Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, aranızda kalça protezi ameliyatı olan arkadaşlar varsa bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Selam, ben oldum 1997 de iki kalcama birden protez takildi... Sol kalcam 3 kez degisti, ve yine degismesi gerekiyo... ileri yaslarda yapilmasini tavsiye ediyolar bu amelyatlarin ben 19 yasimda oldum cünkü kalcalarim bitmisti..

merhaba ilker benimde iki taraflı kalça protezi ameliyaı olmam gerekiyo ama gerçekten korkuyorum. Şuan yaşım 37 , doktorum ameliyata karar verdiğin zaman gel dedi, Şuan ağrılarım haricinde hareket kısıtlılığım fazla yok aksayarakta olsa yürüyebiliyorum, ameliyattan sonra ağrılarım dinecekmi ve yürümemde düzelme olacakmı.

selam

teşekkürler verdiğin bilgiler için benimde kortizon yüzünden kalça femur başında bozulma oldu. Rahatsızlığımın üzerinden 17 sene geçti ama hala ameliyattan korkuyorum. Sanırım dayanılmaz ağrılarım başladığında bende kalça protezi ameliyatı olmaya karar vereceğim.

Aynen dediğiniz gibi aslında. Ameliyat kararını vücudunuza barakın, kararı o versin. Ben öyle yapmıştım, ağrılar dayanılmaz boyuta geldiğinde ameliyata ok dedim. Başka seçeneğiniz kalmadığında bu ameliyatı olmak zorunda kalıyorsunuz.

merhaba, ben 43 yasindayim almanyada ameliyat oldum, Benimde iki kalcamda protez var, sol kalcamdan 2002 yilinda amaliyat oldum, sag kalcamda 2005 de oldum. simdi sag kalcamda sorun var, galiba degisecek, evet A_Geyik e katiliyorum, ağrılar dayanılmaz boyuta geldiğinde ameliyat ol, ne de olsa kendi kalcan degil sorunlar cikabiliyor, önemli noktalardan biri de iyi bir operatör.

Ben de bir aralar düşündüm. Hatta bana ameliyat ol diyen arkadaşlarım oldu. Ama onun da 10 senelik ömrü varmış. Yıllar önce gittiğim doktor ağrıların olduğunda yaptırabilirsin demişti. Çok şükür şimdilik ağrım yok. İdare ediyorum.

Bildiğim kadarıyla protezlerin ömrü artık 10 yıl değil 25 yıl. Kişinin özelliklerine ve hareket sıklığına göre değişebiliyormuş. Çok hareketli değilseniz ve zayıfsanız proteziniz bir hayli dayanabiliyormuş. Bana titanyum protez takıldı ve çok zayıfım. 28 yaşında protez takıldı, doktorum "Bu protez sana ömür boyu gider." demişti.

selam yabangülü oldum ben amelyatımı 14 gün oldu, zor bir operesyon olmuş şu an evdeyim dikişlerim duruyo.. ben amelyat olmadan önce yürümem çok kötüydü tuhaf yürüyodum iki kalçamda kapanmıştı benim aksamam düzelmişti ağrılarımda kalmamıştı ama ben çok haşin davrandım hopladım zıpladım filan deforme oldu 5 cm kısa şimdi.. amelyata karar verirsen ve sonrasında dikkatli olursan faydasını büyük oranda görürsün... geçmiş olsun

Merhaba İlker bende 2 ay önce ameliyat oldum, şimdilik iyi durumdayım. Ama aksamam biraz var.

arkadaşlar kalça ve diz protezi olmadan önce noltrex iğnesini deneyinn ben çok memnun kaldımm

Yabangülü iki kalçayada konuldumu protez? 2 aylık süreçte normaldir çünkü kalça zayıf düştü ve vücut ağırlığını taşımakta zorlanır zamanla güçlendikce düzelecektir.. Kısalan kemik protez konulunca zaten bir uzama oluyo otomatikman.. Çok geçmiş olsun...

