Söylediklerini tekrar tekrar üç defa okudum ve şu sonuca vardım ,çok ama çok haklısın,birtek forbes konusunda hak vermedim çünkü forbes caddesi genelde yayaların dolaştığı kalabalık bir cadde olduğu için trafiğe kapattılar ,bunda bir art niyetleri olduğunu sanmıyorum aslında her ne kadar pozitif olmaya çalışsamda engelliler konusunda ve daha bir çok konuda toplumun duyarsız + saygısız olduğunu iyi biliyorum ,buna rağmen iyi insanların olduğunuda es geçmiyorum
Forbes için sözüm yok ki! Forbes ne ala dedim, fil heykeline kadar trafiğe kapalı alanda çok güzel gidersiniz. Fil heykeline doğru trafiğe açık alan başlıyor, işte burada bırakın sandalyeli engellinin, bildiğin sıradan insanın bile kaldırımdan yürüyemeyeceği noktalar dolu.
Kamuran hanımı bilirsin, laf söyletmez belediyelere. Bir gün fil heykelinin orada gördüm sandalyesi ile gidiyordu.
Kaldırıma çıkamıyor, rampasız/kırık/dar vs.
Kaldırımın yanından gidemiyor araçlar parketmiş.
Nereden gidiyor?
Caddenin or-ta-sın-dan!
Burası neresi? Buca ilçesinin göbeği, belediye binasına birkaç yüz m. mesafede ve şimdiki başkanın evinin olduğu cadde!
Engelliler kaldırımdan değil trafiğin içinden gidiyor çünkü kaldırımlar engelli...
Arka mahalleleri geçtim, ilçenin göbeği bile rezalet durumda...
Musty;
İnciraltı evet bazı arkadaşlarımız için çok uzak.
Kıyı şeridinde Karşıyaka'dan Konak'a kadar 2 yer daha yapılabilir.
İç kısımlarda örneğin Buca Hasanağa parkına, ve Bornova'ya da yapılmalı.
Urla-Özdere-Gümüldür gibi bir ilçede tatil kampı yapılabilir.
Şimdiki durumda senede 1 gün engelliler 500 kişilik kota ile balık istifi gibi vapurla denize götürmek çok ilkel/kısıtlı/ayıp.
Kumsalı müsait olan binlerce dönüm kamu arazisi var, uygun olanlardan birisi engelli kampı yapılabilir çok kolay.
Ama umrundamı belediyenin?
Çayı bile bize 1tl ye satmaya çalışıyor, insaf...