Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstihdam değerlendirmesi olmayan raporla EKPSS'ye girmek ve atanmak sorun olur mu?

Merhaba arkadaşlar sağlık bakanlığına atandım sağlık bakanlığı çalıştırılamayacağı iş alanlarının niteliğide olan rapor istiyor benim rapor sürekli tam bağımsız rapor 2019 da çıkardım ama çalıştırılamayacağı iş alanları boş evrak tesliminde rapor yenilememi istiyorlar

EKPSS ile atama için raporda “çalışabilir” mi yazmalı?

Arkadaşlar şükür raporumu aldım. %42 sorum , herkesin sorduğu bir soru. Çalışamayacağı işler niteliği boş hiç bisey yazmiyor. Deniyor ki burda çalışabilir yazmalı ama bu alan çoğu insan da boş, atama ile ilgili sayfalara bakıyorum bunun bir telâşı var yani bunun doğrusu nedir. O kısmı nasıl tekrar doldurtcaz sıfırdan mi rapor işine girilcek.

artun ata

Elinde güncel raporun zaten var velhasıl "sadece raporu aldığın hastaneye gidecen" gerekeni hastane yapacaktır.

TAKMA KAFANA HALLEDERSİN

Çalıştırılamayacağı işler kısmı boş olması atanmama mani olur mu?

Raporda bu kısımda bir şey yazmıyor. Atama sırasında engel teşkil eder mi? Raporu yenilememi isterler mi?

Bu konu her atama dönemi gündeme gelir. Ben de araştırmıştım bir dönem. Eğer genel idare sınıfı yani memur, vhki gibi büro sınıfında işe başlayacaksanız bu kısım pek dikkate alınmaz yani istenmeme ihtimali çok yüksek. Ama yardımcı hizmetler sınıfı yani hizmetli kadrosunda işe başlayacaksanız o kısma bakabilirler. örneğin ortopedik engeliniz varsa sizi daha çok bedensel gereksinimi olan işlere o kısma bakarak vermeyebilirler. engelinize uygun bir işe verebilirler. (aynı sınıf içerisinde tabi ki) . hizmetli olarak atandıysanız o kısmı doldurtmanızı tavsiye ederim.

İstihdam kısmı boş olan raporum EKPSS ile atanmama mani sayılır mı?

Merhaba, 2012 tarihli sağlık raporumda;
Özür oranı: %96
Ağır özürlü: EVET
Sürekli: X
Ortopedik: X
Süreğen (Kronik): X
Sosyal Yardım: X
Özürlü Kimlik Kartı: X
Eğitim, istihdam seçeneklerinin karşısı boş
Çalıştırılamayacağı işlerin niteliği boş
4 yıl lise 4 yıl üniversite okudum bir problem çıkmadı. Şimdi de Bilgisayar Mühendisi olarak tercih yapacağım.
İstihdam kısmının boş olması atanmama engel midir?

Selamlar,
Kurumlar atanma olduğu takdirde tekrar rapor istiyor şeklinde bir bilgi aldım alo 183’den. Bu rapor sizin ağır işlerde çalışıp çalışamayacağınızı ölçmek için gerekli sanırım. Sizin raporunuzda tedaviyle çalışabilir vb. Bir ifade geçiyor mu?

Bu arada ben de inşallah bilg. Müh. Kadrosundan atanacağım öyle umuyorum.

Oakdz
Bu soruyu bana sordunuz galiba. Hayır dediğiniz gibi bir ifade geçmiyor raporumda.

Evet size sormuştum. Dilerseniz 183 ü arayabilirsiniz sizi bilgilendireceklerini düşünüyorum. Bu arada nereleri tercih ettiniz paylaşmak ister misiniz?

Oakdz

Teşekkür ederim.
Bilgisayar Mühendisleri olarak 4531 nitelik kodunda çok fazla seçeneğimiz yok Kayseri Büyükşehir Belediyesi dışındaki bütün tercihleri yazmayı düşünüyorum. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı sadece

haser85

Hayırlı olsun şimdiden tercihiniz. :) umarım atanır dileyen herkes. Ben sorduğumda bana her koşulda yeni rapor isteneceği bilgisi verildi. Ben de yeni rapor almaya gittiğimde engel oranım düşerse ne olacak bilmiyorum bilenler yanıtlarsa sevinirim.

Oakdz Benim de istihdam kısmı boş ancak bazı kurumların bu konuyu pek önemsemediklerini duymuştum. Ayrıca her koşulda yeni rapor isteniyor demişsiniz ancak bu alanlar dolu ise neden tekrar rapor istenme ihtiyacı duyulsun ki?

İşe yerleştirme olursa yeniden rapor isteniyor ama o rapor yerleştirildiğiniz işte çalışıp çalışamıyacağınızla alakalı yani yeniden rapor oranı belirlenmiyor ben öyle biliyorum

Bugün evrakları teslim ettim ve raporumda çalışamayacağı işlerin niteliği kısmı boş olduğu için bu alanın doldurulmasını istediler. Bunun için raporu yeniletmek mi gerekir yoksa rapora sonradan bu eklenebiliyor mu? Raporumu daha yeni almıştım 2 yıl geçerliliği var.

al1yuks3l

Merhaba engelinizi paylaşabilir misiniz mümkünse ve hangi kurum ve iş için bu durum yaşandı?

al1yuks3l
Geçmiş olsun şu anda yeni rapor mu almayı planlıyorsunuz umarım kolayca halledersiniz.

Üst Alt