kalça protezi amaliyatı

bu konu kalça çıkılığı konusunda konuşulmuş.ama ben sadece kalça protezi hakkında konuşmak ve soru sormak istiyorum.
ben 20 günlükken iki kalçamdanda amaliyat olmusum ama kalça çıkıklığı düzelmedi.şu an 28 yasındayım.iki taraflı yüksek kalça çıkıklığım var.haraketlerim biçok arkadasın dediği gibi belli seviyelerde kısıtlı.merdiven çıkıyorum,eğiliyorum,hiç bir destek almadan yürüyorum,koşuyorum ama bir saat sonra kalçamda ağrılar başlıyor ve çok uzun süre sonra kalçalarım kitlenip haraket edemez hale geliyorum...dinlenme sırasında da çok ağrım oluyor ama neyse ki çok kısa sürede geçiyor.bu gibi sorunlarımın ortadan kalkması için kalça protezi amaliyatı hakkında görüş bildirmek isteyen olursa çok sevinirim....

merhaba arkadaşlar bendede doğuştan çift taraflı dkç var Bende ameliyat olmak istiyorum.Ameliyat sonrası hareket kısıtlılığı geçiyor mu?örneğin merdiven çıkmakta zorlanıyor musunuz?

slm arkadaşlar bende 2 sene önce oldum 22 yaşındaydım ve hareketlerim iice kısıtlanmıştı ama şimdi çok rahatım tamam süperötesi normal bi insan olamıyosun ama ben memnunum ağrım sızım yok zeycanımbenim gibiydi şikayetlerim. bi de artık protezlerin ömürleri uzadı doktorum sana bağlı dedi ii hoş kullanırsan 30 seneye kadar kullanabilirsin dedi. deniz1 merdive demişsin ben hala tek tek cıkıyom merdivenleri ama amliyat olduğum zamanda ters iniyodum merdivenleri ama şimdi düzeldi.

spring86 arkadaşım kaç yaşında ameliyat oldunuz. her iki kalçanızdan mı ameliyat oldunuz.

Ben 11 yıl önce oldum çok şükür iyi durumdayım.Ameliyat o günün şartlarında çok zordu şimdi çok büyük değişimler olduğunu söylüyorlar.Ömrünün kullanımla çok ilgisi var.Ağrısı olmayan biri için ameliyatı tavsiye etmem son safhaya gelmiş ağrılar dayanılmaz olmuşsa zaten ameliyat kaçınılmaz oluyor çok geçmiş olsun.

22 yaşında oldum hem iki kalçamdam hemde ki dizimdem oldum şimd gayet iiyim

merhaba zeycan arkadaşım

ben de tek kalça protezi var hareketlerimde asla bir kısıtlama yok aksama yok ağrı yok şimdilik ileride ne zaman yada nasıl bir sorun çıkacak bilmiyorum ama ben ameliyat sonrası ağrısız geçirdiğim tüm zamanımı yanıma kar sayıyorum sonra sını hiç düşünmemeye çaılşyorum ameliyat bi zaman dan sonra tek çözüm sağlıcakla kal ameliyat sonrası ne öğrenmek istersen sor

hayır bu sene daha yeni mezun olucam acıkcası cok korkuyom bu konuda inş. bi iş bulabilirim bunca sene okutuktan sonra

Evet çalışıyorum ilk işe girdiğimde oturarak hafif işlerde çalışırdiye %40 raporum vardı.Daha sonra %37 ye düşürüldü indirimden yararlanmadığım gibi sağlıklı arkadaşlarımdan da az daha hafif işlerdede çalışmıyorum.

şubat 2010 yılında kalça protezi oldum .4 hafta yürütec sonra yürümeye başla bolbol yürü dediler. 2 haftada yürüteci bıraktım. Gaziyim. 15 yıldır bu ağrılar çekiyordum merdiven çıkma bayır çıkma çok ağrı veriyordu vs. şimdi ağrı yok her geçen gün ayağım güçleniyor. merdiven ve bayır sorun değil.kilom 93kg. biraz zayıflarsan daha iyi olacak.şimdiki ameliyat teknolojisi çok gelişti. 25-30 ylan kadar ömür verebiliyorlar proteze doktorlar. tereddüt edenlere tavsiyem iyibir hastane doktor ve ameliyatlarını yapsınlar. doktorun tavsiyelerine uysunlar. ağrısız biyaşam dileğiyle...

sayın haker öncelikle geçmiş olsun ameliyatı nerde ve hangi doktora oldunuz bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ben İstanbul cerrahpaşa hastanesinde ameliyatımı oldum. Ameliyat olalı tam 4 ay oldu çok memnunun ağrılarım gitti ve yürümem düzeldi. Doktorum Nafiz Bilsel tavsiye ederim.

kalca protezi takdirmaya nasil kara verdiniz arkadaslar?

