte devam ediyor,bizim tarih anlayışımız çok kıt.en eskisi M.Ö yıllarki 4,5 milyondan çıkarsan 4 milyon dörtyüzdoksanbeş bin yıl çokta açığa çıkmış değil.diğer canlılarla ortak kullandığımız dünyamız,küresel ısınma gibi tehditlerle karşı karşıya,doğaya bakışımız çok kibirli bu bakışımız bizim sonumuzu getirecek.konu ile bağlantısı ne diyeceksiniz.Bizi şekillendiren eğitim,kurallar vs.bize sınırlı bir bakışı getiriyor.sonuç varoluşçuluk felsefesi.J.P.Sarte(Bulantı) ..:)

Üst Alt