Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatı olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Melanur geçmiş olsun..İnşallah herşey yolunda gider...
Zaten doktorlar banada gelecekte protez adayı olduğumu söylüyorlardı... Hamilelik bu süreci oldukça öne çekti.. şu ana kadar iki doktora gittim.. birisi bebeklerin mamaya geçince hemen ameliyat edelim dedi.. (doğumdan 2 ay sonra gitmiştim) diğeride takip edelim bir yıl sonra yeniden gel hızlı bir şekilde kilonu ver dedi... Ama ben bacağımın beni daha fazla götüreceğini sanmıyorum.... Çünkü dışarı çıkınca hiç yürüyemiyorum.. Evin içinde işimi yapamıyorum... sadece bebeklerle ilgileniyorum... Onlarıda kucağıma alıp bir odadan diğer odaya geçiremiyorum... Güniçinde fazla zorlarsam gece çok ağrım oluyor... Sanırım siz İstanbulda ameliyat oldunuz... Özel hastanemi devlet hastanesimiydi... 2500 tl masrafı malzemeler içinmi yaptınız yoksa doktoramı ödeme yaptınız.... bu ameliyat için çok değişik rakamlar telaffuz ediliyor... 500 tl.den 10000 e kadar.....

merhaba baldan.evet ben istanbulda pendik şifa hastanesinde ameliyat oldum.2500 tl benim ödediğim katkı payıydı.SGK anlaşmalı bir hastane ben emekli sandığı emeklisiyim.

sayın arkadaşım kalça protezi amaliyatı femur kemigi eklemesi anlamına gelir nedenini sorarsan ben /o/ameliyatı oldum şu an rahatım amaliyt olalı 4yıl oldui ilersinibende bilmiyorum doklarındahilinde 20 yıl tek kalça kırığı için özür oranı%20 ilik arası derlineklemesi dir izmirden yusuf sanlı şimdiden geçmiş olsun yardıma ihtiyacın varsa yaz

ssk isen iş kanun larına göre 4 yıl öncesi sadece katkı payı 50tl olur ssk protezi temin eder sana yazıyorum ne2500 ne5000 nede100 tl sgk sadece 50tl katkı payı ödersin saygılarımla izmirden yusufsanlı

Teşekkür ederim melanur ve yusuf
yusuffa kaç yaşındasın bu ameliyatı kaç yaşında oldun...
özür oranı yüzde 20 dediğin ne anlayamadım...

şu an 51 yaşındayım 4yıloldu ameliyatı olalı sakatlık derecen % 20 dir

Yusuffa benimde tek tarafda kalça çıkığı var... banada sakatlık derecesi verirler mi?

Baldan hiçbir şansın yok %20 veriyorlar artık oda bir işine yaramaz

ben 2 sene önce sol bacağımdan kalça protezi ameliyatı oldum yaşım 21 di çok erken dayanabildigin kadar dayan dediler bana bende ole yaptım ve ameliyat olduktan sonra kendi kendime dedim ki iyi olmuşum neden daha önce olmadım bu ameliyatı diye diger bacagımdan da olmam gerekiyor ama onun daha zamanı vare gerçekten çektigimiz acılara ağrılara hiç değmiyor diyorlarki ileri yaşta ameliyat ol tamam güzel ama ya gençlik ne olacak ne yapim değişecekse değişirim aslında ameliyat sebebim kızım bi gün salonda uyuya kaldı bende yatagına götüreyim dedim ama aksamam yüzünden uyandı bende ameliyat olmaya karar verdim şimdide aksıyorum diger bacagımdan ama o kadar değil bence bu dünyada yaşadıgın 1 gün 1 gündür diyolar 40 dan sonra ol peki ya 40 ı göremezsem ben kanser tedavisi gördüm 18 yaşındaydım allaha binlerce şükür ki atlattım peki bidaha ki sefere bu kadar şanslı olmazsam napıcam karar sizin ve en önemlisi hayat sizin kardeşim ben protezimden memnunum keşke 2004 te olsaydım da o kadar acıyı ağrıyı geceler boyu ağrılardan acılardan uykusuz luğu çekmeseydim ha bu arada ameliyatı ankara Bahattin Güzel hocamın ekibi yaptı allah razı olsun hepsinden salı sabahı oldum cuma öğlen evime gittim kendime dikkat ettim olduda bitti maşallahhhh (cenabı hak herkese şifa verir inşallah içinde bizede)

selam arkadaşlar 25 gün önce protez gevşemesi tanısı ile amaliyat oldumbenim durumumda olan arkadaşlar deneyimlerinizi yazarmısınız

