Kura ve calışabilir ibaresi.
Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı gunler dilerım.
1 sorum şu " saglık raporumda calışabilir ibaresı değerlendirılmemış.
Ve
İstihdam değerlendırılmemış. %45 surekli raporum var gecen seneden beri.
Bu yıl kura uzerı şansımı denemek istiyorum, bazı mecra ve platform'larda, calışabilir ıbaresı sorun edıyorlarmış gıbı yazılar okudum bu dogrumu. Oysa bugun aile ve calışma gov tr de, calışabilir ıbaresı aranmayacaktır yazıyor aksine calışamaz yazarsa engellı den, Yenı rapor ve o calışma ya engel olan alanları yeniden duzenlenmesıne guncellemesıne dair rapor istiyorlarmış. "
2 soru şu." kura ile atanan varmı aranızda, diyelim ki 20 bın ilkögretım ilkokul murcaat etti ekpps kuraya, ve 700 kısı ıstenılıyor kurumlardan.
Ve gerı kalan 19300 kısının şansı 2022 ye mı kalıyor. "
Ve bu madde kafamı karıştırdı.
MADDE 4- (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;
a) Bakanlık: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını,
b) Başkanlık: Devlet Personel Başkanlığını,
c) Dönem: Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı veya kura sonucuna göre yapılan yerleştirme ve atamaları kapsayan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavının geçerlik süresini,
ç) Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,
BUDA AİLE CALIŞMA GOVDAN.
2020 OCAK AYINA AİT.
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik veya Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Raporlarda ÇALIŞABİLİR İBARESİ ARANMAYACAKTIR. ÇALIŞAMAZ ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceği adaya hatırlatılacaktır.
IKI FARKLI ZIT KARAR VAR NET ANLAYAMADIM ANLAYAN VARSA BI ZAHMET ACIKLASIN.
SON SORU.
Kurada ismim çıkması durumunda, tercıhım cıktıgı zaman raporumda uzun sure ayakta duramadıgım ve eğilme kalkma yapmadıgım yazmıyor ama bu sorun var bende bel fıtıgı ameliyat oldum tekrar fıtık cıktı. Ama yukardakı ler yazmıyor, ama oran kas iskeletten var raporda yardımcı oluyor larmı.
Lutfen atanan calışan Bırılerı yardımcı olsun.