Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstihdam değerlendirmesi olmayan raporla EKPSS'ye girmek ve atanmak sorun olur mu?

Raporda ''İstihdam'' kısmı boş dolu değil ''Çalıştırılmacağı işleri niteliği de boş

Öncelikle iyi geceler diliyorum. Cümlemize benim kafam allah bullak sizlere danışmak istedim. Sorunum şu lütfen atanan arkadaşlar yazabilirler mi? acaba hepimiz biliçnelelim. Adliye, Meb, hizmetli, vhri araştırma atananlar arkadaşlar yazarsa hepimiz aydınlanırız. Sizde süreç nasıl işledi ve nasıl ilerledi ve nasıl bitti. Rica ediyorum... lütfen cevaplayın.

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları HakkındaYönetmeliğin 4 üncü maddesinde; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal,duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenlerin kurul atamaları gerçekleşir diyor.''

Benim raporda ''İstihdam'' kısmı boş yani dolu değil ''Çalıştırılmacağı işlerin niteliği'' boş hiç birşey yazmi ne yapmalıyım ?

Hepinizden Allah razı olsun. Teşekkür ederim. 🙏

Arkadaşlar bi sorum var ekpss önlisans mezunu arkadaşım var sınava giremedi sağlık sorunları ile nedeni ile şimdi kuraya başvuru yapabilir mi önlisans mezunu çünkü orta ve ilk öğretim mezunları başvuru yapabilir diye biliyorum

tapasya

Ön Lisans Mezunu olduğu için yapamaz. kuraya ilkokul, ortaokul, iş okulları yapabilir.

belge açıklaması

'özürlülük sınıflandırması ve özürlülere verliecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik hükümlerine göre alınmış veya üzerinde çalışabilir engelli olduğunu gösterir sağlık raporu aslı veya tasdiki. benim raporumda istihdam işaretli ve çalıştırılmayacağı kısımlar boş. yeniden mi rapor almam gerekiyor. bilginiz var mı

Raporlarınızda "Çalışabilir" ibaresi var mı?

Merhabalar, raporumda "çalışabilir" ibaresi yok. Sanırım öyle bir ibare de eklemiyorlarmış.
İstihdam kutucuğu gibi bir şey de yok. Sizinkiler de nasıl?
Benimkinde çalıştırılmayacağı işler kısmında "yüksek dikkat ve konsantrasyon gerektiren işlerde çalışamaz" yazıyor.
Ben diğer işlerde çalışabilir olarak algılıyorum. Yalnız kurumlara atandığımızda sorun oluşturabilir gibi de geliyor.

2019 EKPSS İLE YAPILAN YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

5.madde şöyle diyor: Adayların Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükmüne göre engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu belgelendirmesi* ve Engelli Sağlık Kurulu Raporunun "Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği" bölümünde "Çalışamaz" ibaresi bulunmaması gerekmektedir.

Bu konuda bilgisi olan var mı? Konu birkaç kez gündeme gelmiş. En son durum nedir? Deneyiminizi, bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

yny1968

O dediğin kısımlar için atama olduğunda kurum zaten durum bildirir raporu istiyor. çalışabilir ya da çalışamaz raporu. Duruma göre kurum size bilgilendirme yapar. Atandığın kurumda zaten engeline bakılıp ona göre iş veriliyor.

Atama öncesi Durum Bildirir Raporu alırsınız hastaneden doktorunuzdan doktorunuz durumunuzu çalışamayacağınız işleri v.s. yazar oraya...

sorun olmaz bende de istihtam değerlendirilmedi yazıyordu engelli raporunda.

Merhabalar ekpss ye girmek için rapor alacağım ancak sağda solda raporda çalışma durumu ile ilgili bişeyler yazması gerektiği yazıyor konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz

Ktnktn

Evet. Çalışabilir ibaresi olması gerek. Her kurum sorun etmiyor ama engelin çalışmaya sorun değilse herhangi sorun olmaz. Engelin nedir?

Son düzenleme:
lacivert21

Sağ gözde yüzde 80 görme problemi var ama lens ile nerdeyse %100 görüyorum. Birde sol bacakta 8 cm incelik 2 cm kısalım var ama o da herhangi bir sıkıntı yaratmıyor

Ktnktn

Çalışmanda sorun olmaz. Çalışabilir ibaresini ekletirsin. Raporun var mı?