Protez gevşemesinin semptomları neler? Kalça ile diz arasında (femurda) ağrı oluyor mu? Protez gevşemesi sonucu olunan ameliyat ile ilk protez takılma ameliyatının farkları neler? Daha mı zor? Fayda gören var mı? Protez komple değiştiriliyor mu?

merhaba arkadaşlar,
özge bu sene ameliyat olacaktı..

kalça çıkığı ve kısalık var.. 10 yaşına kadar kısalık için (uzatma ameliyatı.. ilizarov..) 2-3 kez ameliyat oldu.. ve son görüştüğümüz doktorlar bu ameliyatların boşuna olduğunu, kalçanın daha çok yukarı çıktığını söylediler.. (kısalık 9 cm)

bu yaz ameliyat için 3-4 doktora gittik.. ve gittiğimiz doktorların hiç biri özgeye ameliyat önermedi.. yaşından dolayı.. özge 20 yaşında.. ağrın, sızın yok, henüz gençsin.. ameliyat olursan (kalçaya protez takılacak) hareketlerin kısıtlanacak dedi.. 40-50 yaşından sonra, ağrılar dayanılmaz olduğunda protez takmayı uygun gördüler.. özge ameliyat olmayı çok istiyor.. wertdof arkadaşımın dediği gibi 40-50 yaşınımı bekleyecek özge.. bu sene okula ara verdik ameliyat yüzünden.. seneye inşl. .. üniversite okuyacak.. ünv. bitiminden sonra protez taktırmayı kesin düşünüyoruz..

arkadaşlar, özgenin bu yaşlarda protez taktırma konusunda sizler ne düşünüyorsunuz?
wertdof
arkadaşımız 20 li yaşlarda olmuş ve çok memnun.. bende umutlandım.. siz ne dersiniz?

Ağrısı yoksa bu ameliyatı neden olmak istiyor? Aynen doktorların dediğine katılırım ben, ağrılar dayanılmaz hale geldiğinde bu ameliyat olunmalı.

merhaba muhammed,
özge 20 yaşında.. genç bir kız.. sol bacağında 9 cm kısalık var.. şu an ağrı, sızı yok ama fazla yol yürüyünce haliyle yoruluyor.. kendine göre ufak zorlukları var tabi.. ameliyat olmayı ve bacağındaki kısalığın giderilmesini çok istiyor..

Nuran hanım anlıyorum kızınızın ne hissettiğini, tabiki şuan onun için dış görünüş çok önemli, bende o yaşlarda rahatsızlanmıştım ve psikolojim bozulmuştu. Ben 37 yaşımda protez ameliyatımı oldum tam 1 yıl oldu. Açık konuşmam gerekirse ben bile kendim için keşke biraz daha bekleseydim diyorum. Eskiden hayatımda bu kadar yasaklar yoktu şimdi her hareketimde yanlışmı yapıyorum doğrumu yapıyorum , protezi gevşetirmiyim aman düşmiyim gibi tedirginlikler var. Protezde 9 cm kısalığı yok edemiyorlar , 4-5 cm gibi uzatma yapabiliyorlar. Bu ağrılara değermi bilemiyorum, tabiki karar verecek olan sizlersiniz, geçmiş olsun..

sevgili yabangülü,
genç bir kıza, protez takıldıktan sonra-ki olumsuz olasılıkları anlatmak çok zor.. elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum.. özge de artık anlamaya çalışıyor.. doktorlar önermediği için özge de fazla üstünde durmadı.. ve ameliyat için diretmedi.. şu an önümüzdeki 4 sene için düşünmüyoruz.. ünv. bitiminde neler olacak bakalım.. hayırlısı olsun hepimiz için inşl. .. protez sonrası yasaklar malum.. özge bunu düşünerek, bilincine vararak karar verecek.. yasakları göze alacaksa ameliyat olacak..

hepimize geçmiş olsun.. sevgiler..