(2003 yilinda trafik kazasi gecirdim,kalcam kirilmisti,ameliyat ile kaynamisti ama bu sevinc uzun süreli olmadi)
ben 25 yasindayim ve sol kalcama kalca protezi taktirmayi düsünüyorum doktor bana agrilara dayanamadigin gün gel yyapalim dedi,ama ben bilemiyorum simdi ki agrilarim dan daha ötesi varmidir..siz nasil karar verdiniz olmaya....!ben simdi her adim attigimda sol kalcam agriyor ,birde ayakda cok durur isem hic dayanilmaz oluyor ,oturdugum zaman zor kalkiyorum yerimden ve durmadan kalcam citliyor.acaba simdi ameliyatin zamani yoksa erken mi davraniyorum bilemiyorum.

merhaba mother ,acaba bu igne nasil birsey anlatabilrmisin,ben yurt disinda yasiyorum burda bulabilirmiyim?

merhaba benımde dogustan kalcalarım cıkıkmıs 3 yasında amelıyat olmusum ama sol kalcam cok agrıdıgından 3 hafta once protez takıldı rahatladım agrılarım gıttı merdıven cıkıyorum yuryorum fızık goruyorum cok faydası var ama ayagım 2 cm kadar uzun takılmıs o benı zorluyo belımı agrıtıyo belkı yavas yavas aynı olur bacak uzunlugum cunku aksıyorum belımde pılatınlerım var fıtık amelıyatında takılmıstı 1 sene once onlara bırsey olacak dıye korkuyorum daha cok yenı uzerıne basınca hafıf amelıyatlı kalcam agrıyo ama ben dıkıslerı aldırdım yatagımı topladım su andada degneksız gezıyoorum ınsallah aksamadan yururum herkeze gecmıs olsun

