Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstihdam değerlendirmesi olmayan raporla EKPSS'ye girmek ve atanmak sorun olur mu?

onurkacar

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
%40 rapor ekpss girip atanip fakat istihdam isaretli değil yeni rapor ister lermi??@OturanBoğa

Aynı sıkıntı bende de var. Atanınca yeni rapor istenir denmişti ama bu sene nasıl olur sistem bilmiyorum. Raporu yenilemekte fayda var bence.

İstihdam işaretli olsa yeni rapora gerek kalmıyormu çünkü bende yeni aldım ancak çalışma durumu kısmı boş

Mrhb.ilk rapor alırken vergi indirimi miçin yoksa engelli kadrosundan ise yerleşme olarak mı aldınız.

EKPSS icin saglik kurulu raporu şartları nedir ?

Arkadaşlar benim 2010 da çıkarttığım yüzde 80 raporum var fakat kriterlerde engelli istihdamı yazan kısımda hayır yazmıyor. Bunun evet mi yazması gerekiyor, sadece yüzde 40 o geçmesi yeterli mi ? Tam olarak başvuru süreçleri nelerdir ?

Wildpeople

bu raporunuzla sınava girin puanınızı alın. sonra gidip yeni rapor çıkartırsınız. istihdam işaretli olması lazım. sizin eski rapor olduğu için güncelleme isteyeceklerdir.

Engelli maaşım adres değişikliği sonucu kesildiği için yeni rapor çıkartmak için uğraşıyorum şimdi. Gelmişken bunu da halledeyim diyorum. Bir de önceki başvurumda 2022 maaşı alabilir kısmı onaylı değildi ama maaş almıştım, şimdi bu değişmiş. Siz maaş alıyor musunuz. Hemofili hastasiyim fiziksel bir problemim yok. Tekrar verirler mi sizce

Wildpeople

atanıp da eski tarihli rapor çıkartan arkadaşım var. onunki hemofili b idi. genel sağlık durumunza göre verirler. isterseniz özelden yazın detaylı bir araştırma yapalım arkdaşıma yönlendireyim sizi.

Arkadaşlar benim raporum yüzde 48 sürekli..
Ama istihtam işaretli değil problem olurmu..
Ben bu raporu alırken iş için rapor almak istiyorum dedim ve doktorlada ıs için rapor istiyorum dedim..
Raporum sürekli ölene kadar..
Lütfen bilgi verin çok huzursuzum..

Benim kurum MEB.
Hizmetli olarak atandı..
Bu kurumda sorun oluyormu arkadaşlar bilgisi olan varmı..
Lütfen bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatsın çok canım sıkkın...

Arkadaşlar benim raporum yüzde 48 sürekli..
Ama istihtam işaretli değil problem olurmu..
Ben bu raporu alırken iş için rapor almak istiyorum dedim ve doktorlada ıs için rapor istiyorum dedim..
Raporum sürekli ölene kadar..
Lütfen bilgi verin çok huzursuzum..

Arkadaşlar bu kadar sıkıntı yapmayın "memur olarak çalışabilir" durum bildirir raporu alın.

Çok sıkıntı yapiyorum canım çok sıkıldı...
Ben memura söylemiştim raporumu alırken iş için rapor almak istiyorum diye..

Raporunda istihdam bölümü işaretli olmayanlar sıkıntı yapmasın sorun olmaz, raporunuzda istihdam bölümü işaretli olsa çalışabilir yazsa bile atandığınız kurum yeni rapor isteyebilir.

Teşekkürler life...
Bilgi verdiğin için...
Içim biraz rahatladı...
Çok huzursuzum...
Saol..

Arkadaşlar atandığım kurum istihdam kısmı boş olduğundan benden tekrar rapor istedi
Raporum yüzde 40 işitme tekrar kurula mi girmem gerek durum bildirir alsam olur mu?

Dlkcay merhaba, raporunuz sürekli mi, sürekli ise elinizi kolunuzu sallayarak rapor almaya gidemezsiniz. Kurumun Size üst yazı yazması gerekli. Rapor aldığım süreçte bir memur ile tanışmıştım. Engelli raporu süresizdi. Gözündeki problemden iş değişikliği istemiş, kurumda üst yazı yazıp hastaneden rapor istemişti. Birde atama yapılmış, daha ne halt etmeye rapor isterler ki?