vertigo hn. ben de her iki kalçasında da kalça çıkığı olan ve her ikisine de protez taktıran ve bu ameliyatı olmaktan son derece memnun olan biriyim. doğuştan kalça çıkığı olup çocukken geçirmiş olduğum başarısız ameliyatlara doktorların yaşınız genç (ameliyat olduğumda yaş 37 idi.ameliyatları 2007 de oldum) demelerine rağmen potez ameliyatına karar verip iyiki de olmuşum diyenlerdenim. ameliyat öncesinde de bazı şeylere dikkat ediyordum şimdi de. bu anlamda değişen birşey yok. ama pozitif yönde değişen o kadar çok şey varki...en önemlisi ağrılarım yok. hareket kısıtlılığı önceye oranla daha iyi. dış görünüşüm değişti. yürüyüş zaten değişti. tabi böyle olunca özgüvende artıyor. eğer ameliyat olunca böyle artılar olacaksa
beklemenin anlamı yok diye düşünüyorum. ne kadar yaşayacağımız belli değil. önemli olan yaşadığımız bu süreyi kaliteli olarak yaşamak. keşke daha önce bu ameliyatı olsaydım diye düşünüyorum.tabi şu da var protez ameliyatlarında bacak uzatma en fazla 3,5-4 cm kadar olabiliyor diye biliyorum. en doğru kararı siz vereceksiniz. bunlar sadece bizim yaşadıklarımız ve tecrübelerimiz....

sevgili gly,
umut verici mesajın için teşekkür ediyorum..
kalça protezi ameliyatı olup memnun kalman çok güzel.. darısı bizlere inşaallah.. sağlıklı günler diliyorum..

evet, şu an özge nin bacağında 9 cm kısalık var.. 10 yaşına kadar 2-3 kez ameliyat oldu.. (femur uzatma) bu ameliyatlarda kalça daha da yukarı çıktı.. son gittiğimiz doktorlar protez takılınca kısalık eşitlenecek demişti.. protez takılınca ne kadar uzama olursa artık.. kalan kısalıkta femurdan kaynaklanıyor ve uzatma olur diye düşünüyoruz..

herkese acil şifalar dilerim. ben istanbulda yaşıyorum doğuştan kalça çıkıklığım var 30 yaşındayım. ağrılarım arttığı için ve hayt kalitemi artırmak için ameliyat olmaya karar verdim. daha önce olmaktan çok korkuyordum doktorlar ilerde ol diyorlardı. ama artık ben daha fazla beklemek istemiyorum bu gün bir doktorla görüştüm balta limanında film ve tomografimi gösterdim.bana dayanabildiğin kadar dayan ve bekle biraz daha dedi. 15-20 yıl sonra protezin değişmesi gerekecek dedi. ben de ameliyat olmak istiyorum ve 15-20 yılı da göze alıyorum dedim ve sordum ameliyatımın başarılı geçme oranı nedir ve ağrılarım geçecek mi? yürümem düzelecek mi? dedim evet dedi hayat kaliteni artırmak istiyorsan ol o zamn dedi.ameliyat % 70 in üzerinde iyi geçer dedi ağrıların kalmaz ve ayakların eşitlenir dedi ama kalça ameliyatının riskinin yüksek ve zor bir ameliyat olduğunu tam bir garanti veremeyeciğini söyledi. bu konuşmanın üzerine bayramdan sonra gel görüşelim dedi büyük ihtimalle bayramdan sonra ameliayt günüm belirlenecek diye düşünüyorum. bu arada bacağımdaki kısalık 3-4 cm ameliyat olan başka arkadaşlar da varsa yazarlarsa çok sevinirim

benimde kısalık 4cm di. ameliyat oldum vehemen hemen eşitlendi. daha 2 ay oldu o yüzden tam iyileşemedim. ama bu ameliyata %90-95 başarıveren doktorlarvar. onlardan bul bence.

Yirmi sekiz yaşında üç ay ara ile her iki bacağımada kalça çıkıklığının verdiği ağrılardan dolayı geceleri uyuyamaz yola çıkınca yürüyemez hale geldiğim için protez takıldı.Yok yenilenecek yok gevşiyecek diye benide çok korkuttular allaha şükürler olsun çok iyiyim.İşe gidip sekiz saat çalışıyorum her öğle arası yaklaşık yarım saat yürüyorum.Evdeki günlük işerimi yapıyorum.Giydiğim kıyafetler üzerime yakışıyor eskisinden çok daha mutluyum.Zor ameliyatlardı ama dokuz ay sıkıntı çektim geçti gitti.Gülay hanımın da dediği gibi kimin kaç yıl yaşıyacağının garantisimi var.Umarımbuameliyatı olmayı düşünen arkadaşlarımda benim kadar şanslı olur şimdiden hepinize acil şifalar diliyorum.