Ktnktn

Çalışabiliyorsan bir sorun olmaz. Atama olduğunda durum bildirir raporu istiyor zaten kurumlar. Çalışabilir derse sorun olmaz.

Çalışabiliyorsan sorun olmaz ne demek adam senin çalışmana bakmaz raporuna bakar ayrıca hiç bir kurum kurul raporu olmadan işlem yapmaz. Kim dedi size durum bildirir raporu ile olur diye benim tavsiyem eğer raporunuzda çalışır kısmı boşsa mutlaka işletin veya yeni rapor alın kurum kabul etmezse sıkıntı çıkar benim fikrim bu yönde yinede siz bilirsiniz.
Kurumlar işe başlarken mutlaka kurul raporu ister şahsen bizden istediler durum bildirir raporunda engelli yüzdesi vs hiç bir şey yazmaz ki nasıl bilsin senin raporunun yüzdesini

i_brahi_m

Anladığım kadarıyla raporum zaten ve durum bildirir raporu apayrı bişey yeniden engelli raporu almama gerek yok.

@Ktnktn
benim bildiğim durum bildirirde rapor oranı falan yazmıyor ama çalışır durumu işaretli değilse sıkıntı çıkabilir yinede bi sorun isterseniz.
Durum bildirir raporu sadece hastalıkları gösterir rapor oranı olmaz ayrıca işe alacak kurum mutlaka ama mutlaka kurul raporu ister.

i_brahi_m
Okuduğunu anlamamışsın. Raporda ağır işlerde çalışabilir/çalışamaz ibaresi yer alır. O kısım işaretli ise zaten atama olduğunda kurum yeniden rapor ister çalışıp çalışmayacağına bakar. Durum bildirir raporu ise atandığın kurum tarafından çalışmaya engel bir durum olmadığını belirtmek için istenir.

Ktnktn
Raporun sürekli ise yenilemene gerek yok. Atandığın zaman kurum yeni rapor isteyebiliyor. Yeni bir rapor almak kurumdan kuruma göre değişiyor.

@lacivert21
Yeterince anladım peki kurum yeniden rapor istiyorsa neden kurul raporu alıyoruz ayrıca ağır işleri işçiler için istenir. Engelli birisinden neden ağır işler istensin ki zaten kurul raporunda yazar ağır ve yorucu işlerde çalışamaz diye.
Ayrıca benden öyle bi rapor da istenmedi kurul raporu ile başladım.

i_brahi_m

O raporla sınava girip atanıyorsun o yüzden kurul raporu alınıyor. Rapor olmazsa sınava giremezsin. Her engelli aynı işi yapamaz o yüzden öyle bir seçenek var. Her kurumun rapor olayı aynı değil yani her kurum yeni rapor ya da durum bildirir raporu istemez. Raporuna bakarlar uygun ise ataman olur.

lacivert21
Benim bildiğim kurul raporuna hangi işlerde çalışıp çalışamayacağı yazılıyordu sistem değiştimi bilmiyorum. Bizim kurum rapordan başka bir şey istemedi

i_brahi_m

Evet istersen ekletiyorlar. Çoğu alınan raporda genelde bu unutuluyor rapor alanlar tarafından. Senin raporunda bir sorun olmadığı için kurum yeniden rapor isteme durumu görmemiş olabilir. Durum bildirir raporunu da her kurum istemiyor dediğim gibi.

Raporda Çalıştırılamayacağı Alanın boş olması EKPSS ile atanmama mani sayılır mı?

Merhaba arkadaşlar raporum 2019 da çıktı süresiz rapor, sağlık bakanlığına atandım. Sağlık bakanlığının yayımlandığı duyuruda çalıştırılamayacağı işlerinde niteliğinin de belirtildiği ibaresi var. Benim rapor bağımsız kısmı işaretli çalıştırılamayacağı işler kısmı boş, sorum şu tekrar heyete girmeme gerek var mı defalarca bakanlığı aradım açan olmadı

Sefagokk

Hayırlı olsun. Atandığın zaman kurum gerekli görürse rapor ister ama her kurum rapor istemiyor genelde durum bildirir raporu isterler. Çalışabiliyorsan sorun olmaz.

Merhaba arkadaşlar sağlık bakanlığına atandım raporum sürekli 2019 da çıkardım tam bağımsız rapor çalıştırılamayacağı alan kısmı boş evrak tesliminde sorun yaşar mıyım rapor yenileme istiyorlar mı? Atanan arkadaşlardan cevap verirseniz şimdiden teşekkür ederim

Üst Alt