Raporum sürekli. Atamam tamamlanmadi tabi yanlış belirtmişim. Kurum bana yazı gönderdi istihdam kısmının boş olduğu ve atanacagim kadroda çalışıp çalışmayacağımın belirtilmesini istiyor.bu durumda tekrar heyete mi girilecek

Durum bildirim raparo alabilirsin hastaneye git durumunu anlat ne hastalığın varsa muayene oluyorsun ve heyete giriyorsun nerede calısıp calısmayacagın yazıyor oran yazmıyorlar 3 gunde cıkıyor yalnız atandigim kurumu ara ve kabul edilip edilmeyeceğini sor ayrıca durum bildirim raporu 200 tl

Rica ederim raporu aldıgın hastaneye gitsen daha iyi eger hastalığın sadece isitme ise 3 tane kbb doktoruna imza attırıyorsun odio testine giriyorsun ve rapora isitme gerektiren yerlerde calıstırımaz ibaresi olursa tamam ama dedıgım gibi once kurum u ara ona gore hareket et bu arada hangi kurum ve hangi il simdiden hayırlı olsun

Hastalığım sadece işitme. Ankara numune hastanesinden aldim sımdı kapandı şehir hastanelerinde birleşti. Kültür bak. Atandım. Ankara

Hakkınızda hayırlısı olsun o zaman sehir hastanesine gidin saglık kuruluna orada yardımcı olurlar

Kura ve calışabilir ibaresi.

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı gunler dilerım.

1 sorum şu " saglık raporumda calışabilir ibaresı değerlendirılmemış.
Ve
İstihdam değerlendırılmemış. %45 surekli raporum var gecen seneden beri.

Bu yıl kura uzerı şansımı denemek istiyorum, bazı mecra ve platform'larda, calışabilir ıbaresı sorun edıyorlarmış gıbı yazılar okudum bu dogrumu. Oysa bugun aile ve calışma gov tr de, calışabilir ıbaresı aranmayacaktır yazıyor aksine calışamaz yazarsa engellı den, Yenı rapor ve o calışma ya engel olan alanları yeniden duzenlenmesıne guncellemesıne dair rapor istiyorlarmış. "

2 soru şu." kura ile atanan varmı aranızda, diyelim ki 20 bın ilkögretım ilkokul murcaat etti ekpps kuraya, ve 700 kısı ıstenılıyor kurumlardan.
Ve gerı kalan 19300 kısının şansı 2022 ye mı kalıyor. "

Ve bu madde kafamı karıştırdı.

MADDE 4- (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;

a) Bakanlık: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını,

b) Başkanlık: Devlet Personel Başkanlığını,

c) Dönem: Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı veya kura sonucuna göre yapılan yerleştirme ve atamaları kapsayan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavının geçerlik süresini,

ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,

BUDA AİLE CALIŞMA GOVDAN.

2020 OCAK AYINA AİT.
“Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” veya “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Raporlarda ÇALIŞABİLİR İBARESİ ARANMAYACAKTIR. “ÇALIŞAMAZ” ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceği adaya hatırlatılacaktır.

IKI FARKLI ZIT KARAR VAR NET ANLAYAMADIM ANLAYAN VARSA BI ZAHMET ACIKLASIN.

SON SORU.

Kurada ismim çıkması durumunda, tercıhım cıktıgı zaman raporumda uzun sure ayakta duramadıgım ve eğilme kalkma yapmadıgım yazmıyor ama bu sorun var bende bel fıtıgı ameliyat oldum tekrar fıtık cıktı. Ama yukardakı ler yazmıyor, ama oran kas iskeletten var raporda yardımcı oluyor larmı.

Lutfen atanan calışan Bırılerı yardımcı olsun.

EKPSS Çalıştırılamayacağı İşler Bölümü

Meraba Raporum daha bugun çıktı Rapor Talep Nedeninde Engelli İşçi-Memur İstihdam Yazdım Bugun Raporum çıktı ve suresiz %52 Oranla Fakat Çalıştırılamayacagı İşler Bölümünde 0 Yazıyor ben ekpssye gireceğim bu durum atamada sıkıntı yaratırmı ?eger yaratacaksa yol yakınken hemen tekrar basvuralım ?

Çalıştırılamayacağı işler alanı değerlendirilmemiş raporla atanmakta sorun olur mu?

ben %65 engelliyim.raporumda 'çalıştırılamayacağı işlerin niteliği' kısmında 'değerlendirilemedi'yazıyor.ben bunu tam anlamadım mesela ekpssden giripte kazanırsam çalışabilirmiyim çalışamazmıyım.cevap verirseniz çok sevinirim.yada rapordaki ibare ne anlama geliyor.

Çalışabilirsiniz bu raporla. Hastalık ismi neydi tam olarak?

Raporumda çalıştırılamayacağı alanlar kısmı boş

merhabalar , 2019'un eylül ayında engelli raporu aldım engel oranım yüzde 49 tam bağımsız ve çalıştırılamayacağı alanlar kısmındada - (tire işareti var). ekpss önlisanstanda 88 aldım sıralamam 173. İlerleyen günlerdede atama olucak ve bu raporla bi sıkıntı yaşarmıyım , raporu yenilemem gerekir mi? ama daha süresinin bitmesine 9-10 ay var. ne yapmayalıyım

Üst Alt