Merhaba.Bakıyorum da 1 seneyi geçirmişim ameliyattan sonra.Keşke keşke daha önce olsaydım bu ameliyatı.Ağrısız yerimden kalkıp yürüyemezdim.İki adımlık yere gidilecekse düşünürdüm.Çok şükür bitti gitti inşallah.Arkadaşlar acı çekmeyin,ileriye ötelemeyin.Soruyorum,ne zaman öleceğiz?Cevap yok değil mi.

kalça protezi ameliyatında iyileşme süresi kaç aydır. yada işe başlamak için nekadar zaman gerekli en az?

ilker kardeş öncelikle çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin ben 23 yaşındayım ve sağ kalça protezi gerekiyor bi an önce olmasam sol kalçayada gerekeceğini söyledi doktor ama benim ameliyatı kaldıramayacagımı ve prosedörler gereği yaşımın çok genç oldugunu söyledi bende ankilojan spondolit var ve agrılar dayanılmaz seviyeyi çoktan geçti bile ameliyat olan arkadaşlar bi yardımcı olabilirler mi hangi hastanede yapabilirim bu ameliyatı lütfen bi bilgi verebilir misiniz ??

merhaba arkadasım ben kadir eskişehirden.2010 yılında sol kalçamdan ameliyat oldum protez takıldı.yaklasık 3 ay lık sürec içinde ufakta olsa agrılar sızılar oluyor ama zamanla geciyor.hareket kısıtlıgı geciyor.merdivenlerde zorlanmıyorsun.kendine dikkat etmen lazım. yüzde 50 iş kaybın var.kendini koruman lazım.koşmak,yüksekten atlamak,düşmek,agır kaldırmak,carpmak asla yapılmayacak birde kalcanı sıcak tutacaksın sogugu sevmiyor.birde ben yeni sag kalçamdan oldum ameliyat evdeyim.ufak ufak yürüyorum işte yavas yavas.sorunların olursa paylas bek.iyi günler.

bende amaliyat olmak istiyorum fakat sonunda daha kötü olmaktan korkuyorum mesela şimdi yer sofrasına oturabiliyorum protez koyulduğunda oturamayacağımı namaz kılamayacağımı söylediler bunları yapabiliyor musunuz

Sultan_20 durumundan çok fazla şikayetçi değilsen ameliyat olma, ameliyata karar verecek olan sensin, protez ameliyatı oldum ama yer sofrasında oturamıyorum, namaz kılmakta zorlanıyorum. Ama bir de şu var ağrılarımdan kurtuldum.

sultan _20 ben oldum çok memnunum ikisindende bir buçuk aylıkm zaman farkı ile çok memnunum ameliyat sonası hiçmi hiç ağrım sızım şikayetim olmadı ve şuan aksamam falan kalmadı seninde arıların son noktaya geldiyse hiç geçikme belkide olamaz duruma gelebilirsin yaşın kaç bilmiyorum ama dr çok iyi seç
ameliyat sonrasında hareketlerin kısıtlanıyor kesinlikle yer sofrasına ve normal wcye oturmayacaksın

yabangülü ve mutluyum cevaplarınız için çok teşekkür ederim 4 senedir çalışıyorum ağır ve ayakta bir işyerinde ve artık işe gidiyorum 2 yahut 3 saat sonra çalışamaz hale geliyorum yaşım 27 evde olduğumda sorunum yok fazla fakat yürümek istemiyorum 3 4 kilo aldım ondan mı bilmiyorum ama kasılıp kalıyorum aynı b.ir robot gibi kas gevşeltici iğne yaptırmadan da kendime gelemiyorum doktorlar zamanın geldiğini söylüyor gerçekten çok korkuyorum faka t ne yapacağımı da bilmiyorum denizli de bir iki tane iyi doktor var maliyet olarakta 3 bin tl istiyorlar herkese acil şifalar diliyorum

sultan 2 maddi durumun iyi ise ver gitsin zamanla zaten onu verdiğini kazanacaksın evet kilo alman hiç iyi olmamış
kullandın ilaçlarda belli zamandan sonra alışkanlık ediyor ağrıların arttıkça ilaç etkisiz kalıyor ve bununnla birlikte diğer organlarını bozuyorsun
karar senin yaşın genç ama olmanı tavsiye edeim bununla birlikte dr çok iyi araştır derlerya anasının nikahına kadar araştır derim inan dr çok önemli burda vr olan aksıyormuş memnun değilmiş vallaha ben çok memnunun bende verdim belli br ücret hatta 2 bacak için 4 bin tl ekstra olarakta pansumancımıda getirttiydim şimdi verdiklerimi kazanıyorum çok şükür avmemi yapıyorum istediğimi gidip alıyorum geziyorum hayatım 2 sene boyunca zindandı eve misafir gelmesini bile istemiyordum çünkü ağrılarım şiddetlenmişti kasılmalarım falan
su bile içmek istemiyordum lvya giderken kasılıyordum düşün artık şimdi van ayürüyerek gidebilirim

Üst Alt