Selamlar.Ben şu an hasta yatağımdan yazıyorum.Kalça protez ameliyatı oldum.Bu foruma yazmanın boynumun borcu olduğunu düşünüyorum.Çünkü,yıllardır bu konuyla ilgili yazılan her kelimeyi okudum.Ama,gördüm ki,ne kadar yazı ,yaşanmış hikaye olursa olsun hepsi eksik.Sizde takdir edersiniz ki,bu konuyla ilgili yazılanlar yetmiyor.İnsani yön bizim için en önemlisi.Çünkü,yapılanlar,çekilen acılar aşağı yukarı aynı.Fakat ya duygular,çekilen korkular,soru işaretleri;hepsi çok önemli.Ben yaşadıklarımı yazıcam.İsimlerin baş harflerini kullanıcam.Korku veya başka birşey değil,sadece ön yargı oluşturmamak için.Yazdıklarım parça parça eklenecektir.Sorularınızı lütfen çekinmeden sorun.
Ben 38 yaşındayım.Sol kalçamda doğumsal kalça çıkığı var.Bebeklikte düzeltilebilecek problemim ne yazık ki,cahillik yüzünden ilerledi.Annemi babamı hiç suçlamadım.Şu anda bebekler çok şanslı.Bu yaşıma kadar tedavi denilebilecek bir operasyona girmedim.Sadece,sanırım 6 yaşımda Ankara'da bir bayan balıklı bir tedavi uygulamış.1 hafta ala balık sarmış ,sonra çekip yerine koyduğunu söylemiş ve sonra da 40 gün kum torbası ile ağırlık bağlayarak sırt üstü yatırmış.Eziyete bak:) Genç kızlığım çok zor ve içe kapanık geçti.Fazla aksamıyordum ama,o yaşta bir sivilce bile problem biliyorsunuz.16 yaşımdan sonra ara ara ağrılı dönemler geçirdim.K'de devlet hastanesine bir ramazan günü gittik babamla.Doktor,filmlere bakarak ,"gelin hemen ameliyat edeyim"dedi.Fakat,o günkü kalça çıkığı ameliyatlarının sonuçları hiç de parlak değildi.Örnekler hep daha kötü sonuçlanmıştı.Böylece ameliyattan vazgeçtik,pişman değilim.Yıllar geçti ve ben ara ara ağrılı kısa dönemler dışında pek de zorluk çekmeden 30 lu yaşlarıma geldim.Kilo artmaya başladı.Hareket kısıtlanmaya,ağrılı dönemler artmaya başladı.Bacak kısalığı da cabası.Tam kısalığı bilmiyorum ama 4-5 cm dendi bana.Sırtımda ağrılar başladı,hemde inanılmaz ağrılar.Biliyorsunuz ki,protez ameliyatlarını mümkün olduğunca ileri atın diyorlar.2 yıldır çorap giymek benim için zorlaşmaya,hareket iyice kısıtlanmaya başladı.Yine de faal hayat sürmeye çalışıyordum.Çok ağrılı bir dönemimde B. T. hastanesine gittim.Film çekildi ve bana kalça başı kemiği(ismini hatırlayamadım,ama anladınız umarım.)traşlaması denen bir yöntemle yardım edeceklerini söylediler.Fakat konu şu ki,yine uzun süreli bir istirahat gerekliydi ve geçici bir çözümdü.2500tl Yine kararsızlık ve korkuyla bundan da vazgeçtim.Protez Ameliyat fikri son bir yılda kesinleştiİşte bu noktada nette ne bulduysam okudum ve doktor araştırmasına girdim.İlk önce özel hastanelere gittim.Biliyorsunuz doktor çok önemli bu konuda.Özel hastaneler bu tür ameliyatlarda SGK bağlantılı çalışmıyor.Yani ücret baya fazla.Bir de hastanede yatacağınız süre de önemli.M.P hastanesi 4500 tl istedi ve ek masrafları sormadım bile.Tabi muayene,film gibi ödemeleri saymıyorum.Doktor filme baktı ve ben bu ameliyatı gayet başarılı şekilde yapıyorum dedi.Ameliyatını yaptığı bir hastayla görüşme ısrarlarıma karşın bir çalışanına gönderdi beni.Ameliyatı olan bayanın istirahat döneminin uzunluğunun kendisiyle ilgili bir problem olduğunu söyledi.Bayan,genel olarak ameliyattan memnun olduğunu söyledi ama yine de pek de iyi durumda görünmedi bana.Fakat,ayağı daha önceden çok kısa olduğu için aksadığını bana söyledi.Hasta memnundu ama soru işaretlerimi gideremedi.B.D.hastanesine gittim,yine film çekildi ve doktor, ameliyatı nasıl yapacağını tarif etti,ama yine kafamda güvensizlik oluştu.Arkadaşlar,nedense gittiğim veya konuştuğum her doktor bu ameliyatı sorunsuz yapacağını söylüyordu.Fakat burada gördüğüm onca problem nasıl gerçekleşiyor anlamadım.En sonunda nette ve ameliyat olanlardan doktor Ö.B de karar kıldım.Muayenehnesine gittik.300 tl.Filmlere bakıp,muayene sonrasında,hareketin sıfır olduğunu ve ameliyata uygun olduğumu söyledi.Güveniyordum bu doktora,en azından örnekleri vardı.Fakat hemen ameliyat olmak istersem bunu özel olarak yapabilecekti ve doktor ve hastane parası 10000 tl kadar tutacaktı.Çünkü devlet hastanelerinde sıraya girerek uzun bir süre beklemem gerekiyordu.Bu parayı ödeme gücüm yoktu.Bu yüzden mecburen B hastanesinden randevu aldım.1 ay sonraya gün alabildim.Devamı sonra yazıcam arkadaşlar.Umarım sizi sıkacak gereksiz ayrıntılara girmemişimdir.

Geçmiş olsun umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun, senin yaşadıklarını burada birçoğumuz yaşadık. Ben ameliyat olalı tam 11 ay geçti ama o anki yaşadıklarım dün gibi aklımda. Merak ettiğin herhangi bir şey olursa yardımcı olurum, tekrar geçmiş olsun.

Üst Alt